KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• Tema o dionici KOEI:

Tržište Službeno tržište
    Sektor: CJ
    Vrsta vrijednosnog papira Dionica - redovna
    Broj uvrštenih 2.572.119
    Nominalna vrijednost 470,00 HRK
    Dividenda u novcu 15,00 Kn
    Datum isplate dividende 6.7.2019
    Datum stjecanja prava na dividendu 21.6.2019
    Početak trgovanja bez dividende 19.6.2019
    Prospekt vrijednosnice PDF prospekt

bez ocjena molim

• Ja sam čuo, njie provjereno, da je OS na tramvajima Windows. A i bili su na probi u Helsinkiju, u sklopu offseta za Patrije koje su se radile u Đuri pa su Finci odustali. A moraju pod mus nekaj kupit od nas pa opet odustali, možda je problem u hladnoj klimi i puno snijega, ne znam. Končar po meni ide previše u širinu, negdje sam pročitao davno da jedan Heinz ima svega 20 proizvoda, a ovi rade od igle do lokomotive. Puno je tu potencijala bez daljnjega, i stabilna je to firma dobre bilance, ali malo meda daju već godinama.

• Kako komplicira kad je to nacin ponasanja za skoro svaki natjecaj nije to nista novo.

• Čista je fondovska dionica KOEI što nije samo loše i mislim da je rizik prihvatljiv. Ipak KODT je daleko najbolji dio Končara koji će najviše rasti i razvijati se zato kupujem njega, a ne KOEI.

• Meni je nekako , sada u krizi Končar privlačan.

Sjećam se dana kada je bio hoh dionica, taman su razvijli tramvaje, dionica je na svaku vijest skakutala, pa i napr "ZET će povisiti cijenu tramvajske karte".

Onda je došao KODT-PA i KOEI je polako pao u zaborav. Čim se potegao razgovor o dijonicama prvo su te pitali jel imaš KODT, PA aaa?

Tak da sam ga ja onomad prodo , mslim oko 1200 kuna, i po dobrogu ga se sjećam

Sada i dalje dolaze pozitivne vijesti, ali ih nitko ne komentira

https://www.koncar.hr/pustanje-u-pog...-koronavirusa/

Dionica se klatari na mirnome fondovskom moru.

No, vratimoi se nazad, zašto mislim da bi mogla biti dobra, nije rizična ko turisti, nije atraktivna ko IT sektor tj teleoperateri pa nema šokova šnjom, i čak ta dividenda oko 3,5 posto godišnje veseli.

U zadnje vrijeme sam srednjeročni trejder ali ovo mi izgleda vesela kombinacija sigurnosti i blue chipa. I klasična je hrvatska firma ( kupujmo domače); ima povoljan omjer uhljebitosti i poduzetnih geekova sa ETF a, pardon, FER a :) :)

• Dovoljno je pogledat bilancu, kratkorocnu imovinu kada sve oduzmes, dug i vrijednost imovine pa nakon trzisnu kapitalizaciju i onda usporedit sa turistima i onda jeftino dobiva novu dimenziju, jedino ti drzavni prstici kvare sliku.

• https://www.vecernji.hr/vijest…a-nabavu-21-vlaka-1398176

Danas se svašta broji; nafta, vozarine, prodani auti, da ne govorim o indeksima vani.

Končar nudi pomalo infantilnu zabavu: brojimo vlakove !!!!

Šrošlo još 12 novih komada, što je super vijest, no slijedećih 21 stalno opstruiraju Poljaci žalbama.

Logistički i lokalpatriotski bi bilo promoćurno uzeti Končareve vlakove ( nisu loši), al eto, ta demokracija, pa EU, pa natječaji..........

• Ovo dođe ko pojašnjeni rezime.

Zadnja rečenica je pomalo poetska; što je blizu avionu, daleko je tramvaju, neupućeni bi mogli mislit da će tramvaj na put tramvajskom prugom.

No ima i nekih novih informacija; za vrijeme korona krize vršio se servis lokomotiva /drugih proizvođača?/

https://www.index.hr/vijesti/c…ovih-vlakova/2183720.aspx

Malo sam gledao graf i promete, ne ulijevaju povjerenje, pada se prilično žustro na velikim prometima, ako nastavi ovim tempom idući tjedan je Končar na 400 kuna. Kadli je bio na toliko zadnji put, bome ne sjećam se, ? zadnjih 10 godina nije sigurno.

• Pa p/e je između 40 i 50.... To znači da investitori imaju velika očekivanja od dionice, ili je dionica precijenjenna