Danas se nastavlja pad
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Malo gledam i pitam se zbog čega da paničarim
Imam puno DAC, NLB banku u Slo i preferrede ATCO-PD i GSL-PB u značajnijim količinama.
Osim ovog veliku količinu Eura/Hrk gdje sam već stradao, valjda ne bude tečaj otišao na 0.80-0.90 pa da još gore stradam, te nešto zelembaća.
Ostalu siću i ostatke koje ne mogu prodati na otc tržištu ne brojim.
-
Chart Of The Day: Post-FOMC Dump Of S&P 500 Set To Continue | Investing.comMarket Overview Analysis by Fawad Razaqzada covering: S&P 500, CBOE Volatility Index. Read Fawad Razaqzada's latest article on Investing.comwww.investing.com
Pa ovo je stvarno umijetnost, to puno riječi oko par linija, horizontalnih , dijagonalnih i okomitih
Pa te testira, pa retestira., ajme... nikada to neću naučitu, tu priču i igrokaz
Što nije razlog da mi se ovdje ne vjeruje, a ?
Sve skupa, danas jedni drugima uzimaju mjeru, i market niti ide, niti stiže ikuda
-
Zadržao sam ( mudro) OXLC i lijepo mi je rastao danas. Izašao sam na nuli sa ralph laurenom, što će reći prerano pa vam eto ideje za dionicu na kojoj ćete zaraditi.
Dorčester mineralz koji sam prodao jučer, pogađate fino raste, stamen ko stijena, tiha voda brege dere.
no ne žalim se biti će danas oko 250 dolara plusa.
Postavio sam parangal ( teško da će se nešto upecat al ajd)
RL 99.00
PRU 105.79
DMLP 26.44
i MQ 7,84 ( )!!!! tu sam se malo šalio sam sa sobom, no usnio sam prije mjesec dana da će marqeta ispod 7
LVMUY mi je zapromotrit , lijepo je opal , i iako je izložen Rusiji, on kad grune, leti
-
Jesus mili, gdje nađete te papire ?
Kji su to sektori, i da li je to uopće likvidno
-
Krpice, osiguranje, nafta i kartično poslovanje.oxlc je nešto sa nečim oko zajmova (?)
To se zove disperzija
nisu baš likviduše, no to znači da ih čak i jamogu splašiti i slično.
sve osim MQ imaju mali p/e i uglavnom štimaju brojke, tako kažu
Bitno je i da DMLP i OXLC, za sada, ne prate indexe, neka svojeglava niša
-
ma ljudi moji, opcije su zakon!
ako ste nesigurni di ćete, uzmete i put i call i vrtite se oko nule.
i onda kad trend okrene, samo prodate onu na kojoj imate gubitak i ostavite onu koja vam radi dobitak da radi svoje 🤷
-
i onda kad trend okrene, samo prodate onu na kojoj imate gubitak i ostavite onu koja vam radi dobitak da radi svoje 🤷
Ovo mi nikada nije bilo jasno. Zasto jednostavno u keshu ne pricekati da se trend pokrene i onda uci u trejd?
Ovo sto si ti opisao rade veliki investitori koji ne mogu jednostavno zatvoriti svoje postojece pozicije pa ih onda u turbulentnim vremenima hedgiraju na opisani nacin.
-
Ovo mi nikada nije bilo jasno. Zasto jednostavno u keshu ne pricekati da se trend pokrene i onda uci u trejd?
Ovo sto si ti opisao rade veliki investitori koji ne mogu jednostavno zatvoriti svoje postojece pozicije pa ih onda u turbulentnim vremenima hedgiraju na opisani nacin.
trejdao sam i ovo i dionice.
nisam zadovoljan di mi izvršava market naloge kod dionica.
kod opcija mi puno bolje pogađa.
btw., ne moraš ti uzet opcije na obje strane.
to sam samo naveo da se može kad je rascjepkano trgovanje, pa imaš miješane signale 🤷
-
Moram malo prouciti te opcije jer to ne kontam
-
-
Kramer je inače toliko bullish da je nazva i svog psa po ovoj firmi 😅
Nvidia Shares Plunge After SEC Finds "Inadequate Disclosures" For Crypto-Mining Business | ZeroHedge
-
nisam puno razumia, al čini se da još uvijek ima prostora da (đe)ronimo 😅
Nomura: "I'm Talking Full-Blown, Game Of Thrones 'Red Wedding'-Style Liquidation Death" | ZeroHedge
-
Situacija nije bajna al nekako sam misljenja da velikog ronjenja uskoro nece bit.
Uvijek je na burzi kontra od misljenja vecine i logicnog razmisljanja.
Naravno ono na p/e milion ce padat al ono na 10-15 puno manje ili nece.
-
Gledam fw P/E za S&P 600 SmallCap,trenutno je oko 12,Za vrijeme Covid brzog pada 2020 bilo na 10,isto kao 2008g najniže.
Kad je bog hodao po zemlji i marketu na vrhuncu euforije skoro na 28.
Po ovome bi dno bilo oko fw P/E 10 ako ćemo po zadnjih 22 godine.
-
-
Da nema nikakvog smisla za obicnog ulagaca, takav nacin vodi u gori rezultat nego da bira pojedini trejd za uci sa svojim pripadajucim Sl
-
We Are All Traders Now | ZeroHedge
Nikako istjerati Ulagača iz sebe.
-
Malo dobrog stiva za nedjelju popodne:
So, a list of things 2022 has, so far, painfully reminded us of
- Even central banks have limits to how much they can support growth and risk assets
- No country can grow in perpetuity and without volatility (not even China)
- Inflation may go away for a very long time, but it is never truly extinct
- Hope is an investment prerequisite, not an investment strategy (tech stocks normalising)
- “Only the dead have seen the end of war” (Plato)
Weekly Comment: The GDR (Great Dose of Reality) crisis — Breakwave AdvisorsThe GDR crisiswww.breakwaveadvisors.com -
Value ostaje value. Kriptići su ono, one night stand, ali ženiš se za value.
-
gledam malo CNBC i slušam pozicioniranja:
1. znači, ekipa je long emerging markets, di svako malo MMF pokuca na vrata, jer ne mogu servisirati dugove
2. ekipa je long Europu, koja je u recesiji, ali joj to još nitko nije javio
3. ekipa je short USA obveznice, di foreign buyers svaku aukciju sve više kupuju
4. ekipa je long naftu koju Indija i Kina trenutno od Rusa kupuju u pola od ove cijene
5. ta ista ekipa je u strahu od FED-a prodala USA dionice i spustila market 10% iako je likvidnosti još uvijek u izobilju
6. ta ista ekipa pred svaki FED miting čini cirkus na način da rasprodaje dionice koje onda panično kupuju dok Powell priča, iako su informacije i prije i poslije već dobrano poznate, jer ovaj FED, kao nijedan drugi do sada, ti već sve mjesecima unaprijed najavi.
zaključak: ovim marketom drmaju totalni kreteni
kolega, super da si shvatio da je u zadnje vrijeme sve kontra.. bolje prije nego kasnije. u listopadu sam prodao sve što sam imao vani (uključujući i crypto, ostavio simboliku u nekim shit coinima) i sada tek samo ponekad zirnem cijene. i spavam kao mala beba!
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun