1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Martin

Posts by Martin

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • July 23, 2026 at 11:25 AM

Moje shvaćanje je da su možda dio tih oslobođenih sredstava upotrijebili za nedavni otkup vlastitih dionica, ili je to tome pomoglo.

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • July 21, 2026 at 8:54 AM
    Quote from bluelionZG

Ide obavijest o stjecanju vlastitih dionica....

"....333.131 Vlastitih dionica, što predstavlja 2,56% temeljnog kapitala društva Izdavatelja, po prosječnoj ponderiranoj cijeni od 2,08 EUR po dionici."

koji je ono zaključak bio na zadnjoj GS vezano za vlastite dionice?

Nije bilo zaključka na skupštini vezano za vlastite dionice, samo ih je cca 500.000 poništeno dan prije glavne skupštine. Neformalno, rečeno je da će se otkup vlastitih dionica nastaviti, a eventualna dodjela dionica managementu isključivo prema rezultatima, a što je sve definirano internim pravilnikom. Bio bih sretan da dođe do takve realizacije, da to uprava zasluži.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Martin
    • June 25, 2026 at 4:25 PM
    Quote from betys
    Quote from betys

Točno tako, a doći će dan kad i 15 bude jeftino...

nije ovo nikakvo navlačenje i hrabrenje, svi koji smo nešto naučili i prošli, a znamo i čitati,

razumijemo

eto ga, nisam vrač iz Gane :love::saint:

Godina dana

:thumbup:

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • June 10, 2026 at 1:21 PM
    Quote from Vuk 3891

U izvođenju radova na različitim fazama i dijelovima hidrotehničkih te građevinskih zahvata na aglomeraciji sudjelovale su brojne hrvatske građevinske tvrtke, a tvrtka INGRA je na širem području uključena u razne infrastrukturne i energetske projekte.

Kažeš Ingrin projekt u vrijednosti 4,5 mil. €. Potvrdu za to niti ne vidim ni u jednom tvom upisu, ali dobro... Možda je nekad sudjelovala kao podizvođač i uprihodila neki kikiriki, nikakvog Ingrinog projektu na Hvaru nema.

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • June 10, 2026 at 10:58 AM
    Quote from Vuk 3891

Završen ingrin projekt na Hvaru, vrijedan 4.5M eura.

Kakav projekt na Hvaru, izvor, link?

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • May 27, 2026 at 12:29 PM
    Quote from SILVIO2024

Zanimljive tvrtke na istome mjestu..;)

Hoće li biti financijskih angažmana, vidjet ćemo. :thumbup:

Jako lijepo i iznenađujuće da se Ingra našla u ovom društvu. Doduše, imamo referencu, radili smo prije 10-15 godina bolnicu Mavrovo u Makedoniji, vjerujem da taj posjet nije slučajan.

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• Martin
    • May 21, 2026 at 1:49 PM
    Quote from jo5
    Quote from jo5

Ne plaća se porez porez na kapitalnu dobit kad kodt isplati dividendu koei

A ni porez na dobit

:thumbup:Hvala, zanemario sam bio bitne činjenice prilikom postavljanja teze:-)

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• Martin
    • May 21, 2026 at 11:59 AM
    Quote from Hawk Tuach
    Quote from umalo

Tako piše u njihovom statutu ,....

na što se referencirate da točno piše ?

u Statutu stoji da KOEI zaprimljenu dividendu tvrtki/JVa u vlasništvu ne smije isplatiti prema svojim dioničarima, isto kao dividendu ? To bi bila vrlo neobična odredba.

Mislim da bi s poreznog aspekta to bilo neisplativo, dakle duplo plaćanje poreza na dividendu od 12%, prvo na isplatu od KODT (primjerice) pa onda kada KOEI to isto isplaćuje. Ili možda postoji način da to ne ide tako. A gdje je još porez na dobit koji ide prije poreza na dividendu, baš previše.

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • May 21, 2026 at 10:13 AM
    Quote from YieldSeeker

Elaborat:

https://mzozt.gov.hr/UserDocsImages…Roviska_1_2.pdf

Rjesenje:

https://mzozt.gov.hr/UserDocsImages…Roviska_1_2.pdf

Bravo, idemo polako naprijed, nadam se da i realizacija ide uskoro, ne znam koji su daljnji koraci, pa ako imate neka dodatna saznanja za podijeliti. Hvala

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • May 13, 2026 at 11:04 PM

Skupština je po meni bila jako dobra u smislu organizacije, ali i diskusije. Uprava je predstavila plan rada za ovu i iduće godine, prezentacija je bila kvalitetnija nego prošle godine. Projekt u Stenjevcu (4x3) kreće u izgradnju ovu jesen, vrijednost projekta je oko 4 mil. €. Zgrada na Vrbiku mislim da se gradi iduću godinu, a napreduju i sunčane elektrane na Baniji.

Fokus će zapravo biti na odnosu s poslovnim bankama, jer kompanija napokon izlazi iz negativnog imidža iz doba predstečaja, odnosno očekuju se neki povoljni kreditni aranžmani kako bi se stekli uvjeti i za zahtjevnije projekte.

Spor u vezi indeksacije najma za Arenu ide svojim tokom, tu je stvar dosta složena, ali sve činjenice su na strani Ingre. U ovoj godini izgledna je i djelomična naplata duga, ali način ni detalji nisu mogli biti obznanjeni.

Jako bitno da u 2026.godini Upravi niti ostalim zaposlenicima neće biti dijeljene vlastite dionice jer se za to nisu stekli uvjeti - nije došlo do porasta vrijednosti kapitala svih nas dioničara. Dakle, ta "bojazan" je otklonjena, iako svi se trebamo nadati da će vrijednost kompanije porasti, pa neka se zaslužni u tom slučaju nagrade.

Pričalo se i o dividendi, stekao sam dojam da bi iduće godine i to mogli doživjeti.

U svakom slučaju vrijednost firme odnosno cijene dionice realno je bar duplo veća od sadašnje, tržište će to kad tad prepoznati, samo eto treba taj neki okidač.

Otkup vlastitih dionica će se vjerojatno nastaviti, pa tko želi izaći imat će priliku.

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • April 27, 2026 at 4:28 PM
    Quote from Vuk 3891
    Quote from SILVIO2024

Tržišna cijena dana 27.4.2026. iznosi 1,90...<X

Poražavajuće...i neshvatljivo niske grane ove grupacije..X(

Hoćete li 13.05.2026. tako govoriti pred ljudima koji uništavaju ovu firme i osiromašuju njene vjerne dioničare?

Bit će prilika za svakoga. Na prošloj skupštini sam se jedini ja ustao sa stolice i postavio pitanje, ako se sjećam u vezi otkupa vlastitih dionica. A to je vječna tema naravno.

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • April 27, 2026 at 12:14 PM
    Quote from SILVIO2024
    Quote from Martin

Ja sam dobio preko Hita vrijednosnice ili SKDD-a, ne sjećam se, i prijavio sam se. Zar nisi dobio za 13.05. u 12h?

Ne. Onda ćemo provjeriti kod Agram broker...

Sada barem znamo kada će biti taj najvažniji dan u životu jednog dioničara Ingre...:)

Evo i link, rok za prijavu je do 06.05.

Obavijesti izdavatelja - EHO

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • April 27, 2026 at 10:50 AM
    Quote from SILVIO2024
    Quote from Rex123

Prijavio sam se na GS putem email-a i moram istaknuti da je proces bio vrlo jednostavan, a kontakt osoba iz Ingre iznimno ljubazna.

Datum Skupštine još nije definiran niti objavljen na službeni način.:?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?:

Ja sam dobio preko Hita vrijednosnice ili SKDD-a, ne sjećam se, i prijavio sam se. Zar nisi dobio za 13.05. u 12h?

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • April 9, 2026 at 2:44 PM
    Quote from mesetar

Možda i je očito, ali ne u smjeru u kojem bi se dalo iščitati od komentara ovdje.

Ali kad svima bude očit smjer, onda neće više biti ni po 2, ni po 4, nego po daleko, daleko više.

Mislim da si u pravu kolega, zato svoje dionice nisam prodao, iako žao mi da nisam zadnjih godinu dvije jer da jesam uložio bih sigurno u neke druge (a ima ih puno) koje su višestruko rasle, dakle čisto oportunitetni trošak za sve male dioničare.

Cilj užeg kruga je da mali što više prodaju, pa i njima, onda da im ostane čisti prihod od zakupa Arene od 2031 do 2036. A valjda će i ovi aktivni projekti nešto donijeti, a sigurno i presuda koja se očekuje i koja će biti dosuđena u korist Ingre.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Martin
    • March 31, 2026 at 1:08 PM
    Quote from umalo
    Quote from Martin

Lijepi novac će sjesti Dalekovodu od države, 50 mil kuna plus kamate vjerojatno.

Nakon objave da novac koji nije bio objavljen u godišnjem izvješću za 25g cjena je pala za 30% sad bi trebala da se vrati donekle do tih razina

Ovo nije mali iznos i mislim da država tu neće više ići u daljnje postupke, ovo je više puta dosuđivano i presuđivano. Ovog puta čak visoki trgovački sud nije predmet vratio na prvi stupanj, nego jednostavno presudio i naložio isplatu.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Martin
    • March 31, 2026 at 12:49 PM

Lijepi novac će sjesti Dalekovodu od države, 50 mil kuna plus kamate vjerojatno.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Martin
    • March 17, 2026 at 4:13 PM
    Quote from misterno
    Quote from goranlagea

Što mislite o ovom izračunu:

DLKV više nije “deep value” priča.

Pri 9,70 € tržište već unaprijed uračunava:

• stabilizaciju poslovanja
    • podršku grupe Končar
    • backlog
    • budući rast marži

Zato je o DLKV-u sada potrebno razmišljati kroz dva scenarija:

Konzervativni scenarij

• intrinzična vrijednost: 8–10 €
    • zaključak: približno pošteno vrednovana dionica

Bikovski turnaround scenarij

Ako kompanija uspije značajno povećati EBITDA marže i backlog pretvoriti u rast prihoda i dobiti, moguća bi bila vrijednost od 11–13 €.

U tom slučaju potencijal od 9,70 € iznosi još približno 13–34 %.

Zaključak

DLKV više nije podcijenjena dionica; radi se o dionici kod koje je dio budućeg, očekivanog poboljšanja poslovanja već uračunat u cijenu.

Razlog zašto sam se time bavio bila je izražena volatilnost u sklopu aktualnih geopolitičkih događanja (Trump – Iran).

Hvala unaprijed na komentarima. Volio bih čuti mišljenja koja će mi pomoći da bolje razumijem kompaniju.

Display More

ah slažem se za prvi kvartal, ali kroz taj hormuz teče ne samo nafta nego i rude, to je udar i na energiju i na materijale, a dlkv je u osnovi građevina. Ako ovo potraje, a nadam se da neće, bez zeze, možda se vrati u stari problem, puno poslova, ali marže?

Display More

Ako laže AI lažem i ja:

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • March 16, 2026 at 10:40 AM
    Quote from SILVIO2024
    Quote from SILVIO2024

Da nije smiješno, bilo bi tužno..:saint::evil:

Evo na prodaji 70.000 kom po prosječnoj cijeni 2,2 eur/dionica - ali nema dogovora ispod stola...:?::?::?::?:

Čeka se cijena 3,2- 3,5...tada kreće trezor u kupnju...:!::!::!::!:

Gdje je sada ICF...:D

Pukla suradnja ...:thumbdown:

Display More

Drže još 150.000 dionica, mislim da su nešto dokupljivali čak nakon zadnje prodaje trezoru, nisu daleko od Top 10.

Ovu temu predlažem da zajedno otvorimo na skupštini.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Martin
    • March 11, 2026 at 4:34 PM
    Quote from misterno

Zanimaju me i dlkv i koei, i svi drugi tickeri... pročitaj što pišem na forumu ovdje. Ući ću na 4.3 ponovno, ali samo malo... možda pola stana. Naime, ja sam investitor.

I iskreno, trebalo je 2 dana da izađem ne jedan.

Izašao si u panici na cca 9,50, a nisi izlazio po 11-12 € za što si imao više od mjesec dana, čak i par i 2-3 dana nakon izvješća za Q4 koji je bio ispod dočekivanja. Investitori ne prodaju u panici u padu zasigurno.

Ako ga dočekaš na 4,3 onda nemoj ga ni tada uzimati, jer nakon toga ide na 3, pa na 2 otkud je krenuo.

Samo onda računaj da onda ni ostale neće vrijediti, čak ni novac kojim misliš kupiti jer će ga pojesti inflacija. Vrijedit će krumpir, brašno, šećer, sol i takva roba.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Martin
    • March 11, 2026 at 2:05 PM
    Quote from misterno

Kad sam ja izasša iz dlkv na 9.28 do 9.4 bilo je cirka 800 000 eura prometa taj dan. danas je evo na 47 849

Ovo je loše za sve nas

koei je bio na oko 4 000 000 € sada na 111 246 €

Zašto te zanima DLKV ako si izašao i to ako dobro shvaćam, sad nedavno u ovom zadnjem padu?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt