Gdje to možeš kupiti kvadrat od 800 kuna ????

Nekretnine opcenito u HR
-
-
-
Problem je što i za takvu gradnju moraš imati negdje teren, moraš plaćati dozvole i priključke, moraš imati izgrađenu infrastrukturu što sve nije uračunato u tih navodnih 800 kuna.
Država da je iskreno dobronamjerna kao što nije preuzela bi neke od tih stavki na sebe i ponudila ih umjesto promašenog APN-a od kojeg koristi imaju samo špekulanti.
-
Ovi s poslovnog prate ovaj forum.... Evo ispravili su u eure....
-
ovo odavno postoji, osim na Baniji.
čak i mogu razumijeti da se u drugim dijelovima Hrvatske ljude klade na ciglu i beton, ali mi nije jasno zašto se s istim "receptom" ide i prema krajevima di nekretnine ne možeš "ni prodat ni darovat".
kao da su kroz povijest ljudi na tome području bez veze gradili drvene kuće, znali su oni i prije da ih trese, samo nije bilo svakodnevnih izvještaja na TV o podrhtavanju,
što se tiče obnove, mislim da se iz nekoga razloga kalkulira na tom području i ne ide u obnovu, radi mogućih novih potresa ili što većeg odliva stanovništva sa toga područja,
nije lako priznati, ali taj kraj je od zatvaranja željezare, rafinerije, polumrtav i dobro će doći da se područje oslobodi što većeg broja stanovnika za možda nuklearni otpad, možda golf tereni, možda lovišta i dr........
-
ma to je obićna navlakuša... na kraju te isto ispadne kao klasična gradnja, znam iz prve ruke jer mi je sestra planirala tako nešto od domusa a na kraju kada je usporedila kalkulaciju ispalo je da je montažno još nešto skuplje...to su sve gole cijene bez projekta, temelja i svih pripremnih radova, sa najjeftinijiim materijalima i opremama i moraš avansirati pa onda čekati rok isporuke koji je 6 mj do god dana
-
ovo odavno postoji, osim na Baniji.
čak i mogu razumijeti da se u drugim dijelovima Hrvatske ljude klade na ciglu i beton, ali mi nije jasno zašto se s istim "receptom" ide i prema krajevima di nekretnine ne možeš "ni prodat ni darovat".
kao da su kroz povijest ljudi na tome području bez veze gradili drvene kuće, znali su oni i prije da ih trese, samo nije bilo svakodnevnih izvještaja na TV o podrhtavanju,
što se tiče obnove, mislim da se iz nekoga razloga kalkulira na tom području i ne ide u obnovu, radi mogućih novih potresa ili što većeg odliva stanovništva sa toga područja,
nije lako priznati, ali taj kraj je od zatvaranja željezare, rafinerije, polumrtav i dobro će doći da se područje oslobodi što većeg broja stanovnika za možda nuklearni otpad, možda golf tereni, možda lovišta i dr........
mislim da ste ovim zadnjim pasusom vrlo vrlo blizu istini.neznam da li je tko skoro bio u tom kraju.... nedavno sam putovao od kostajnice preko dvora i gline do petrinje i siska. jao meni!!!! a vidio sam samo ono na "glavnoj" cesti. mogu samo zamisliti kako to tek izgleda par km lijevo ili desno jer sve su to pretežno napuštena većinski srpska sela gdje je ostalo samo staro stanovništvo i u kojima živi po nekoliko stanovnika orijentirano na poljoprivredu i stočarstvo. i sad ti obnavljaj infrastrukturu i objekte!
ali kaj se čeka sa većim stalno nastanjenim mjestima....????
bilo je ovdje na forumu nekoliko kolega iz tog kraja (prvenstvno mislim na toluena), ali ih već duže vremena ne primjećujem. možda bi oni mogli podastrijeti kvalitetnije informacije.