1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Joskocro

Posts by Joskocro

• BSQR (BOSQAR d.d.)

• Joskocro
    • July 14, 2026 at 8:22 PM
    Quote from petros

Molim pomoć: na javnoj ponudi sam upisao nešto dionica i sada su na stranici SKDD-a na mom računu one zavedene pod oznakom MRUL-R-B.
    Kako koristim usluge ZABA brokera, tamo sam kao i inače podnio zahtjev za registracijom dionica - dostupne su samo one pod oznakom BSQR - ali već danima tamo stoji broj zahtjeva kod SKDD-a i napomena 'čekanje potvrde'.
    Radim li nešto krivo?

Ako ovo rijesis, napisi sta treba jer imam isti problem.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Joskocro
    • June 26, 2026 at 2:39 PM

Kao i prošle godine, dividenda sjela 2 dana nakonstjecanja prava. :thumbup:

• BSQR (BOSQAR d.d.)

• Joskocro
    • June 18, 2026 at 8:55 AM

Je li netko dobio Nove upisane dionice.?

• BSQR (BOSQAR d.d.)

• Joskocro
    • June 3, 2026 at 10:56 AM

Ovdje treba naglasiti da se pocelo iz nicega, i doslo do necega, a to bude i raslo stalnim akvizicijama. I jos je u pitanju firma koja posluje u oko 30-setak zemalja.

Po mom misljenju vrijedno uloziti u IPO u usporedbi sa nekim drugim kao npr. TOK, ili ZITO ili itd. . Pogledajte 7POL koji je novi na burzi gdje se prodaju dionice da bi se izvrsila disperzija na vise ulagaca / dionicara, a time i budući rast cijene na burzi.

• IG (ING-GRAD d.d.)

• Joskocro
    • April 30, 2026 at 4:37 PM

Dividenda 3 Euro. 8|;):D

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Joskocro
    • April 29, 2026 at 12:23 PM

Neto dobit za 1Q26 ide +7,3%.

Mislim da će dividenda biti iznad 1 Eura.:/

• BSQR (BOSQAR d.d.)

• Joskocro
    • April 27, 2026 at 1:42 PM

Obavijesti izdavatelja - EHO

Ovi idu na prihod od milijardu Eura godišnje, kupuju PIK Vrbovec, dijele i malu dividendu, a domaći invest fond. Posluje se u 27 zemalja, posjeduju Mlinara, ulažu u sektor hrane, poseduju radnom snagom,.... . Trenutno se dobro razvijaju, stalno rastu, od 2019 g. su na burzi.

Nažalost, malih dioničara ima manje od 4%.

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• Joskocro
    • April 22, 2026 at 2:16 PM

Kolege, je li netko upoznat iz kojeg razloga cijena propada ovih dana?

U početku sam mislio da je to zbog Narančastog i njegovog obožavanja Irana, međutim pad cijene se nastavlja, a dividenda je 41,77 Eura, prema najavi.

• Joskocro
    • April 20, 2026 at 11:34 AM
    Quote from Veseli Crv

Kod izračuna P/E dobit po dionici (E) se računa na ukupan broj dionica, jer oba roda sudjeluju u isplati dividende.

Konkretno kod KOTR:

Broj dionica:

KOTR1 72.330

KOTR2 54.264

UKUPNO 126.594

Prema odluci o isplati dividende iznos od 5.287.831,38 eura upotrebljava se za isplatu dividende, što podijeljeno sa 126.564 dionice iznosi 41,77 eura po dionici.

Display More

Kolega, nemojmo zaboraviti da prema pravilima KOTR-P-A (KOTR2) kao povlaštena dionica sigurno dobija dividendu dok KOTR-R-A (KOTR1) ne mora i to je jedna važna razlika među njima.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Joskocro
    • April 17, 2026 at 7:53 PM
    Quote from misterno

dobro, ovo s hormuzom bi bilo bolje da se oteže još misec dana za prioritiziranje još jače eu zelene tranzicije, ide dividenda, podravska će biti oko 95 posto odbijena, ustavni sud to obicno riješi u pola godine... tu je i tužba za linicevih 6.16 + zatezne kamate, ali to nisam siguran da ce stici ove godine ako stigne.... znam da sam pohlepan, zato i skupljam ispod 10.. ali mislite li da ima šanse za duplu dividendu?

Ali ta dodatna bi trebala biti puno veća od 11 centi po dionici.

• Joskocro
    • April 17, 2026 at 11:09 AM
    Quote from marinac

dividenda 41,77 eur :love::love::love:

Kolega, kad je isplata?

Prema skokovima na burzi ne izgleda to uskoro :/ .

• BSQR (BOSQAR d.d.)

• Joskocro
    • April 7, 2026 at 8:09 AM

Ako nekoga zanima, 😁.

Obavijesti izdavatelja - EHO

Radi se o akviziciji PIK Vrbovec u 100% iznosu.

Donji dio preuzet je iz gornje obavjesti.

"BOSQAR INVEST u svojoj strukturi vlasništva okuplja mirovinske fondove ,institucionalne investitore, međunarodne private equity fondove, razvojne institucije i privatne ulagače. Poslovna zajednica BOSQAR INVESTA broji skoro 18.000 zaposlenika, a kompanije grupe posluju u 23 zemlje širom svijeta."

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Joskocro
    • February 27, 2026 at 9:44 AM
    Quote from umalo
    Quote from misterno

ovo danas totalna panika.... da imam keša jos sto bi pokupovao 😁

Nije meni problem što pada , već što mi je "kesa" prazna 😰😰

Ovo danas je, slažem se kolega, velika prilika za dokup.

Novci od presude nisu uvršteni u prošlogodišnju dobit, što ne znači da neće biti, samo se ne zna kada će biti. Stoga mogućnost i dalje postoji.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Joskocro
    • February 27, 2026 at 9:40 AM
    Quote from darac11
    Quote from Festival

Bude li 50% onda očekivamo 0,63 €

🥲s time nisam zadovoljan.

Dividenda, prije zadnje krize, je standardno bila 8 kuna što znači da bi trebala biti oko 1 Eura, posebno nakon ovakve dobiti za 2025 g., a uvrštena je u kalendar događanja za ovu godinu s vječnom napomenom "ako se izglasa".

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Joskocro
    • February 3, 2026 at 1:11 PM
    Quote from noviulagac

Hoće neka dividendica napokon?

U kalendaru za ovu godinu uvrštena je isplada dividende, ako se izglasa, a tako uvijek piše u slučaju kada dividenda sigurno ide.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Joskocro
    • February 3, 2026 at 10:35 AM

U par minuta skinuto 11.840 kom sa kupnje, kao šta je napisao jedan kolega na drugoj dionici, izgleda dobar uvod u skoro izvješće. :)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Joskocro
    • January 30, 2026 at 12:24 PM

Kolege, ako su podaci na portalu moje dionice točni, gdje piše da je broj dionica DLKV 41.247.193 komada dionica, a pod EPS piše 0,29 Eura za 3/25 (neto dobit pripisana imateljima kapitala matice za TTM tj. zadnjih 12 mjeseci), onda u slučaju kad bi se isplatila dividenda od pretpostavimo 30%, znači 0,29 *0,3 dalo bi 8,7 centi po dionici, što pokazuje da isplata dividende nebi imala značajniji utjecaj na cijenu dionice u ovom trenutku.

Naravno, da će stvarni EPS na kraju godine biti puno veći, tako svi očekujemo, ali i dalje je izgledno da isplata dividende nebi imala značajniji utjecaj na cijenu dionice.

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• Joskocro
    • January 28, 2026 at 10:09 AM

Najbolje bi bilo kad bi se sve dionice Končara na burzi objedinile u jednu dionicu, npr. KONC, onda bi trgovanje bilo puno interesantnije tj. primamljivije. Ovako to izgleda pomalo raštrkano. Najviše profitira dionica KOEI jer se najviše trguje, dok dionice KODT-a postaju cjenovno nedostižne većini dioničara. Posebno se problem trgovanja odnosi na dionicu KOTR koja trenutno raste uz vrlo tanku kupnju, što onda može dovesti i do naglih padova, a dionica kao i KODT vrijedi.

• Porez na kapitalnu dobit

• Joskocro
    • January 23, 2026 at 5:21 PM
    Quote from zekyzg

Ako sam na ino dionicama ostvario gubitak 2.000 EUR a na domaćima dobit 4.000 EUR da li taj ino gubitak negdje prijavljujem i da li mogu dobitak na domaćima umanjiti za taj gubitak na ino dionicama ? S obzirom da se posebno prijavljuje ino prihod a posebno tuzemni da li se to može negdje nekako povezati na poreznoj ?

Kolega, ja od svog brokera, krajem prvog mjeseca, dobijem izvješće o trgovanju za prethodnu godinu za potrebe obračuna predujma poreza od kapitala po osnovi kapitalnih dobitaka i u tom izvješću su uključene i domaće i ino dionice, zajedno. Na kraju izvješća je izdvojena / izračunata ukupna oporeziva dobit, za domaće i ino dionice, te iznos poreza od 12% na prethodno navedenu dobit.

Na zadnjoj stranici izvještaja između ostalog piše "Klijent postaje porezni obveznik - imatelj financijske imovine u smislu Poreznih propisa te ima obvezu obračunati, obustaviti i uplatiti do 28. veljače tekuće godine predujam poreza na dohodak od kapitala po osnovi kapitalnih dobitaka za sve kapitalne dobitke ostvarene u prethodnoj godini umanjene za ostvarene kapitalne gubitke, a sve sukladno Poreznim propisima."

Jednostavno rečeno, poreznoj predajete jedan obrazac JOPPD s izračunatim porezom na ukupnu dobit ostvarenu u 2025 godini.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Joskocro
    • January 22, 2026 at 9:46 AM

Nema šta, kralj Trump omogućio rast portfelja od 6,5% jutros u svega 10 minuta. Vjerujem da su neke kolege i više potegle. Za ovakve trenutke se živi evo već 11 godina.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt