ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

 • "Međutim, važno je napomenuti da do sada, osim prestanka prodaje u HoReCa kanalu i pada potrošnje naših
  proizvoda u „on the go“ i impulsnom segmentu, nismo imali drugog značajno negativnog utjecaja na naše
  poslovanje, a u dijelu u kojem isti postoje, u potpunosti su anulirani poboljšanim učinkom Farmacije,
  Delikatesnih namaza, Kave i portfelja dječje hrane, osobne higijene te hrane ukupno kako iz vlastitog
  proizvodnog portfelja tako i portfelja naših principala."


  iz utjecaja covida-19

 • Jel se planiraš zadržati duže u ovoj dionici? :)


  ATGR je odlična firma, da se sada ne ide komentirati u detalje, ono što je meni minus jest ta podjela dionica zaposlenima pa oni mogu raditi pritisak na prodaju. S druge strane, mirovinci podmeću leđa često pa se to opet sve više manje izravna. I skupština je inače njima kasno zar ne? Ako do tada sve prođe sa ovim kovidom možda i legne dividenda

 • Jel se planiraš zadržati duže u ovoj dionici? :)


  ATGR je odlična firma, da se sada ne ide komentirati u detalje, ono što je meni minus jest ta podjela dionica zaposlenima pa oni mogu raditi pritisak na prodaju. S druge strane, mirovinci podmeću leđa često pa se to opet sve više manje izravna. I skupština je inače njima kasno zar ne? Ako do tada sve prođe sa ovim kovidom možda i legne dividenda

  procjena u tijeku, za sada dajem prednost prehrambenoj industriji i posrednicima iste,

  ako krene turizam na vrijeme, ostajem ovu sezonu

 • ISPLATA DIVIDENDE:

  Nadzorni odbor prihvatio je prijedlog Uprave za donošenje odluke o isplati dividende u ukupnom iznosu od 83,1 milijun kuna, što iznosi 25 kuna po dionici, a isplatit će se iz zadržane dobiti iz 2018. te iz dijela dobiti iz 2019. godine. Datum od kojeg će se trgovati dionicom Atlantica bez prava na isplatu dividende bio bi 24. lipnja, a predloženi dan isplate dividende je 15. srpnja.

  https://zse.hr/userdocsimages/…m7xwz106b035qIYzAAw==.pdf

 • https://www.tportal.hr/biznis/…-7-milijuna-kuna-20200528


  Isuse Bože, kakav je to sud? Mislio sam da sanjam da je ovo nemoguće kad sam sinoć na PD čitao!

  Jel to stvarno o kaliničkim vodama koje su kod Badela bile pišu??? Pa to nije istina, da je taj tedeski koji to nikada

  nije Badelu platio uspio još da mu mali dioničari valjda vrate novac... katastrofa da ne može biti veća...

  Uzimam svoje krpice i bježi od ovih sudova i hanfe...

  A tko će meni nadoknaditi gubitke iz Badela a emile, a ti si zabadav dobivao, i sad još kao preplatio:cursing:

 • imam nešto ATGR, uzimao usljed korone u 3 mjesecu. Bojao sam se lošjeg q1 koji je ipak malo zahvaćen jer je sredinom trećeg išao lockdown i perspektiva prodaje u 'horeca' je loša.

  Q1 je ipak izvrstan, kava im rasturila kao i paštete, i kodnas i u regiji isto.

  Pa gledam u svakom vecem ducanu imaju proizvode koje kad miriše na krizu možeš kupit, kava, pašteta i donatmg za sranje i žgaravicu poslje cocte, grickalice itd...proizvodi nisu luksuz i svak si more priuštiti.

  Bar 5 velkih igrača u top 10, mahom omf/dmf su kupovali do korone (prva 3 mjeseca) i onda stali. Pbz na poziciji 7 i dalje redovito (tjedno) kupuje cca 100 i više komada. Od peeka korone dosad par tisuća.

  K/P izgleda čudno na dnevnoj bazi. Nareda se stotka na K i stotka na P sa malim spreadom od 10 kn tipično. Ima dana da ko mali ni nemos progurati jer je velka količina na bidu.

  Bar jednom tjedno, kad je pozitivni sentiment pbz lupa po asku i skida 100-ke, 200-ke. I dosta za taj tjedan. Od treceg mjeseca bilo je nekidan jedno veće iskrcavanje.

  Ovdje nema day tradinga upravo zbog ovih 100-tki. Očito imaju svoju agendu, ali tko je pratio može možda interpretirati ovu igru na K/P?

  Inače izgleda kao jedna lijepa dionica, neloš mgmt, kontinuirano smanjenje duga, prosla godina najbolja dosad a mislim da bi rado i preuzeli nešto komplementarno. Bio sam kraj novog skladišta u VG, izgleda jako dobro, a onda prođem kraj dalekovoda i bože moj, srah me primit ogradu da ne dobijem tetanus.

 • Ne znam kaj tu nije jasno.

  Pogledaj top ten i sve ce ti biti jasno, strogo kontrolirana dioniica.


  Da ne bi bilo zabude dobra firma a to i mirovinci znaju pa stoje na bidu. Emil nagradjuje managere sa dionicama (nema poreza) i zele prodati. Ali rade u toj firmi pa znaju situaciju i nije im prisa.

  A i vjerojatno se poznaju sa ekipom iz mirovinskog fonda pa se nalazi nekakav zajednicki rjecnik. Svima dobro osim fast food traderima al na neki duzi rok ok odabir.

 • Evo tipični pattern.

  Proguta se 240 komada iz vedra neba, ne gura se na BID-u samo se po lupi po asku. I odma nova kvota stotke na asku.

  Spread 20kn, uklješten između velikih.

 • Postupak Uprave ATGR o otkupu dužničkih vrijendosnih papira mi miriše kao na pripremni čin za ulazak u LEDO.

  Vjerujem da to neće uraditi samostalno već u koheziji s nekim fondom.

  Definitivno su zainteresirani ponuditelj a samo je upitno po kojoj cijeni.

 • OHO...lijepo, lijepo...lijepo je bit dionicar ATGR-a...


  https://eho.zse.hr/fileadmin/i…b8e91fa908af746e31e98.pdf

  Ovime nikoga neće izuti iz cipela. Cijeli niz segmenata prilično stagnira kao i Hrvatska kao najveće trzsite. Iščupali su ih donekle delikatesni namazi i Donat. Zanimljivo je da SPP ljekarne odnosno Pharma ne rade bas dobro odnosno nisu radili u ovoj godini i da su zabiljezliii pad od gotovo 16%.


  Da se razumijemo ovo je izuzetno teska godina i ovakvi rezultati su uspjeh (pogotovo jer su prodali nekoliko brendova iz portfolija proizvoda), no iz izvješća se jasno vidi da se potrošnja stanovništva smanjuje. Barem brendirane i skuplje robe. I da su preferencije potrošnje otišle nekim drugim smjerom.


  Btw. Obzirom da mi je to za SPP Pharma u najmanju ruku čudno (bilo je prodaja brendova iz portfelja) da je toliko taj SPP pao (a svi znamo da se potrošnja u ljekarnama povećala) moguće da im se potkrala greška u izvjescu ili su ljekarne unutar tog SPP rasle, a pad je bio od prodaje brendova iz tog SPP.