1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:15 PM
  • fantom
    Student
    Reakcija primljeno
    70
    • November 29, 2025 at 12:30 PM
    Quote from jo5

Hvala na trudu i analizi.Ja također smatram da je trenutna cijena realna,a skloniji sam da će cijena dionice u budućnosti biti u optimističnom scenariju..sljedećih par godina najveći doprinos rastu očekujem od koncar energetskih transformatora (bez obzira što je koncar matica samo 49 posto vlasnik ,oni su od 2022.g. u fazi povećavanja kapaciteta,a do 2031.g.planiraju udvostručiti kapacitete u odnosu na 2022.g ),dalekovoda i koncar mjernih transformatora ( posluju u USA,možda probiju tržište). Kodt je po meni malo zakasnio sa širenjem kapaciteta,nedavno su kupili zemljište za proširenje, međutim tu ništa konkretno ne znamo (bar ja nisam ništa našao)ni koliko će se proširiti kapaciteti ni kada..realno,nije za očekivati veći rast prihoda i dobiti kodt u sljedećem razdoblju..ostaje još pitanje koncara digital,tu se velike nade polažu za budućnost, trenutno imam povjerenje da će tako i biti

Kakve gluposti se ovdje lupetaju, bože moj. Kodt je upravo proširio kapacitete, za 15ak%:

"Održivi SETup" je skraćeni naziv za veliki investicijski projekt tvrtke Končar D&ST (KODT) pod nazivom "Održivi SETup za razvoj društveno i okolišno odgovorne proizvodnje".

Ovaj projekt predstavlja značajnu investiciju usmjerenu na proširenje proizvodnih kapaciteta i implementaciju načela društveno i okolišno odgovornog poslovanja unutar tvrtke.

Ključne informacije o projektu:

• Nositelj projekta: Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d. (KODT).
    • Cilj: Razvoj i proširenje proizvodnje uz primjenu visokih standarda održivosti i društvene odgovornosti.
    • Status: Projekt je u fazi izvođenja radova, a građevinski radovi na nekim podprojektima su završeni sredinom 2025. godine, nakon čega slijedi montaža opreme i strojeva.
    • Strategija: Projekt je dio šire Strategije održivosti KONČAR – D&ST-a za razdoblje od 2024. do 2026. godine.

Osim 11 hektara zemljišta u Zaprešiću, za koje je CEO rekao, ako se ne varam, da se rade projekti koji bi trebali biti gotovi krajem godine, i u Poljskoj je kupljeno zemljište sa ciljem duplanja tamošnjih kapaciteta. A po svemu sudeći, plan je da sve bude gotovo 2028.-2029.

Realno, nemaš pojma šta pričaš....

• jo5
    Početnik
    Reakcija primljeno
    6
    • November 29, 2025 at 12:59 PM
    Quote from fantom
    Quote from jo5

Hvala na trudu i analizi.Ja također smatram da je trenutna cijena realna,a skloniji sam da će cijena dionice u budućnosti biti u optimističnom scenariju..sljedećih par godina najveći doprinos rastu očekujem od koncar energetskih transformatora (bez obzira što je koncar matica samo 49 posto vlasnik ,oni su od 2022.g. u fazi povećavanja kapaciteta,a do 2031.g.planiraju udvostručiti kapacitete u odnosu na 2022.g ),dalekovoda i koncar mjernih transformatora ( posluju u USA,možda probiju tržište). Kodt je po meni malo zakasnio sa širenjem kapaciteta,nedavno su kupili zemljište za proširenje, međutim tu ništa konkretno ne znamo (bar ja nisam ništa našao)ni koliko će se proširiti kapaciteti ni kada..realno,nije za očekivati veći rast prihoda i dobiti kodt u sljedećem razdoblju..ostaje još pitanje koncara digital,tu se velike nade polažu za budućnost, trenutno imam povjerenje da će tako i biti

Kakve gluposti se ovdje lupetaju, bože moj. Kodt je upravo proširio kapacitete, za 15ak%:

"Održivi SETup" je skraćeni naziv za veliki investicijski projekt tvrtke Končar D&ST (KODT) pod nazivom "Održivi SETup za razvoj društveno i okolišno odgovorne proizvodnje".

Ovaj projekt predstavlja značajnu investiciju usmjerenu na proširenje proizvodnih kapaciteta i implementaciju načela društveno i okolišno odgovornog poslovanja unutar tvrtke.

• Nositelj projekta: Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d. (KODT).
    • Cilj: Razvoj i proširenje proizvodnje uz primjenu visokih standarda održivosti i društvene odgovornosti.
    • Status: Projekt je u fazi izvođenja radova, a građevinski radovi na nekim podprojektima su završeni sredinom 2025. godine, nakon čega slijedi montaža opreme i strojeva.
    • Strategija: Projekt je dio šire Strategije održivosti KONČAR – D&ST-a za razdoblje od 2024. do 2026. godine.

Osim 11 hektara zemljišta u Zaprešiću, za koje je CEO rekao, ako se ne varam, da se rade projekti koji bi trebali biti gotovi krajem godine, i u Poljskoj je kupljeno zemljište sa ciljem duplanja tamošnjih kapaciteta. A po svemu sudeći, plan je da sve bude gotovo 2028.-2029.

Ajde molim te prvo napiši gdje si našao podatak o 15 posto proširenju proizvodnih kapaciteta da ne trazim. Drugo,sam si rekao da da se tek za 4-5 godina očekuje značajnije proširenje proizvodnje..To znači da sljedećih par godina možemo očekivati sličnu dobit kao i 2025.g. Što je svakako dobro,ali po meni nije za očekivati značajniji rast dionice

Quote from Hawk Tuach

Trenutak istine za KOEI. do 50,000 kom na prodaju od PBZ CO u rasponu 640-720, ponude minimalno veličine blok transakcije.

Ako se proda, sjajno..

Nadamo se da ce uspit prodat..i onda ako sljedeći kvartal bude bolji od prošlog cijena bi tribala doći do 700

Edited once, last by jo5: Merged a post created by jo5 into this post. (November 29, 2025 at 1:02 PM).

• fantom
    Student
    Reakcija primljeno
    70
    • November 29, 2025 at 8:43 PM
    Quote from jo5
    Quote from fantom

Ajde molim te prvo napiši gdje si našao podatak o 15 posto proširenju proizvodnih kapaciteta da ne trazim. Drugo,sam si rekao da da se tek za 4-5 godina očekuje značajnije proširenje proizvodnje...

Podatak je direktno od CEOa kao odgovor na pitanje sa godisnje skupstine 2024. 2028. je za 2 godine (i taj podatak je sa godisnje skupstine, okvirno), a ne 4-5, sto je opet prije nego tvoja 2031. koju spominjes za KPT. A to KPTovo "udvostrucenje" je povecanje sa 30 000 na 45 000 necega (prije toga ide povecanje sa 22 000 na 30 000).

Kodt ima najvece prihode i ima najveci doprinos rezultatima Grupe, a tako ce ostati i ubuduce...

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 902

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • November 29, 2025 at 8:43 PM
    2. Odgovora
      902
      Pregleda
      344k
      902
    3. fantom

November 29, 2025 at 8:43 PM
    1. Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema) 4.3k

• maratonac
      • February 19, 2020 at 1:17 PM
      • Kavana
      • maratonac
      • November 28, 2025 at 10:33 PM
    2. Odgovora
      4.3k
      Pregleda
      1.5M
      4.3k
    3. Junius

November 28, 2025 at 10:33 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.5k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • November 28, 2025 at 2:50 PM
    2. Odgovora
      3.5k
      Pregleda
      1.7M
      3.5k
    3. Sheki

November 28, 2025 at 2:50 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 966

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • November 28, 2025 at 2:49 PM
    2. Odgovora
      966
      Pregleda
      547k
      966
    3. Sheki

November 28, 2025 at 2:49 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • November 28, 2025 at 10:28 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      964k
      2.1k
    3. domo1977

November 28, 2025 at 10:28 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

fantom November 29, 2025 at 8:43 PM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

Junius November 28, 2025 at 10:33 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

Sheki November 28, 2025 at 2:50 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

Sheki November 28, 2025 at 2:49 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

domo1977 November 28, 2025 at 10:28 AM
  • Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

Hawk Tuach November 27, 2025 at 8:53 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

bjane November 27, 2025 at 3:09 PM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)