Ubrzavaju se stvari i skraćuje se dužina željeznice između ZG i RI.
Posts by umalo
-
-
Jel može pojašnjenje od nekog tko je upućen , gledam na "moje dionice" tabelu za dividendu 2026 stoji da je dividenda 21,83 a vlada potražuje promjenu prijedloga za div dva puta po 8.77 u kolovozu i u sječnju 2027 , jel to znači ako se usvoji prijedlog vlade (najbolje da neće) da će se 21.83 zbrajati sa ovih 2* 8,77 ??
Ovih 21,83 je već isplaćeno u siječnju iz dobiti za 2024. Iz dobiti za 2025. ide isplata 2 x 8.77.
Kako će to prikazati Moje dionice, nije bitno, glavno da je onih 21,83 sjelo na račun u siječnju, a prvih 8,77 će u kolovozu (minus porez, naravno).
Vauuuuuu.....ludilo, čestitam imaocima 👍
-
Jel može pojašnjenje od nekog tko je upućen , gledam na "moje dionice" tabelu za dividendu 2026 stoji da je dividenda 21,83 a vlada potražuje promjenu prijedloga za div dva puta po 8.77 u kolovozu i u sječnju 2027 , jel to znači ako se usvoji prijedlog vlade (najbolje da neće) da će se 21.83 zbrajati sa ovih 2* 8,77 ??
-
Divka isplaćena na račun
-
Cargo Center Graz pokrenuo tjednu vezu s Rijeka Gatewayjomwww.poslovni.hr
Lijepe vijesti
-
Končar preuzima sisačku željezaru: Hrvatska godišnje uvozi 400.000 tona građevinskog čelikaDanko Končar preuzima sisačku željezaru, a projekt bi mogao smanjiti hrvatsku ovisnost o uvozu građevinskog čelika.baustela.hr
P.S.
Mala šala , ništa ozbiljno nit ima veze osim što su imenjaci
-
.....nekaj se događa kad se deca vesele !?.......
Što će biti kad cjena tek počme rasti 😂😅😂😅
-
😂😂
Drago mi vidjeti da su svi na ovoj dionici veseli

Nije sretan onaj koji ima puno neg onaj kojem je dosta i ono malo 👍
-
Meni dosta, nisam ocekivao da cu ovako brzo van, ali cilj je postignut. Sretno svima
😂😂
-
Red bi bia čestitati HAZARDERU na točnoj prognozi da će cjena prije nove godine biti 20 eu i pogodio je , i još samo da pogodi sa pretpostavkom " a nakon 20eu cjena leti duplo brže "
A cjena se je tada vrtila oko 8/9eu
-
Zar ja jedini nisam iznenađen ovim rastom?
Onaj koji ne smatra da je budućnost potencijal i računa samo na trenutni p/e onda mora biti u čudu i nevjerici
-
Ne želim kvariti zabavu, ali mi se trenutni market cap od 650 mil.€ čini napuhan za firmu koja generira trenutno 15ak milijuna eura dobiti ytd..
Čak i uz rast prihoda i dobiti, ne vidim kako bi opravdalo daljnji rast cijene.
Unatoč tome, sretno svima koji ostaju unutra, ja sam vani još od 13€... Meni se čini da trenutno ima boljih prilika na našoj burzi, odnosno podcijenjenijih firmi
Probaj sa vlen , .....neš falit !!
-
....al neće dugo ........i eto je na 20e ,..........koliko mogu primjetiti Putin je počeo mjaukati jer mu je ukrajina stala na rep , mogao bi i rat vrlooo brzo stati , a onda ide obnova .....a gdje će onda cjena
-
422000 dionica puta 170 =71,740M eu
Zadržana dobit i rezerve 65,46M eu
Nema dividende ali ima zato primitaka članovima uprave i nadzornog odbora (koliko, očito nebitno)
Ljudi se časte bolje itko nego nitko , očito u ovoj priči mali dioničari ispadaju NITKO I NIŠTA , BRAVO UPRAVA
P.S
Što ako se uspostavi da nema niti centa na računu 😅
-
Dividende nema ali zato ima primitaka članovima uprave i nadzornog odbora i neizjašnjavaju se o tom kolike su naknade tj primitci , sigurno ne štedu na tom pa nije ni čudo što nema dividende kad ovako mogu djeliti među sobom ostvarenu dobit
-
Uspoređivati atpl i lkpc.....
Ovdje nije bila riječ o poslovanju, već o odnosu uprave i (ili) većinskih prema malim dioničarima.
Spominjanje atpl bez argumenata zbog čeg je uspjelo preuzimanje na štetu malih dioničara gdje je dividenda bila mrkva a preuzimanje batina , je bespredmetno u odnosu na lkpc, mada je pokojni Pavlović otvoreno pokazivao "nezainteresiranost" za male dioničare , možda je i on imao utjecaj na strmoglavi pad cjene dionice nakon dokapitalizacije, a cijena niti dan danas nije dobila realnu cijenu , jer je opao interes za dionicom nakon svega unatoč kapitalnom ulaganju i zamrznutom kapitalu u gotovini koji nije beznačajan
-
Mali dioničari su pjevali borbene i na ATPL i nekim drugim dionicama. Mislite da im se isplatilo? Na nikoga ništa ne nagovaram, samo sam promatrač. Nemam LKPL.
Svašta sam vidio na zse, od delistinga zbog LEI oznake, do raznih dokapitalizacija, reverse stock splita, višegodišnjih neisplata dividenda, sve da se istisnu mali dioničari. I na kraju obično mi mali dioničari izvučemo deblji kraj.
Nažalost točno! I ja se sječam LEI oznake, gorka vremena🥲
Uspoređivati atpl i lkpc , mi je neusporedivo , jer su brodari bili u kolapsu osim onih koji su bili namjenjeni za transport naftnih derivata , a tankerska plovidba je bila specijalizirana za naftu , u to vrijeme je bilo svega oko ruske nafte jer je uveden enbargo pa su cjene prijevoza skočile poprilično , što je povećalo i prihode a time i apetite tankerske za puzimanje hrvatskih brodara, dok je kod lkpc promet povećan višestruko , puni su keša od dokapitalizacije i povećanja prihoda , i što je najvažnije bez ikakvog zaduživanja su , i sa stečajem željezare zenica imaju veliki promet , a već par godina zenica nije plaćala usluge lkpc , a ta uprava lkpc nikad nije objavila podatak kolika su potraživanja u Zenici , ali opet naglašavam da su prihodi u lkpc i bez zenice ima jako solidan promet , samo je pitanje koliko novca curi sa računa ako curi jer se ne može tvrditi jer nitko nema uvid u potraživanje neplaćenih računa !!
-
Kada uprava želi izgurati male dioničare i njima vrijedi dionica, zašto je mi nebi držali!? Ako vrijedi njima vrijedi i obrnuto i ne damo je za sitne novce taman propala:)
Točno tako 👍
-
Imamo isto mišljenje o upravi i načinu stjecanja povlaštenih dionica. Isto tako sindikat je trebao otkupljivati povlaštene dionice od radnika koji nisu bili u stanju otplaćivati kredit za kupnju dionica. Ne znam da li inače sudjelujete na GS., i da li još uvijek postoji udruga malih dioničara Luke Ploče budući da je to stara uprava sve razvodnila i predali novoj na odlučivanje o sudbini malih dioničara. Nema nam druge nego čekati daljnji razvoj situacije jer dividendu od ovakvog načina upravljanja teško da vidimo.
LP.
.......ako je u pitanju preuzimanje , onda se može to povezati sa istom situacijom kao i kod lkri , gdje su interes iskazali francuzi (čini mi se ) , a čini mi se da je u pitanju isti navodni preuzimač ko i kod lkri , jer netko kupuje malo rijeku malo ploče , i sa identičnim načinom dokupa i rasta cijene , ništa nije provjereno čista intuicija osim što su za lkri pisali i na riječkom Novom Listu
Ako bude istina valjda neće biti gori od ovih u sadašnjoj upravi
Falija san temu jel može admin prebaciti na lkpc
-
A eto vidiš što je dišpet ,pa makar svjesno na vlastitu štetu ,ali smeću od uprave za dišpet
Moj susjed si je za dišpet svojoj ženi odrezao onu stvar. Nakon toga ona je našla drugoga.
.....nije vrag da ste član uprave