Tema o dionici ATPL:
Tržište | Redovito tržište |
Sektor: | H |
Vrsta vrijednosnog papira | Dionica - redovna |
Broj uvrštenih | 1.395.520 |
Nominalna vrijednost | 300,00 HRK |
Prospekt vrijednosnice | PDF prospekt |
Temeljni kapital: | 418.656.000,00 HRK |
Tema o dionici ATPL:
Tržište | Redovito tržište |
Sektor: | H |
Vrsta vrijednosnog papira | Dionica - redovna |
Broj uvrštenih | 1.395.520 |
Nominalna vrijednost | 300,00 HRK |
Prospekt vrijednosnice | PDF prospekt |
Temeljni kapital: | 418.656.000,00 HRK |
meni se cini da je korekcika gotova i da bi mogli do 400kn i retest linije trenda
Ja nešto kupio danas, špekulativno jer okreće trend BDI, ipak sam tu zaradio prve veće pare pa ima malo i nostalgije.
Scorpio Bulkers Inc. (SALT) (“Scorpio Bulkers,” or the “Company”) announced that between January 31, 2020 and February 10, 2020 the President of the Company, Robert Bugbee, purchased call options on 730,000 common shares (or 7,300 call option contracts) of the Company with a strike price of $3.00 and an expiration of December 2020 for the consideration of approximately $0.9 million.
Capeovi na novom ATL
BULK: BALTIC CAPESIZE-INDEKS -6,7% TIL USD 2.532/DAG
BDI 421
Mislim da je korekcija na klimavim nogama
Što se ne bi reklo po prometu...
Mišljenja sam da će ATPL nakon Q1 zaroniti ispod 250 kuna, a nakon toga ce u Q2 "nadajmo se" cijene krenuti prema gore, jer bi trebao slijediti oporavak nakon svih ovih turbulencija. Do kraja godine vjerujem u oporavak na razine do +400 kuna. Ovo je samo promisljanje, nemam ATPL, ali bi vrlo rado kupio neku kolicinu na cca 200 kuna.
Pozdrav svima,
Evo i mene da se prijavim na raport
Nešto je kupnja na ATPL ojačala zadnjih dana, pa se ne bih
čudio da cijena poraste kada se malo stiša ova panika oko
Corona virusa.
Sviđa mi se ovaj novi forum i 3 svjetlosne milje je bolji od 'novog' Poslovnog foruma
Mišljenja sam da će ATPL nakon Q1 zaroniti ispod 250 kuna, a nakon toga ce u Q2 "nadajmo se" cijene krenuti prema gore, jer bi trebao slijediti oporavak nakon svih ovih turbulencija. Do kraja godine vjerujem u oporavak na razine do +400 kuna. Ovo je samo promisljanje, nemam ATPL, ali bi vrlo rado kupio neku kolicinu na cca 200 kuna.
Činjenica je da se cijena opire na iznad 300 kuna. Zanemaruje se kraj mjeseca kada izlazi FI za zadnji kvartal i prošlu godinu, a koji siguno neće biti bajni.
Činjenica je da se cijena opire na iznad 300 kuna. Zanemaruje se kraj mjeseca kada izlazi FI za zadnji kvartal i prošlu godinu, a koji siguno neće biti bajni.
Mislim da će rezultati za Q4 biti na tragu dobrih rezultata za Q3 (cca 7-8 mil. kn u plusu), te s obzirom na amortizaciju
koja je u Q3 bila iznenađujuće velika (preko 20 mil.kn ), te na godišnju revalorizaciju vrijednosti brodova, koja se redovito
radi, vidjet ćemo kakvi će biti sveukupni godišnji rezultati. Vjerujem da će godišnji rezultati biti sa neto dobiti na kraju godine,
ali kažem, vidjet ćemo. Ne treba ni zaboraviti oko 22 milijuna kuna plusa od tečajnih razlika, koji su ušli u sveobuhvatnu dobit
u Q3, koja je oko 30 mil. kn.
Dionica je od kraja 10.mjeseca pala sa 490 na 300 kn, što je gotovo 40%, te je u poslovanje društva uračunat i sezonski rizik niskih
vozarina u Q1, koji se ciklički svake godine ponavlja. Većina brodova je, koliko vidim iz izvješća, pokrivena što dugim, što kratkim
TC ugovorima, čije vozarine su trenutno više nego duplo veće od Spot-a koji je sezonski nizak, također potaknut i panikom oko Korona
virusa, ali ipak na početku uzlaznog trenda, kao i svake godine.
BDI?
Danas malčice veća grabež po asku...
Jel naša perjanica ATPL vjesnica proljeća!?🙂
Danas malčice veća grabež po asku...
Jel naša perjanica ATPL vjesnica proljeća!?🙂
sigurno da je jedna od vijesnica, jer ovo sakupljanje po asku djeluje ozbiljnije od dosadašnjeg trgovanja i čekanja na bidu,
netko je već spomenuo da bi bilo najbolje prodati pred zimu i prezimiti u nekoj banci, ne mislim na štednju, nego izlistanu na burzi
BDI?
Baltic Dry Index Rises 0.95% to 425 in London
•Capesize -3.44% to $2,445
•Panamax +5.23% to $4,388
•Supramax 58k tons +0.37% to $5,171
•Handysize -0.58% to $3,268
ako se još danas poruča ovih 1200 komada, onda vjesnica ide do 400 vrlo brzo
ja mislim da ce zapeti na 360kn i da ce to biti val 4 i onda zadnji zaron do 260kn.