1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Američki predsjednički izbori 2020

• Krokodil
  • November 1, 2020 at 11:09 AM
  • zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • January 14, 2021 at 10:37 AM

"Prije 20 godina zivio sa u Americi i dobro sam zapamtio kada su mi govorili da ne idem o odredjene dijelove gradova jer je opasno!

Ja sam dolazio i tamo i sreo ljude kao i Vi i ja samo druge boje koze, kulture i običaja! 1992. sam bio u Gospiću ali Vam neću reći odakle i zašto sam došao. Tada sam, prije toga a i kasnije sam sreo Smrt - I died several years ago - a osim toga odrastao sam bez roditelja tako da sam vrlo rano mogao i morao sam razlučiti dobro od zla!"

Oprostite, ali nije mi jasno šta ste sa ovim usporedbama htjeli pokazat?!

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 14, 2021 at 10:54 AM
    Quote from buMBum

Da, u pravu ste!

To je pokazao i dokazao veliki vodja koji za sebe tvrdi da je najbolji i sveznalica i sa ogromnim bogastvom pa je zato kako je sam izjavio platio Nula poreza za npr. 2017. godinu.

To su činjenice a ne nebuloze koje čitate na portalima tipa da druga strana jede malu djecu!

It is over!

A što će biti to će pokazati budučnost.

PS

Prije 20 godina zivio sa u Americi i dobro sam zapamtio kada su mi govorili da ne idem o odredjene dijelove gradova jer je opasno!

Ja sam dolazio i tamo i sreo ljude kao i Vi i ja samo druge boje koze, kulture i običaja! 1992. sam bio u Gospiću ali Vam neću reći odakle i zašto sam došao. Tada sam, prije toga a i kasnije sam sreo Smrt - I died several years ago - a osim toga odrastao sam bez roditelja tako da sam vrlo rano mogao i morao sam razlučiti dobro od zla!

..,

Display More

kolega, morate biti svjesni da ljudi s ogromnim kapitalom imaju:

1. više putovnica

2. ulaganja raspršena po cijelom svijetu,

te da uvijek ima neka država koja će im dati porezne povlastice.

stoga, kad netko kaže da će povećati poreze, budite sigurni da to takvi ljudi (najbogatiji među nama) neće plaćati, nego će to plaćati oni koji od toga ne mogu pobjeći.

moja obitelj je bila gadno oštećena u komunizmu (dobili smo neku smiješnu odštetu od 1 kn/m2 za zemlju u Splitu koju nam je oduzelo, poslije u pretvorbi nismo dobili niti dionice ili vlasničke udjele firmi koje su na našoj zemlji izgradile pogone) i ne bi htio da itko ikad više tako nešto prođe u životu, jer vladajućima, u budućnosti, možda porezi ne budu dovoljni nego krenu i na imovinu (nekretnine).

stjecajem okolnosti, uspjeli smo ipak nešto izvući i od bivše države, a u začetku stvaranja ove, kad su porezi još uvijek bili nikakvi, dosta se radilo, pa se dosta toga uspjelo i oploditi, pa u konačnici nije tolika tragedija.

problem je šta ova socijalistička ekipa (pod time mislim na Demokrate, EU, a i sve ove naše) ne razumije mehaniku novca i kakav je zapravo efekt poreza i sveopće državne kontrole na bogatstvo naroda, nego stalno guraju taj svoj sistem iz jedne zemlje u drugu, i na kraju sve završi na isti način.

pročitajte malo strategiju Svjetskog ekonomskog foruma - Great reset, pa ćete vidjeti do koje mjere psihopati to sve skupa misle gurati, da ne ispadne da ja širim teorije urote.

nadam se samo da će se, u međuvremenu, ljudi probuditi i ipak cijelu priču zaustaviti dok ne bude prekasno.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • January 14, 2021 at 11:25 AM

Da, to je klasično prodavanje magle kad socijalisti konstantno nastoje upakirati svoj bullshit zajedno s nekim pozitivnim ciljem kao npr. pravo glasa za žene, obrazovanje, borba protiv rasizma i diskriminacije itd. ,a sve to kapitalizam radi daleko bolje i efikasnije. Pustite ljude na miru pa će ljudi sami naći način da žive, rade, stvaraju, vole se (i mrze) i općenito kreiraju svijet dostojan čovjeka. Ali bagra uvijek pod krinkom pozitivnih ideala dijeli pa vlada, obični ljudi nastradaju, a ovi uživaju u plodovima kaosa.

Za kraj: »Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima ćete ih njihovim prepoznati.«

Konstantni ratovi, cenzura, uništavanje gradova "prosvjedima" dok policija ne smije reagirati, milijuni pobačene djece, totalni kolaps morala i društvenih normi, enormno bogaćenje manjine dok se uništava srednja klasa, anti-bjelački rasizam, konstantna propaganda kroz medije, sveučilišta, umjetnost... TO JE AMERIKA DANAS - a vladari su svi znamo tko. Vrijeme je da se taj propali eksperiment završi i da nestane u ropotarnicu povjesti - što prije to bolje!

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • January 14, 2021 at 11:27 AM
    Quote from rambo_5

TO JE AMERIKA DANAS - a vladari su svi znamo tko. Vrijeme je da se taj propali eksperiment završi i da nestane u ropotarnicu povjesti - što prije to bolje!

Zavrsio se jutros. i nikad se vise ponovilo...

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • January 14, 2021 at 12:06 PM

Sve što ste napisali mi je većim dijelom poznato i drago mi je da sve navedrno pratite uključujući i Great Reset.

No, ipak ima nešto što je posebno kada su u pitanju porezi i plaćanje poreza kada su u pitanju drzavljani Amerike, odnosno njihova obaveza da prijave i plate porez i u Americi bez obzira gdje su prihode pokušali sakriti. Ja sam npr. Canadjanin ali nisam obavezan prijaviti i u Canadi prijaviti moje prihode koje ostvarujem u HR i drugim zemljama. Taj zakon vrijedi za sve a vidjeli smo sinoć da vrijedi i za predsjednika drzave i da će sigurno i taj dio uskoro doći na red jer je se sinoć branio Ustav a on je iznad svih nas pa i iznad onih koji tvrde da su najbolji i da sve znaju!

Kada pominjete ratove zašto ne kazete tko je poveo rat protiv Iraka 2003. i na osnovu čega?

Canada je tada bila jedna od tijetkih jer je cijeli svijet znao a kasnije i od sämih učesnika potvrdio da je bio zasnovan na lazi! To je bilo sjeme posijano tada a posljedice su izbjeglice i migranti.

Kako mozete napisati da je u redu jedno govoriti/posati a drugo raditi kao što je radio bivši koga branite?

...

buMBum

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • January 14, 2021 at 12:17 PM

Kakve veze ima Trump sa ratom u Iraku 2003?!

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 14, 2021 at 12:31 PM
    Quote from buMBum

Sve što ste napisali mi je većim dijelom poznato i drago mi je da sve navedrno pratite uključujući i Great Reset.

No, ipak ima nešto što je posebno kada su u pitanju porezi i plaćanje poreza kada su u pitanju drzavljani Amerike, odnosno njihova obaveza da prijave i plate porez i u Americi bez obzira gdje su prihode pokušali sakriti. Ja sam npr. Canadjanin ali nisam obavezan prijaviti i u Canadi prijaviti moje prihode koje ostvarujem u HR i drugim zemljama. Taj zakon vrijedi za sve a vidjeli smo sinoć da vrijedi i za predsjednika drzave i da će sigurno i taj dio uskoro doći na red jer je se sinoć branio Ustav a on je iznad svih nas pa i iznad onih koji tvrde da su najbolji i da sve znaju!

Kada pominjete ratove zašto ne kazete tko je poveo rat protiv Iraka 2003. i na osnovu čega?

Canada je tada bila jedna od tijetkih jer je cijeli svijet znao a kasnije i od sämih učesnika potvrdio da je bio zasnovan na lazi! To je bilo sjeme posijano tada a posljedice su izbjeglice i migranti.

Kako mozete napisati da je u redu jedno govoriti/posati a drugo raditi kao što je radio bivši koga branite?

...

Display More

ma vidi, ja apsolutno ne podržavam nikakav govor mržnje, jer to ne vodi ničemu dobrome, al isto tako me užasava činjenica da ako u šali ili afektu izgovoriš/napišeš nešto što ekipi koja kontrolira sve naše meta podatke ne paše, da se jedno jutro probudiš sa 0 na bankovnom računu ili da te flagaju kao nešto što nisi i na taj način društveno izopće.

nikad nisam niti ću podržavati način na koji se Trump ponaša, ali podržavam njegovu ekonomsku politiku, jer je tu jako dobro kužio kako igrati sa dolarom, i to bez pokretanja novih ratova.

znači, smanjivao je poreze i uvodio carine, jer zna da mu to povećava obrtaj dolara doma, a smanjuje količinu dolara vani.

samim time dolar jača, Amerima raste kupovna moć, a carinama puni proračun.

problem je što sad Biden hoće sve to izmijeniti i Amerima, a ne uvoznicima uvesti nove poreze i još misli slati ljudima čekove što će samo eskalirati inflaciju.

Trumpov ekonomski način dugoročno jača položaj Amera, jer se na taj način puni proračun za ulaganje u infrastrukturu i stimulira domaća ekonomija, a Bidenov način će dovesti do toga da Amerima kupovna moć opada, žive sve lošije i da porezne prihode većinom ubiru od naroda, a ne od uvoznika.

zanimljivo, istu politiku provodi i naša država iako kuna nije rezervna svjetska valuta, pa smo se sada vratili 10 god unazad, ili bolje rečeno, nismo se 10 god makli s mjesta nego stagniramo, a rastom taman pokrivamo inflaciju, jer se interni obrtaj kune poreznom politikom skroz zatukao.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • January 14, 2021 at 1:22 PM
    Quote from buMBum

...

Prije 20 godina zivio sa u Americi i dobro sam zapamtio kada su mi govorili da ne idem o odredjene dijelove gradova jer je opasno!

Ja sam dolazio i tamo i sreo ljude kao i Vi i ja samo druge boje koze, kulture i običaja! 1992. sam bio u Gospiću ali Vam neću reći odakle i zašto sam došao. Tada sam, prije toga a i kasnije sam sreo Smrt - I died several years ago - a osim toga odrastao sam bez roditelja tako da sam vrlo rano mogao i morao sam razlučiti dobro od zla!

Što sam ja ovo ovdje pročitao ?? Možete li mi ovo protumačiti ? Je li ovo QAnon vjerovanje, stvarno nisam upućen ?

Sreli ste smrt i umrli, ali još uvijek pišete na forumu ? :!::?:

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • January 14, 2021 at 2:43 PM

Nema sta pravi je uzor svakom krkanu...

Ovo njegovo laktarenje je vrh vrhova svakog Trumpova obozavatelja.

To je ponasanje koje oni razumiju. Lakat u rebra :)

Zato ga i obozavaju...

11 situacija u kojima je Trump pokazao koliki je krkan

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • January 17, 2021 at 10:38 AM

"Šef ureda novog predsjednika nije detaljno objasnio sve uredbe, no istaknuo je da se odnose na četiri prioriteta Joea Bidena, a to su borba protiv pandemije koronavirusa, borba protiv klimatskih promjena, oživljavanje gospodarstva i borba za socijalna i rasna pravda."

To su, tim redom, prioriteti novog predsjednika. Amerikanci, jadna li vam majka.

Idiotu je borba protiv virusa za koji samo treba podijeliti cjepivo prvi prioritet.

Drugi prioritet su klimatski ciljevi, borba protiv klimatskih promjena. Nejasnije ne moze biti.

Treci cilj, pazite, treci, je ozivljavanje ekonomije.

A ovo sto bi mozda bilo preduvjet ovog treceg, bar su se hvalili s tim, je cetvrto.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • January 17, 2021 at 11:41 AM
    Quote from 5. Element

"Šef ureda novog predsjednika nije detaljno objasnio sve uredbe, no istaknuo je da se odnose na četiri prioriteta Joea Bidena, a to su borba protiv pandemije koronavirusa, borba protiv klimatskih promjena, oživljavanje gospodarstva i borba za socijalna i rasna pravda."

To su, tim redom, prioriteti novog predsjednika. Amerikanci, jadna li vam majka.

Idiotu je borba protiv virusa za koji samo treba podijeliti cjepivo prvi prioritet.

Drugi prioritet su klimatski ciljevi, borba protiv klimatskih promjena. Nejasnije ne moze biti.

Treci cilj, pazite, treci, je ozivljavanje ekonomije.

A ovo sto bi mozda bilo preduvjet ovog treceg, bar su se hvalili s tim, je cetvrto.

Display More

Nije mi jasno šta imaju oživlljavat ekonomiju , pa ekonomija za vrijeme g. Trumpa, je radila odlično, ajde korona je malo usporila ali pokazala je izuzetnu robusnost, šta je popratilo snažnim rastom burze

Samo još da spomenu održivo gospodarstvo ko ovi naši dogovorno upravljači

Edited once, last by zm1: Merged a post created by zm1 into this post. (January 17, 2021 at 11:43 AM).

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • January 17, 2021 at 3:07 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from buMBum

...

Display More

ma vidi, ja apsolutno ne podržavam nikakav govor mržnje, jer to ne vodi ničemu dobrome, al isto tako me užasava činjenica da ako u šali ili afektu izgovoriš/napišeš nešto što ekipi koja kontrolira sve naše meta podatke ne paše, da se jedno jutro probudiš sa 0 na bankovnom računu ili da te flagaju kao nešto što nisi i na taj način društveno izopće.

nikad nisam niti ću podržavati način na koji se Trump ponaša, ali podržavam njegovu ekonomsku politiku, jer je tu jako dobro kužio kako igrati sa dolarom, i to bez pokretanja novih ratova.

znači, smanjivao je poreze i uvodio carine, jer zna da mu to povećava obrtaj dolara doma, a smanjuje količinu dolara vani.

samim time dolar jača, Amerima raste kupovna moć, a carinama puni proračun.

problem je što sad Biden hoće sve to izmijeniti i Amerima, a ne uvoznicima uvesti nove poreze i još misli slati ljudima čekove što će samo eskalirati inflaciju.

Trumpov ekonomski način dugoročno jača položaj Amera, jer se na taj način puni proračun za ulaganje u infrastrukturu i stimulira domaća ekonomija, a Bidenov način će dovesti do toga da Amerima kupovna moć opada, žive sve lošije i da porezne prihode većinom ubiru od naroda, a ne od uvoznika.

zanimljivo, istu politiku provodi i naša država iako kuna nije rezervna svjetska valuta, pa smo se sada vratili 10 god unazad, ili bolje rečeno, nismo se 10 god makli s mjesta nego stagniramo, a rastom taman pokrivamo inflaciju, jer se interni obrtaj kune poreznom politikom skroz zatukao.

Display More

Iako sam već nekoliko puta bio blokiran na ovoj temi ne mogu a da Vam ne uzvratim jer su Vaši navodi netočni.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

U zadnje četiri godine dolar je oslabio u odnosu na EUR a ne da je jačao i kao što mozete vidjeti na slici kada je preuzeo vlast bio je na 1,05 poslije 6 godina rasta za vrijeme vladavine demokrata. Znam da sam ga kupavao na 1,40 a prodao i izašao kompletno na 1,05 kada je baš taj čiju politiku branite!

Da, smanjo je poreze super bogatima, napravio veliki zid, koji će nadam se uskoro biti srušen i uveo carine na uvoz odredjenih proizvoda kaji su onda imali kao rezultat povećanje odrrddjenih cijena u USA ali i u drugim zemljama koje su kao protimjeru isto uvele carine na proizvode uvezene iz USA.

Povećanje cijena ne povećava kupovnu moć nego upravo smanjuje.

Zadnjih nekoliko dana dolar je ojačso u odnosu na EUR iako bi prema Vama a i ostalima trebao oslabiti zbog poreza koje Vi najavljujete.

Smatram da to nije točno nego jačanje dolara je rezultat očekivanja da će uskoro doči do normalizacije odnosa u svijetu, prvenstveno prestanak trgovinskih ratova sa Kinom, Rusijom, Europom, Canadom i Mexikom kao i ulaganja u zelenu energiju i AI.

.

buMBum

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • January 17, 2021 at 3:14 PM
    Quote from buMBum

Iako sam već nekoliko puta bio blokiran na ovoj temi ne mogu a da Vam ne uzvratim jer navodite netočne činjenice:

U zadnje četiri godine dolar je oslabio u odnosu na EUR a ne da je jačao i kao što mozete vidjeti na slici kada je preuzeo vlast bio je na 1,05 poslije 6 godina rasta za vrijeme vladavine demokrata. Znam da sam ga kupavao na 1,40 a prodao i izašao kompletno na 1,05 kada je baš taj čiju politiku branite!

Da, smanjo je poreze super bogatima, napravio veliki zid, koji će nadam se uskoro biti srušen i uveo carine na uvoz odredjenih proizvoda kaji su onda imali kao rezultat povećanje odrrddjenih cijena u USA ali i u drugim zemljama koje su kao protimjeru isto uvele carine na proizvode uvezene iz USA.

Povećanje cijena ne povećava kupovnu moć nego upravo smanjuje.

Zadnjih nekoliko dana dolar je ojačso u odnosu na EUR iako bi prema Vama a i ostalima trebao oslabiti zbog poreza koje Vi najavljujete.

Smatram da to nije točno nego jačanje dolara je rezultat očekivanja da će uskoro doči do normalizacije odnosa u svijetu, prvenstveno prestanak trgovinskih ratova sa Kinom, Rusijom, Europom, Canadom i Mexikom kao i ulaganja u zelenu energiju i AI.

Display More

Moram reći da opet lažete, ne znam zašto svjesno ponavljate laži. Trump je smanjio poreze svim Amerikancima, neistina da je samo bogatima smanjio poreze. Dapače srednja klasa je najbolje prošla i dobila najveća postotna smanjenja poreza.

Tax brackets 2018: How Trump's tax plan will affect you - Business Insider

Tax brackets 2018: How Trump's tax plan will affect you - Business Insider

Što se tiče slabljenja dolara, u pravu ste da je ponešto oslabio pogotovo u zadnje vrijeme, ali to pogoduje američkom izvozu.
    Što se zida tiče, veliki prelijepi južni zid štiti Ameriku od ilegalnih migracija, zid je jedna prekrasna Trumpova ostavština. Ali vama više odgovara anarhija i prolasci granica bez dozvola i putovnica ?

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • January 17, 2021 at 4:32 PM

Rezultati se najbolje vide ovdje, odnosno na kom rastu GDP su ga ostavile dvije zadnje demokratske vlade i kako je taj isti GDP završio na kraju vladavine republikanaca uključujući i ovu zadnju katastrofu :

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kada je u pitanju zid ne smijemo zaboraviti što je republikanac RR rekao MG u Berlinu 1989. godine!

Srednji vijek je davno prošao i izgradnja zidova u 21. stoljeću je izgubila smisao osim pogodovanjima Kumekima iliti uhljebima. Najbolje je to pokazala Korona ali isto tako pokazuju zagadjenja mora i oceana, zraka a i svakodnevni cyber kriminal.

Da, smanjio je poreze ali je to najviše pogodovalo upravo njemu i onima koji su bili blizu njega.

...

Sudjenja tek slijede tako da ćemo uskoro znati mnogo, mnogo više!

Molim Vas da me prestanete vrijedjati i omalovazavati!

.

buMBum

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • January 17, 2021 at 4:55 PM

Možete vrijedjati koliko god hoćete - činjenice govore nešto drugo.

Ako želite mir u zemlji onda morate raditi na pravednosti, rečeno je davno i ponovljeno prošli thjedan.

Vama je očito ovo pravedno:

Meni nije!

Činjenica je i ovo što se tiče uposlenosti a i rezultat politike koju odobravate i zagovarate:

buMBum

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • January 17, 2021 at 5:01 PM

Nitko vas ne vrijeđa niti omalovažava, ali kad vam se kaže da lažete, što jeste, onda se nađete uvrijeđeni.

Nezaposlenost je u Americi bila rekordno niska, povijesno niska takoreći, a gospodarstvo pod Trumpom je bilo neviđeno jako. Onda je došao Covid-19 koji je ipak viša sila pa je nezaposlenost skočila.

Trump je daleko najviše rezao poreze srednjem sloju.

3331-db58a67f-983e-4684-b6c2-0baa4732e51c-jpeg

Ne razumijem što hoćete reći ovim grafom, da je najveća porezna stopa smanjena s 39,6% na 37%, a gore sam ja jasno dao tablicu da su smanjenji porezi za sve porezne razrede, a daleko najviše za srednji sloj ??

Ovakvi grafovi koji se prave na skali od 34 do 40, umjesto od 0 do 40 su napravljeni da prosječnom čitatelju izazovu emocije i da razlike ispadnu na oko po grafu 50%, iako se radi o samo malenoj razlici od 2,6%.

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • January 17, 2021 at 7:18 PM

Da, upravo to hoću reći da je najvišu stopu za osobni dohodak umanjio za 2,6 a sebi, pajdama i Kumekima za 14 postotna boda!

Najbogatiji medju njima WB, BG, JB odavno zvone na sva zvona da to nije u redu jer pametan zna da će dovesti do ovoga što se dogodilo 6. siječnja i 25 tiduća vojnika pod punom opremom na ulicama glavnog grada i opsadno stanjeu svim saveznim drzavama! To je rezultat koji se direktno moze pripisati politici koja je vodjena zadnje 4 godine!

To sam vidio 2016. godine a ne danas! Sjećam se da nam je profesor prava govorio da vlada ili vlade moraju učiniti sve braneći Ustav prije nego vojska ili narod naoruzani izadju na ulice.

Vrijeme je već pokazalo koliko je pogrešna politika vodjena zadnjih godina a stvarnu katastrofu te politike ćemo saznati tek u narednom periodu kada sva istina izdaje na vidjelo.

Vi i dalje branite tu politiku u vrijeme kada se njegovi najblizi distanciraju od njega a mene vrijedjate i kazete da lazem! Bravo i za Vas a i za adminitratora!

.

buMBum

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • January 17, 2021 at 8:50 PM

Ne razumijem zašto zazivate Admina što mislite da bi administrator trebao dozvoliti samo vaše izjave bez da vam netko napiše protuargumente ?

Ukoliko već stalno obmanjujete da je Trump samo smanjio poreze bogatima morate biti spremni braniti tu izjavu. Priložio sam porezne tablice za samce i parove, iz čega se vidi da su porezi smanjeni najviše srednjoj i nižoj klasi, a bogatima najmanje.
    Napravljene su brojne ankete prije i za vrijeme Covida, i većina Amerikanaca je izjavila da se pod Trumpom osjeća bogatije nego za vrijeme Obame.

Što se tiče smanjenja poreza na dobit kompanijama, to je američke kompanije učinilo konkurentnijima u svijetu.

Vi mislite da su Warren Buffet i Bill Gates protiv nižih poreza, pa njih dvojica godinama već govore da će sve bogatstvo podijeliti, međutim djela pokazuju da su im ta bogatstva svakog dana sve veća. Da su oni dijelili bogatstvo kako pričaju na sva usta ne bi bili u top pet najbogatijih ljudi na svijetu.

Također, niži porezi ne brane filantropima da bogatstvo doniraju. Ukoliko već navodite da milijarderi uviđaju da su im porezi premali, onda će bogatstvo tom logikom sigurno i dijeliti ?

Warrenu Buffetu i Bill Gatesu nitko ne brani da svojim radnicima povećaju plaće 100%, eto prvog načina kako jednostavno mogu dijeliti bogatstvo.

Jeffa Bezosa (ako je to JB) niti ne spominjite, njemu radnici u skladištima svako malo štrajkaju jer im daje neku crkavicu, a onda zamislite koliko je za veće poreze.

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • January 19, 2021 at 6:42 PM

Svi oni koji su me pratili i uhodili zadnjih godina dobro znaju da sam o ovome pričao i pisao još 2016. godine:

.

buMBum

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • January 20, 2021 at 8:00 AM

Konačno je došao četiri godine očekivani dan!

8) 8)

buMBum

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 8:12 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. Zvjezdani

May 25, 2025 at 8:12 AM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani May 25, 2025 at 8:12 AM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt