Zanima me reakcija na burzi sutra!
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Bomba burze, bravo bravo Atpl.
Ali sutra dionica pada, petak je, mark my words.
I red je. Nakon svakog dobrog izvješća, nema sutra, uzmi šta se nudi.
-
Tako je, sell on the news, sve je već uračunato u cijenu
-
Tako je, sell on the news, sve je već uračunato u cijenu
Znači sutra totalna rasprodaja!
Dam, samo da prodam!
-
Jadni oni što nisu prodali na 570
-
Kakvo tek rušenje slijedi nakon objave prijedloga dividende za 2021?
-
Ja isto rasprodajem sutra na 500
Impresivno...pokazalo se što znači fazni pomak odnosno da je potrebno dosta vremena da se vozarine implementiraju.
Bravo Bravo Bravo!!!!
Top izvješće, dividenda vrlo vjerovatna, transparentnost, odličan potencijal u budućnosti...
-
A ja danas uzeo malo na 526, tek toliko da zaokružim brojku. Sutra sam prvi na asku.
-
Ako Bog da onda ce sutra onaj kolega sa 1500kom na 550kn na prodaji u panici oderati sve nas do 500kn na kupnji..
A pomognimo mu da se covjek rijesi tereta!🙂
-
Čestitka svim vlasnicima ATPL....bravo.......
-
-
EBITDA 70 kn po dionici u jednom kvartalu...znalci kažu u najslabijem u godini....a najkasnije za 7 dana poziv na GS i divka....pažljivo s prodajom...sjetite se šta je bilo lani nakon Q1....svi novi ugovori vidimo idu po daleko višim vozarinama nego ovi naznačeni u izvješću...AP Dubrava 80% veća vozarina....Q2 bi mogao biti 100 mil kn neto.
-
EBITDA 70 kn po dionici u jednom kvartalu...znalci kažu u najslabijem u godini....a najkasnije za 7 dana poziv na GS i divka....pažljivo s prodajom...sjetite se šta je bilo lani nakon Q1....svi novi ugovori vidimo idu po daleko višim vozarinama nego ovi naznačeni u izvješću...AP Dubrava 80% veća vozarina....Q2 bi mogao biti 100 mil kn neto.
Bili ste u pravu u svojim predvidjanjima. Cestitke.
-
Neko cudo se izgleda desilo kako to opisati drugacije ni sam ne znam
Sjecate se mojeg trubljenja da panamaxi nisu fiksni skoro cijelu godinu ?
Sjecate se mog dizanja kose na glavi kod spomena spot ugovora i da to gotovo ne postoji samo period uglavnom veci od 6 mjeseci ?
Sjecate se moje pretpostavke da ni ostala dva dugorocna bar jedan sigurno nije fiksni ako ne i dva ?
Eto sad CnB ,valjda ce tek sad doc iz GuG kad obrnuto ocito ne ide
Ps. jos jedna napomena ocito ih nikad dosta uvijek ima nesto za otvorit oci ako zelite vidit, prosjek vozarina u 3 mjesecu je bio 20500$, dok po objavljenim vozarinama na dan 28.4 prosjek je 23000$ ako niste vidili, ali nije vam za zamjerit lako je ostat zasljepljen s ovoliko novosti
-
Odlično izvješće. Pohvalio bih i upravu na povećanoj transparentnosti FI - posebno su zanimljivi podaci o trenutnim vozarinama i NAV-u. Nadam se da neće sada stati na tome, ima još puno prostora zapoboljšanje.
Ubacio sam podatke u svoje tablice i usporedio svoj izračun NAV-a sa onim objavljenim u FI i zaključio da se prilično dobro podudaraju. To znači dvije stvari:
- tablica prosječnih vrijednosti brodova koje Cleaves objavljuje dosta dobro aproksimiraju vrijednost flote ATPL-a,
- ova dva broda koja su u bareboat-u (SV. Vlaho i Držić) definitivno ne ulaze u vrijednost imovine.
-
Naravno da su vozarine indexirane. To su poslovni odnosi, a ne smrtne presude. Kakva bomba od izvješća, a najbolje tek slijedi.
-
Odlično izvješće. Pohvalio bih i upravu na povećanoj transparentnosti FI - posebno su zanimljivi podaci o trenutnim vozarinama i NAV-u. Nadam se da neće sada stati na tome, ima još puno prostora zapoboljšanje.
Ubacio sam podatke u svoje tablice i usporedio svoj izračun NAV-a sa onim objavljenim u FI i zaključio da se prilično dobro podudaraju. To znači dvije stvari:
- tablica prosječnih vrijednosti brodova koje Cleaves objavljuje dosta dobro aproksimiraju vrijednost flote ATPL-a,
- ova dva broda koja su u bareboat-u (SV. Vlaho i Držić) definitivno ne ulaze u vrijednost imovine.
Pitanje. Zašto se tvoj NAV razlikuje za više od 100 kn od njihovog?
Prema izvješću je 921kn ili krivo nešto gledam?
-
Da, u pravu si, nisam uspio detaljno pregledati izvjesce, samo sam ga bio preletio, ucinilo mi se da je oko 850 kn pa sam samo to usporedio sa vrijednosti u svojoj tablici.
Gledam sada detaljnije... flotu cijene cak 246M USD?!? To je jako puno vise od Cleavesa, cak i ako bih ubrojio i taj bareboat charter (sto nije samo 2×17M vec puno manje jer se mora umanjiti za ostatak iznosa najma). Sad mi tek nista nije jasno. Mozda vec nesto uracunavaju i vrijednost novogradnji, mozda vrijednost charter premije ili nesto slicno? Jel ima netko nekakvo misljenje o tome? To bi moralo biti jasno kako bismo takav NAV mogli usporedjivati sa NAVom peer grupe.
-
"Izračun vrijednosti flote je baziran na svim dostupnim informacija iz više relevantnih izvora uključujući sve specifičnosti flote. Vrijednost flote na dan 28.04.2022. iznosi 245,93 mil. USD, štod daje NAV osnovne djelatnosti 119,22 USD po dionici."
Znači 46m USD više nego u tvojoj tablici.
-
Odlično izvješće za Q1, a na 350 kn po pisanju nekih nije bila dobra perspektiva ATPL
Dok sam dobronamjerno pisao ljudima na 350 kn da kupuju dionicu, jer je dno bilo tu negdje blizu.
No dobro, kažu da na burzi ne možeš biti u minusu, ili stekneš novac, ili ga izgubiš, ali stekneš znanje
-
Da, u pravu si, nisam uspio detaljno pregledati izvjesce, samo sam ga bio preletio, ucinilo mi se da je oko 850 kn pa sam samo to usporedio sa vrijednosti u svojoj tablici.
Gledam sada detaljnije... flotu cijene cak 246M USD?!? To je jako puno vise od Cleavesa, cak i ako bih ubrojio i taj bareboat charter (sto nije samo 2×17M vec puno manje jer se mora umanjiti za ostatak iznosa najma). Sad mi tek nista nije jasno. Mozda vec nesto uracunavaju i vrijednost novogradnji, mozda vrijednost charter premije ili nesto slicno? Jel ima netko nekakvo misljenje o tome? To bi moralo biti jasno kako bismo takav NAV mogli usporedjivati sa NAVom peer grupe.
Vrijednost brodova njihove flote prema podacima iz revizorskih izvjesca zadnjih godina su se dosta dobro podudarali sa vrijednostima prema Cleavesu, barem od kada ja to pratim. Usporedjivali smo svojevremeno to i ovdje na forumu. Zato bih rekao da je tu ubrojeno jos nesto od nabrojanoga. U svakom slucaju, odlicno izvjesce.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti