Posts by tollway

  malo sam čeprkao ovih dana po jadroplovu.... i opet pročitao posljednjih desetak stranica teme....hvala kolegama na podijeljenim informacijama. i sve ponovo vrtim u glavi.... i stalno mi se provlači jedan gotovo nevjerovatan podatak. MCAP jadroplova po današnjoj cijeni jest 45 milja kn!!!??? da, samo 45 milja!! prema onoj tablici kolege mittka (to su već "zastarjeli" podaci) toliko vrijedi jedan jedini njihov brod!!

  znalci pomagajte!

  ma sve je to OK i poznato. ulaskom u redovnu trgovinu i samom inercijom zbog stanja na svjetskom tržištu bi trebao rasti. ali već godinama se spominje ta nesretna dokapitalizacija i 2/3 državnog vlasništva ne ulijeva neko povjerenje. znamo svi kako su takve priče znale završiti po male dioničare.

  Dobro je da se u zajednici počelo pričati o izlazu.

  90% postova su neke informacije koje i dalje daju strong bull perspektivu.

  No dosta nas misli ili nemisli isto o izlazu. Neko si je zadao cifru za izlazak, neko kada počne promjena supply/demand ravnoteže itd.

  No svi misle izać, ne znam tko čak i u ovom trenutku misli da npr 5-6 god dugoročno je "mudro" provesti u brodaru. BDI je volatilna životinja, brodari trebaju maximizirati ovakve trenutke i čuvati pare za loše dane, ubosti koji brod. To im garantira opstanak. I ja bi rađe dividendu, večinski je isto investitor. Možda ovakav trenutak čeka godinama, zato je i ulazio.

  Koje su vaše vizije izlaska?


  na to pitanje nema pravog i jednostavnog odgovora! osobno mi je puno teže procjeniti trenutak izlaska nego ulaska. i može ovisiti o X uvjeta. tako da reći izlazim na 535, 779, 950....ili2500.... ili držati ću barem dvije g da izbjegnem porez ili jer se očekuje tako dugo razdoblje dobrih vozarina.....

  meni to nema nikakvog smisla jer nikad nije tako kako planiramo.

  i sam se vrzam oko nje i pratim neko vrijeme, ali prometi su mizerija. nadalje, očekivao se konačno dobar kvartal, a ispao debeli minus! osobno ne znam što ću.... najvjerovatnije (da li i najmudrije) sačekati q2.

  ili uzeti 500-600 kom pa šta bude!!?? kao na kladionici?

  Kolege opet ozbiljno pitanje za znalce, molim pomoć. U razmišljanju sam, da ono što sam napravio s ptk(prodao i kupio atpl ) isto napravim s tpng. Što me muči, razina kada sam kupovao atpl od 270 pa nadalje, a danas je puno viša. Molim Vaše mišljenje.

  većinu nas muče ista pitanja! za prve dvije kupnje atpl prodao sam upravo tankersku i vodio pomalo žestoku debatu sa fanovima tpng o tom potezu. za sada se pokazalo da je to bio odličan potez! atpl plus točno 100% (prvih dviju kupnji), a tnpg minus 10%. kasnije prodavao neke manje pozicije (ne pod moraš), pa mi cijena pobjegla na 289 kn. zadnja kupnja 325 kn.


  i sam si postavljam pitanje da li kupovati i dalje?

  kako nemam štampariju doma kao kolega milo :) X( , ozbiljno razmišljam kratiti pozicije poput adrs, podr i sl. uz likvidaciju još nekih manjih ne toliko atraktivnih (ali potentnih) pozicija i DA, JOŠ KUPOVATI!!! zašto???

  sa kompletnom pozicijom atpl sam u plusu nekih 75% za manje od tri mjeseca i to mi pruža priličnu sigurnost da investicija neće ići u minus!!! iako me pomalo i plaši ovaj brzi rast cijene. ali kada pročitam zadnjih desetak stranica teme, za sada sve izgleda više nego dobro! a i FI je za mjesec i pol dana, pa ćemo svi znati puno više.


  eto, ako sam pomogao...

  ma zloćka nam je više toliko zbunjena da ne zna kaj je adris a kaj je adresa!! sačuvaj bože da je pitaš kaj je jučer kuhala!!! kaj burza napravi od žene!!

  mislim da je to ipak prestrašno!

  loki

  svaka čast na trudu i konkretnim i konstruktivnim postovima!! tvojih nekoliko vrijedi više nego 400 stranica lamentiranja na ovom topicu! samo nam reci gdje si bio prije i što si čekao toliko dugo da se oglasiš ovdje!!?? gače bi nam svima bile puno više i bliže pojasu nego što li su danas!!!

  imamo nedavni slučaj dalekovod.... palo mi na pamet... postoji li onda i ovdje mogućnost da se rata duga HT-a pretvori u nove dionice (naravno i sa ostalim potraživanjima od zabe)? i na taj način eliminiraju dugovi i očisti bilanca??? a kupac dobiva clean start! glupost ili.....

  ljudi, ajmo se svi otrijezniti i prestati pjevati borbene!!!


  ČINJENICA jest da cijena pada već mjesec i pol!!! i to konstantno!!! dakle, nekaj ne valja!!! ne može prodavati KK tako dugo!!?? a mi se tu tješimo i tražimo zilijun razloga i opravdanja zakaj! kaj ako se hipotetski sprema nekakva kaša kak i na dalekovodu!!!??? i masa malih povodljivih prodaje iz tog razloga! ok, moguče.... ali je pitanje tko će nam nakon prestanka raspodaje dizati cijenu???

  zato ne dam pare dok zgrada nema uporabnu dozvolu. Eventualno kaparu Max 10%.

  Dam mu sve dok lopatu nije zakopao ako mu mogu stavit teret na neke nekretnine koje vrijede barem 5x više nego što ja plaćam stan.


  kolega

  da si imalo upoznat sa cijelim postupkom, ne bi pisao ovakve bedastoće! ajde, pojavi se sa takvom idejom u bilo kojoj firmi koja pravi stanove!


  dobro sročeno, ali zaboravili ste vrlo bitnu stvar. od siječnja-veljače cijene građ materijala su u stalnom porastu. arm mreže, žica i čavli, vijčana roba općenito cca 40%, stiropor i propadajući materijal 30%, kablovi za struju 60%, PP cijevi 50%, drvo, knauf, boje i lakovi....cigla, cement i vapno za sada najmanje. samo 10%. sve sa tendencijom daljnjeg rasta cijena!!

  tako da baš ne vjerujem u smanjenje cijena nekretnina. dapače.