Meni potez uprave s odgodom sjednice više liči da se cijena dionice što duže zadrži ovako nisko da se "netko" što jeftinije natovari.
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Meni potez uprave s odgodom sjednice više liči da se cijena dionice što duže zadrži ovako nisko da se "netko" što jeftinije natovari.
Mogla bi u ponedjeljak cijena biti i manja da se istovare svi koji su se utovarili da zarade za burek na vijesti o dividendi.
Kažem, pakao za špekulante.
-
uprava sigurno nema pametnijeg posla nego špekulirati s dionicama
-
uprava sigurno nema pametnijeg posla nego špekulirati s dionicama
Daass to bi bio prvi takav slučaj u Kroata.
-
Pričate kao da se svaki dan prometuje par milijuna kuna na Atlantskoj pa eto netko "štopa" da bi se "nakrcao"...
-
Molim pojašnjenje pojma špekulant. Zar to nisu svi koji trguju dionicama?
Hvala. Dakle ipak smo svi mi djelomično špekulanti, što znači da jesmo. Pokušavamo kratkoročno i dugoročno predvidjeti kako će se tržište i dionica kretati (što je odlika špekulanata). Oni koji ulažu bez predviđanja, kalkulacija i ostalih misaonih procesa.......spadaju u drugu kategoriju koju ovdje ne bih imenovao. Oni koji ulažu u neke firme i nikada ne diraju svoje dionice već ih čuvaju kao štednju, danas prodaju svoje certifikate na ebay-u.
-
Pričate kao da se svaki dan prometuje par milijuna kuna na Atlantskoj pa eto netko "štopa" da bi se "nakrcao"...
U odnosu na ostale hr perjanice ATPL je više nego likvidna
-
Firma svaka 24h po dionici ugrubo zaradi cca 60 lipa...imam dojam da su svi u grču i strepe da dionica opet ne zaroni 100-150kn...
-
Firma svaka 24h po dionici ugrubo zaradi cca 60 lipa...imam dojam da su svi u grču i strepe da dionica opet ne zaroni 100-150kn...
Mnogima je Atpl 2008 bila ogromni stres kad je krenuo pad i u padu nekoliko puta hvatanja dna, meni se cini da mnogi jos danas imaju postraumatski sindrom iz 2008, cesto se to moze razaznati iz nekih komentara, jer mnogima je 2008 bila prva recesija i bear market pa zapravo cesto to deriviraju iz tadasnjih iskustava, iako se povijest ponavlja ne ponavlja se bas na takav nacin obicno se ponavlja dio povijesti koji nismo iskusili i bio je prije nas, mislim da je cak to i Ray Dalio ustvrdio na takav nacin.
-
Ovo sada nema nikakve veze sa 2008,moglo bi imati da je atpl na 5.200 ali nije vec je 520.
Vise od tih 520 ce zaraditi za manje od 2g.
Puse se u jogurt izvaden iz skrinje za duboko sa - 30c.
Da treba biti jako oprezan da nebi bilo kao u filmu "glup i gluplji" kada se liku zaljepi jezik za smrznutu stangu na ski vucnici.
Tko ovdje puse u zaledeni jogurt pri 0,5NAVa cash mashine bolje da se ostavi extremno rizicnih ulaganja na burzi jer je ovdje u velikoj opasnosti da mu se prilicno napuni racun min u sljedecih nekoliko godina
Osnove osnova su:
Demand koji ce rasti ce vise ili manje godinama
Supply koji ce rasti malo ili padati godinama.
Usporanje bulla ulaskom u recesiju nije iskljuceno ali u tom slucaju sljedi njegov nastavak jos jacim intenzitetom.
Stisnuti orderbook bi se jos jace stisnuo,ordering bi nestao,avg stara flota bi jos vise starila i povijesno nevideni bull bi bio neizbjezan.
Brodari su napunili racune, refinancirali kredite, nece biti ugrozeni, cijene dionica nece padati kao u prosloj krizi.
Pitanje za one koji zagovaraju prodaju ili nekupnju shippinga:
Gdje sa cashom pri inflaciji 10% ako bi ovo prodali?
Tko ne predlozi bilo kakvu alternativu jasno je zasto se ceska.
Od istih na ovo pitanje cekam odgovor 6 mjeseci.
Molim moderatora da ostavi.
Ako je neprimjereno izvaditi cemo jednog dana iz svastare
-
-
Fini pad odraden danas a komentara ni za lijek. Ona obavijest od petka je samo dolijala ulje na vatru. Ima li netko kakve prognoze kretanja cijene za ovaj tjedan?
-
pa tko je slusao vas i nekolicinu te kupio ATPL na 550-570kn odradio je kompletnu inflaciju u par dana a daleko je kraj godine. znaci da je ostao u kešu bio bi presretan da mu inflacija jede keš . barem tako izgleda iz danasnje perspektive. i pustite price da vicete od 370kn kupujte. vikali ste i na 550 kupujte kao i danas. burza je oduvjek bila "ulet i izlet u pravo vrijeme" ako vicete desetljece kupujte ili prodajte prije ili kasnije ce vas poklopit pa cete moc rec "jesam vam rekla".
Ovi potezi uprave su samo dolili ulja na crvenilo izvana i sad smo tu gdje jesmo. nadam se samo da necemo utonut do kraja tjedna par godisnjih inflacija.
i da nebi bilo zabune imam ATPL dionice i bio bi sretniji da sam to prodal na 550-570 kad ste vikali ide to na**** i veselo bi skakutao kako mi inflacija jede keš
-
Fini pad odraden danas a komentara ni za lijek. Ona obavijest od petka je samo dolijala ulje na vatru. Ima li netko kakve prognoze kretanja cijene za ovaj tjedan?
Jel trebaš samo do kraja ovog tjedna ili hoćeš do kraja mjeseca? Može po danima? Treba i količine ili samo cijena?
-
Jel trebaš samo do kraja ovog tjedna ili hoćeš do kraja mjeseca? Može po danima? Treba i količine ili samo cijena?
Moze i na rate. Mislio sam na kolege koji se bave tehnickim analizama. Oni obicno prognoziraju targete i linije otpora.
-
pa tko je slusao vas i nekolicinu te kupio ATPL na 550-570kn odradio je kompletnu inflaciju u par dana a daleko je kraj godine. znaci da je ostao u kešu bio bi presretan da mu inflacija jede keš . barem tako izgleda iz danasnje perspektive. i pustite price da vicete od 370kn kupujte. vikali ste i na 550 kupujte kao i danas. burza je oduvjek bila "ulet i izlet u pravo vrijeme" ako vicete desetljece kupujte ili prodajte prije ili kasnije ce vas poklopit pa cete moc rec "jesam vam rekla".
Ovi potezi uprave su samo dolili ulja na crvenilo izvana i sad smo tu gdje jesmo. nadam se samo da necemo utonut do kraja tjedna par godisnjih inflacija.
i da nebi bilo zabune imam ATPL dionice i bio bi sretniji da sam to prodal na 550-570 kad ste vikali ide to na**** i veselo bi skakutao kako mi inflacija jede keš
Pa eto, ja ne razumijem takvo razmisljanje. Niste prodali na 550 kuna jer je kolegica crtala rakete. Kolegica crta rakete od kada ju ja znam svaki dan.
Ja nisam prodala na 550 kuna jer vjerujem da dionica vrijedi vise i da ce se cijena kad tad osloboditi na realnu vrijednost. Isto tako nisam niti kupovala iznad 500 kuna upravo zbog rizika recesije i inflacije.
I dalje mislim da dionica vrijedi vise od 550 kuna. Uz to svaki dan joj vrijednost raste.
I osjecam se sigurno u dionici koja svaki dan vrijedi vise a pada. Jer takve situacije sluze za dokup. Barem meni. Ne znam zasto je netko kupovao po 550 kuna. Mozda da proda na 1000 kuna za godinu dvije. Zao mi je onih koji su kupili na 550 kuna da bi prodali na 490 kuna. Ali i to je zivot.
Ima ovdje par trejdera koji kupe jer misle da ce sutra prodati po visoj cijeni nego su danas kupili i to je u redu. Mene samo zanima sa koliko komada to rade. Na zse mozes samo u izuzetne dane to raditi sa vecom kolicinom.
Mislim da TA u ovakvim situacijama ne pomaze puno. Mozda slijedi jos neki dan panike, ali i rebound. Ovisi o trgovini vani.
A kada ce to biti? Kada panicari prestanu prodavati. Kao i kada je poceo rat u Ukrajini.
-
Opet malo statistike, koja ništa ne znači, ali ponešto pokazuje. Možda JE retrivizor, ali .....tko zna koliko je i kakve rezolucije prednjih kamera
-
Još sam još kupio, pa ćemo vidjeti.Po meni nema razloga za pad, ali kad sve pada, mora i ona...to je tako.Ja čekam drugi kvaratal, vozarine i dalje jako dobre, brodovi voze...Divka bi mogla biti...Brodovima i dalje raste vrijedno st...
-
.....opa......nekima je izgleda zurba olaksat se......dok se jos za vremena......
-
netko je upravo rušio sa 800 kom ; gledajući stanje vani , totalno bez veze.
-
Nekome su zivci pukli izgleda.
Naravno da nema fundamentalnih razloga, ali mi smo toliko plitko trziste da ako netko zeli u strahu prodati 1000 komada rusi cijenu po bidu bez veze.
Tako je bilo kada je poceo rat u Ukrajini. Fundamentalno je potpuno besmisleno da Atpl toliko pada a ostali ne jer Atpl ima najmanje stete i od inflacije i od rata u Ukrajini. Svi znamo jedino da je ovo trejderska dionica i da tu ima najvise panicara.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner