1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. teski_amater

Posts by teski_amater

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• teski_amater
    • July 25, 2026 at 12:19 AM
    Quote from fantom
    Quote from teski_amater

Eto, InterCapitalov 1Y target 5060 €. A oni su konzervativni.

Disklejmer: imam KODT

Nisu konzervativni vec nemaju pojma....

Ili zbog iskustva igraju underpromise overdeliver?

• teski_amater
    • July 24, 2026 at 6:07 PM

Eto, InterCapitalov 1Y target 5060 €. A oni su konzervativni.

Disklejmer: imam KODT

• BSQR (BOSQAR d.d.)

• teski_amater
    • July 8, 2026 at 1:25 PM

I, koliko vas je danas prodalo, a koliko nas držimo? :)

• BSQR (BOSQAR d.d.)

• teski_amater
    • June 18, 2026 at 11:53 AM
    Quote from Joskocro

Je li netko dobio Nove upisane dionice.?

Zasad sam samo dobio info koliko dionica su mi dodijelili

• SPAN (SPAN d.d.)

• teski_amater
    • May 28, 2026 at 9:21 AM

Span launches Span Evolve to drive digital transformation and ERP solutions

• SPAN (SPAN d.d.)

• teski_amater
    • May 27, 2026 at 5:20 PM

A evo nam i malo Dujmovića

Nikola Dujmović: Snalazimo se na razne načine, plaćamo i više ako treba
    www.poslovni.hr
  • SPAN (SPAN d.d.)

• teski_amater
    • May 26, 2026 at 12:28 AM

InterCapital SPAN targetira na 79,20.

Disklejmer: Imam SPAN

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• teski_amater
    • May 20, 2026 at 11:21 PM
    Pantheon AI: Struja neće poskupjeti, a mrežu dobiva Hrvatska
    Dalekovodi se kreću graditi krajem 2027., centar s radom počinje 2029., a struju i vodu uzimat će iz vlastitih izvora, ne iz lokalne mreže
    lidermedia.hr

Možda bi ovo bolje pasalo u DLKV, ali budi mi dopušteno biti malo KOEI pristran

• teski_amater
    • May 11, 2026 at 6:27 PM

Končar Group [KOEI CZ] signed a new contract with the Krško nuclear power plant (NEK) for the supply of replacement electric motors for cooling tower pumps and replacement electric motors for circulating water pumps

Link

• teski_amater
    • April 29, 2026 at 5:38 PM
    Quote from umalo
    Quote from mesetar

Valjda su neki očekivali da će dobit porasti 100%, a ne 10?

Nema više velikog rasta, to je završena priča.

Jel to znači prodati i gotova priča ??

Eto InterCapital je targetira na 960. A oni su zapravo konzervativni u procjenama

• teski_amater
    • April 29, 2026 at 10:07 AM

Končar [KOEI CZ] announced plans to sign non-binding Letter of Intent with US-based Pantheon Atlas LLC for energy infrastructure and part of construction works on a planned data center project in Croatia, with no agreed contract value disclosed

• teski_amater
    • February 24, 2026 at 9:49 PM

InterCapitalov target za KODT je 4880

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• teski_amater
    • February 17, 2026 at 3:47 PM
    Quote from teski_amater

Okej, meni se, s obzirom na cijenu prerano izašlom iz Zabe, može reći da pogledam semafor :)

No, promatramo li i statički i dinamički, što to ne vidim. Ne pitam ironično, a ne bih htio ni da itko pomisli da nešto pametujem. Što to ne vidim?

ZABA PB 3,37 - NLB PB 0,84.

ZABA DY 4,9 % - NLB DY 7,9 %

ZABA PE 16,3 - NLB PE 4,7

Ponavljam, ne kažem ni da je Zaba jeftina, ni da je preskupa, stvarno me zanima što to ne vidim.

Disklejmer: bivši dioničar ZABA, u trenutku posta dioničar NLB

Display More

Godinu dana kasnije.

ZABA PB 2,74 - NLB PB 1,17.

ZABA DY 5,8 % - NLB DY 6,1 %

ZABA PE 14,3 - NLB PE 8,5

Kretanje cijene ZABA, kretanje cijene NLB

Disklejmer: Imam NLB

• teski_amater
    • January 26, 2026 at 4:53 PM
    Quote from mooji

Nova analiza InterCapitala za KOEI :

Target price 960 Eur

Pri čemu je za nas optimiste jednako dobro što su u IC-u vrlo konzervativni, stvarno se ne razbacuju targetima

• Razotkrivamo portfelje

• teski_amater
    • January 1, 2026 at 12:39 PM

Doma KODT 32 posto, KOEI 21, SPAN 37, Cash 9

Vani NLB i nešto sitno PYPL i više casha nego PayPala

• SPAN (SPAN d.d.)

• teski_amater
    • December 29, 2025 at 3:56 PM
    Quote from LeoNT
    Quote from teski_amater

Prosao sam analizu. Bezveze. Stvarno ne znam kome su ovakve analize od koristi.

Span raste preko 20% godišnje u 4 od 5 zadnjih godina i onda u analizi je uopce nema te opcije nego je 15% pretpostavka mega optimisticnog scenarija.

Naravno, nema ni govora da se ista pitalo upravu, a nisu ni uracunati prihodi koji ce doci sa novih trzista.

Cista suhoparna DCF analiza naravno sa hrpom pretpostavki o buducnosti - nist koristi.

Procitao sam nekoliko takvih analiza za SPAN u proslih par godina - sve su bile u krivu.

Bit će da je čovjek teška konzerva, ono, vrlo oprezan :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• teski_amater
    • December 28, 2025 at 12:10 AM

Milan Horvat je na LinkedInu objavio post o Spanu i okačio analizu Hrvoja Serdarušića

SPAN je u fazi snažnog rasta prihoda, ali važnije od samog rasta jest činjenica da mu prihodi rastu brže od ključnih operativnih troškova, što upućuje na postupni razvoj operativne poluge. Bitno je istaknuti da je SPAN povećao operativnu dobit (EBIT) više od samog povećanja prihoda što znači da SPAN uspijeva kontrolirati razinu troškova i time znatnije uvećavati svoju dobit samim povećanjem prihoda, što je tipična karakteristika uspješnih kompanija u IT industriji.

Sažeto, SPAN-ov poslovni model stvara vrijednosti kroz:
    - rast prihoda uz kontrolu kapitalne intenzivnosti,
    - postupno jačanje operativne poluge kroz više razdoblja,
    - sposobnost generiranja pozitivnog slobodnog novčanog toka (FCF) te
    - financijsku disciplinu i optimizaciju bilance.

SPAN djeluje kao pružatelj cjelovitih IT rješenja, kombinirajući projektne aktivnosti sa sve većim udjelom dugoročnih ugovora o održavanju i upravljanim uslugama. Važna karakteristika poslovnog modela im je mješavina projektnih i ponovljivih prihoda. Projektni prihodi omogućuju im rast i širenje baze klijenata, dok im ponovljivi prihodi donose veću stabilnost i boljih novčanih tokova.

Ključni pokazatelj kvalitete poslovanja im je pozitivan i stabilan slobodni novčani tok. SPAN dokazuje sposobnost da rast prihoda pretvara u stvarni novac, što je temelj dugoročne vrijednosti i financijske fleksibilnosti. Operativni novčani tok je pozitivan u svim promatranim godinama, s iznimkom oscilacija povezanih s obrtnim kapitalom. Brojke pogledajte u priloženoj analizi.

Ukupna imovina SPAN-a porasla je s 30,4 milijuna EUR u 2020. godini na 81,2 milijuna EUR u 2024. godini, te 88,7 milijuna EUR u Q3 ove godine. Rast bilance odražava povećani obujam poslovanja, akvizicije i ulaganja u nematerijalnu imovinu te jačanje novčane pozicije nakon emisije obveznica te nije financiran isključivo dugom, već i zadržanom dobiti, što ublažava financijski rizik i podržava stabilnost kapitalne strukture.

U konzervativnom scenariju vrijednost dionice bi mogla vrijediti 59,91 euro. Taj scenarij pretpostavlja sporiji rast uz ograničeno poboljšanje marži.

Bazni scenarij prepostavlja vrijednost dionice od 66,94 eura uz nastavak postojećih trendova sa stabilnim rastom, umjerenim poboljšanjem operativne poluge.

Optimistični scenarij ostvaruje vrijednost dionice od 75,62 eura. Pretpostavlja snažniji rast ponovljivih prihoda te izraženiju operativnu polugu.

Potencijalni doprinos anorganskog rasta (akvizicije) nije razmatran zbog manjka eksplicitnog guidancea od strane Uprave.

Ključna poruka ove scenarijske analize je da će vrijednost SPAN-a biti najosjetljivija na marže i konverziju rasta u slobodni novčani tok, dok je relativno robusna na umjerene promjene diskontne stope. Zato osobno preferiram optimistični scenarij koji uzima multiplu terminalne vrijednosti EV/EBIT u iznosu 11,15 jer u promatranim razdobljima managment Spana pokazuje kako suverno vlada tim procesom te ulazi u novu fazu razvoja.

Autor analize je Hrvoje Serdarušić.

Files

Span.pdf 3.74 MB – 19 Downloads

• teski_amater
    • December 4, 2025 at 9:27 AM

PBZ CO pension funds sells 36,000 Končar shares amid portfolio-limit pressures

• SPAN (SPAN d.d.)

• teski_amater
    • October 31, 2025 at 1:57 PM

Neki komentar znalaca na Q3?

• teski_amater
    • October 7, 2025 at 10:08 PM

Gordan Kolak kod Romana Bolkovića

"S gostom Gordanom Kolakom razgovaramo o tome kako je Končar uspio ostvariti rast 21 kvartal zaredom, unatoč globalnim poremećajima i izazovima, te koji su bili najkritičniji trenuci u tom razdoblju i ključne odluke koje su omogućile kontinuitet. Govorimo o njegovom preuzimanju vodstva 2019., prvim potezima i spoznajama, kao i o tome što bi danas, s više iskustva, napravio drugačije"

1. Privacy Policy
  2. Kontakt