kad Mate pokupi milijunčiće pa dovede par Livnjaka s mercedesima, da za crkavicu taksiraju cijeli dan i eto ti robotaxi
kako je netko izjavio da će Nepalce obuć u aluminijsku foliju i voila
kad Mate pokupi milijunčiće pa dovede par Livnjaka s mercedesima, da za crkavicu taksiraju cijeli dan i eto ti robotaxi
kako je netko izjavio da će Nepalce obuć u aluminijsku foliju i voila
ako je nekome promaklo
https://www.investing.com/news…s-of-a-us-default-3089424
Ali pazi koji nesuvisao razlog za crvenilo na burzama...ovo kod Amera je igrokaz, kao i svake božje godine za sve, kako bi se stekle bolje pregovaračke pozicije, odnosno iskamčio koji dodatni ustupak od suprotne strane...mislim na GOP i Demokrate...
znali su da će Hajduk osvojit kup, a kad Hajduk osvoji bilo kakvu titulu, u pravilu se desi neko s*anje
Display MoreVratimo se na rimcevu neveru. Ako je ne vozis ima da je rentas jer nema svoju svrhu da stoji u garazi koji dan. Ako ne iznajmljujes ima da platis porez jer je ne iznajmljujes.
ako nemas rimcevu neveru zamjeni je svojim golfom. sto taj tvoj golf stoji u garazi po noci kad moze neki nepalac vozit uber s njim i doprinjet punjenju proracuna? Zamisli tek koliko hlaca-kosulja imas u ormaru koje ne nosis a mogao bi ih iznajmljivat i punit proracun... otvoris svoje ormare doma i imas bezbroj ideja za neki novi porez jer u njima ima svega sto nisi "priveo svrsi"
nije mi cekic u blizini pa cu se sad ranit ruterom kakve sve ideje mozes cut od neimatelja nekretnina.
Pricate o imovini koju je netko kupio i platio porez na nju. sve sto imate doma u stanu-kuci garazi mozemo oporezovat ako cete i dalje ovako razmisljat.
to sto netko nema nekretninu pa navija za porez mu se lako obije o glavu kad netko drugi tko nema dionice pocne navijat da se porez na kapitalnu oporezuje kao i rad cirka 20- 40 % ili vise pa da usput na to jos malo i doprinose plati ... jer sto ga briga pa on nema dionice.
ovo sve šta si naveo je u potpunosti u skladu sa agendom Svjetskog ekonomskog foruma: "You will own nothing, but you will be happy".
i naravno, da će WEF ekipa voziti Nevere, a onaj tko nema spavat ispod mosta ili otić na selo i živjeti off-grid.
btw., nitko od naših političara ni ne može dobit izbore bez da nije financiran sumnjivim kapitalom iz vana, pa oni samo provode agendu koja je već odavno dogovorena (HDZ uz mahanje zastavama, SDP i Možemo salonskim ljevičarenjem sa uvozom radnika, ali i djece, kupnjom preko Amazon-a i tipkanjem s iPhone-a, DP uz ruski kapital, itd.)
u ponedjeljak sam spomenuo household & personal dionice koje padaju
ali što se događa s Pepsi (PEP), Coca Cola (K) ili Hershey's (HSY), General Mills (GIS), Lamb Weston (LW)?
cijela flight to safety definicija se raspada u zadnjih par dana?
jel nešto opet vrije ispod poklopca, a da nije limit zaduženja jer to je priča koja će se svakako zatvoriti, kad se jednom dogovore
već godinu dana vrije ispod poklopca, samo nikako dočekat neki event koji će ga izbaciti, pa se sad leta na narativ za koji postotak, kao i na ZSE, uostalom
vani su ljudi već bijesni, recimo u Francuskoj, di su im palili poslovnice, jer BlackRock već baca oko na distress-ane nekretnine koje će zgrabiti u pola cijene čim izbije kriza i banke se nađu sa hrpom nelikvidne imovine u rukama zbog pretjerane ekspanzije kredita.
vi ste svi ludi ako mislite da će porez na nekretnine omogućiti "raji" kupnju na elitnim lokacijama, ali, da će omogućiti BlackRock-u jeftinu kupnju, to svakako.
inače, BlackRock je jedan od glavnih iz Svjetskog ekonomskog foruma agende, koja sad na silu gura i zelenu tranziciju i to tamo di ima i di nema smisla.
btw., šta mislite igra li MMF za šjor i šjore Pučanstvo ili za krupni kapital?
inače, i taj MMF je stavio raščićavanje zemljišno-knjižnog stanja kao temeljni preduvjet uvođenja ovog i ovakvog poreza, što znači da porez na nekretnine, po procjeni vrijednosti, neće zaživjeti ama baš nikad.
ono šta će se najvjerojatnije dogodit je da će apartmandžije uvaliti da plaćaju režije kao poduzetnici, a svi ćemo plaćati komunalnu naknadu po zonama, a ne po vrijednosti nekretnine.
prevedeno, počnite se rješavati nekretnina u centru i počnite kupovati na periferiji, ali onoj koja je dobro prometno povezana.
tu ćeš moć i zlatom obložit fasadu, a plaćat ćeš manji porez nego penzioner u centru grada
Noćas mladi mjesec je, dobra večer dame sve
Spuštam se u barove...
e jbg., kad ti već ne ide s financijskim i nekretninskim kriminalom, osnuj novo povjerenstvo
kupio je Capital One, jednog od kandidata kojeg sam ja mislio zašortati jer mu je bilanca sastavljena od puno lipih stvari (auto loans, credit card debt, commercial real estate) + šta su izloženi New York-u i California-i.
čak mi je jasna prodaja TSMC-a, al kupovanje ove šrot banke mi nikako nije jasno, obzirom da je Buffett-ov ćaća bio Pelosi prije Pelosi, što znači da je on itekako super insajder i sistemaki igrač, koji je uvijek spašavao kad je trebalo.
osim ako već ima neki info da idu rate cuts, što znači da će kolateral isplitvat iz crvenog, pa će, usput, provest restrukturiranje 🤷
je li ovo i GUP-u ovako upisano?
Đejmi i JP Morgan je u mogućoj velikoj banani. Imaju enormni short na gold i ako zlato žestoko poraste može ključ u bravu. Kinezi trpaju zlato i moguće da ga ciljaju snajperom. Glavno da oni pobiru male posrnule banke, jer su kao too big to fail. Aha...
JPMorgan holds massive gold derivative short position that could be larger than the bank’s total assets.
“What I lose sleep over is how much exposure does a bank like JPMorgan have to the [gold] derivative market,” Leeb is quoted as saying, adding that it is an “open secret” in the gold market that JPMorgan is heavy in gold derivative short positions. “This is not fraudulent, but it’s an open secret. In fact, it’s no longer a secret because they’ve been penalized so much for it. They’re trying to control the price of gold.”
pa po tehničkoj, izgleda kao ok pozicija, ali, neki commodities analitičari kažu da zlato nikad nije imalo tripple top.
vidit ćemo ubrzo tko će biti u pravu 🤷
Samo za Zlocestocu, vi ostali nemojte gledati. Trenutna hedge pozicija sva tri JPM fonda. Napomena da ovo nisu likvidne pozicije jer oni prodajom call pozicija pokrivaju kupnju put pozicija.
opet Đžejmi drži i škare i sukno u svojim rukama.
em gleda koja banka ima dobar kolateral da ju spasi kupnjom 10 centi za dollar, em drži burzu u kanalu, a pošto je Džejmi velik i jak, ekipa radije kod njega parkira novac uz 0% kamate, umjesto da kupi državne obveznice sa 5%, šta je i logično jer i on i babuskara straše raju, svatko na svoj način.
i onda se na to sve nadovežu ovi mudobubregaši iz Big Tech-a.
al će bit zazivanja HANFA-e
ovo sa deficitima i suficitima su najveće gluposti ikad.
zemlje sa suficitima su prvenstveno izvoznice ili sirovina ili jeftinih proizvoda.
kad im pustiš da to same eksploatiraju, bez zapadne tehnologije, onda to završi kao Venezuela.
prvi Čile je toga svjestan u vezi litija, pa sad žele da zapadne kompanije dođu tamo i naprave joint venture sa državom, di bi se tamo, na licu mjesta, radio proizvod sa većom dodanom vrijednosti.
btw., cijela ova situacija najmanje odgovara Kini, koja je navikla ući u zemlje trećeg svijeta i zatrpati ih sa dugovima u zamjenu za rudnike i infrastrukturu i onda to sve, od tamo, shippati u Kinu na preradu.
istu stvar sada radi i Putin, jer haba postojeću infrastrukturu koju je izgradio sa zapadnjačkom tehonologijom, i svoje sirovine, a ne proizvode veće dodane vrijednosti, prevozi u Kinu.
bez potrošnje zapadnog svijeta, ovi ostali se svode na robnu razmjenu, a to najmanje odgovara i tamošnjim korumpiranim elitama koje su, također, navikle na iste stvari kao i zapadne elite (dokaz za to je LVMH koja u "common prosperity" Xi-evoj Kini ima nikad bolje rezultate).
ovaj rat će potrajati dok Putin sam sebe ne uruši, a ostaje za vidjeti hoće li mu se na tom putu pridružiti i Kina s Tajvanom, jer očito ni kineske elite ne fermaju Xi-evu zamišljenu "preraspodjelu bogatsva", dok mu, s druge strane, rapidno raste nezaposlenost mladih u deflatornoj i demografski devastiranoj zemlji.
hoće li Xi Tajvan, kao i Putin Ukrajinu, iskoristiti za obračun sa tamošnjim oligarsima, ostaje za vidjeti, ali, obzirom da je i jednome i drugome glavni motiv prezervacija vlasti pod svaku cijenu, za očekivati je da će u nekom trenutku i Kinza nešto pokušati, a tada i protiv njega slijede sankcije i bolan razvod od zapadnjačkog tržišta u kojem će dionice na*ebati, ali će se i industrija vratiti nazad.
a kad i Afrika i Latinska Amerika shvate da su reforme, a ne narko karteli i plemenske vođe, jedini put koji vodi u bolje društvo, tada ćemo razmišljati o de-dollarizaciji.
to tada, džaba im šuplje priče kad i same elite preferiraju dollare
Evo sam još ovo pa možda još ovo..hajde više di su te rakete?!
čekaj dok Putica počne drukati na Twitteru
Najžalosnije je da to rade drugi, da nije neka naša ekipa u našoj zemlji iskoristila potencijal
pa išao je onaj Krš Pađene iskoristiti potencijal, pa je završio kod Uskoka.
a dobro je i reka čovik, bez osiguranja i poguranca od strane diplomata stranih država, domaći čovik na kraju samo završi u problemu, a Uskok označi potrebnu kućicu da "radi svoj posao" (istina, ni obračun sa političkim neistomišljnicima ovome domaćemu nije išao u prilog).
ako naš čovik hoće kod nas nešto ozbiljno radit, najpametnije mu je da otvori firmu negdi vani, po mogućnosti na Zapadu i sklopi osiguranje koje pokriva strane investitore.
poduzetnik strani, a prezime domaće, a onda ga čak i mediji prokazuju kao Mesiju, a ne kao kriminalca
Netko shorta banke?
ja se ozbiljno razmišljam poigrati malo sa put opcijama.
trenutno sam u traženju podobnih kandidata
Display Morenego... kad smo kod banaka, zna li netko zašto su te institucije oslobođene toga da ugrade WC iliti toalet za svoje klijente?
po čemu su to oni bogom dani?
rade li s klijentima - fiz. osobama? rade!
naplaćuju li svoju uslugu? naplaćuju!
moraš li često čekati u redu i preko sat vremena? moraš!
jel ti se može, da prostite, pripišati dok čekaš svoj broj 38 (dok je na semaforu broj 5)? itekako!
zašto je dakle ZABA u povlaštenom položaju u odnosu na frizeraj, prodajni ili servisni centar, kino ili ćevabdžinicu?
neke stvari mi nikad neće biti jasne
tako da vam ja mislim da je ovo s regionalkama, da je osveta starijih ljudi slabijeg mjehura (možda inkontinentnih?) koji su odlučili tako se osvetiti, loša karma!
pričekaj malo dok stariji ljudi shvate da im je isplativije kupit trezorce sa prinosom od 5% nego se kladit na nerealne stope rasta Big Tech-a
prevedeno, ako brzo dođemo do donje granice može se očekivati eventualno još jedan rally prema gornjoj granici, ali, po onome šta ja pratim, to će bit to 🤷
Kolegica je mislila na ovo !https://finance.yahoo.com/quot…ESEA,EXM,GNK,GOGL/view/v1
m.kti.mile...
očito ovima još nisu javili da je Kina otvorila
'Država apsolutno premalo novca ubire, jer nema nadzor na privatni sektor i obračune plaća', dodao je.
ima li kraja ovoj ludosti? 😅