1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. jo5

Posts by jo5

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• jo5
    • April 29, 2026 at 11:46 AM
    Quote from umalo

A što reći , neto dobit 11,7% backlog 35,4 vrijednost ugovorenih 1,8 milijardi ,povećanje izvoza 13,9

I to bez podatkovnog centra /ma šta će nam , samo će se momci izmorit od posla pa neće uspit odradit knjigu narudžbi😂😂/

Quote from umalo

A što reći , neto dobit 11,7% backlog 35,4 vrijednost ugovorenih 1,8 milijardi ,povećanje izvoza 13,9

I to bez podatkovnog centra /ma šta će nam , samo će se momci izmorit od posla pa neće uspit odradit knjigu narudžbi😂😂/

Nije lose:)

• jo5
    • April 27, 2026 at 4:22 PM
    Quote from mesetar

Pa 10% rasta prihoda nije nimalo privlačan rezultat.

Dobro je to..nije za očekivati veliki rast sljedećih par godina (kapaciteti su im na maksimumu),ali i ovako je odlično.. ja sam se malo pribojavao pada marzi tako da bi ovo odmah potpisao prije par dana..pozitivno me iznenadio i rast novougovorenih poslova tako da nema straha za ovu dionicu .

• jo5
    • April 22, 2026 at 9:57 AM

Kakva su očekivanja za 1.kvartal,izvješće je sljedeći tjedan..ja bi rekao da će se kretati plus minus 5 % u odnosu 2025 što se dobiti tiče

• jo5
    • March 12, 2026 at 5:08 PM

Dobra pitanja, ali ne znam odgovore na nijedno..načelno,mislim da ne može biti dobro u nijednoj varijanti ako se rat nastavi..meni je također nepoznanica što znači (i dali uopće ima utjecaja) plan eu da se ide u smjeru malih nuklearnih reaktora..ipak ,dojam je da će rat stati u razumnom roku.

• jo5
    • March 6, 2026 at 12:54 PM
    Quote from Hawk Tuach
    Quote from umalo

.....a ako i ostale dionice u njihovom potfelju jednolično rastu , dali i tada moraju prodavati ....

dokle god vrijednost KOEI u njihovom ukupnom portfelju prelazi 5% ukupne vrijednosti - moraju.

Imaju rok za uskladu 3 mjeseca od momenta kad probiju limit. Limit se resetira kad padnu ispod 5% pa rok starta ispočetka, gleda se prosječna cijena dana, a ne zadnja.

No računajte da su ovaj 'problem' imali i na cijeni ispod 500 €.

Kako mirovincima raste imovina: mjesečnim uplatama kroz 2.stup i kroz rast ostale imovine koju imaju (primarno obveznice)... kako sad već upravljaju iznosima u milijardama efekt mjesečnih uplata je mislim ograničen ali nisam provjeravao detaljnije.

Display More

Sve lijepo receno,uz jedan dodatak ..ako cijena dođe na 1200 tada će i Az morati prodavati..Ali to će biti slatke brige

• jo5
    • March 6, 2026 at 10:19 AM
    Quote from umalo
    Quote from jo5

Taman su ispod praga

.......dali bi to značilo da je sljedeće iskrcavanje oko 1200, .......korekcija ako griješim

Zašto bi bilo na 1200 tek?

• jo5
    • March 5, 2026 at 6:09 PM
    Quote from umalo

......znali tko kako stoje fondovi , dali i koliko imaju još prodavati?

Taman su ispod praga

• jo5
    • February 27, 2026 at 9:22 PM

Ja sam ocekiva malo bolji izvjestaj.bit će bitan prvi kvartal 2026,sad bi potpisa da se ponovi isti rezultat kao i 1/2025,iako mislim.da je realnije da će doc do pada dobiti u prvom kvartalu 2025.

• jo5
    • February 24, 2026 at 9:53 PM

Solidni rezultati kodt. Za koei sutra očekujem dobit koja pripada vlasnicima između 150 - 155 mil što daje P/E cca 14..sve u svemu,izgleda dobro

• jo5
    • January 27, 2026 at 10:07 AM
    Quote from mooji

Nova analiza InterCapitala za KOEI :

Target price 960 Eura

Ima tu potencijala i za više, samo da se nastavi firma razvijati kao dosad

• jo5
    • December 8, 2025 at 3:40 PM
    Quote from value_zg
    Quote from JoSko111

Ide sve po planu. Nemoj biti nestrpljiv.

Nema problema, pričekat ću ja. Samo pitam kako si napisao :)

Može se zaboraviti da cijena padne ispod 600,mislim da je to gotova priča

• jo5
    • December 7, 2025 at 10:29 AM
    Quote from filca

Zna li se tko je kupovao u blokovima u srijedu?

Ja ne znam,mislim da će sutra bit vidljivo

• jo5
    • December 4, 2025 at 2:25 PM
    Quote from Hawk Tuach
    Quote from mesetar

Možda sad prosipa još po 650 i na redovnom tržištu.

rekao bih da su se uskladili i kupili mjesec-dva vremena, tako da osobno ne očekujem daljnju prodaju od njih na ovim razinama. Naravno i ostali se mogu uključiti na strani prodaje. Vidjet ćemo koji novi/stari kupac je kupio kroz koji dan.

Po cijeni 670 eura su taman na 5 % i erste i pbz..mislim da više nema dileme da će i u budućnosti fondovi uspijeti prodati viškove,naravno pod uvjetom da firma i dalje posluje dobro. Ove godine je prodano/kupljeno 385.000 dionica (oko 15 posto ukupnog broja dionica) s ukupnom likvidnosti od 220 mil eura. Za našu burzu zaista impresivno.

• jo5
    • December 4, 2025 at 8:32 AM
    Quote from safarick
    Quote from umalo

.......,a biće da nešto vrijedi💪

KPT raste enormno što ćete uskoro čuti i vidjeti (neki već znaju) pa sukladno tome mora padati udio KODT u ukupnoj dobiti mada i KODT raste, ali ne brzo kao KPT. Ali to su vam sve slatke brige....8)

Da da,to je vidljivo i u izvještajima za prva 3q na poziciji AOP 049 -dobit koja se pripisuje koei 31 mil u odnosu na 17 mil prošle godine

• jo5
    • December 3, 2025 at 4:50 PM
    Quote from Hawk Tuach

prošla 4 bloka i nitko ništa? Ovo je sjajna vijest za tržište po cijeni 650 i još ako će se vidjeti tko je kupac ovih 21 milijun €..

Zaista odlična vijest..moja pretpostavka je ili AZ ili raiffesien.Ako bude netko treći još bolje:)

• jo5
    • December 2, 2025 at 3:35 PM

Ja sam se referirao na usporedu prva tri kvartala 2025 s 2024.g. te komentirao kako doprinos koji kodt daje u ukupnoj dobiti koei ( dobiti koja pripada vlasnicima koei- u to je naravno ukljucen i dio dobiti od 49 posto koju koei ima u koncaru energetski transformatori).i tu sam napravio grešku jer sam računao da je koei vlasnik 67,90 posto kodt,a ne 52,73 posto). Uglavnom,za prva 3 tromjesečja 2025.g. udio dobiti kodt u dobiti koei iznosi nešto ispod 50 %,što je još dosta manje nego sam.prvotno napisao.Dakle,udio dobiti kodt u dobiti koei definitivno pada u 2025.g.(prva tri kvartala) u odnosu na 2024.g.(cca 65%).

• jo5
    • November 30, 2025 at 12:33 PM
    Quote from fantom
    Quote from jo5

Ajde molim te prvo napiši gdje si našao podatak o 15 posto proširenju proizvodnih kapaciteta da ne trazim. Drugo,sam si rekao da da se tek za 4-5 godina očekuje značajnije proširenje proizvodnje...

Podatak je direktno od CEOa kao odgovor na pitanje sa godisnje skupstine 2024. 2028. je za 2 godine (i taj podatak je sa godisnje skupstine, okvirno), a ne 4-5, sto je opet prije nego tvoja 2031. koju spominjes za KPT. A to KPTovo "udvostrucenje" je povecanje sa 30 000 na 45 000 necega (prije toga ide povecanje sa 22 000 na 30 000).

Kodt ima najvece prihode i ima najveci doprinos rezultatima Grupe, a tako ce ostati i ubuduce...

Nije upitno da će kodt i dalje pojedinačno davati najveći doprinos rezultatima kompanije,al taj doprinos kontinuirano pada..u prvih 9 mjeseci 2024.g. taj udio je bio 85 posto,a za 9 mjeseci 2025 je 65 posto (udio dobiti) . znači da ostale kompanije iz sastava grupe rastu brže od kodt..

Što se tiče podatka od 15 posto povecavanja proizvodnje mislim da bi bilo bolje da se to navede u službenim izvještajima jer se ionako stalno spominje taj odrzivi setup pa mi je malo cudno da su izostavili najvažniju informaciju.

• jo5
    • November 29, 2025 at 12:59 PM
    Quote from fantom
    Quote from jo5

Hvala na trudu i analizi.Ja također smatram da je trenutna cijena realna,a skloniji sam da će cijena dionice u budućnosti biti u optimističnom scenariju..sljedećih par godina najveći doprinos rastu očekujem od koncar energetskih transformatora (bez obzira što je koncar matica samo 49 posto vlasnik ,oni su od 2022.g. u fazi povećavanja kapaciteta,a do 2031.g.planiraju udvostručiti kapacitete u odnosu na 2022.g ),dalekovoda i koncar mjernih transformatora ( posluju u USA,možda probiju tržište). Kodt je po meni malo zakasnio sa širenjem kapaciteta,nedavno su kupili zemljište za proširenje, međutim tu ništa konkretno ne znamo (bar ja nisam ništa našao)ni koliko će se proširiti kapaciteti ni kada..realno,nije za očekivati veći rast prihoda i dobiti kodt u sljedećem razdoblju..ostaje još pitanje koncara digital,tu se velike nade polažu za budućnost, trenutno imam povjerenje da će tako i biti

Kakve gluposti se ovdje lupetaju, bože moj. Kodt je upravo proširio kapacitete, za 15ak%:

"Održivi SETup" je skraćeni naziv za veliki investicijski projekt tvrtke Končar D&ST (KODT) pod nazivom "Održivi SETup za razvoj društveno i okolišno odgovorne proizvodnje".

Ovaj projekt predstavlja značajnu investiciju usmjerenu na proširenje proizvodnih kapaciteta i implementaciju načela društveno i okolišno odgovornog poslovanja unutar tvrtke.

Ključne informacije o projektu:

• Nositelj projekta: Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d. (KODT).
    • Cilj: Razvoj i proširenje proizvodnje uz primjenu visokih standarda održivosti i društvene odgovornosti.
    • Status: Projekt je u fazi izvođenja radova, a građevinski radovi na nekim podprojektima su završeni sredinom 2025. godine, nakon čega slijedi montaža opreme i strojeva.
    • Strategija: Projekt je dio šire Strategije održivosti KONČAR – D&ST-a za razdoblje od 2024. do 2026. godine.

Osim 11 hektara zemljišta u Zaprešiću, za koje je CEO rekao, ako se ne varam, da se rade projekti koji bi trebali biti gotovi krajem godine, i u Poljskoj je kupljeno zemljište sa ciljem duplanja tamošnjih kapaciteta. A po svemu sudeći, plan je da sve bude gotovo 2028.-2029.

Realno, nemaš pojma šta pričaš....

Ajde molim te prvo napiši gdje si našao podatak o 15 posto proširenju proizvodnih kapaciteta da ne trazim. Drugo,sam si rekao da da se tek za 4-5 godina očekuje značajnije proširenje proizvodnje..To znači da sljedećih par godina možemo očekivati sličnu dobit kao i 2025.g. Što je svakako dobro,ali po meni nije za očekivati značajniji rast dionice

Quote from Hawk Tuach

Trenutak istine za KOEI. do 50,000 kom na prodaju od PBZ CO u rasponu 640-720, ponude minimalno veličine blok transakcije.

Ako se proda, sjajno..

Nadamo se da ce uspit prodat..i onda ako sljedeći kvartal bude bolji od prošlog cijena bi tribala doći do 700

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• jo5
    • November 24, 2025 at 6:20 AM
    Quote from Iwop

https://inter.capital/koncar-dst-tra…ormer-business/

Imate nešto u ovoj o novim pogonima i akviziciji zemljišta u gornjoj analizi. U njoj piše da do kraja godine kreće sa proizvodnjom i zadnji novi pogon dok je zemljište je kupljeno za novu tvornicu koja se očekuje kroz dve-tri godine.

Više se ovdje pozitivnih stvari očekuje koje su pozitivne za daljnje rezultate a nadajmo se i na cijenu dionice:

1) Ralizacija zaliha i njihovo prebacivanje u dobit u 4. kvartalu ove godine

2) Završetak "zelene tranzicije" i otvaranje tri nova pogona do kraja ove godine

3) otvaranje nove tvornice kroz dvije do tri godine

Display More

Dobra analiza..koliko ja razumim,sada dovrsavaju projekt 'odrzivi setup '( 2 od 3 faze su već u funkciji što se može vidjeti i iz izvještaja),ali on je prvenstveno namijenjen optimizaciji poslovanja ,a ne povećanju proizvodnje..sve u svemu odlična kompanija,zasad ne planiram prodaju..Jedino bi prodao u opciji da se u sljedeća 2 tromjesečja nastavi pad trend pada novougovorenih poslova

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• jo5
    • November 23, 2025 at 12:58 PM
    Quote from Barikb
    Quote from marinac

Povećanje proizvodnje planiraju za cca 30%.

Bez nove tvornice 8)

Kupili su nedavno zemljište,ali realno tek kroz par godina se može očekivati povećanje proizvodnje.Osim ako ne bude akvizicija

1. Privacy Policy
  2. Kontakt