Ako se dosta trejda na Agramu, ne znam sad koji je iznos u pitanju i u kojem razdoblju, al provizija je 0,35%. Tako su mi zaračunavali prije par mjeseci kad sam baš mešetario.
Pa ispadne 5.700 kn × 0,35% = 5.719,95 kn.
Bez obzira na to, po par screenshot-ova od tebe Marine sam skontao da Erste daje odličan pregled prometa, dobiti i poreza koji treba platiti, što mi se jako sviđa. Tako dobar pregled Agram ne nudi.
Što je najbolje tih 0.05% mi na 2 milijuna kuna prometa uštedi 1000kn godišnje, a to je vezano za erste gold račun koji košta 780kn/ godišnje, uz to dobijem zlatnu karticu tekućeg, te devizni račun sa vlastitom karticom, te neograničen broj besplatnih platnih naloga, te transfer love tekući na brokerski u par minuta.
Ukratko, koristim sve mogućnosti koje daje erste banka, a da ne koncu ne da ne platim ništa, već plate oni meni, uz to su mi sredstva na brokerskom 100% sigurna, jer broker je sama banka i dobitak i gubitak brokerskog odjela ulazi u bilancu banke.
Uza sve ovo imam i keks pay koji je zapravo besplatna prepaid kartica erste banke i služi za kupnje po netu, tako da ne moraš kompromitirati podatke sa kartice tekućeg računa. Za inozemne online kupnje koristim revolut, koji je opet besplatan i ima tečaj gotovo kao HNB, uz sklopu njega imaš jednokratne kratice, tako da ti se ni tu nitko ne može dokopati podataka sa kartice i popeglat je.
Ono što je meni bilo primarno bilo jest:
1. sigurnost sredstva na brokerskom (banka)
2. najmanja cijena brokerskih i troškova tekućeg/deviznog
3. brzina povlačenja/uplate novca brokerski- tekući i vice versa.
4.mogućnost trgovanja prema vani uz istu proviziju od 0.35%, te cijenik min skrbničkih usluga od 20kn+PDV na mjesec.
Jednostavno izvukao sam maksimum maksimuma, a da me ne košta ništa.