Jedan post u stilu kolege Silvia:
Trenutno rast cijene dionice na 600 eura. To je rast od 10 %....
Da i ja jednom pogodim dionicu prije rasta cijene!😂😁😂
Jedan post u stilu kolege Silvia:
Trenutno rast cijene dionice na 600 eura. To je rast od 10 %....
Da i ja jednom pogodim dionicu prije rasta cijene!😂😁😂
meni je puno bolje izgledao proteklih mjeseci! natrpao se ko brod, pomeo pod tepih i zaboravio na barem 2 godine.
🤣🤣🤣🤣🤣nisi jedini🤣🤣🤣🤣🤣! Ja sam još i dividendu pobrao!🤣🤣🤣🤣🤣
on što je po meni problematično sa ovom komapnijom.. i to se već duže vrijeme preljeva.. iznimno su niske profitne marže.. što će reći da dominiraju poslovi sa niskom dodanom vrijednošću.. svaki manji porast troškova gura rezultat prema 0 (čitaj nuli)..
Dobit u kvartalu je pala 90 posto.
P/E omjer je na suludo visokim vaulacijama, imaju iznimno nizak povrat na kapital..
Operativni novčani tok im je malo iznad 1 mil.. na ukupno generirane prihode od 255m EUR.. znači da im je konverzija ostavrenih prihoda u čistu gotovinu na iznimno zabrinjavajučim nivoima.. slobodni novčani tok u TTM razdoblju im je negativan, što znači da višak gotovine ne generiraju iz poslovanja već pokrivaju iz drugih izvora. Zalihe gotovine im je prvenstveno rezultat priljeva iz financijskih aktivnosti..
Dugo se priča da će ova dionica nešto isporučiti, ja to za sad ne vidim. Po mom mišljenju tržište je previše cijeni, i realna cijena bi bila između 30 i 40 eura.. to je moje mišljenje i svakako sami za sebe prosuđujte.. raste im udio prihoda po licenciranje, pada prihod od cybersecurity-a.. čini se da oni jednostavno ne znaju napraviti IT kompaniju koja će biti visoko profitabilna.. možda se trend okrene za sad tako ne izgleda..
Ja sam ih kupovao od 58 do 50 ( danas su me najviše nakitili), ali bome nebi bio u koži onome koji je skidao s aska po 68!
Bravo za fondove i trezor !
Napucali cijenu s 6 na 9 Eur taman prije ovog katastrofalnog izvještaja.
A oni čak poduplali gubitak u odnosu na prošlu godinu.
A jbg! Ja se istovario prošli tijedan po 8,50.😁 svih 6400komada, sada razvukao naloge za kupnju pa šta upadne upadne.😎
...ovdje se kupuje budućnost pa svatko nek sam procjeni što će napraviti...
Što se tiče dividende iduće godine očekujem iznad 70 EUR po dionici ;)...
E to se zove optimizam!👍
Zanimljivo! A ja razmišljam da na 2000 sve prodam🤔
Je li na 2.000 dosegnut neki tvoj osobni target ili imaš sumnji u daljnje poslovanje?
To mi je iznad targeta🤣. ( kupovao sam ih od 100 pa do 60 eura po dionici). I nemam smnje u daljnje poslovanje, nebi me iznenadilo da dividenda za slijedeču godinu bude daleko iznad 50 eura po dionici.😁
Zanimljivo! A ja razmišljam da na 2000 sve prodam🤔
Display MoreIli zbog iskustva igraju underpromise overdeliver?
Ili zbog raznih interesa, namjerno daje idiotski preniske procjene. Lik je spustio maržu za 1/3 do 2030. samo zato da namjesti ciljanu cijenu koja minimalno odstupa od trenutne...
EPS za 2026. 286€ a za 2030. 298€...
Mislim da prijašnje "analize" dovoljno govore o ozbiljnosti "analitičara":
19.2.2024. pri cijeni od 1040€ dao je ciljanu cijenu za 12 mj. 1241 €
19.2.2025. cijena je bila 2346 €20.2.2025. pri cijeni od 2320 € dao je ciljanu cijenu za 12 mj 2386 €
20.2.2026. cijena je bila 4050 €
Jasno da nije moguće sve točno predvidjeti, ali 2x puta zaredom fulati procjenu za 100% je po meni razlog za otkaz...
Samo neka oni fulaju na takav način😂😂😂😂😂
osim što se lijepo provelo sa Tokićem...danas se isto ponavlja i sa Žitom...danas, kako bi ono rekli ATB?
A puni naziv za ATB je?
Kaj ja krivo gledam izvjšče? Ili kaj? Čemu ovaj pad danas?
U posljednjih mjesec dana rast 11,88%. Cijena dionice došla do 565 eura.
Nije da mi je krivo, budući da imam nekoliko komada, ali mi nije jasno ZAŠTO?
Zna li netko odgovor?
Pa zar nije P/E 6 ili 7?
Nekakva pozajmica u điru s maticom...HT pozajmljuje od matice? čemu?
Nije kontra! Da HT posuđuje (daje ) matici uz "kikiriki" kamatu?
Kao i prošle godine, dividenda sjela 2 dana nakonstjecanja prava.
Odlično! Tako bi trebali svi
Kada uprava želi izgurati male dioničare i njima vrijedi dionica, zašto je mi nebi držali!? Ako vrijedi njima vrijedi i obrnuto i ne damo je za sitne novce taman propala:)
Mali dioničari su pjevali borbene i na ATPL i nekim drugim dionicama. Mislite da im se isplatilo? Na nikoga ništa ne nagovaram, samo sam promatrač. Nemam LKPL.
Svašta sam vidio na zse, od delistinga zbog LEI oznake, do raznih dokapitalizacija, reverse stock splita, višegodišnjih neisplata dividenda, sve da se istisnu mali dioničari. I na kraju obično mi mali dioničari izvučemo deblji kraj.
Nažalost točno! I ja se sječam LEI oznake, gorka vremena🥲
Šta je i ovdje "banana"! Kako su uspjeli natuči toliki gubitak? Prva godine bez dividende nakon 12 godina?
ljudi moji, pa šta reći...jedino....jel ovo moguće!
...ovaj koei i njegovi puleni, pa to se zeleni kao da nema sutra...
ako u USA imaju magnificient 7 gledajući ZSE i mi praktički imamo magnificient 3-4?
Što ti znači magnificient?
A gdje su " oni kaj računaju" dali se to isplati ili ne?
Prva dividenda od 2021. !!!
Predviđena je isplata od 0,80 eur po dionici iz dobiti za 2025. godinu,
a isplata je predviđena dioničarima koji su upisani u depozitorij Središnjeg klirinškog depozitarnog društva
d.d. na dan 23. srpnja 2026. godine kao imatelji dionica oznake ADPL. Predloženi datum isplate je 28. srpnja 2026. godine.
🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳a ja se natovario dionicama ADPL-a kao samoutovarna prikolica!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Kaj je ovo frende! Tko ovdje napucava cijenu ? I zašto?
Sjela dividenda na račun u PBZ. To je dobro.
Loše je to što Jadroagent isplaćuje dividendu u ukupnom iznosu od 1.219.295 eura, a u prošloj godini ostvario je neto dobit nakon oporezivanja u iznosu od 595.999,02 eura.
https://www.novilist.hr/rijeka-regija/…1-219-295-eura/
Nastavi li se ovakvo poslovanje, moguće je da će još godinu ili dvije moći isplaćivati relativno pristojne dividende iz zadržane dobiti, a nakon toga katastrofa.
Očito je da CEO ima težak zadatak, koji možda nadilazi njegove sposobnosti.
Izdržat čemo👍