1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Vucko

Posts by Vucko

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Vucko
    • March 25, 2026 at 11:56 AM

Mislim da nije moguce da padne 4.3eur. To je stvarno nisko. Mislim da bi i padanje ispod 6 bilo sokantno. Ta vremena kada je dionica bila oko 4 su gotova.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Vucko
    • March 23, 2026 at 2:48 PM

Ispod 8 bi bila vec da nije fondova. Ovako ce biti u 8 najkasnije za 2 tjedna. Ako jos trump napadne tj napravi eskakaciju neku, 7.5 je za 20 dana. E vec ispod tog broja ce teze ici. Onda ce trebati jos mjesec dana krize da bi otislo ispod 7.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Vucko
    • March 23, 2026 at 1:01 PM

To sto trump sada radi sa informacijama kojim utice na trziste je jako slicno ciganluku koji rade fondovi kada vjestacki koriguju cijenu na kraju dana.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Vucko
    • March 23, 2026 at 12:48 PM

Jedino sto je jasno je da Trump nema nikakav plan kako okancati ovo sa Iranom. Pokusava ukljuciti saveznike da mu pomognu oko hormuza, ali i da dodju,.nece biti protoka tankera. Prakticno jedan lik sa obale moze rucnim bacacem raketa potopit tanker. Nece proci nista. Znaci padati ce sve. Vidim da su svi koji nesto znaju i kod nas i u svijetu, pobjegli iz dionica.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Vucko
    • March 23, 2026 at 12:04 PM

Ima li netko prognozu koliko cijena dionice moze pasti? Ovo sa iranom nece zavrsiti za mjesec dana. Vjerovatno ni za 2. Moze li ispod 7eur?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Vucko
    • March 19, 2026 at 11:14 AM

Prodao sam na 9.3 prije nekoliko dana. Kada bi palo npr. oko 7.5, kupio bih opet. Smijesno i jadno je kako je ova burza kontrolirana od velikih fondova. Zato nije ni atraktivna previse jer oni intervenisu. Kada treba da skoci, ne desi se nista. Odjednom skoci sa 8.3 na 12.3 bez ikakvog bitnog razloga. Kad treba da padne kao sada. Ovi je drze vjestacki na 9.7. Ukratko fuj, ali neko u tom svemu mozda nadje logiku pa nesto i zaradi.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Vucko
    • March 9, 2026 at 12:25 PM

Ne moze pasti ispod 6.5. Padne li ispod 6.5 prodat cu kucu i kupit dionice dalekovoda

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Vucko
    • January 30, 2026 at 11:38 AM

Kompanija nikada nece vrijediti 825 miliona Eur. Pitanje je samo da li hype zbog pozitivnih vijesti moze ici tako daleko. Neki predvidjaju da moze i do 30eur/ dionici. Ipak, koliko vidim po situaciji nakon objave q3, hype ne prave vijesti, vec brokeri. Kada oni hoce podignu je 15-20% i ostave. Kao sto je slucaj bio ovo sto se desavalo zadnjih 15 dana.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Vucko
    • January 29, 2026 at 8:27 PM

Mozemo li umjesto vase diskusije vratiti realnim temama. Koliko dionica Dalekovoda ustvari moze porasti. Firma ce evidentno poslovati dobro barem 5 godina i to sa dobiti neto od najmanje 20-25 miliona Eur godisnje. Sto to znaci za nas koji imamo dionice u vlasnistvu? Sto znaci nadolazeca objava rezultata za 2025 gdje ce se pokazati da je dobiti bilo 20 miliona Eur i da ce se rast nastaviti dalje. Moje pitanje onim koji se dionicama bave vise od mene, postoji li sansa da dionica vec ive godine ode preko 20eur/dionici?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt