1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
  • BabaLuji
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • January 13, 2021 at 10:57 AM
    Quote from Pete_la_M

Vlen je ovu godinu odradio odlično. Po praćenju usidrenja i 4 Q morao bi biti po očekivanjima. Šefica je prizemljena, planovi su racionalni te održivog rasta. Činjenica je da se dobit preusmjerava u infrastrukturu i sirenje usluga. Čini mi se da su i banke prepoznale zaradu i ne bi me cudilo da one povecavaju svoj portfolio ovdje. Tko bi drugi mogao podignuti tako likvidnost naglo obzirom da se firma preuzela prije dvije godine. Pojedini dioničar možda još upadne na ovom valu likvidnosti.

Vlen je sigurna luka tj.tko ulaze pametno to je odavno prepoznao i ne ulaze sigurno za par kuna gore dole. Fundamenti su vrlo stabilni i ovo sad gatanje tko je sta je pa cu i ja na tom valu zaradit ostavljam strucnjacima... Strpljivost ce se ovdje isplatiti.

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • January 13, 2021 at 11:44 PM
    Quote from migra

stvarno ne mogu vjerovati da netko ide relativizirati i pisati da nema veze što su YOY supre +80% a pmxi +140%??

da neće biti posljedica na prihode i dobit?

da je isto bdi 800 i 1800?

jer eto futuresi 2 dana padaju a nisu rasli prije toga i duže i više?

a mi kao ne kužimo što je BDI,FFA i kako se formira?

biće ovdje dobre zabave sljedećh mjeseci i pregrijanih tipkovnica u snjegu:)

Display More

Daj idi spavat...

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • January 14, 2021 at 12:29 PM
    Quote from rambo_5

Kakve veze ima Trump sa ratom u Iraku 2003?!

Čitati, čitati i samo čitati prije nego počnete ovdje brljati!

...

buMBum

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • January 14, 2021 at 12:40 PM

Oho, sad smo postali i bezobrazni - ništa neočekivano za slugu pokornog postojećeg sistema...

Koliko ja znam 2003 su na vlasti bili NeoCon-i, odnosno Trockisti, drugi dio Uniparty-a (prvi dio su Demokrati, naravno). Taj ološ i sad pokušava vratiti Republikansku stranku pod svoje šape u nadi da će sve biti opet kao prije - ali neće. Trump je pustio duha van iz boce i nema više nazad. Pokušavaju cenzurirati Internet, mediji su odavno pod strogom kontrolim, ali narod je sad vidio stvarno stanje stvari iza zastora i nikad više ne može ne vidjeti što sad zna. Sad je na narodu Amerike da digne bunu i potpuno razbije postojeći režim i sve njegove sluge i restarta Washington prema Ustavu iz 1776 - tek tad će Amerika opet biti svjetionik slobode i demokracije u svijetu, a ovaj ružan san završiti. Držimo im palčeve da uspiju!

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • January 14, 2021 at 1:01 PM

Ponovo vrijedjate a administrator Vam to dopušta!

buMBum

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • January 14, 2021 at 1:06 PM

A tko je prvi počeo?!

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • January 14, 2021 at 5:31 PM

Ako se bojite onda ovo nije dobra dionica za vas. Ima boljih, nadjite ih.

Stvarno nemam interesa objasnjavati stvari koje su vec prozvakane stoput i ocite same po sebi.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • January 15, 2021 at 11:04 AM

cud fjkfik hfiefhi

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • January 15, 2021 at 1:55 PM

Kineska nova godina je od 12-27. veljače. Godina bika

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • January 15, 2021 at 5:45 PM
    Quote from alias
    Quote from gigic23

Postoje analitičari i ANALITIĆARI, i naravno postoje ONI koji misle i znaju da su dobri ANALITIČARI.

Samo ću reći ovo kada ne ide drugačije vjerodostojnost vlastitog piskaranja podupire se prosipankem po bidu vrlog institucionalca u privatne svrhe. Zvuči nemoguće, o da itekako je moguće.

Npr transparentno prebaciš 10.000 dionica sa skrbnivkog računa na vlastiti ispod top 10 pa onda istovaruješ po bidu čim se stvari ne odvijaji kako si duuuuuuuuugoročno planirao.

Arsenal presušuje, a nervoza je ogromna.

:) :P 8) :thumbup:

p.s. Inače nije mean nego median, a u konkretnom slučaju ne mijenjq ništa bitno. Razlika je enormna

Display More

:) mnogi su te slusali na 475kn pa su pogubili ogromne novce. I ti se sad imas obraza javljati i jos uvijek drobis o nekakvim prodajama itd. I strasno i zalosno

Display More

Prijatel naj se jezditii, jer Ti ćeš ih tek POGUBITI, a što je najbolje tiga si itekako svjestan i ne možeš si pomoći Ali idemo pomalo korak po korak. :)

Sorry od SVEGA je žalosno tek tvoj lik i dijelo

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • January 15, 2021 at 5:51 PM
    Quote from gigic23
    Quote from alias

:) mnogi su te slusali na 475kn pa su pogubili ogromne novce. I ti se sad imas obraza javljati i jos uvijek drobis o nekakvim prodajama itd. I strasno i zalosno

Prijatel naj se jezditii, jer Ti ćeš ih tek POGUBITI, a što je najbolje tiga si itekako svjestan i ne možeš si pomoći Ali idemo pomalo korak po korak. :)

Sorry od SVEGA je žalosno tek tvoj lik i dijelo

Odjqvljujem se GAME OVER :thumbup: :thumbup: <3

• alias
    Guest
    • January 15, 2021 at 5:53 PM

Ali budete vi jos vidjeli svakakvih analiza sad kad je prava ekipa gore. Samo se pazite. Toliko

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • January 15, 2021 at 6:30 PM

neizvjesno je potpuno. Gubimo 8:14 od Japana u rukometu...je li to itko predviđao. nitko ne zna što će biti sa dionicom može biti po 12 kn, a može biti 52 kn. Izgleda na prvu kao je dobro sada prodati a možda poraste značajno ili padne, ali to nitko ne zna što će biti. Onaj tko zna ne zna.

• Vule
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    377
    • January 16, 2021 at 3:13 PM
    Quote from Optimistcro

Ja znam samo da sam bio najveći optimaljubac i nikad nisam ni jednu dionicu prodao, nego samo nadokupljivao.... Al brate dosadilo više.. Ode život čekajući..... Otkad sam malo otišao na strane burze i u kripto svijet, sve je zabavnije, brže, uzbudljivije... Kao da imaš ljubavnicu🙄😅

Quote from josip100

Zadnjih dana prije otvaranja postavlja se strasilo, jutros preko 100 000 komada...da je planirao prodati danas je imao dobro naslaganu kupnju.

Danas se jasno vidjelo da ljestvica mora gore.

Vrijeme polako curi, očekujem sve zanimljivije dane...

Trenutno je bonaca.. Moguće je da se lagano radi set up za još jedan manevar, neverin..

pogledao ja za trgovati vani ali velike mi provizije za male pare a i neznam kak ide sa zakonom i porezom

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 16, 2021 at 7:21 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from migra
    […]

- evo ja se veselim kada drukeri gube lovu.

- na samoj temi ima i onih koji razmišljaju svojom glavom, što je pozitivno.

- nekad davno sam na ovoj temi pitala jednu osnovnu stvar:

- koliko tu ATPL prosječno dnevno košta jedan "Panamax", (uključujući plaće posadi, srazmjerno upravi, troškovi održavanja i ostalo sve što čini trošak tog tipa broda.

- koliko taj tip broda zarađuje možemo znati iz raznih indexa koje dnevno tu postate.

- kada znamo trošak i zaradu lako je izračunati profit.

- sada u tu računicu ubacimo kredite, neke dodatne radove koji se moraju napraviti (np. neki pročistaći).

- tek sada ćemo znati stvarnu zaradu.

- još možemo izračunati koliko im vrijedi flota, ali za nešto takvog izračunati prvo bi morali znati koliko imaju brodova i koliko su stari.

- eto kad sve to izračunate biti će vam jasno koliko vrijedi jedna dionica, je li to skupo ili jeftino.

- a znati će te, ima li tu materijala i za kakvu dividendu i kolika bi mogla biti.

- evo toliko od mene, neću vam više dosađivati, pa vi lipi moji drukaje i dalje koliko god vas volja.

Display More

odgovoreno na temi dry bulk bez cenzure

DRY BULK bez cenzure

p.s.

predlažem i pozivam sve kolege željne rasprave o dry bulku da raspravu preselimo na temu "DRY BULK bez cenzure"

kako bi smanjili količinu ispisanog na temi atpl,da bi moderatori imali manje posla,kako bi bilo manje izbrisanih i premještenih komentara.

hvala svima koji će prihvatiti sugetiju,osobno ću pokušati minimalizirati komentiranje na temi atpl.

ako netko misli da sam ostao dužan kakav odgovor ili pojašnjenje molim da se javi na dry bulk bez cenzure.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• airfire
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    225
    • January 16, 2021 at 9:12 PM

Pa ovdje se vrte neke teze i gluposti ajme, kontam da to trejderi vuku dole gore, nemojte masirati ekipu odite na neku drugu dionicu i pricajte gluposti. Do Uskrsa znat ce mo tko je novi vlasnik i tko nas isplacuje, ja se nadam da je iznad 13kn. :)

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • January 16, 2021 at 10:20 PM

Zadnjih dana je Atpl vruca tema. Nadam se da ce i na burzi.

Mozemo se danima prepirati i oko vozarina, isplativosti, dugovima, kreditima..

Sto na na nasoj burzi pa i vanka dionice rastu zadnjih mjesec-dva. Valamar je narastao cca 20%,Adris 20%,jer se vjeruje da ce ovo ljeto biti turista, građevinari također su rasli, jer iza svake krize prvi izlaze a i nadaju se obnovi Zg, a brodari skoro pa nista. Zasto brodari ne rastu na krilima da ce ova godina ipak biti dobra za njih. Na burzi se trenutno na svim dionicama kupuje buducnost.

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • January 17, 2021 at 10:00 AM
    Quote from etoimene

Evo, stiže i korona izvještavanje ...

https://www.index.hr/vijesti/clanak…se/2244286.aspx

emil, ne sviđa ti se post ili vijest?

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • January 17, 2021 at 12:55 PM
    Quote from 5. Element

Ne trebate se truditi, na ignore ste svi redom. Zao mi je onog mladog covjeka kojem su dijagnosticirali rak testisa prekasno jer je odgodio pregled u ozujku, zbog paranoje koju je podigao sustav uz podrsku ovakvih kao sto ste vi, i to potpuno bespotrebno. Ako je netko ugrozen od prehlade zvane korona, e pa to ti priroda veli da si mozda ostao predugo. NHF...

Dosta zajednicarenja. Zivjela sloboda!

Quote from 5. Element
    Quote from Kvark

Na ovoj temi cemo se tesko svi sloziti. Puno ovisi i o osobno prozivljenom i prema tome stvaramo sliku te prema empatiji za druge. Vecina prodje bez nekih tezih posljedica, ali je jako bitno i ne proslijediti virus dalje jer ne podnosimo svi to jednako.

Moja teta je danas hospitalizirana usljed komplikacija koje je donijela corona. Dakle, radno je sposobna, na poslu je i pokupila virusic. Da nije zarazena, veceras bi se druzila sa svojom obitelji i smijala u toplini svoga doma.

I sto s tim hocete reci? Da zbog vase tete, moje mame, vas ili mene treba zatvarati sve i dovoditi u pitanje egzistenciju, psihicko i fizicko zdravlje stotina tisuca ljudi? Nadam se da to ne mislite.

Ukratko, pravi zlocinci su moralni ucjenjivaci, oni koji zbog straha za sebe ZAHTIJEVAJU OD DRUGIH da se brinu zs njih, zatvaranja, trpljenja i sl. A ne oni koji se protiv toga bune

Svi su ti na ignore al uredno svima njima odgovaras :)

nezam zasto mislis da si ikome bitan i da tebi netko pise kad odgovaraju drugima....

stvarno ima cudnih likova koji misle da su centar svemira (ovog foruma) i da je sve usmjereno protiv njih...

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • January 17, 2021 at 3:10 PM
    Quote from 5. Element

Mittko

Trebate shvatiti jednu stvar, a obracam se samo vama jer smatram da imate kapaciteta razumjeti: opce zatvaranje, radikalno epidemiologiziranje zdravih i neugrozenih ljudi, sve to sto nam zagovornici toga pokusavaju prodati pod standardni postupak, kao jedino moguce, to je prvi put ikada primjenjeno sada. Ikada, zbog ijedne bolesti otkad postoji pisana povijest. Harala je djecja paralica, sve bolesti protiv kojih se danas beseziramo i cijepimo, a tada cjepiva nije bilo, znalo se da su bolesti zarazne, i nije se zatvaralo nista. Nista. Nikad. Zivjelo se, obolijevalo, prezivljavalo, umiralo, ali islo se dalje, kom opanci kom obojci. Znaci, zatvaranje nije standardni postupak, nego RADIKALNI NOVOVJEKI SOCIOEKONOMSKI EKSPERIMENT. To je ono sto mnogi ljudi ne da ne razumiju, nego ne zele prihvatiti, mada je dokazana cinjenica. Pitate se sad, pa sto se promijenilo? Od tada pa do sada. Promijenilo se to da babetine poput moje matere i slicnih glasaju. U vecem % neg9 mladji ljudi. I ako nisi pozatvarao birtije da pokazes kako ti njih eto stitis izgubit ces na izborima. Eto, to je jedina razlika. A to sto stotine tisuca ljudi ne moze poslije posla na pivu, da otpusti stres, sto desecima tisuca ljudi doslovce prijeti egzistencijalna ugroza, to nema veze. Vazan je nekovid baba. I njihovi glasovi. Nista drugo.

Ljut si jer, kako kažeš, babetine poput tvoje matere i njoj slične glasaju i što je važan necovid baba?

Pa gdje je taj Bog da baci pogled na tebe i smiluje ti se jer tebi nitko, ni najnaprednija medicinska znanja ne mogu pomoći . Samo Bog, ako postoji.

Bas sam sretnica što ti nisam mater, sestra,prijateljica ili nedajbože žena .

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice