Hvala na trudu i analizi.Ja također smatram da je trenutna cijena realna,a skloniji sam da će cijena dionice u budućnosti biti u optimističnom scenariju..sljedećih par godina najveći doprinos rastu očekujem od koncar energetskih transformatora (bez obzira što je koncar matica samo 49 posto vlasnik ,oni su od 2022.g. u fazi povećavanja kapaciteta,a do 2031.g.planiraju udvostručiti kapacitete u odnosu na 2022.g ),dalekovoda i koncar mjernih transformatora ( posluju u USA,možda probiju tržište). Kodt je po meni malo zakasnio sa širenjem kapaciteta,nedavno su kupili zemljište za proširenje, međutim tu ništa konkretno ne znamo (bar ja nisam ništa našao)ni koliko će se proširiti kapaciteti ni kada..realno,nije za očekivati veći rast prihoda i dobiti kodt u sljedećem razdoblju..ostaje još pitanje koncara digital,tu se velike nade polažu za budućnost, trenutno imam povjerenje da će tako i biti
Kakve gluposti se ovdje lupetaju, bože moj. Kodt je upravo proširio kapacitete, za 15ak%:
"Održivi SETup" je skraćeni naziv za veliki investicijski projekt tvrtke Končar D&ST (KODT) pod nazivom "Održivi SETup za razvoj društveno i okolišno odgovorne proizvodnje".
Ovaj projekt predstavlja značajnu investiciju usmjerenu na proširenje proizvodnih kapaciteta i implementaciju načela društveno i okolišno odgovornog poslovanja unutar tvrtke.
Ključne informacije o projektu:
- Nositelj projekta: Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d. (KODT).
- Cilj: Razvoj i proširenje proizvodnje uz primjenu visokih standarda održivosti i društvene odgovornosti.
- Status: Projekt je u fazi izvođenja radova, a građevinski radovi na nekim podprojektima su završeni sredinom 2025. godine, nakon čega slijedi montaža opreme i strojeva.
- Strategija: Projekt je dio šire Strategije održivosti KONČAR – D&ST-a za razdoblje od 2024. do 2026. godine.
Osim 11 hektara zemljišta u Zaprešiću, za koje je CEO rekao, ako se ne varam, da se rade projekti koji bi trebali biti gotovi krajem godine, i u Poljskoj je kupljeno zemljište sa ciljem duplanja tamošnjih kapaciteta. A po svemu sudeći, plan je da sve bude gotovo 2028.-2029.
Realno, nemaš pojma šta pričaš....