Možda i je očito, ali ne u smjeru u kojem bi se dalo iščitati od komentara ovdje.
Ali kad svima bude očit smjer, onda neće više biti ni po 2, ni po 4, nego po daleko, daleko više.
Možda i je očito, ali ne u smjeru u kojem bi se dalo iščitati od komentara ovdje.
Ali kad svima bude očit smjer, onda neće više biti ni po 2, ni po 4, nego po daleko, daleko više.
Vidjeli smo što se tu dogodi u samo par sekundi, kad je skočila +20% sve do 2,40, tako da svašta može biti jer je vrijednost velika, a svi pokazatelji jako niski (dobri).
Zasad je taman, nije baš smijurija.
Možda je bila na 700 kuna, sad više i nije.
Vani pak svuda euforija i sve raste
Sve kao i dosad.
Mislim da je ovo s Iranom i cijenama nafte samo prva i daleko blaža runda od onoga što slijedi.
Svi dijelovi slagalice za potpuni slom svjetskih tržišta su složeni i sad će se samo vidjeti kad će sve krenuti
Možda se uspije nešto i kupit povoljno ako opet dođe do kaosa s naftom.
Ništa posebno, ostalo je palo, pa je netko i ovdje prodao par dionica.
Možda prodaje ovo s PE 8 da bi kupio DLKV s PE 30 ?
Da, tek za koju godinu bi došlo na normalni PE.
IG i Ingra imaju PE od samo 10 i 8.
To bi značilo ovdje cijenu oko 3 Eur
Nije upitna budućnost, ali ovo je sad na PE 35 ??
PE ravno 50, kod PODR je oko 10-ak.
Pametnom dosta.
Nije bitno gdje sam ja ili tko, svatko neka odluči sam gdje će biti.
Samo sam htio upozoriti da se ne očekuje tu nastavak onoga što je bilo zadnjih par mjeseci tu, gdje je skakalo 150 - 200% samo na temelju očekivanja, a s ne baš sjajnim rezultatima koje smo vidjeli u izvješću, jer začas može doći do velikih problema.
Neki su najavili oko 6-7 mjeseci, a onda će nafta biti na 200 USD, a svijet u najvećoj recesiji od 1929 g.
Lol, pa jedini ti si ostao u dionicama🥺, prodaj sve ne pitaj za cjenu , spašavaj što se spasiti da ,😸😸
Svi oni koji jesu u dionicama neka malo prokopaju, za svaki slučaj.
Kad su neki vrlo cijenjeni analitičari prošle godine prognozirali da stiže Armagedon na tržištima, malo mi je bilo čudno što bi moglo potaknuti nešto tako veliko, ali sad više uopće nije upitno da je vjerojatnost tog potpunog kolapsa vrlo izvjesna, jer kad uskoro krenu problemi s bankama i otplatom kredita u USA, biti će Pandorina kutija.
Neki su najavili oko 6-7 mjeseci, a onda će nafta biti na 200 USD, a svijet u najvećoj recesiji od 1929 g.
Jučer je netko odlučio pobjeći stavivši sve na prodaju po 9 Eur.
Kasnije je netko drugi išao spasiti bid iskoristivši blokadu pred kraj trgovanja i vratio je cijenu nazad.
Inače bi već danas bila na 8, budući da cijeli svijet opet roni žestoko.
Kako god se okrene, Dlkv na ovim cijenama je prilično skup, a ako se sad još profitabilnost uruši zbog ogromnog rasta troškova, ispast će i puno preskup.
Vidjeli smo sad u zadnjem kvartalu da ne ide sve baš glatko, i zato je cijena bila pala sve do 8 Eur.
Još će puno toga morati pokazati da bi se opravdao rast s 4 na 10 Eur u manje od godine dana, svi pokazatelji su jako visoki, čak i da se radi o nekoj tech firmi u razvoju.
Tko tu kome omogućuje skuplji izlaz?
Jer nije baš pametno dizati cijenu +15% kad se moglo skupljati ispod 1,90 u nedogled.
Da, dok sve drugo pada, ovo raste, a cijena debelo precijenjena, PE ogroman?!
Jedino po ovim cijenama i može kupovati trezor, da omogući otkup nekome tko će onda poslije kupovati jeftinije kad krene recesija.
Vani brodari padaju iz dana u dan, a kod nas neki misle da je ovo dobro za njih ??
Ma kakva dividenda, i da bude bit će neka mrvica, ni vrijedno spomena.