1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. misterno

Posts by misterno

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • August 14, 2026 at 11:49 AM

ja potrošio, tj kupio sam neke dionice jelte, odmor je ionao već pokriven 😁

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • August 6, 2026 at 1:29 PM
    Quote from nepodoban

Ma je da 4500€ haha :D

Imam DLKV jer i sam očekujem veliki rast i sve ali tako i ja mogu bubnuti glupost ^^^^^^

Jednog dana svakako ako ga ne odluče uništiti....ali ne u idućih godinu dana

Uvijek su mogući svakavi scenariji, gle može se desiti da se eu vrati na ugljen i odustane se od AI ulaganja u svijetu 😁😁😁

dcf pokazuje smjer, ako klikneš na tablicu vidiš i brojke koje zadrzavaju moment rasta 2 do 3 godine onda samo za inflaciju istooo....

godina dana do 98 je optimisticno, ali nije nemoguće, pogotovo ako uzmeš u obzir da se rast desava u kratkim razdobljima od tjedan dva, zanimljivo obično mjesec dana prije nego javnost sazna kvartalna izvješća 😅

Sada je pitanje dizanja kapaciteta i ubrzavanja obrade booka mislim glavno.... jer p/s je opet mrvicu inad 1. Da barem imaju recimo 81.5 mil eura jeftinog novca za dizanje kapaciteta 😁

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • August 6, 2026 at 9:51 AM

revaluacija na simplywalstreet

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • July 31, 2026 at 11:22 AM
    Quote from mesetar

Samo hoće li i zarada biti velika?

Pa koliko vidim prodaja dalekovod mk i 3.5 mil eura novih alata je diglo marže s 6.4 na 10 do 12.2, 25 posto brži obrtaj booka je 400 plus milijuna godišnje, množenje je jednostavna operacija 😁

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • July 31, 2026 at 10:31 AM

ok, glede zadnje informacije, Končarovog kredita od 320 mil eura, dalekovod može povući do 81.5.

Kredit se smatra povoljnim od te banke za bla bla uglavnom...

moja procjena je bila da dlkv može topati oko 35 eura max, uzeo sam tu u obzir ovo ulaganje od 3.5 mil eura u nove strojeve i IT. Godišnji max prihodi bi išli do 320-340 mil eura, marza od 10 do 12 po kvartalima, približili bi se eps od 1 eur, dividenda 40 do 55 centi meni top s obzirom na ulaz.

I onda uleti većinski vlasnik sa nije dosta 😁

dlkv diže kapacitete da brže žvače backlog, a ima još od lani procjena BCG groupa o hitnoj potrebi ulaganja u eu mrežu nekih je li bilo 200 milijardi eura kroz idućih par godina?

Kako nisu greenfield ulaganja, proširenje kapaciteta je već pocelo s skromnih 3.5 mil, moj model kaže ubrzanje obrade backloga 10 do 25 posto u 2027?

Ja vidim (na 4.3 x od ulaza ) pozicioniranje za daljni 5 x.

Molim mišljenja 😎

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • July 30, 2026 at 10:10 AM

samo neka para dolazi, a dolazi 😎

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • July 29, 2026 at 4:37 PM
    Quote from umalo

Porast dobiti , kad ono udri po BID-u ali ne po onom električnom automobilu iz kine neg istresanje po kupnji , nevjerojatno

nekome je dosta dobiti, meni još nije I am greedy, zato i gleda ove lepe zelene brojkice jer sam greedy 😎

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • July 29, 2026 at 3:27 PM

dividenda dogodine 😁

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • July 29, 2026 at 12:35 PM

Vau, potukli su mi model za pola milijuna eura

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• misterno
    • July 27, 2026 at 9:12 PM

od faksa ste ipak mogli nick promjeniti gospon 😁 A dobri su mi u propele burgeri

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• misterno
    • July 26, 2026 at 4:42 PM

zar nije dobit pala u odnosu na isti kvartal lani?

to mi ode nije jasno, kaže diže je oporavak eu auto industrije. hmmmm.... vw nije baš u oporavku, ako rade plastiku za kineze to kužim .

Mr chomli, je li u božavi vaš fisherman? 😁

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • July 22, 2026 at 4:02 PM

Ja planiram možda izaci 20 posto nakon q3, ali ako mi potuce moj model q2 i q3 ne izlazim 😁

sad treba računati i na godišnju dividendicu 🤣

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • July 20, 2026 at 5:49 PM

Modelira li još netko osime mene, što očekujete od q2 29og?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • July 2, 2026 at 12:21 PM
    Quote from mesetar

Djeca igraju igru "Tko zadnji ..."

Zanimljiva, ali jako opasna igra.

Ne vide nervozu na svjetskim burzama.

na vix 16.xx ni ja je bome ne vidim 😎

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • July 1, 2026 at 12:25 PM
    Quote from nepodoban

A neće ići vertikalno zauvijek, definitivno će padati :D

padati će jednom. s dovoljno vremena sve se ostvari i hajduk će jednom osvojiti nešto 😎

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • June 28, 2026 at 12:04 AM

bluelionZG

pod 1. kolega... hajduk će jednom osvojiti nešto.21 godina je ništa za strpljive. na dovoljno duge staze je neizbježno .

pod 2. zelena tranzicija i ai, oboje neophodni stavljaju energetiku u poziciju željeznica u westernima, dividenda će rasti, dlkv je energetika ne građevina danas. Sinergije s končarom služe dlkv za rast profita debeli i završno služe končaru

pod 3. free float je kažu 25 posto, ali ako ova dva fonda ne prodaju, a ne prodaju jer će za par godina ovo davati dividendu usporedivu s ht free float je oko 5 posto. a kad je nešto jako dobro i jako ga je malo, cijena ide gore

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • June 27, 2026 at 10:23 AM

evo iskreno odvalio sam na onaj kratki balon na spacex. kratko je dohvatilo 225 sad je 158.xx.... Ulaganje u ime, isplativost je daleko i upitna (dogecoin manipulacije ako znate o čemu govorim)..evo opet citam samo u hr 40 posto mreža energetskih zastarjelo.... tko bi to mogao spašavati pitam se.... Kao civilizaciji, fali nam energetska infrastruktura i EU osobito sjever to shvaćaju, kod nas tek kad pola države izbaci iz mreže, al i kod nas ide, jer mora. Jer inače ni klime ne rade, ni nema nogometa, kamoli tesli 😂😂😂

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • June 27, 2026 at 9:15 AM

Zar ja jedini nisam iznenađen ovim rastom?

• INGR (INGRA d.d.)

• misterno
    • June 3, 2026 at 11:39 PM
    Quote from SILVIO2024
    Quote from domo1977

Kad oni osjete da su ugroženi pustiti će dionici da ode na 2.5 e da se malo ohladite. I nastaviti skupljati samo na malo višoj razini.

Pustit ćemo im mi u zgradu porezni nadzor ...8)

kolega.... treba reanimirati tu firmun er je mrtva, a s manje od 30 zaposlenih, ako jedan nije ranga Tesle...ne ide na dobro. koei i dlkv imaju pr, ali imaju profite, zaposlene, projekte, buducnost, bookove, zelene tranzicije, ai centre, pruge, transformatore... ingr nema ništa osim arene koja ce otici, a dok ode sve solarne elektrane i urbane vile koje izgradi ce preuzeti uprava nagradivanjem dionicama, novcem od arene..

pusti im poreznu, sve je čisto.

da se bar varam i ingr eksplodira, ali.... sumnjam

Što ti znači book value kad je to vrijednost nekretnine koju zg otplacuje, a uprava troši na sebe?

poduzmete nesto, oni poniste malo dionica i usutkaju vas...

ej, hidroelektrane su gradili i popravljali nekad. sad se hvale nekretninom s 4 parkirna mjesta,ili je bilo 3?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • May 21, 2026 at 2:29 PM

je tome sam se nadao.... ali europa jednostavno nema infrastrukturu za zeleno, a želi je, sve nesigurnoati oko energetike (hormuz) samo ubrzavaju ta ulaganja, čak i ovaj danas ai centar ( pola milijarde je ulaganje samo u 400 km dalekovoda, samo odrzavanje njihovo je 5 mil eura godišnje po mojoj procijeni) dolazi jer su tamo iranci rokali po data centrima.. ovih 11 centi je ništa , a isto ću ženu odvest na neki put, a dogodine?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt