1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

DLKV (Dalekovod d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:29 PM
  • Martin
    Student
    Reakcija primljeno
    95
    • January 29, 2026 at 8:54 AM
    • #3,101
    Quote from misterno
    Quote from Lukasenko

Napisao sam da im je sjelo 8)

to su gotovo povlaštene informacije, usuđujem se reći ... lijepo je takve stvari znati 😜

Nisu povlaštene informacije jer je javno obznanjena presuda i iznos za uplatu plus kamate, pitanje je dakle samo dana kad će uplata sjesti na račun. Za to firma vjerojatno nema obvezu izvještavanja nego će biti objavljeno odnosno vidljivo u izvještaju za Q4 2025.

• TheMandarin
    Početnik
    Reakcija primljeno
    34
    • January 29, 2026 at 9:09 AM
    • #3,102
    Quote from Zlatek
    Quote from TheMandarin

I dalje ne vidim čemu traženje dividende za dionice koje rastu ovako ekstremnim stopama kao Dalekovod. Skratite poziciju za 3-5-7-10 posto i evo dividende. Porez se ionako obračunava po istoj stopi.

I tako 10 puta ... i dividenda ti je sve manja jer imaš sve manje dionica pa sve manje "vrijjednosti" generiraš.... i kad prodaš sve, što onda?

Jel ti sad jasno da pričaš gluposti?

Novčana vrijednost je broj dionica x cijena dionice. Imam 1.000 dionica koje sam kupio za 10,00 eura, dakle 10.000,00 eura. Narastu 100% u godinu dana, vrijede 20.000, prodam 10% i ostane mi 900 dionica po 20 Eura odnosno imam 18.000 eura u dionicama. Dogodine narastu opet 100%, prodam 10% i imam 36.000 eura - 3.600 = 32.400 eura.

BTW, ako 10 puta prodaš po 10% dionica koje imaš, nećeš biti na 0 dionica, ali za to bi trebalo malo poznavati matematiku.

Vrijednost dionica ionako pada za iznos isplaćene dividende, tako da manje-više dođe na isto daje li tvrtka dividendu ili će netko lagano skraćivati poziciju u dionici koja snažno raste. Osobno nisam za velike dividende, bolje je ulagati u širenje poslovanja i povećanje produktivnosti, dugoročno se više isplati.

• misterno
    Student
    Reakcija primljeno
    39
    • January 29, 2026 at 9:32 AM
    • #3,103
    Quote from Martin
    Quote from misterno

to su gotovo povlaštene informacije, usuđujem se reći ... lijepo je takve stvari znati 😜

Nisu povlaštene informacije jer je javno obznanjena presuda i iznos za uplatu plus kamate, pitanje je dakle samo dana kad će uplata sjesti na račun. Za to firma vjerojatno nema obvezu izvještavanja nego će biti objavljeno odnosno vidljivo u izvještaju za Q4 2025.

nije to napisao, napisao je da je sjelo. ne da treba, ili vjerojatno je nego da je sjelo. I do data mining. nigdje nije objavljeno da je sjelo.

kolega hvala na obavijesti lijepo 👌

Quote from TheMandarin
    Quote from Zlatek

I tako 10 puta ... i dividenda ti je sve manja jer imaš sve manje dionica pa sve manje "vrijjednosti" generiraš.... i kad prodaš sve, što onda?

Novčana vrijednost je broj dionica x cijena dionice. Imam 1.000 dionica koje sam kupio za 10,00 eura, dakle 10.000,00 eura. Narastu 100% u godinu dana, vrijede 20.000, prodam 10% i ostane mi 900 dionica po 20 Eura odnosno imam 18.000 eura u dionicama. Dogodine narastu opet 100%, prodam 10% i imam 36.000 eura - 3.600 = 32.400 eura.

BTW, ako 10 puta prodaš po 10% dionica koje imaš, nećeš biti na 0 dionica, ali za to bi trebalo malo poznavati matematiku.

Vrijednost dionica ionako pada za iznos isplaćene dividende, tako da manje-više dođe na isto daje li tvrtka dividendu ili će netko lagano skraćivati poziciju u dionici koja snažno raste. Osobno nisam za velike dividende, bolje je ulagati u širenje poslovanja i povećanje produktivnosti, dugoročno se više isplati.

vrijednost obicno pada za isplacenu dividendu da, ali ne kada se ovako uspjesna prica o preustroju ajmo reci isplatom dividende potvrduje u bluechip. pogle ddjh.

a vecinski vlasnik, moje nagadanje bi mogao 80 posto dobiti isplatiti kroz dividendu, 20 posto u kapital i rezerve.... ovo je nagadanje.

Edited once, last by misterno: Merged a post created by misterno into this post. (January 29, 2026 at 9:37 AM).

• Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    579
    • January 29, 2026 at 11:01 AM
    • #3,104
    Quote from TheMandarin
    Quote from Zlatek

Tvoja naizgled logična matematika nije ništa drugo do kafanska računica na prste.

Ne možeš prodavati 10% broja dionica da bi mečirao moju dividendu koju dobivam sa stalnim dividend yealdom. Moraš prodavati uvijek isti broj dionica.

Npr. Ako si počeo s 1.000 dionica i očekujemo (i ti i ja) dividend yeald od 3% - to znači da ja dobivam prve godine 300Eur dividende, a ti ćeš svake godine morati prodavati 30 komada dionica da bi mečirao moju dividendu jer ja stalno imam 1.000 dionica (bez obzira na rast cijene dionica).

Za 10 godina ja ću imati 1.000 dionica + dividendu koju sam dobio za deset godina, a ti ćeš imati 700 dionica + isti iznos keša od prodaje dionica koliko sam ja dobio dividende. Što je bolje?

You thank mi later.

• Vucko
    Početnik
    • January 29, 2026 at 8:27 PM
    • #3,105

Mozemo li umjesto vase diskusije vratiti realnim temama. Koliko dionica Dalekovoda ustvari moze porasti. Firma ce evidentno poslovati dobro barem 5 godina i to sa dobiti neto od najmanje 20-25 miliona Eur godisnje. Sto to znaci za nas koji imamo dionice u vlasnistvu? Sto znaci nadolazeca objava rezultata za 2025 gdje ce se pokazati da je dobiti bilo 20 miliona Eur i da ce se rast nastaviti dalje. Moje pitanje onim koji se dionicama bave vise od mene, postoji li sansa da dionica vec ive godine ode preko 20eur/dionici?

• value_zg
    Početnik
    Reakcija primljeno
    17
    • January 30, 2026 at 8:41 AM
    • #3,106
    Quote from Vucko

Mozemo li umjesto vase diskusije vratiti realnim temama. Koliko dionica Dalekovoda ustvari moze porasti. Firma ce evidentno poslovati dobro barem 5 godina i to sa dobiti neto od najmanje 20-25 miliona Eur godisnje. Sto to znaci za nas koji imamo dionice u vlasnistvu? Sto znaci nadolazeca objava rezultata za 2025 gdje ce se pokazati da je dobiti bilo 20 miliona Eur i da ce se rast nastaviti dalje. Moje pitanje onim koji se dionicama bave vise od mene, postoji li sansa da dionica vec ive godine ode preko 20eur/dionici?

Pri cijeni od 20€ po dionici market cap bi bio 825 mil.€

Po mom mišljenju, to bi trebalo značiti ili da dionica ostvaruje dobit od 50ak milijuna € godišnje ili da postoji jasan potencijal za to. Ako tržište prepozna potencijal, možda će se to odraziti na cijeni, ali osobno mislim da je optimizam oko budućih rezultata već dobrano "priced in". Dobit od 20 mil.€ koju spominješ već je očekivana i uključena u ovu cijenu.

To ne znači da ne mislim da će DLKV rasti, i sam sam podebljao poziciju i vrlo nedavno po cijeni od 10€ jer vjerujem da je firma odlično pozicionirana i da će dugoročno ostvarivati sjajne rezultate. Mislim jedino da je nezahvalno baviti se procjenama može li već ove godine preći 20€. Tržište će nam svakako pokazati.

• misterno
    Student
    Reakcija primljeno
    39
    • January 30, 2026 at 8:51 AM
    • #3,107
    Quote from Vucko

skromno mislim da da. rast se desi u kratkim razdobljima, končar drži vecinu, nece rasprodavati, siguran book, sinergije s koncar projektima, razvaljuju u skandinaviji, poboljsavaju profitne marze, zaposljavaju,, zaduzenost gotovo nikakva. uostalom lani si mogao dokupiti po 3 i kusur eura. moje misljenje samo. profit za ovu godinu ovisno o knjizenjima, je li stigla para od presude, je li končar platio mk i koliko, mislim od minimum 15.5 do 30 milijuna max.. a iducih 5 godina ocekujem preko 20 i rast. tržište ima veliku glad energijom (ai ne odlazi, dapače tek dolazi...i raste broj el. vozila, a eu mreža i narucito nas dio gine za obnovom).... A ako sad naranča doživi mir u ukrajini. gdje dlkv već radi. Mislim da može i bolje. Moje skromno mišljenje

kako god meni kvasaju u portfelju bar 3 godine 👍

• Vucko
    Početnik
    • January 30, 2026 at 11:38 AM
    • #3,108

Kompanija nikada nece vrijediti 825 miliona Eur. Pitanje je samo da li hype zbog pozitivnih vijesti moze ici tako daleko. Neki predvidjaju da moze i do 30eur/ dionici. Ipak, koliko vidim po situaciji nakon objave q3, hype ne prave vijesti, vec brokeri. Kada oni hoce podignu je 15-20% i ostave. Kao sto je slucaj bio ovo sto se desavalo zadnjih 15 dana.

• Joskocro
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    172
    • January 30, 2026 at 12:24 PM
    • #3,109

Kolege, ako su podaci na portalu moje dionice točni, gdje piše da je broj dionica DLKV 41.247.193 komada dionica, a pod EPS piše 0,29 Eura za 3/25 (neto dobit pripisana imateljima kapitala matice za TTM tj. zadnjih 12 mjeseci), onda u slučaju kad bi se isplatila dividenda od pretpostavimo 30%, znači 0,29 *0,3 dalo bi 8,7 centi po dionici, što pokazuje da isplata dividende nebi imala značajniji utjecaj na cijenu dionice u ovom trenutku.

Naravno, da će stvarni EPS na kraju godine biti puno veći, tako svi očekujemo, ali i dalje je izgledno da isplata dividende nebi imala značajniji utjecaj na cijenu dionice.

• goranlagea
    Student
    Reakcija primljeno
    59
    • January 30, 2026 at 2:46 PM
    • #3,110
    Quote from misterno
    Quote from Vucko

skromno mislim da da. rast se desi u kratkim razdobljima, končar drži vecinu, nece rasprodavati, siguran book, sinergije s koncar projektima, razvaljuju u skandinaviji, poboljsavaju profitne marze, zaposljavaju,, zaduzenost gotovo nikakva. uostalom lani si mogao dokupiti po 3 i kusur eura. moje misljenje samo. profit za ovu godinu ovisno o knjizenjima, je li stigla para od presude, je li končar platio mk i koliko, mislim od minimum 15.5 do 30 milijuna max.. a iducih 5 godina ocekujem preko 20 i rast. tržište ima veliku glad energijom (ai ne odlazi, dapače tek dolazi...i raste broj el. vozila, a eu mreža i narucito nas dio gine za obnovom).... A ako sad naranča doživi mir u ukrajini. gdje dlkv već radi. Mislim da može i bolje. Moje skromno mišljenje

kako god meni kvasaju u portfelju bar 3 godine 👍

Ja sam izračunao da bi dionica za 5 godina mogla imati cijenu 28,33%. Dividendu nisam kalkulirao, iako mislim da će i to uskoro kreniti. Ja mislim još dokupljivati. S tom računicom, rađena je u 2.mj. 25, ispalo mi je da bi cijena za 3 godine mogla doći do 13,29 €. Da budem iskren uplašio sam se od stvarnih parametara pa sam sam sebe kočio, smanjivao. A evo u slabih godinu dana cijena je danes već preko 10 €

• misterno
    Student
    Reakcija primljeno
    39
    • January 30, 2026 at 3:08 PM
    • #3,111
    Quote from Joskocro

Kolege, ako su podaci na portalu moje dionice točni, gdje piše da je broj dionica DLKV 41.247.193 komada dionica, a pod EPS piše 0,29 Eura za 3/25 (neto dobit pripisana imateljima kapitala matice za TTM tj. zadnjih 12 mjeseci), onda u slučaju kad bi se isplatila dividenda od pretpostavimo 30%, znači 0,29 *0,3 dalo bi 8,7 centi po dionici, što pokazuje da isplata dividende nebi imala značajniji utjecaj na cijenu dionice u ovom trenutku.

Naravno, da će stvarni EPS na kraju godine biti puno veći, tako svi očekujemo, ali i dalje je izgledno da isplata dividende nebi imala značajniji utjecaj na cijenu dionice.

ali bi na moj fond za hobije... tj na moj budući triumpf coffe racer koji bi financiralo 😁

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • January 30, 2026 at 7:25 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.6M
      6k
    3. Hafid

January 30, 2026 at 7:25 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 960

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • January 30, 2026 at 6:31 PM
    2. Odgovora
      960
      Pregleda
      381k
      960
    3. nepodoban

January 30, 2026 at 6:31 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • January 30, 2026 at 3:08 PM
    2. Odgovora
      3.1k
      Pregleda
      1.5M
      3.1k
    3. misterno

January 30, 2026 at 3:08 PM
    1. HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 3.2k

• harpun
      • February 12, 2020 at 6:36 PM
      • Dionice
      • harpun
      • January 30, 2026 at 1:34 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.2M
      3.2k
    3. MihoMato

January 30, 2026 at 1:34 PM
    1. Razotkrivamo portfelje 397

• trial
      • May 26, 2021 at 12:47 PM
      • Dionice
      • trial
      • January 29, 2026 at 5:16 PM
    2. Odgovora
      397
      Pregleda
      165k
      397
    3. darac11

January 29, 2026 at 5:16 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Što smo danas tržili

Hafid January 30, 2026 at 7:25 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

nepodoban January 30, 2026 at 6:31 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno January 30, 2026 at 3:08 PM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

MihoMato January 30, 2026 at 1:34 PM
  • Razotkrivamo portfelje

darac11 January 29, 2026 at 5:16 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo January 29, 2026 at 12:34 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

darac11 January 29, 2026 at 10:53 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

bjane January 25, 2026 at 9:58 PM
  • Porez na kapitalnu dobit

emil January 24, 2026 at 11:55 AM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

nepodoban January 20, 2026 at 1:08 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,876 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,525 Replies, 5 years ago