on što je po meni problematično sa ovom komapnijom.. i to se već duže vrijeme preljeva.. iznimno su niske profitne marže.. što će reći da dominiraju poslovi sa niskom dodanom vrijednošću.. svaki manji porast troškova gura rezultat prema 0 (čitaj nuli)..
Dobit u kvartalu je pala 90 posto.
P/E omjer je na suludo visokim vaulacijama, imaju iznimno nizak povrat na kapital..
Operativni novčani tok im je malo iznad 1 mil.. na ukupno generirane prihode od 255m EUR.. znači da im je konverzija ostavrenih prihoda u čistu gotovinu na iznimno zabrinjavajučim nivoima.. slobodni novčani tok u TTM razdoblju im je negativan, što znači da višak gotovine ne generiraju iz poslovanja već pokrivaju iz drugih izvora. Zalihe gotovine im je prvenstveno rezultat priljeva iz financijskih aktivnosti..
Dugo se priča da će ova dionica nešto isporučiti, ja to za sad ne vidim. Po mom mišljenju tržište je previše cijeni, i realna cijena bi bila između 30 i 40 eura.. to je moje mišljenje i svakako sami za sebe prosuđujte.. raste im udio prihoda po licenciranje, pada prihod od cybersecurity-a.. čini se da oni jednostavno ne znaju napraviti IT kompaniju koja će biti visoko profitabilna.. možda se trend okrene za sad tako ne izgleda..