Europa im neće nikada maknuti sankcije.
Možda do nekakvog primirja i dođe. Stanu ljudi umirati. Ali nikad se neće smiriti i sankcije maknuti. Ostavit će ih kao i Siriji.
A u međuvremenu Donald izmišlja tarife. Čeka se odgovor Europe.
Europa im neće nikada maknuti sankcije.
Možda do nekakvog primirja i dođe. Stanu ljudi umirati. Ali nikad se neće smiriti i sankcije maknuti. Ostavit će ih kao i Siriji.
A u međuvremenu Donald izmišlja tarife. Čeka se odgovor Europe.
ne želite možda reći da europa nikad neće maknuti sankcije sebi? bolje da ekonomski propadne, što se već i događa. zakaj bi nam bilo bolje, a narod se taman priučio na opće prisutnu skupoću! samo jedan od elemenata kontrole.
Njemci vec pripremili cijevi za plinovod do rusije no3 a prva dva su sigurno isto u funkciji sam zavrnuti ventili. Nema jake njemacke bez rusije.
Nije njemac lud, nece ostaviti cenat bakse u kaficu a da ce platit trumpu skuplji plin ak putin ponudi svoj ili uranij ili bilo sta sta rusija nudi povoljnije od amerike. Amerika je zakuvala ovaj rat i najvise ona profitira od njega. Al ak ce napustit nato pa nek napusti.. mi cemo se sprijateljit s rusima a amerika nek prodaje svoju robu kome?? Kinezima 😅😅😅
Amerika jaka kad treba parkirat 'svoje' nato rakete u poljsku dok putin ne zapuca a kad zapuca onda se amerika povlaci iz europe i nece slat vojsku.. pa kako ne konta nitko kako to rade.. zakuhaju i puste drugima da mjesaju a oni prodaju zacine😇
Pa ovo je nevjerojatno!
Među najistaknutijim tvrtkama koje su otišle iz Rusije bio je francuski Renault, koji je zbog svojega većinskog udjela u najvećem ruskom proizvođaču automobila Avtovazu bio znatno izložen tamošnjem tržištu. Prije ruske invazije na Ukrajinu Renault je ostvarivao desetinu svojih prihoda u Rusiji i zapošljavao 45.000 radnika. Povlačenje iz Rusije, kada su svoju imovinu prodali za simbolična dva rublja u svibnju 2022., značilo je otpis 2,2 milijarde eura.
Međutim, valja znati da Renault nikad nije u potpunosti zatvorio vrata Rusiji. Tvrtka je pri prodaji osigurala šestogodišnju opciju otkupa udjela u Avtovazu, a sada je Renaultov izvršni direktor Luca de Meo poručio kako je mogućnost povratka izgledna.
- Trenutačno je važnije graditi budućnost nego se osvrtati na prošlost. A mi smo poslovni ljudi. Ako se ukaže prilika, razmotrit ćemo je - rekao je za Financial Times.
.Renault nije jedina zapadna tvrtka koja je ostavila otvorene mogućnosti povratka. Mercedes-Benz, koji je svoje ruske operacije predao lokalnoj grupi Avtodom, također ima opciju otkupa svojih bivših poslovnih jedinica. Među kompanijama koje su otišle, a sada pomno prate situaciju, nalaze se i Volkswagen, Toyota i Hyundai, koji su nakon invazije obustavili poslovanje u Rusiji.
Znači prvo usvojen izvještaj, pa malo šoping, pa izašao izvještaj, pa ne izgleda loše, pa će cijena dolje
Izvještaj mi je ugodno iznenađenje.
Ah, što reći?
Profitabilnost je morala biti bolja.
AD Plastik d. d. me je razočarao.
Mislim... u zadnja dva kvartala anulirali gotovo cjelu dobit iz prvog djela godine. Užas.
Profitna marža 0,31%.
Pitam se da li se za takvu profitnu maržu uopće isplati sav taj poduzetnički rizik?
Grupa, podnošljivo.
Zapala mi je za oko rečenica sa str. 9.
"Izraženo slabljenje rublje tokom cijele godine, uz njenu volatilnost i slabljenje forinte, rezultiralo je značajnim tečajnim razlikama na razini Grupe...."
Upravo sam vam o tome pisao ovdje 13. veljače 2025.
Došen u medijima.
Stigao sam kući pa sada imam vremena detaljnije se pozabaviti sa FI.
Ako se sjećate, 12. 2. sam napisao da očekujem dobit ADPL d.d. od oko 3 M €.
0,3M € mi se činilo totalno razočaravajuće, ali čitam tekst na str. 7 FI gdje kažu:
"Istovremeno, neto dobit matičnog društva iznosi 0,36 milijuna eura, primarno zbog ispravka
vrijednosti ulaganja u ovisno društvo ADP d.o.o. u Mladenovcu. U protivnom, neto dobit matičnog društva iznosila bi 2,64 milijuna eura."
Rezultat je blizu mojim očekivanjima.
Ali više je dosta tih ispravaka vrijednosti, otpisa imovine (Rusija) i sl.
Pristojno je smanjen dug i grupe i matičnog društva što je odlično!
Mrvicu je povećan kapital što, naravno, povećava BV.
Nepresušno nam treba povećanje stope profitabilnosti.
Ako to uspiju u 2025. biti će ovo bombončić od firme, a dionica će kad tad to morati popratiti svojim rastom i dividendom.
Čekamo!
Nepresušno nam treba povećanje stope profitabilnosti.
stopa profitabilnosti je rak rana ovog društva barem desetak godina!
Nemam problem sa dobrim plaćama vrhunskih menadžera, ali što je puno, puno je.
Mene poprilično ljute njihove velike plače! Stvore gubitak, obustave isplatu dividendi, devastiraju cijenu dionice, a njima plača ide , i strašno me to ljuti. Ono baš me ljuti!
Meni se još uvijek čini da je onaj posljednji tajnoviti ugovor sa njima i da će to za 2-3 godine biti prekretnica u poslovanju...
Mene poprilično ljute njihove velike plače! Stvore gubitak, obustave isplatu dividendi, devastiraju cijenu dionice, a njima plača ide , i strašno me to ljuti. Ono baš me ljuti!
Ajd vidi fortenovu pa ces se u hipu odljutiti.
Neću! Na njih se još više ljutim!
Neću! Na njih se još više ljutim!
Ja se naljutim na carolina reaper al obično bez uspjeha.