Mene više brine da država muti neki exstra porez ili neki novi namet za banke pa je zato cjena skliznula!?
Posts by darac11
-
-
Točno to, upalit nuklearke,prikočit sa zelenima, i maknut onu direktivu da se benzinci smiju proizvodit do 2035godine, neka kupci svojevoljno odluče kada će prestat kupovat benzince i dizele.
Misliš zabraniti ljudima da kupuju što žele ? Ne shvaćam što pričate. Pa može se kupovati što tko želi i postoji problem.
Pa političari su več donijeli direktivu o zabrani proizvodnje dizela i benzinca poslije 2035 godine, a ja se protivim toj odluci, i smatram da kupci sami moraju odabrat dali žele kupit električni , dizel ili benzinac automobil. Dali je sad jasnije?
-
Da skuže ? Mislim da je svima sve jasno, al su bespomocni! Šta bi ti preporučio da naprave ??
Upalit nuklearke, otvorit Nordstream i prikocit malo za zelenima dok baterije za mreznu pohranu energije ne postanu financijski isplative.
Točno to, upalit nuklearke,prikočit sa zelenima, i maknut onu direktivu da se benzinci smiju proizvodit do 2035godine, neka kupci svojevoljno odluče kada će prestat kupovat benzince i dizele.
-
Ništa od toga ajde, izvjesno je da će morati mijenjati regulativu. Prevelika je to industrija za europu da bi sama sebi pucala u nogu
Slažem se, samo koliko će političarima i regulatorima trebat da to skuže.
-
Nitko ne komentira rast Valamara
Prema mojim očekivanjima rivp i monp su trebali imati i veće cijene ....
A ja čućim u ARNT!😡
-
Ne znam slušate li Trumpovu inauguraciju.
Upravo je rekao da će ponovno napraviti snažnima američke proizvođače automobila kojima je zahvalio na domoljublju. Također je naglasio da će onemogućiti nasilno provođenje elektrifikacije automobilske industrije tj. da ljudima treba dati slobodu odabira kakav automobil žele voziti.
Čekamo da ovi vjetrovi zdravog razuma dođu i na Stari kontinent.
Upravo to je slobodno tržište, neka kupci sami odaberu što im se sviđa!
-
Imam malo slobodnog vremena ovih dana pa sam išao analizirati kretanje Crobexa zadnjih godinu dana. Premisa je bila da bi se index trebao preimenovati u Končarex, a to se i potvrdilo...
Naime, u zadnjih godinu dana trenutni sastav Crobexa je isporučio rast od 27%, dakle bez dividendi. Međutim, kada se izbije utjecaj mame KOEI, sina KODT i tetke DLKV, rast indexa je (samo) 11%.
Dodatno, ako bi se izbacile i ZABA i HPB, rast je 1%... Te preostale dionice u indexu bi trebale biti reprezentativni predstavnici najvećeg dijela hrvatskog gospodarstva. Koliko god da je ovakva dominacija Končara i kćeri društava dobra za njihove dioničare, pitanje je koliko je dobra za ostatak tržišta. Dosta slično kao kod SP500 gdje 5-6-7 dionica vuče konce, a ostatak se šlepa za njima
S druge strane, kad ostatak tržišta bude radio kao što rade Transformatori zadnjih godina, ne sumnjam da će tržište i to popratiti.
Točno! Od 84 dionice izlistane na zse mi imamo šest i pol uspješnih!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
-
Moj prinos u ovoj godini je visokih 34,94%!😁 Što me malo brine jer sam u ovoj godini kupovao ADPL i ERNT.🥲
-
Bilo bi super kad bi bilo tako.
Ukoliko se trezor ili vecinski od početka ne postavi čvrsto na bidu, mislim da ce biti onih koji ce prodavati po sistemu "daj sto das"...... Uvijek ih je bilo i bit će. Posebno zato jer je ostao izuzetno veliki broj malih dionicara koji uskoro vise neće moci ponuditi svoje dionice na prodaju na ZSE kad im zatreba novac za nesto drugo.
26 godina sam na burzi i ne znam niti jedan slučaj gdje su mali dobro prošli nakon delista.
SNHO alfabet, ATLN, PVCM, SPNV i još par.
-
Minus 134 kom ARNT, a plus 10 kom IKBA , odmah na otvaranju
-
Šta je da je, majstorski je to odradio!👏
Majstorski za sebe osobno. A za investitore ?
Pa ljepo nas je nagu*io🤣🤣🤣
-
Da nije možda branio cijenu od daljnjeg pada?
Izgleda da je on onda dizao cijenu nakon što je pala na 44.
Men's čini da čovjek trejda, a pri tome radi valove u oba smjera. Kako ide ona izreka kao slon u staklarni ili tako nekako
Šta je da je, majstorski je to odradio!👏
-
Danas je na hita-otc-u protrgovana jedna dionica po 22 000 eura. Od kada ja pratim to je največa cijena ikad. Dali se sprema dividenda,prodaja ili opet neko muljanje?
-
mesetar Ne zanima me tko kupuje, da li Marko ili Janko. Volio bi znati ZAŠTO? Kako mudro pitanje. Jedino što mi pada na pamet, a nije baš nešto pametno, nije li netko aktivirao onu staru pretpostavku o mogućoj prodaji.
Pa kupuje trezor 99%, jer je i objavljivao koliko je kupio.
Samo nije baš pametno da troši novac po tako visokoj cijeni, bolje da su povećali dividendu sljedeće godine za koji cent, nego da rasipavaju i omogućuju nekome visoki izlazak prije recesije i pada burze.
Od kuda znate za recesiju? Ili nagađate?
-
Jeli itko pogledao detaljnije Prospekt?
Ovako na brzinu, ugrubo. U IPO ide oko 50mil dionica, odnosno 35% svih dionica. Ajmo reći da je ukupan broj dionica oko 165M.
Cijena dionice 3.14-3.34 EUR
Neto dobit 7M EUR
Koji vrag. P/E 85??
EPS 0.04 EUR, povrat 1%.
Jesam li štogod u brzini krivo izračunao ili su se oni precijenili jer pri ovoj cijeni dionice ovo i nije baš neka prilika.
🤔ako imaš d.o.o. sa 100٪ vlasništvom i P/E 10 ili manji a zašto bi išao u d.d. i " poklonio" ostalima svoju imovinu i zaradu?🤔
-
cini se dionica trenutno u nemilosti prodavaca
A ja počeo sakupljat😁
-
S obzirom na promjenu trenda trenutno mi Adpl izgleda kao best buy, a ako uskoro dođe do početka pregovora između Rusije i Ukrajine, te u razumnom roku do neke vrste dogovora o završetku rata u Ukrajini trend bi mogao postati strogo rastući.
A prije mjesec dana je bilo skoro kao da su u stečaju
-
Kada nadzorni kupuje to je uvjek dobro
U teoriji da , a u praksi ne!
-
A šta se to zna?
da je autoindustrija u problemima zbog bana na ICE vozila, a ne zbog nekonkurentnosti ili Kineza.
A kako su birokrati svojim odlukama napravili problem , tako će ga i riješiti. Trump je već rekao da će u SAD-u taj ban opozvati.
Znači problem je što se na Zapadu proizvođače sili da prestanu proizvoditi ICE vozila i krenu za BEV vozilima. A još nisu sazreli uvjeti za to, tipa kapacitet baterije, niti su se razvile tehnike koje bi omogućile da te baterije budu jeftine, ovo je primarni problem...na dobrom su putu, ali je još rano..
Da ali tu štetu snosimo mi dioničari.
Ili hočete reči da je "uprava" namjerno "proizvela" takvu štetu kako bi im se ukinula ta ograničenja?🤔
-
I meni je to malo čudno
Meni i nije...dno uvijek bude prije, jer market ukalkulira sve rizike unaprijed, ako se znaju, a ovde se sve zna.
A šta se to zna?