1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • April 28, 2022 at 9:00 PM
    • #10,801
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Da, u pravu si, nisam uspio detaljno pregledati izvjesce, samo sam ga bio preletio, ucinilo mi se da je oko 850 kn pa sam samo to usporedio sa vrijednosti u svojoj tablici.

Gledam sada detaljnije... flotu cijene cak 246M USD?!? To je jako puno vise od Cleavesa, cak i ako bih ubrojio i taj bareboat charter (sto nije samo 2×17M vec puno manje jer se mora umanjiti za ostatak iznosa najma). Sad mi tek nista nije jasno. Mozda vec nesto uracunavaju i vrijednost novogradnji, mozda vrijednost charter premije ili nesto slicno? Jel ima netko nekakvo misljenje o tome? To bi moralo biti jasno kako bismo takav NAV mogli usporedjivati sa NAVom peer grupe.

Vrijednost brodova njihove flote prema podacima iz revizorskih izvjesca zadnjih godina su se dosta dobro podudarali sa vrijednostima prema Cleavesu, barem od kada ja to pratim. Usporedjivali smo svojevremeno to i ovdje na forumu. Zato bih rekao da je tu ubrojeno jos nesto od nabrojanoga. U svakom slucaju, odlicno izvjesce.:thumbup:

Ako dodamo 2 bareboata, već smo puno bliže.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 28, 2022 at 9:00 PM
    • #10,802
    Quote from mitkko
    Quote from stipe_Cro

Pitanje. Zašto se tvoj NAV razlikuje za više od 100 kn od njihovog?

Prema izvješću je 921kn ili krivo nešto gledam?

Da, u pravu si, nisam uspio detaljno pregledati izvjesce, samo sam ga bio preletio, ucinilo mi se da je oko 850 kn pa sam samo to usporedio sa vrijednosti u svojoj tablici.

Gledam sada detaljnije... flotu cijene cak 246M USD?!? To je jako puno vise od Cleavesa, cak i ako bih ubrojio i taj bareboat charter (sto nije samo 2×17M vec puno manje jer se mora umanjiti za ostatak iznosa najma). Sad mi tek nista nije jasno. Mozda vec nesto uracunavaju i vrijednost novogradnji, mozda vrijednost charter premije ili nesto slicno? Jel ima netko nekakvo misljenje o tome? To bi moralo biti jasno kako bismo takav NAV mogli usporedjivati sa NAVom peer grupe.

Ovako ukratko par brzinskih sta vidim bez proucavanja detaljnog recimo par mogucih utjecaja

ima misec dana sam postao linkove o handijima, cijena tada im je vec bila oko 25 mil trzisna ne tablicna, sad je sigurno bar oko 26mil, drugo razlika izmedju starosti ta dva broda je tocno 6 mjeseci po papirima, sta isto moze utjecat na razlicitost izracuna jer ih ti uzimas kao 1 godinu razlike sad je tu pitanje da li taj prosjek na cijelu flotu ako se gleda tocno po mjesecima, a ne zaokruzavano po godini mozda utjece na izracuna jer u sluzbenim izvjestajima sigurno se gleda detaljnije bez zaokruzivanjana godinu, pa bi ja ta dva broda vise gledao kao da su ista vrijednost nego razlicita, ali u svakom slucaju mislilm da trzisno sigurno vrijede nesto vise nego iskazani.

Drugo 4 panamaxa su double hull ice class brodovi, kao prvo jer su double hull imaju vise zeljeza pa im je i scrap vrijednost veca, a kao drugo radi toga i radi ice klase im je vrijednost sigurno 10% veca od klasicne jer je i izgradnja skuplja, a onda opet i radi dugorocnog ugovora tih brodova mozda se nadodaje i neka buduca vrijednost od tih ugovora pa radi svega navedenog i tu mogu mozda postojat znacajne oscilacije

Trece nisam sad siguran ali cini mi se da cleaves u tablici za panamaxe se odnosi na 75k dwt pmx, ova 4 pmx su oko 80k i spadaju u klasu kamsarmaxa, ako je tako onda bi i vrijednost trebala biti veca bar za 5-10%

Cetvrto utjecaj bareboat brodova na vrijednost naknadno moze mozda ovisit o pretpostavci i sigurnosti uprave da ih otkupi na datum kada mogu ako za to imaju opciju, pa se onda i vodjenje tih brodova izmedju dvije bilance moze razlikovat kako su u odredenom trenutku bilance tu pretpostavku uzeli u obzir ?

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 28, 2022 at 9:08 PM
    • #10,803
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Vrijednost brodova njihove flote prema podacima iz revizorskih izvjesca zadnjih godina su se dosta dobro podudarali sa vrijednostima prema Cleavesu, barem od kada ja to pratim. Usporedjivali smo svojevremeno to i ovdje na forumu. Zato bih rekao da je tu ubrojeno jos nesto od nabrojanoga. U svakom slucaju, odlicno izvjesce.:thumbup:

Tada je i vrijednost brodova bila manja pa je onda i oscilacija pogreske manje primjetna vjerovatno ukoliko je neka pretpostvka krivo uzeta ?

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • April 28, 2022 at 9:10 PM
    • #10,804

kako sada odlučiti koji je veći vrh vrhova?

Q1 rezultat je vrhunski ali dizanje transparentnosti na višu razinu što smo godinama zazivali ,priželjkivali mi je ipak za koplje ispred.

dobili smo još jednu potvrdu da se ovdje radi potencijalnoj,izglednoj "once in a lifetime opportunity"

samo na jedan način sada može biti još bolje,odgovor uskoro.

.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 28, 2022 at 9:15 PM
    • #10,805
    Quote from StatusQuo
    Quote from mitkko

Tada je i vrijednost brodova bila manja pa je onda i oscilacija pogreske manje primjetna vjerovatno ukoliko je neka pretpostvka krivo uzeta ?

Takve stvari uvijek uspoređujem u postotnim razlikama. Vrijednosti su se uvijek kretale +/- cca 5% (pišem napamet). Sada je značajna razlika od 23%.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• trsteno
    Student
    Reakcija primljeno
    54
    • April 28, 2022 at 9:20 PM
    • #10,806

Odlično. Dobit + transparentnost = bolji dani ili godine

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 28, 2022 at 9:25 PM
    • #10,807
    Quote from migra

Q1 rezultat je vrhunski ali dizanje transparentnosti na višu razinu što smo godinama zazivali ,priželjkivali mi je ipak za koplje ispred.

dobili smo još jednu potvrdu da se ovdje radi potencijalnoj,izglednoj "once in a lifetime opportunity"

.

Display More

Da objava samih vozarina vrijedi puno trenutno, podize transparentnost, pokazuje interes uprave za dionicare i vrijednost dionice, razotkriva puno pitanja koja jedino mozes 100% cinjenicno utvrditi sluzbeno i omogucuje planiranje buduceg cash flowa bolje nego sada sta zasigurno utjece na smanjenje rizika, a s time i povecava vrijednost dionice, uostalo zar ste mislili da Bilbija nije prosao skolu otkljucavanja vrijednosti i da je tu kao slucajan prolaznik.

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • April 28, 2022 at 9:49 PM
    • #10,808

Cestitke svim dionicarima Atpl koji su vjerovali.

Sutra ocekujemo izvjesce Jdpl, koje je ujedno dobro kao i ovo.

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • April 28, 2022 at 10:11 PM
    • #10,809
    Quote from StatusQuo
    Quote from migra

.

Display More

Da objava samih vozarina vrijedi puno trenutno, podize transparentnost, pokazuje interes uprave za dionicare i vrijednost dionice, razotkriva puno pitanja koja jedino mozes 100% cinjenicno utvrditi sluzbeno i omogucuje planiranje buduceg cash flowa bolje nego sada sta zasigurno utjece na smanjenje rizika, a s time i povecava vrijednost dionice, uostalo zar ste mislili da Bilbija nije prosao skolu otkljucavanja vrijednosti i da je tu kao slucajan prolaznik.

Display More

Taman kad sam se pitao koja je izlazna strategija, ona se pojavila! Svejedno je koji je Bilbijin horizont, vjerojatno je dugačak s obzirom da se vjerojatno nalazimo u super ciklusu, ali ova transparentnost svakako tu nije slučajno.

Bez obzira cilja li se na MIFove, strance, prosvijećene ulagače, druge brodarske kompanije, jasno je da je cilj ove transparentnosti fokusiranje na ulagače.

Sljedeći korak u njihovu snubljenja, izvinite ako vam je to ružna riječ, je dividenda.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • April 28, 2022 at 10:20 PM
    • #10,810
    Quote from lebowski
    Quote from StatusQuo

Taman kad sam se pitao koja je izlazna strategija, ona se pojavila! Svejedno je koji je Bilbijin horizont, vjerojatno je dugačak s obzirom da se vjerojatno nalazimo u super ciklusu, ali ova transparentnost svakako tu nije slučajno.

Bez obzira cilja li se na MIFove, strance, prosvijećene ulagače, druge brodarske kompanije, jasno je da je cilj ove transparentnosti fokusiranje na ulagače.

Sljedeći korak u njihovu snubljenja, izvinite ako vam je to ružna riječ, je dividenda.

sezam se otvorio, sada je samo nebo granica,naravno uz preduvjet da se bull do kraja rasplamsa kao što je to izgledno još od siječnja 2021. na vrlo niskom OB i........

perfect storm se dugo čeka, pakira na dry bulku,mogao bi, trebao bi biti žeštok i nezaboravan.

tu smo da ispratimo i pokupimo ono što se nudi.

svima nama po našem izboru

sloboda izbora je zakon

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • April 28, 2022 at 10:25 PM
    • #10,811

Osim svega sto ste naveli primjecujem utilizacija flote ponovno na visokih 98%. Ovako na prvu nisam vidio da su negdje naveli da li su odradili dokovanja i koliko?

I druga stvar ebitda marza je presla granicu od 60% sto definitivno nema nijedna druga kompanija na burzi i ovaj brutalni kvartalni profit je ostvarilo svega 200 zaposlenika. Savrseno.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • April 28, 2022 at 10:34 PM
    • #10,812
    Quote from lebowski
    Quote from looserst

Bomba! Mogla bi koja kuna i napacenom narodu kapnuti a ovo sa vozarinama u izvjescu je "one small step for a man, one giant leap for atpl" :thumbup:

U nizu ugodnih iznenađenja ovo je najljepše jer pokazuje brigu o dioničarima.

mozda citaju forum, pa su zato napisali vozarine po brodu.. mogli su i nav po brodu kako je mittko slozo tablicu 😅

Quote from KultLicnosti

Bomba burze, bravo bravo Atpl.

Ali sutra dionica pada, petak je, mark my words.

Quote from Laudator
    Quote from KultLicnosti

Bomba burze, bravo bravo Atpl.

Ali sutra dionica pada, petak je, mark my words.

I red je. Nakon svakog dobrog izvješća, nema sutra, uzmi šta se nudi.

mi smo kupili dok je bilo nisko, sad samo moramo naci nekog tko ce platiti vise 🤣🤣🤣.

Al vrag odnia i presu, nek oni samo delaju, pa nema straha di ce cijena za koji kvartal, godinu…

Fondovi mogu i za godinu dvije, evo mozda ja prodam koju po 1.000+ 😎💰

Edited once, last by D_artagnan: Merged a post created by D_artagnan into this post. (April 28, 2022 at 10:36 PM).

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • April 28, 2022 at 10:54 PM
    • #10,813
    Quote from diokidina

Cestitke svim dionicarima Atpl koji su vjerovali.

Sutra ocekujemo izvjesce Jdpl, koje je ujedno dobro kao i ovo.

Moglo bi nas posteno iznenaditi, pogotovo sto je tamo NAV - dug puno bolji omjer na sadasnju cijenu, a i P/E vrhunski

U svakom slucaju cestitan ekipi koja je brodare prodavala zadnje tjedne i mjesece, valjda imaju fetis na gubitke 😂

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • April 29, 2022 at 8:01 AM
    • #10,814

Manje je više

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • April 29, 2022 at 8:21 AM
    • #10,815

Libertas je vjerovatno onaj sto je ima opciju +1g. produženja dugoročnog ??

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • April 29, 2022 at 8:40 AM
    • #10,816

ATPL je u 1q prosječno vozio po 21.000 $ po brodu po danu, 28.04. smo na 23.000$ (vidljivo iz izvješća), a dolar je u međuvremenu skočio 6%. Nije puno, ali čovjeka veseli.

• noname
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    230
    • April 29, 2022 at 8:46 AM
    • #10,817
    Quote from lebowski

ATPL je u 1q prosječno vozio po 21.000 $ po brodu po danu, 28.04. smo na 23.000$ (vidljivo iz izvješća), a dolar je u međuvremenu skočio 6%. Nije puno, ali čovjeka veseli.

Kad bi to bio prosjek 2Q isti bi iznosio "samo" 80 milja neto....

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • April 29, 2022 at 8:54 AM
    • #10,818
    Quote from lebowski

Bruto vozarina za 1q iznosi 23.000$ - brokerska komisija = 21.000$

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • April 29, 2022 at 8:58 AM
    • #10,819
    Quote from jasko
    Quote from lebowski

Bruto vozarina za 1q iznosi 23.000$ - brokerska komisija = 21.000$

Dobro, piše da je prosječna dnevna vozarina po danu iznosila 21.000$, ne piše je li to bruto ili minus brokeri. A jel sigurno brokeri uzimaju 10%, nije li 5%?

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • April 29, 2022 at 9:03 AM
    • #10,820
    Quote from Infinity

Libertas je vjerovatno onaj sto je ima opciju +1g. produženja dugoročnog ??

Ja mislim da su poceli ugovovarat brodove na pravi spot, a ne na kratkorocni TC...zadnju godinu dana su nabildali bilancu, kumulirali kapital i sad su krenuli u rizicnije poslovanje...

Navedeno zakljucujem po trenutno brutalnoj vozarini za Libertas (30k USD/d) i nestvarnoj vozarini za handy Dubrava (38k USD/d)...

U buducim izvjestajima ocekujem sve manji vremenski jaz izmedju ostvarenih i prosjecnih vozarina na marketu i sve vecu korelaciju medju njima...ali bi onda trebala i uposlenost flote padat (a vidimo da nije tako vec je nikad veca...)

Vozarina za Dubravu (38k USD/d) je nestvarna i jedino se na spot marketu moglo toliko dobit...IMHO

Ima li ovo smisla?

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 3, 2025 at 11:42 PM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. hugh

June 3, 2025 at 11:42 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 3, 2025 at 10:07 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      912k
      2k
    3. chikenkiller

June 3, 2025 at 10:07 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 3, 2025 at 7:12 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

June 3, 2025 at 7:12 PM
    1. LKPC (Luka Ploče d.d.) 173

• Like 1
      • Neo
      • February 27, 2020 at 11:04 PM
      • Dionice
      • Neo
      • June 3, 2025 at 1:53 PM
    2. Odgovora
      173
      Pregleda
      82k
      173
    3. umalo

June 3, 2025 at 1:53 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 12:37 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. All

June 3, 2025 at 12:37 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

hugh June 3, 2025 at 11:42 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

chikenkiller June 3, 2025 at 10:07 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon June 3, 2025 at 7:12 PM
  • LKPC (Luka Ploče d.d.)

umalo June 3, 2025 at 1:53 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 3, 2025 at 12:37 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac June 3, 2025 at 11:18 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Barikb June 3, 2025 at 9:51 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago