Gdje to možeš kupiti kvadrat od 800 kuna ????
Nekretnine opcenito u HR
-
-
-
Problem je što i za takvu gradnju moraš imati negdje teren, moraš plaćati dozvole i priključke, moraš imati izgrađenu infrastrukturu što sve nije uračunato u tih navodnih 800 kuna.
Država da je iskreno dobronamjerna kao što nije preuzela bi neke od tih stavki na sebe i ponudila ih umjesto promašenog APN-a od kojeg koristi imaju samo špekulanti.
-
Ovi s poslovnog prate ovaj forum.... Evo ispravili su u eure....
-
ovo odavno postoji, osim na Baniji.
čak i mogu razumijeti da se u drugim dijelovima Hrvatske ljude klade na ciglu i beton, ali mi nije jasno zašto se s istim "receptom" ide i prema krajevima di nekretnine ne možeš "ni prodat ni darovat".
kao da su kroz povijest ljudi na tome području bez veze gradili drvene kuće, znali su oni i prije da ih trese, samo nije bilo svakodnevnih izvještaja na TV o podrhtavanju,
što se tiče obnove, mislim da se iz nekoga razloga kalkulira na tom području i ne ide u obnovu, radi mogućih novih potresa ili što većeg odliva stanovništva sa toga područja,
nije lako priznati, ali taj kraj je od zatvaranja željezare, rafinerije, polumrtav i dobro će doći da se područje oslobodi što većeg broja stanovnika za možda nuklearni otpad, možda golf tereni, možda lovišta i dr........
-
ma to je obićna navlakuša... na kraju te isto ispadne kao klasična gradnja, znam iz prve ruke jer mi je sestra planirala tako nešto od domusa a na kraju kada je usporedila kalkulaciju ispalo je da je montažno još nešto skuplje...to su sve gole cijene bez projekta, temelja i svih pripremnih radova, sa najjeftinijiim materijalima i opremama i moraš avansirati pa onda čekati rok isporuke koji je 6 mj do god dana
-
ovo odavno postoji, osim na Baniji.
čak i mogu razumijeti da se u drugim dijelovima Hrvatske ljude klade na ciglu i beton, ali mi nije jasno zašto se s istim "receptom" ide i prema krajevima di nekretnine ne možeš "ni prodat ni darovat".
kao da su kroz povijest ljudi na tome području bez veze gradili drvene kuće, znali su oni i prije da ih trese, samo nije bilo svakodnevnih izvještaja na TV o podrhtavanju,
što se tiče obnove, mislim da se iz nekoga razloga kalkulira na tom području i ne ide u obnovu, radi mogućih novih potresa ili što većeg odliva stanovništva sa toga područja,
nije lako priznati, ali taj kraj je od zatvaranja željezare, rafinerije, polumrtav i dobro će doći da se područje oslobodi što većeg broja stanovnika za možda nuklearni otpad, možda golf tereni, možda lovišta i dr........
mislim da ste ovim zadnjim pasusom vrlo vrlo blizu istini.neznam da li je tko skoro bio u tom kraju.... nedavno sam putovao od kostajnice preko dvora i gline do petrinje i siska. jao meni!!!! a vidio sam samo ono na "glavnoj" cesti. mogu samo zamisliti kako to tek izgleda par km lijevo ili desno jer sve su to pretežno napuštena većinski srpska sela gdje je ostalo samo staro stanovništvo i u kojima živi po nekoliko stanovnika orijentirano na poljoprivredu i stočarstvo. i sad ti obnavljaj infrastrukturu i objekte!
ali kaj se čeka sa većim stalno nastanjenim mjestima....????
bilo je ovdje na forumu nekoliko kolega iz tog kraja (prvenstvno mislim na toluena), ali ih već duže vremena ne primjećujem. možda bi oni mogli podastrijeti kvalitetnije informacije.
-
Gledam ovo sto u americi tornado napravi…. Pa jel oni to svi imaju kuce od drveta pa to malo jaci vjetar razbuca ili je bas toliko snazan udar?
Mislim, pa kod nas redovno roka, 150-200km/h, pa nis posebno ..
-
od knaufa je sve
-
Ma ok, knauf za interijer, obradu, ali ono glavno konstrukcijski ???
-
u us se vrednuje gradilište ne zgrada i ameri te gips/drvene kuće grade da zadovolje formu i životne standarde jedne generaciju dakle 50etak god, nakon toga rušenje i novo... ako nije višestambena jedinica pa ćak i ako je, u 50 god se sve potroši i zidovi i krovište i stolarija i instalacije i baš sve...ima to smisla...i kina, ovo što sada gradi armirano/betonske zgrade isto imaju rok uporabe 50 god...
a kada je prije koju godinu u 02, mj puhao vjetar brzinom 100+kmh, bome sam i ja dežurao u tavanu i skupljao po cesti crijepove koje je digao sa krova
-
-
Udar bure od 200 km/h je zečji prdac u odnosu na tornado od 200 km/h.
-
short Vujo ETF?
Guverner HNB-a najavljuje pad cijena nekretnina: "Već se pojavio prvi znak"CIJENE stambenih objekata u Hrvatskoj u 2022. godini u prosjeku su bile više za 14.8 posto u odnosu na godinu ranije, podaci su Državnog zavoda za statistiku…www.index.hr -
Ne mogu uopće zamisliti kako izgleda medvjeđe tržište na nekretninama. Bikovsko je počelo 1945. i imalo dvije korekcije-domovinski rat i period 2008-13
-
Nismo mi vidjeli nikakvo tržište na nekretninama, a ne bikovsko ili medvjeđe...
U periodu 1945.-1970., država je prolazila kroz ogroman proces industrijalizacije gdje su napuštana sela i prelazilo se u gradove; tvornice su u potrazi za radnicima gradile vlastita stambena naselja, a ponegdje su to bile i prve višestambene zgrade u tim mjestima.
E onda 70ih to polako dolazi na naplatu pa se pojavljuje "zemlja bez Adama" gdje masa muškaraca odlazi na rad u Svetu zemlju Njemačku i tako financira izgradnju kuća, često predimenzioniranih, u kojima bi u budućnosti živjela i djeca sa svojim obiteljima. To su one kuće koje se danas na zagrebačkoj periferiji prodaju po 300k eura. Oni pak koji su bili bliže vatri, s crvenom knjižicom u džepu, grade vikendice na moru.
Ostvarenjem neovisnosti, odnosno ratom u kojem je trećina zemlje spaljena, svako razmišljanje o kupoprodaji nekretnina na puškometu od fronte pada u vodu. A to znači Zagreb+Istra da su imali koliko-toliko normalnu situaciju.
Tek iza 2000. počinje nešto što bi se moglo zvati počecima tržišta nekretnina gdje ljudi odustaju od gradnje kuća i pribjegavaju kupnji stanova, poglavito u Zagrebu. Jer po ratom okupiranom području više nema Borova, OLTa, Đure, Jasinja, Oriolika, TANGa, Oriolika, Gavrilovića, Jugoturbine, TLMa, Rabata i ostalih koji su pokretali lokalne ekonomije. Tada postaje jasno da je Zagreb "centar svijeta", dok nismo izgradili A1 i omogućili Dalmatincima da mijenjaju plahte Švabama.
Ovo danas što imamo je divlji zapad, a ne tržište nekretnina. Porezna i USKOK da malo zagrebu ispod površine imali bi posla za 22 generacije.
-
Ma općenito naš kraj obala je predivna, raj na zemlji, europljanima jako blizu za imati neke nekretnine za odmor, uživanje i ugodan provod u starosti. I zato im treba to prodati što skuplje, šteta je da se jeftino prodamo. I bolje je da se cijene izjednače sa EU, i tako imamo puno nekretnina, pa ćemo imati veću imovinu svi zajedno.
Drugi par rukava je što se svojim građanima sa tim ubija mogućnost da dođu do svoje nekretnine jer onda i njima postaje skupo nešto što u globalu nije skupo toliko za 2-3+.. k eura /m2 uzevši u obzir materijal i gradnju.
Možda bi recimo jedno od riješenja osim ovog sa APNom gdje se zapravo diže cijena i tim mladima, bilo i da vlada donese zakon da svaki grad, općina MORA svojim građanima koji nemaju svoju prvu nekretninu, znači mladima i mladim obiteljima omogućiti povoljniji teren za izgradnju obiteljske kuće, recimo max 1-2 kata i visoko potkrovlje.
Znači da svaka općina, grad u GUPu mora omogućiti građeinskih terena i to određeni broj parcela sa SVIM priključcima, voda, struja, kanalizacija, DTK i spremno sa svim papirima za gradnju po povoljnim cijenama terena. Da doslovno kad kupiš, napraviš projekt, kreneš raditi, a ne da godine trošiš za papire, dozvole i tražiš terene koji su kao suho zlato.
Kako bi se izbjegle manipulacije sa terenima da ih se povoljno dobije pa poslje proda, staviti neka ograničenja da se ne može objekt koristiti za rentanje, apartmanizaciju i prodaju XY godina. Ako netko proda prije 15-20-30 godina onda se plaćaju penali, extra porez ovisno o razdoblju od izgradnje da ti se ne isplati, da im dođe skuplje nego da su kupili na tržištu.
-
Ma nista da se drzava petlja, svatko za sebe igra .
U teoriji roditelji mogu imat pet stanova ili tri kuce od 400 kvadrata,
jedno, dvoje troje djece nemaju nista na sebi i onda bi ta djeca trebala nesto dobit od opcine grada ?
a roditelji nedaj boze umru za mjesec dva i kaj onda ? ce ti isti vratit drzavi nesto ?
Kod nas navodno 15-20 % ljudi nema nesto svoje .
-
Pa zato kažem da treba razraditi te "teorije" i moguće manipulacije.
Možda bi bilo bolje rješenje nego ovo sada sa APN-om što izvode i POSom ....
-
Jedino rješenje bi bilo da država ima državne stanove i da ih daje u povlašten najam obiteljima s djecom. Ako ima Švicarska, može i Hrvatska. Slažem se da ne treba strancima nekretnine prodavati u bescjenje. Oni će te nekretnine ionako veći dio godine držati praznima.
APN je lakrdija. Roditelji imaju hrpu apartmana, djeca nemaju ništa pa apliciraju za APN i onda im mi to plaćamo.
-
Jedino rješenje bi bilo da država ima državne stanove i da ih daje u povlašten najam obiteljima s djecom. Ako ima Švicarska, može i Hrvatska. Slažem se da ne treba strancima nekretnine prodavati u bescjenje. Oni će te nekretnine ionako veći dio godine držati praznima.
APN je lakrdija. Roditelji imaju hrpu apartmana, djeca nemaju ništa pa apliciraju za APN i onda im mi to plaćamo.
država već sad ima hrpu stanova.
pratite šta Maja Đerek radi u ST i zašto je dobila šup kartu iz Državnih nekretnina 🤷
Splitske dužnike opekle opomene! U 2 tjedna uplatili 140.000 € u gradsku kasu, a na pomolu su i dosad neviđeni podaciMaja Đerek, pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu, poslala je medijima priopćenje vezano za naplatu dugovanja i reviziju korištenja gradske imovine. …slobodnadalmacija.hršta Senf Tomašević i ostali (grado)načelnici rade po tom pitanju?
ili još bolje, pitajte se zašto ne rade i kome se tu sad pogoduje?
-
Kod nas se sve pretvori u lakrdiju. Narod smo sklon lopovluku.
Zato i kažem, uvesti jasne kriterije i transparentnost.
Sa APN toga nije bilo.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k