Treba pričekat par godina, šta ste navalili

SPAN (SPAN d.d.)
-
-
-
Treba pričekat par godina, šta ste navalili
za par godina ih nema više. Budu se prodali nekome velikome u to sam nekako siguran da im je vizija nestala kao prije 5 godina.
-
Jedna sa Linkedin-a....
Obratite pažnju na odgovor Mirana Gosta, direktora Hakom-a (Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti)....dole na kraju stranice.
#fima #izazovinvestiranja #capital #markets | Milan HorvatSpan d.d. je kompanija čije vrijeme tek dolazi. Ukupni prihodi u 2024. godini iznosili su im 182 milijuna eura, što je 26% više nego u 2023. godini. EBITDA…www.linkedin.com -
Zanimljivo kako taj tip iz Capital Experience u komentaru na LinkedIn-u kaže da se SPAN trguje po diskontu jer je cijena na 69% ATH? A to što je dobit prošle godine skoro duplo manja nego prije dvije godine (uz znatno veće prihode)? Dodatno, neto marža u 4Q2024 bila je ispod 1%, ali toga nema u usporedbi s peer grupom? Plus usporedba Dividend/Share s peer grupom???
S pozitivne strane, stvarno je vidljiv skok najbitnijeg segmenta u prihodima, trebalo bi to sad prema gore radi NIS2.Pitanje je samo u kojoj mjeri će porast Cybersecurity segmenta podići neto dobit.
-
Pitanje je samo u kojoj mjeri će porast Cybersecurity segmenta podiċi neto dobit.
Porast u ovom segmentu ti direktno podigne EBITDA, jer troskovi su u glavnom zaposleniki. A ovi su na istoj plači ako rade puno ili nista.
-
Ne znam, pitanje je kako to oni planiraju implementirati. Ne vjerujem da imaju in-house rješenja što ponovno znači preprodaju tuđih licenci i softvera. Marže u tom slučaju nisu velike, a zaposlenici dobivaju dodatan posao (nešto rade i sada). Bit će tu i usluga konzaltinga te održavanja, ali pitanje u kojoj mjeri i koliko će popraviti dobit. Konzaltiraju i sada oko drugih stvari pa se nismo previše usrećili.
-
Ne znam, pitanje je kako to oni planiraju implementirati. Ne vjerujem da imaju in-house rješenja što ponovno znači preprodaju tuđih licenci i softvera. Marže u tom slučaju nisu velike, a zaposlenici dobivaju dodatan posao (nešto rade i sada). Bit će tu i usluga konzaltinga te održavanja, ali pitanje u kojoj mjeri i koliko će popraviti dobit. Konzaltiraju i sada oko drugih stvari pa se nismo previše usrećili.
Preprodaja licenca i softvera (i iz Cybersecurity-a) se izkazuje u drugom segmentu, u ovom u kojem pricamo je samo service i tu so marze prave. Mislim da cemo vidjet to profitabilnost vec u H1 ako ne vec u Q1.
-
Ulazimo u potpuni Trump show: Mogli bi profitirati DOK-ING, Orqa FPV, ali i tvrtke kao Span sa svojim cyber security rješenjima - Poslovni dnevnik
-
Ulazimo u potpuni Trump show: Mogli bi profitirati DOK-ING, Orqa FPV, ali i tvrtke kao Span sa svojim cyber security rješenjima - Poslovni dnevnik
https://www.poslovni.hr/hrvatska/ulazi…senjima-4469539Kužim za DOK-ING i Orqa, ali koje ono Span ima riješenje. Koliko znam ima samo ljude, ali da ima neki security proizvod prvi glas
ili možda kupili nekaj od Izraelaca.
-
https://www.poslovni.hr/hrvatska/ulazi…senjima-4469539Kužim za DOK-ING i Orqa, ali koje ono Span ima riješenje. Koliko znam ima samo ljude, ali da ima neki security proizvod prvi glas
ili možda kupili nekaj od Izraelaca.
Pa tako kako možete s novci EU fondova kupit dronove od Orqe, isto možete kupit Cybersecurity rješenja (usluge) od Spana. Ja bi rekao da Bešlič, koji je osnivač i vlasnik Sofascora zna šta priča....
-
-
Marko Gulan, konzultant za cybersecurity o NIS2 :
#nis2 #cybersecurity #riskmanagement #compliance #strategicthinking | Marko GulanNIS2 i Zakon o kibernetičkoj sigurnosti: Usklađenost se ne kupuje. Ona se gradi! Nedavno sam pozvan u jednu tvrtku na konzultacije – neposredno prije njihove…www.linkedin.com -
iz stručnog i znalačkog izlaganja/razgovora zaključak bi bio da ameri Mars mogu osvojiti samo uz pomoć naših firmi dok je Europa u problemu i obranit se može opet samo uz pomoć naših navedenih firmi.......sasvim logično da vodeće vojne i ekonomske sile ovise o IT stručnjacima koji instaliraju MS Office.......
-
iz stručnog i znalačkog izlaganja/razgovora zaključak bi bio da ameri Mars mogu osvojiti samo uz pomoć naših firmi dok je Europa u problemu i obranit se može opet samo uz pomoć naših navedenih firmi.......sasvim logično da vodeće vojne i ekonomske sile ovise o IT stručnjacima koji instaliraju MS Office.......
Kad si rekao uz pomoć nasih firmi meni palo na pamet nas kadar tipa Banozic, Dabro, Anusic,.... .....
A sto je zanimljivo niz moze biti poprilicno dugacak
-
Pogledajte Hrt dnevnik2 od 23.3.(od 15 min), kriza u it industriji i sve će vam biti jasno.
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k
- harpun
March 30, 2025 at 8:51 PM