Pa s bookom od 1,70 Eur i nije baš da je jeftino.
Dobit i dalje jako niska, gotovo zanemariva.
Dok je tako, imas jos vremena se ukrcati jer cini mi se da se situacija mijenja ....
P/B je razlomak. Book value sigurno neće rasti kao cijena dionice.
To će se dovesti u red. 2024 je prva godina s dobiti poslije godina s gubitkom. Inače P/B je bio 1,7 na 30.06. Danas je 2,5. Rast cijene dionice ozbiljno zaostaje za rastom dobiti. Računam da, sad kad je krenila pozitiva sve to će se dovesti u normalu.
P/B je razlomak. Book value sigurno neće rasti kao cijena dionice.
To će se dovesti u red. 2024 je prva godina s dobiti poslije godina s gubitkom. Inače P/B je bio 1,7 na 30.06. Danas je 2,5. Rast cijene dionice ozbiljno zaostaje za rastom dobiti. Računam da, sad kad je krenila pozitiva sve to će se dovesti u normalu.
Muče se oni još sa trakavicama, al krenuli su pozitivno sa 24-om. 25-tu očekujem poprilično bolju ....
vidjeti cemo sto ce biti kada tvrtka počne ozbiljno raditi ...
Ja mislim da je DLKV budući multibegger. Sad kad je dio jedne stabilne grupe, uz dobar backlog vjerujem da ih čeka svjetla budućnost. Možda sam subjektivan, jer sam propisno ušao u poziciju lani. Ocjenjujem da su bitno podcjenjeni. Kod njih za ocjenu ne smijemo gledati P/E jer su bili u gubitku. Tek prošle godine su obrnili. P/S je 0.9 što je nisko u odnosu na druge iz branše. Meni kaže da bi buduća intristička vrijednost za 5 godina trebala biti 22,20 €.
nije rečeno da nije.... uz sve poznate činjenice... ali skidam kapu svima koji projiciraju ili govore o nekakvim vrijednostima i dugoročnim ulaganjima tipa 5 godina. ne samo na ovoj dionici. u ovo današnje vrijeme kada se događaji bilo pozitivni bilo negativni smjenjuju sve brže.... do korone sam i sam razmišljao na sličan način. sada su mi već i dvije prepuno zbog svega izrečenoga.
Mislim da će im dosta godina trebati da P/E dođe na donekle normalne razine s sadašnjih 120.
Ja mislim da je DLKV budući multibegger. Sad kad je dio jedne stabilne grupe, uz dobar backlog vjerujem da ih čeka svjetla budućnost. Možda sam subjektivan, jer sam propisno ušao u poziciju lani. Ocjenjujem da su bitno podcjenjeni. Kod njih za ocjenu ne smijemo gledati P/E jer su bili u gubitku. Tek prošle godine su obrnili. P/S je 0.9 što je nisko u odnosu na druge iz branše. Meni kaže da bi buduća intristička vrijednost za 5 godina trebala biti 22,20 €.
nije rečeno da nije.... uz sve poznate činjenice... ali skidam kapu svima koji projiciraju ili govore o nekakvim vrijednostima i dugoročnim ulaganjima tipa 5 godina. ne samo na ovoj dionici. u ovo današnje vrijeme kada se događaji bilo pozitivni bilo negativni smjenjuju sve brže.... do korone sam i sam razmišljao na sličan način. sada su mi već i dvije prepuno zbog svega izrečenoga.
Nekako mi se čini da te mame obveznice. Tamo "si siguran"
Mislim da će im dosta godina trebati da P/E dođe na donekle normalne razine s sadašnjih 120.
Zasto imam.osjecaj da krivo mislis ? Koliki p/e bi te zadivoljio ?
Tko gleda p/e na krivoj je temi. Trebao bi prijeći na KODT.
Zar nije oko 29?
Zar nije oko 29?
Stipe nemoj tako. Napraviti ces paniku i onda se vise necemo moci ukrcavati po akcijskim cijenama
Eto ugrubo ako nekoga zanima.
Nekako mi se čini da te mame obveznice.
Tamo "si siguran"
donekle si u pravu. godinama sustavno vadim novce sa burze. najprije auto, potom za stan, pa u trezorce kad su bili iznad 3%, a posljednje u zlato, u nekoliko navrata od 2000-2500.
no, skrećemo sa teme. imam i dalekovod u manjoj količini, ali ne vjerujem u dugoročne projekcije. djelujem prema sentimentu i trendu, sve ostalo mi manje bitno. ne samo na ovom papiru.
Nekako mi se čini da te mame obveznice.
Tamo "si siguran"
donekle si u pravu. godinama sustavno vadim novce sa burze. najprije auto, potom za stan, pa u trezorce kad su bili iznad 3%, a posljednje u zlato, u nekoliko navrata od 2000-2500.
no, skrećemo sa teme. imam i dalekovod u manjoj količini, ali ne vjerujem u dugoročne projekcije. djelujem prema sentimentu i trendu, sve ostalo mi manje bitno. ne samo na ovom papiru.
Vadis novce iz portfelja i stavljas u trezorce ne mogu shvatiti, ali u auto ?!?! Zatim trezorci i sigurnost mi nije prejasno, kao ni ono preko 3% .... Ne znamo se pa se ne usudujem nasaliti, ali moram priznati da se jedva suzdrzao od toga. Sorry nemoj se ljutiti
sve ti to ovisi o veličini portfelja, mili moj. a i miran san je neprocjenjiv!
sve ti to ovisi o veličini portfelja, mili moj. a i miran san je neprocjenjiv!
Dobro zboris. Al trezorci i miran san mi je nespojivo. Ja sam za miran san kupio cigle u centru grada i sad cekam da me uz to sto placam komunalnu naknadu jos dodatno plenki izreketari, tako da cak ni to nije miran san u potpunosti.