Tehnička analiza - komentari LIVE

 • Ovaj topic je za sve ljubitelje tehničke analize, sve one koji vole analizirati cijenu dionica na temelju grafova, buduća cjenovna predviđanja, te postanje samih grafova. :thumbup::thumbup::thumbup:

 • mislim da je on tako dobro osisan na burzi da se nece vratiti..ha ha

 • Evo i mene na novom forumu. Posljednji pozdrav PD forumu, počivao u miru.


  ATPL


  U prilogu je ažurirani graf za ATPL od prije mjesec dana. Tada sam napisao:


  "Dame i gospodo, usudio bih se reći da smo vrlo blizu dna ovog korektivnog vala.

  Uzeo sam si malo vremena pa sam analizirao graf kako bi ga analizirao kolega Elliott. Ovo je školski primjer ABC korekcije sa expanded flat C valom. C val završava na 1,618 Fib, imamo povećani volumen u odnosu na A i B val, istovremeno imamo bullish divergenciju na momentu, a dno C vala koincidira sa povijesno jakom zonom podrške na cca 320-330 kn, gdje je ujedno i 0,786 Fib linija. Lijepo!

  Uz sve ovo cijena se korigira u formi falling wedge, što je bullish formacija.

  Potencijal rasta je cca 30%, target cca 430 kn.

  Graf u prilogu."  Za sada se čini da je kota 320 kn izdržala i da nam dalje slijedi rast, ne znam kojom dinamikom, ali vjerujem da neće više ići niže. U grafu sam ucrtao targete.


  Pozdrav svima i pohvale Adminu na novom forumu.

 • Zašto je tema Tehnička analiza stavljena u Kavanu? Apeliram na Admina da ju prebaci u Dionice. Ipak radimo TA dionica. Ovako u Kavani ispada da se tehničari bave "kafanskim pričama", malo je podcjenjivački :(

  Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

 • Sviđa mi se ideja da svaka dionica ima svoju temu TA. Na taj način će biti olakšano praćenje napisanog, a vezano uz interes pojedinih korisnika za TA pojedinih dionica. Bravo za Admina.

  Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

  • Official Post

  Zašto je tema Tehnička analiza stavljena u Kavanu? Apeliram na Admina da ju prebaci u Dionice. Ipak radimo TA dionica. Ovako u Kavani ispada da se tehničari bave "kafanskim pričama", malo je podcjenjivački :(

  Jer autor nije napravio nikakvu analizu već je dao samo komentar. Vaš post sadrži koristan sadržaj pa je sada prebačen u svoju temu u prikladnom forumu: Metode financijske analize

 • Apdejt i za PTKM.


  Ranije sam napisao:


  "PTKM još uvijek u konsolidaciji, ali sada izgleda još bolje. Izlazimo iz trokuta, Bollinger napet ‘ko praćka, 55EMA i Cloud podrška, jučer smo imali prekrasni bullish hammer. Stochastic raste, MFI debelo u oversold i izgleda kao da hoće gore, MACD histogram u konstantnom rastu.

  Target cca 80 kn."


  Od tada PTKM porastao 17%, graf se lijepo razvija i vjerujem da ćemo brzo do 80 kn.

 • Otvaram temu TA za CROBEX i stavljam update starog grafa od 4.11.2019. da možemo dalje pratiti.


  CROBEX monthly


  Tada sam napisao:


  "Znam da se cini malo nategnuto, dugoročna je prognoza, puno se tu stvari mora poklopiti – prvo, ne smije svijet otići u recesiju u sljedećih godinu i pol dana.

  Pogledaj ovaj monthly graf da vidiš širu sliku. Svi indikatori ukazuju na up trend, a ovakva pozitivna kombincija indikatora se zadnji put dogodila krajem 2016., a prije toga tek davnih 2000.-ih. Ako gledaš graf čisto sa tehničke strane, ovo mi se sve čini vrlo izgledno. Znam da svi mi koji gledamo grafove ne možemo si iz glave skroz isključiti novinske članke, gospodarsku klimu, drukanje ovdje na forumu itd., ali moramo ako hoćemo jasno vidjeti sliku.

  Osobno mislim da nećemo u recesiju još koju godinu pa mi se ovaj scenarij čini vrlo izgledan. Prvi target je 2200 bodova, drugi 2400-2500 bodova. To su targeti na koje ukazuje Elliott, a i baš zgodno koincidiraju za zonama otpora iz prijašnjih dana. Za dalje ćemo pratiti grafove.

  Eto, živi bili pa vidjeli."


  Index je i dalje u uptrendu, ništa se nije promijenilo. Coronavirus je malo unio nemir na tržišta, ali graf na makro razini i dalje izgleda dobro.


  Targeti su i dalje isti.

  • Official Post

  Tamo u stručnom forumu ja bih ipak držao odvojenu tehničku od fundamentalne jer su ipak dvije različite metode. Ali ako struka kaže da bi valjalo objediniti te dvije analize u jednu temu onda možemo i tom logikom?


  Ako ste mislili konkretno na ovu temu to možemo napraviti, samo da se ljudi ne potuku koja je metoda bolja, kako to već u kavanama biva :)

 • Zašto je tema Tehnička analiza stavljena u Kavanu? Apeliram na Admina da ju prebaci u Dionice. Ipak radimo TA dionica. Ovako u Kavani ispada da se tehničari bave "kafanskim pričama", malo je podcjenjivački :(


  slažem se sa mittkom. mislim da bi bilo bolje da je na Dionice; dosta kolega je na Poslovnom pisalo na ovoj temi, a sad dosta njih niti nema pojma da ova tema uopće postoji na ovom forumu. Kafana nije za ovo, obezvređuje važnost ove teme i sve forumaše koji se ovim bave .

 • kod Atpl je jos svasta moguce. Ne ocekujem pozitivno izvjesce. Tehnicki postoji vise opcija, rast do 400-410kn, ali i novi pad prema 220kn.

  Sto ce biti vidjet cemo. Evo kako izgleda negativna projekcija.