Posts by Ledica

  “Puno pričamo o euru. No, prosječni građani su skeptični da ćemo uopće uvesti euro kao valutu. Dok oni ne vide dvojne cijene, o tome ne razmišljaju“, rekla je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.


  Nije šefica naše burze ni trebala potegnuti do Opatije, valjanje ovakvih gluposti , podcjenjivati i vrijeđati prosječne građane može se i iz Zagreba.

  Ne pratim više redovito promjene u top 10 na Koki, ali kad god u posljednje vrijeme pogledam vidim da kupuje Vindija tako da se tu ipak ne radi o nabijanju prosjeka.

  Kolega kvart99 , mislim da nisu odustali od istiskivanja preostalih malih dioničara jer će to kad tad Vindija morati provesti da bi došli do 100% vlasništva što vjerujem da im je u interesu.

  Kod delistiranja isplatiti će samo one male dioničare koji će prisustvovati glavnoj skupštini i izraziti protivljenje odluci o delistiranju,a znamo kakav je odaziv dioničara na skupštine.

  Ostalo je još cca 3% malih dioničara, cca 25000 dionica za čiju isplatu po tromjesečnom ponderiranom prosjeku cijene dionice treba iskeširati cca 12 milijuna kuna. Nije to u ovim vremenima mali novac za Vindiju , a i zašto ne to razvući na dulji period i nakon delista kad za to dođe financijski gledano pogodan trenutak izvršiti squeez.

  Fer vrijednost dionice u elaboratu kod istiskivanja mogla bi s obzirom na poslovanje Koke u posljednjih nekoliko kvartala biti manja nego kod delista. Samo moje mišljenje, možda nisam u pravu.

  Imala sam dionice Koke i sve prodala krajem prošle godine smatrajući da na cijeni od 450 do 500 kuna ne treba više tražiti” kruha preko pogače”.

  A valjda ce isprojektirati dobro da vide +/-, to su relativno kratke vožnje uz mogućnost priključenja na mrežu praktično svaki put kad se priveze + solari

  Solari na brodovima i trajektima ? Pa gdje postaviti panele ? Mislim da je to iluzija za sada, možda će u nekoj dalekoj budućnosti biti tehnički izvedivo, tko zna.

  odmah pokraj vjetrenjače

  A ne bi išlo, vjetrenjača ide na vrh broda odmah iznad komandnog tornja, paneli bi se mogli postaviti recimo bočno na nekakva krila, nešto slično avionskim krilima koja bi se kod pristajanja broda dizala okomito u vis, ta krila bi malo usporavala brzinu kretanja plovila, ali izravnavala bi valovito more pa bi mogli ploviti i po buri i po jugu.😁

  A valjda ce isprojektirati dobro da vide +/-, to su relativno kratke vožnje uz mogućnost priključenja na mrežu prakticno svaki put kad se priveze + solari

  Solari na brodovima i trajektima ? Pa gdje postaviti panele ? Mislim da je to iluzija za sada, možda u nekoj dalekoj budućnosti će biti tehnički izvedivo, tko zna.

  Ja sam već dugi niz godina full u dionicama, keša uvijek samo toliko koliko je potrebno za normalan život iz mjeseca u mjesec. Ali sve vise se vraćaju neugodna sjećanja na 2008./2009. i pomalo se pokušavam barem malim dijelom ukeširati, znam da će sezona biti odlična, turisti će brutalno zarađivati, boli me srce, ali ipak se pomalo rješavam dionica između ostalog i istarskih turista 😁. Sad barem znam da idu u dobre ruke pa mi je malo lakše 😂

  Hoće ova dionica više rodit??? Nema ovde velike filozofije, treba pomest RH dionice, ako mislimo rasti...

  Neće rasti jer će RH staviti još jedan kontigent na prodaju, pa još jedan i tako dok sve ne proda. Ali cijena 130 je sasvim realna i prihvatljiva za onog tko želi ovu dionicu imati u svom portfelju.

  Nova pobjeda bivšeg Gazde: pala i optužnica u “predmetu mjenice”
  Nacional ekskluzivno doznaje da je Općinski sud u Novom Zagrebu u srijedu objavio odluku kojom odbacuje optužnicu protiv bivšeg vlasnika ...
  www.nacional.hr


  Optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu od 23. ožujka 2021. vraća se na doradu. DORH ima šest mjeseci za doradu ili za povlačenje optužnice.


  O čemu se tu radi, jesu li nesposobni ovi u Dorhu ili su nemoćni jer za optužnice uopće nemaju prave argumente ?

  Nikako da iznjedre barem jednu optužnicu, sve redom im padaju ko zrele kruške.

  Zbog šefa Sberbanka Hermana Grefa upitna prodaja njihova udjela u Fortenova grupi
  RUSKI SBERBANK PRODAO JE početkom travnja 43 posto svog udjela u Fortenova grupi jednom od najbogatijih Mađara Danielu Jellineku, ali ...
  www.nacional.hr


  Ne ide to baš tako glatko s prodajom kako nam je big menadžer Peruško prezentirao i nebi bilo pošteno da Rusi pod sankcijama pokupe novac i zbrišu iz RH, a da je istovremeno sudbina imovine hrvatskih tvrtki u Rusiji posve neizvjesna.

  Tržište nije ni trepnulo na FI. Sad ce pametne glave reci kako je to vec uracunato u cijenu…. a jucer su se sprdali.

  Ma kako nije tržište ni trepnulo ? Jutros na otvaranju mnogo okica je treptalo, ali ovdje nema institucionalaca i jednostavno je premalo okica koje bi treptanjem pogurale cijenu na realnu razinu.

  Sviđaju mi se ove preporuke , čak nebi bilo loše ni ovo s redukcijom prehrane samo su malo zakašnjele i trebale bi vrijediti za cijeli razvijeni svijet, a ne samo za Nijemce jer smo postali obijesni i razmaženi, zimi po kući hodamo bosi i u kratkim rukavima, u dućan udaljen 500 m biramo kojim autom od dva ili tri parkirana ispred kuće ćemo skoknuti po hranu koja dobrim dijelom završi u kanti za smeće i deblja nas, borimo se protiv klimatskih promjena na raznim svijetski skupovima i konferencijama , ali samo za govornicom, deklaratorno, a ponašamo se u životu sasvim suprotno Itd ……neda mi se dalje pisati.

  Mali ispravak, porez na dividendu se ustegne prilikom isplate, porez na prodaju u javnoj ponudi na dionice koje su kupljene i prodane unutar dvije godine u godišnjoj poreznoj Prijavi poreza na kapitalnu dobit.

  Ja sam pisala temeljem svog iskustva, kad sam dividendu dobila na žiro račun prijavljen kod SKDD nazvali su me i tražili da im pošaljem dokaze tko mi je doznačio sredstva i na temelju čega jer su kazali da imaju uvid samo u iznos sredstava.

  Da li je ta dividenda oporeziva ili ne njih nije interesiralo jer je to moja obveza u godišnjoj Prijavi poreza i ja je uredno prijavljujem i izvršavam.

  Nakon toga sam online promijenila račun na SKDD i sada kada dobivam još veće iznose dividende na tekući račun vise me ne zovu i ne provjeravaju izvor sredstava.

  Pa ako sam iz toga izvukla krivi zaključak svima se ispričavam.

  Ide to na tekući ili se mora imati Žiro račun?

  na onaj koji das u skdd

  To možeš provjeriti na egrađani. Čak mislim da tamo možeš i promjeniti račun ako trebaš.

  Jedan period smo morali imati kod SKDD prijavljen umjesto tekuceg žiro račun, sada to vise nije obvezno pa preporučujem da oni koji još nisu promijenili obavezno to učine .Razlog je jednostavan, porezna provjerava žiro račune i traži da joj pošaljete dokaz tko vam je uplatio i temeljem čega, jer oni navodno vide samo iznos, pogotovo ako se radi o većoj uplati. Nepotrebna zahebancija.Tekuće račune ne provjeravaju.

  sve veliki novinari, nedavno su srušili HNB

  Naravno da su veliki, pogotovo je velik mali Ilko Ćimić, on je za mene number one, ali državne institucije su pustile duboko korijenje pa ih može iščupati samo nekakav uragan potaknut od naroda, a ta oluja iskreno se nadam da će jednog dana sigurno doći.

  Nema do Indexa, kakvi uskok, preskok, hanfe, dorh, 😅


  Kad ce poceti traziti ortacke ugovore od DLKV uprave i PPDa 🤔

  Upravo tako, sve afere dosad otkrili su mediji i njihovi istraživački novinari. Toliko o omiljenoj mantri političara “ neka institucije rade svoj posao “

  Stigla uskrsna čestitka od Zaba brokera.

  Od 9.5. nova Tarifa naknada za brokerske usluge.

  Prva kategorija do 2 milijuna kuna vrijednosti transakcija u godinu dana u koju najčešće ulazim, 0,60 % ( minimalno 75 kn.)

  Do sada je bilo 0,30 % (minimalno 25 kn.)

  Što da se kaže osim da treba početi razmišljati i jeftinijim opcijama.

  Da li je još koji brokeraj povećao naknade ?