Ja planiram možda izaci 20 posto nakon q3, ali ako mi potuce moj model q2 i q3 ne izlazim 😁
sad treba računati i na godišnju dividendicu 🤣
Ja planiram možda izaci 20 posto nakon q3, ali ako mi potuce moj model q2 i q3 ne izlazim 😁
sad treba računati i na godišnju dividendicu 🤣
Modelira li još netko osime mene, što očekujete od q2 29og?
Djeca igraju igru "Tko zadnji ..."
Zanimljiva, ali jako opasna igra.
Ne vide nervozu na svjetskim burzama.
na vix 16.xx ni ja je bome ne vidim 😎
A neće ići vertikalno zauvijek, definitivno će padati
padati će jednom. s dovoljno vremena sve se ostvari i hajduk će jednom osvojiti nešto 😎
pod 1. kolega... hajduk će jednom osvojiti nešto.21 godina je ništa za strpljive. na dovoljno duge staze je neizbježno .
pod 2. zelena tranzicija i ai, oboje neophodni stavljaju energetiku u poziciju željeznica u westernima, dividenda će rasti, dlkv je energetika ne građevina danas. Sinergije s končarom služe dlkv za rast profita debeli i završno služe končaru
pod 3. free float je kažu 25 posto, ali ako ova dva fonda ne prodaju, a ne prodaju jer će za par godina ovo davati dividendu usporedivu s ht free float je oko 5 posto. a kad je nešto jako dobro i jako ga je malo, cijena ide gore
evo iskreno odvalio sam na onaj kratki balon na spacex. kratko je dohvatilo 225 sad je 158.xx.... Ulaganje u ime, isplativost je daleko i upitna (dogecoin manipulacije ako znate o čemu govorim)..evo opet citam samo u hr 40 posto mreža energetskih zastarjelo.... tko bi to mogao spašavati pitam se.... Kao civilizaciji, fali nam energetska infrastruktura i EU osobito sjever to shvaćaju, kod nas tek kad pola države izbaci iz mreže, al i kod nas ide, jer mora. Jer inače ni klime ne rade, ni nema nogometa, kamoli tesli 😂😂😂
Zar ja jedini nisam iznenađen ovim rastom?
Kad oni osjete da su ugroženi pustiti će dionici da ode na 2.5 e da se malo ohladite. I nastaviti skupljati samo na malo višoj razini.
Pustit ćemo im mi u zgradu porezni nadzor ...
kolega.... treba reanimirati tu firmun er je mrtva, a s manje od 30 zaposlenih, ako jedan nije ranga Tesle...ne ide na dobro. koei i dlkv imaju pr, ali imaju profite, zaposlene, projekte, buducnost, bookove, zelene tranzicije, ai centre, pruge, transformatore... ingr nema ništa osim arene koja ce otici, a dok ode sve solarne elektrane i urbane vile koje izgradi ce preuzeti uprava nagradivanjem dionicama, novcem od arene..
pusti im poreznu, sve je čisto.
da se bar varam i ingr eksplodira, ali.... sumnjam
Što ti znači book value kad je to vrijednost nekretnine koju zg otplacuje, a uprava troši na sebe?
poduzmete nesto, oni poniste malo dionica i usutkaju vas...
ej, hidroelektrane su gradili i popravljali nekad. sad se hvale nekretninom s 4 parkirna mjesta,ili je bilo 3?
je tome sam se nadao.... ali europa jednostavno nema infrastrukturu za zeleno, a želi je, sve nesigurnoati oko energetike (hormuz) samo ubrzavaju ta ulaganja, čak i ovaj danas ai centar ( pola milijarde je ulaganje samo u 400 km dalekovoda, samo odrzavanje njihovo je 5 mil eura godišnje po mojoj procijeni) dolazi jer su tamo iranci rokali po data centrima.. ovih 11 centi je ništa , a isto ću ženu odvest na neki put, a dogodine?
Zato i je pitanje kud može cijena, vidjeli smo to prije nekoliko tjedana kad su je srušili s 12,50 na 8 Eur u samo 2-3 dana.
Multiple su jako visoke i zato se mogu očekivati velike oscilacije cijene.
eh sada.... kolega... tada sam ja rušio cijenu s ciljem dokupa.. 😅
istina, istina , samo sad više kao dioničar nismo bitni Vi i ja, nego većinski vlasnik i par fondova.. ergo i prva dividenda u.. koliko godina?
ovdje su morski psi mi smo samo one ribe što ga čiste u smislu kapitala.... plivamo za velikim bjelim i dabljamo se usput
Ali ne treba zaboraviti da je ovo građevinar s trenutnim PE 50.
vani smo? 😁
Koliko bi od ovih 400 M pripalo dlkv za obavljene radove , može procjena od prisutnih na forumu
paaa... budući da u končar grupi dalekovod jedini gradi dalekovode i trafostanice po mom saznanju.... to im skoro dupla book na 800 plus milijuna eura. Zadnje izvješće su spominjalu indeksaciju, samo nastavak održavanja visokih marži je bitan... ovih 10.2 posgo za prvi kvarta je jer su to vjerojatno nematerijalni radovi i projektiranja... tako da nadam se 8 posto u građevinskom dijelu... 😍
I mali će tu uspjeti omastiti brk u odnosu na sadašnjih ispod 2 Eur.
Book je visok, a do 2036. će biti ogroman.
Pa evo, zaradio sam na ovoj dionici lijepo, ali već sam dvije godine vani. Uprava ovo tretira kao obveznicu s istekom 2036 kada gube arenu, kakav je onda book? Dotat, smanjuju broj zaposlenih, obećali su zeleni vodik, prodaju struju... grade vile rade nešto sitno da osiguraju sebe i kradu dionice kroz otkup pa nagrada. Broj zaposlenih? 35 ili tako nešto kapitalizacija koliko 28 mil €? Ne vidim nikakavu hidroelekranu u budućnosti.....
Što je sad s kupcima po 11,40?
Više nisu raspoloženi?
higher high higher lows bi bilo dovoljno. Trump im je 😀
Book je još uvijek tek malo iznad 2 Eur.
Zna li se zašto su im materijalni troškovi manji za 5,5 mil.Eur nego prošle godine, tj.kako je to moguće uz rast cijena svega danas, i uz rast obujma poslovanja?
Dalekovod mk mislim jer je prodan da su manji materijalni troškovi, a sad kad su s končarom radi i ndeksacije dijelom
trenutna marza nakon prvog kvartala je pinkicu iznad 10 posto, a book je 430 milijuna koliko vidim u izvješću.. plus ovaj projekt danas, plus 11 mil ako se (98 posto da) odbije ustavna žalba podravske banke.... plus spominjubi indeksaciju ugovora dijelom. uhhh... nisam to sve ocekivao
ok zelena tranzicija, nesigurnost u hormuzu bi trebali dugoročno pozitivno utjecati..... po mom mišljenju ovo mi je najbolji dio u portfelju.... ali ovo s ai centrom i 500 mil eura dalekovoda i infrastrukture.... blindsidealo me totalno, znam da končar suraduje s nekima iz sp500, ali ovo totalno nosam predvidio. Još da kvartalčić prvi vidimo 😍😍😍
rasturili su mi model totalno i to na pozitivan način
Sa ovakvim projektima se bavi svatko tko ima par stotina tisuća eura.
Žalosno je da firma ovakvog renomea i vrhunske poslovne prošlosti radi ovakve projekte.
Nekad su bile hidroelektrane i bolnički kompleksi
dobro, ovo s hormuzom bi bilo bolje da se oteže još misec dana za prioritiziranje još jače eu zelene tranzicije, ide dividenda, podravska će biti oko 95 posto odbijena, ustavni sud to obicno riješi u pola godine... tu je i tužba za linicevih 6.16 + zatezne kamate, ali to nisam siguran da ce stici ove godine ako stigne.... znam da sam pohlepan, zato i skupljam ispod 10.. ali mislite li da ima šanse za duplu dividendu?
bila je prije par godina jedna stavka, oko pola pola ili 60/40 raspodjela buduće dobiti, jer koncaru je ovo ulaganje koje očekuju povrat. totalno skriveno u nekom pdfu, kad san kopa to lani ni grok nije uspija iskopati nego san zasuka rukave i manual digging