VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Nikako dočekati pregled dobrog izvješća za Q4, a onda torta za Q1 2020 kad se svi remonti naplate. Ove godine je sramežljivo rasla pa očekujem pravi proboj do 11 kn, ali nakon izvještaja za Q1. Na PD su neki zazivali dividendu, sumnjam da će je ove godine biti, ali ako se nastavi ovako sljedeće godine bi mogao i taj šlag na tortu. ;)

• Nikako dočekati pregled dobrog izvješća za Q4, a onda torta za Q1 2020 kad se svi remonti naplate. Ove godine je sramežljivo rasla pa očekujem pravi proboj do 11 kn, ali nakon izvještaja za Q1. Na PD su neki zazivali dividendu, sumnjam da će je ove godine biti, ali ako se nastavi ovako sljedeće godine bi mogao i taj šlag na tortu. ;)

Izvjesce ce biti kao bombon!

Nek se sada ispucaju ove "velike" kompanije poput HT-a, mi ovdje ipak "tortu" cekamo!

• Ivana je davno lijepo objasnila da nasi narodni heroji uvijek imaju svoje partizane koji znaju iskakati iz sume kada ih najmanje ocekujes.

Tko zna, mozda im se i ona pridruzila..

The market stops panicking when central banks start panicking.

• izvjesce odlicno, lenac ide dobrim stopama samo da nastavi ovako. Ovi talijani su mozda i najbolje sta se dogodilo, domaci bi izvukli poticaje i kljuc u bravu ovako jos ima nade u brodogradnju.

• Pa puno vise od prosjeka industrije.

izvjesce odlicno, lenac ide dobrim stopama samo da nastavi ovako. Ovi talijani su mozda i najbolje sta se dogodilo, domaci bi izvukli poticaje i kljuc u bravu ovako jos ima nade u brodogradnju.

Iskreno sumnjam da su oni najbolje sto se dogodilo. Lenac šara od kvartala do kvartala. Ja se nadam da će zadržati ovako dobre rezultate, al uložio ne bih. Ne vidim potencijal značajnijeg rasta poslovanja, a ni velik nesklad u vrednovanju.

• Ustvari, da se ispravim, posljednji će kvartal značajno poboljšati valuaciju odnsono smanjiti EV/Ebitda, no ne znam da li je to održivo u duljem roku. Ako da, otvara se prostor za rast cijene.

• Sve stoji Iknow zato mislim da je 5 kn bila odlična cijena za shoping te da bi isplata dividende učinila dionicu primamljivu bez obzira na cikličnost te bi sukladno tome i valuacija skočila.

Bez toga mislim da će bez obzira na dobra izvješća cijena jedva preći 10 kn. te se motati u nekom rasponu od +- 2/3 kn

• napisano je mozda je najbolje...s obzirom na debeljaka, uljanik 3.maj, koncara sa brodotrogirom, prgina sa ncp sibenik i da ne nabrajam dalje...koja bi po vama to bila bolja opcija? Posla imaju, rade sa dobiti, to je takav posao da ovisi o mnogo faktora tako da ovo sto rade je super kad se sve cinjenice sagledaju. Cijena dionice nema veze sa stvarnoscu s obzirom na plitko trziste i kladionica ulaganja na zse. Ovo je dionica za dugorocnije ulaganje i strpljive

• Reci cu samo da sam zadovoljan izvjescem i da nista manje nisam ni ocekivao,ali od ove godine ocekujem jos puno vise.

See, ya are what ya are in this world. That's either one of two things: Either you're somebody, or you ain't nobody.