Vrijeme teče. Panta rei. Godine nam prolaze dok banda lopovska sve uništi.
Kaže stara: vrč ide po vodu dok se ne razbije.
Vrijeme teče. Panta rei. Godine nam prolaze dok banda lopovska sve uništi.
Kaže stara: vrč ide po vodu dok se ne razbije.
a što će nama onda burza s koje investiori i izdavatelji dionica odlaze ća a novih nema?.......nije li smisao burze između ostalog privlačenje novih izdavatelja i investitora?.........
kao i sve u RH, nešto se pita i državu.
a zašto se države opire da:
1. unovči svoju imovinu
2. uključi u upravljanje firmom male dioničare, mirovince, institucionalce, i slično
3. (re)aktivira trgovanje na burzi,
ja nisam adresa za takvo nešto 🤷
Dakle, prvih pola sata trgovanja nakon vikenda u ponedjeljak ujutro imamo ukupni promet od 88.633,05 kn, s ukupno 4 dionice. Neka ostane zabilježeno.
DDJH | 33.754,30 |
PODR | 27.500,00 |
VART | 26.078,25 |
RIVP | 1.300,50 |
ovo je samo dokaz da je banda lopovska HDZ ova sve uništila pokrala
to što je anemični učinio agrokoru i mirivovincima i malom ulagaču to u povjesti burzi diljem svijeta nije učinjeno
da premijer javno opljačka sve i tog trnutka proglasi smećem koje vrijedi NULA a nakon kratkog vremena njemu i njegovim banditima lopovskim vrije bogatstvo sa kojim se ponosi opet javno na tv
pa tko je tu lud
Mene je počelo ispitivati puno ljudi, prijatelja, rodbine bliže i daljnje za dionice, koje imaju dividendu i koliko, jer u banci im se novci suše, mislim da se nešto pokreće, novca ima na pretek i ljudi ne znaju doslovno što bi s njim, treba ih uputiti.
Dionice na zse nisu precijenjene jer na P/E 5 do 10 ne mogu nikako biti i to zna financijska struka, koje su to dionice mislim da svatko može uz malo truda istražiti.
Fantastična duoptrija. Tako i ti prodaješ, spuštaš cijenu dok netko ne kupi,uz jaku antipropagandu vrijednosti i perspektive "robe" koja je na prodaju, a oni koji se ne slažu s time neka idu ća, kao što ćeš i ako se baciš u rentanje kuće gledati kurs turske Lire.
a kako bi drukčije država trebala nešto prodavati da te ne zafrkne nego tako?
svi nešto kukate, al to je jedini način da nešto frških para uđe na burzu i da se vrati povjerenje u tržište kapitala.
a ti slobodno nastavi sipati frustraciju i ne davati nikakve prijedloge
Baš zato se i kuka, a ti prijedlozi se povlače godinama, još od premijera Oreškoviča sa kojim je naglo skočio optimizam šta se onda vidio i na ZSE, samo kratko je trajalo dok nije doša stabilizator Plen Ki mun
Display Morea bogte, postajemo ka forum o Hajduku.
imaš to šta imaš, pravila igre su takva kakva jesu, kome odgovara ostaje, a kome ne ide ća.
tržište i burza se jednostavno može aktivirati na način da država krene u direct listing, tj. da narod ne vara preko suludih evaluacija kroz IPO (kao Sanader), nego da jednostavno papire izlista i da se isti kupuju po cijenama na kojima će se "razgrabiti".
za strateške firme ostavi 51% vlasništva sebi, 7% da bran'teljima i ostatak na direct listing.
jednostavno parkiraš na ask po nekoj cijeni, a ako neće po toj, onda skidaš dok "roba" ne ode.
tako se puni promet na burzi, a trgovanje moguće isključivo putem brokerskih računa, što znači da će opet kupit ljudi koji koliko toliko znaju šta rade, a ne neuka svjetina, koja sada baca HT, npr.
Slazem se s ovakvim mišljenjem, evo na primjer LPLH, Republika Hrvatska ima udjel 2,25% što predstavlja 14 883 dionice u društvu od “strateškog značaja za državu “ jer su kampovi , marina i brodogradilište koje se bavi popravkom i servisiranjem plovila nasoj drzavi stvarno neophodni. Ima dosta zainteresiranih za tu dionicu jer jedan iz top10 je malo skratio poziciju , a pokupovali trojica njih iz top10 van burze po 110 kn za dionicu. Na burzi možeš kupiti mrvice , ali ne ispod 128 kn.
Ne vidim ni jedan razlog protiv da RH stavi cijeli svoj paket na ASK po recimo 115 ili 120 kn / dionicu i otišlo bi ko alva, a svaka lova pa i sitna koja kapne u državnu kasu u trenutnoj situaciji je dobrodošla.
Mene je počelo ispitivati puno ljudi, prijatelja, rodbine bliže i daljnje za dionice, koje imaju dividendu i koliko, jer u banci im se novci suše, mislim da se nešto pokreće, novca ima na pretek i ljudi ne znaju doslovno što bi s njim, treba ih uputiti.
Dionice na zse nisu precijenjene jer na P/E 5 do 10 ne mogu nikako biti i to zna financijska struka, koje su to dionice mislim da svatko može uz malo truda istražiti.
Cekaj neka krene inflacija kod nas, u americi je lipi trend uhvatila pa ce onda bit brze bolje stavi negdje.
ovo je samo dokaz da je banda lopovska HDZ ova sve uništila pokrala
to što je anemični učinio agrokoru i mirivovincima i malom ulagaču to u povjesti burzi diljem svijeta nije učinjeno
da premijer javno opljačka sve i tog trnutka proglasi smećem koje vrijedi NULA a nakon kratkog vremena njemu i njegovim banditima lopovskim vrije bogatstvo sa kojim se ponosi opet javno na tv
pa tko je tu lud
Ludi su građani, birači i kratkovidnost nebeskog naroda od stoljeća sedmog. Dok ima ovaca, biti će šišanja. Kad nestane vune, ima klaonica. Bog i Hrvati!
Vlakic na Varteksu?
Vlakic na Varteksu?
Ovo je veliki vlak,samo vozi u provaliju.
što je ovo nitko nista ? 3 dionice u privh 10 min trgonave ?
investitori su s nestrpljenjem dočekali novi ZSE tjedan
Vise vjeruju prevarantima s nepoznatih adresa, nepoznatih identiteta nego burzi. :))
Cini se da novaca za ulaganje ima, samo je potrebno malo reklame.
"Misleći da ulažu, muškarac i žena su ukupno uplatili preko milijun kuna prevarantima koje su upoznali na društvenim mrežama i koji su se skrivali iza lažnog profila."
Komentirat ću trgovanje, ma da mislim da ni nema nekog smisla, ako se ovo uopće zove trgovanje!?
Vani su burze na 15-godišnjem maksimumu i što vam kaže to da
kod nas nema interesa za ulaganja u dionice?
Pazi, Bitcoin koji nema nikakvu intrinzičnu vrijednost je na 60 000$.
Banke sa niskim kamatama i država poticajima preko APN-a
potiču kupnju nekretnina koje lete u nebo - u 3 - 4 god porasle cca 50%.
Nitko te više ni ne pita u banci da li želiš uložiti u fondove, kao
2005 -2007, kada su vas na svakom šalteru vukli za rukav.
Država je odustala od poreza na nekretnine, ali nije odustala od poreza
na kapitalnu dobit, ma da im to nosi par milijuna kuna godišnje, što ne pokriva
ni plaće službenika u Poreznoj koji rade na tome.
ZSE je poludržavna institucija u vlasništvu mirovinskih fondova i FINA-e
i njima će biti dobro trgovali ljudi ili ne, zato im se ni ne da oglašavati.
Što manje transakcija to manje posla za njih hahahahah .
Horvat iz FIMA-e je htio privatizirati burzu sa onim Malezijcem i uvesti trgovanje
kriptovalutama i derivatima, ali mu HANFA nije dala.
Kada je zadnji put bio neki IPO državne firme koji bi potaknuo interes javnosti?!
HT 2007?!
U međuvremenu su ljudi izgubili milione kuna u dionicama tipa
Agrokor (Ledo, Zvijezda, Belje, Vupik), Atlantska plovidba, Dalekovod,
Đuro Đaković, IGH, RIZ.... i što vam to sve skupa govori?
Pazi, ERNT (, jedna od najboljih firma na ZSE) je kada sam ga prvi put
kupio 2007. bio preko 3000 kn, a koliko je sada? 1600 kn
Moj zaključak je: Neki stari ulagači dižu/digli su ruke od ulaganja u dionice, dok
novih jednostavno nema zbog nesrazmjera rizika i dobiti te niske likvidnosti.
Moje pitanje je: gdje je sada Bakić koji je najviše širio evanđelje o burzi kod Hrvata!?
Bori se s Varteksom da izvuče bar 10% onoga što je uložio..nakon što je spušio preko 90% na Đuri..
...i šta da mali čovjek koji nije doktor matematike misli o tome!?...Burza je čista kocka...
Govori nam da ce dobre dionice kad tad vrijedit , a lose nece
I u Sloveniji je katastrofa, ali u nekom preuzimanju koja su se desila ili preslagivanju vlasnistva , dionicari su jako dobro prosli,
vrijednosti kad tad isplivaju ...
Druga stvar je dal se nekom neda cekat ili da .
Vani je bolja likvidnost i lakse je kupit i prodat,
nisam toliko pratio vani ( nesto malo i to dax )
Display MoreGovori nam da ce dobre dionice kad tad vrijedit , a lose nece
I u Sloveniji je katastrofa, ali u nekom preuzimanju koja su se desila ili preslagivanju vlasnistva , dionicari su jako dobro prosli,
To je istina, slažem se u potpunosti, ali što će se desiti sa hrvatskim dionicama ako
vani pukne tržište, jer je pri vrhu ili već na vrhu krivulje!? Hoće padati po 10% dnevno kao prošle
godine u 3. mjesecu zajedno sa stranim tržištem? Ja mislim da hoće, bez obzira na sve.
Vani neki renomirani analitičari kao Edward Jardeni (long time bull ) već zazivaju MOAM (Mother off all meltups).
Inače je godinama bio optimist glede tržišta, ali je sada u Koroni povukao ručnu, pa sada ako je u krivu, onda sam
i ja u krivu.
Display MoreDisplay MoreGovori nam da ce dobre dionice kad tad vrijedit , a lose nece
To je istina, slažem se u potpunosti, ali što će se desiti sa hrvatskim dionicama ako
vani pukne tržište, jer je pri vrhu ili već na vrhu krivulje!? Hoće padati po 10% dnevno kao prošle
godine u 3. mjesecu zajedno sa stranim tržištem? Ja mislim da hoće, bez obzira na sve.
Vani neki renomirani analitičari kao Edward Jardeni (long time bull ) već zazivaju MOAM (Mother off all meltups)
To nitko ne zna, vidjet cemo, slazem se da treba pratit i izac ako nam nesto ne pase kako smo si mi zamislili.
Moja misao je da kad svi pricaju o padu, da ga najvjerojatnije nece bit, kad svi pricaju da je ok, onda ce najvjerojatnije doc do pada,
Sada smo po meni negdje izmedju, nije dobro bit full u dionicama ali nije dobro bit ni full u cashu, neka sredina je ok.
Ak smo prezivjeli 2008 budemo i ovo
Display MoreGovori nam da ce dobre dionice kad tad vrijedit , a lose nece
uopće nije za usporedbu!
osim likvidnosti (koja je naravno najveća razlika) imaš i na stotine dionica za trgovanje
također na stotine servisa (pretplatnih ili free) koji nude pregled i preporuke trgovanja
skoro besplatne transakcije (zadavanje naloga) plus poluga
možeš se voditi samo FA ili TA, kako ti god paše i uglavnom ćeš s prosječnom pameti dobro proći
a evo kolega BudFox je rekao kako su na našem tržištu prošli mnogo pametniji od nas tipa Bakić
da ne govorim da mu na nekim ulaganjima i nije bilo toliko stalo da zaradi puno (jer realno je na nekim drugim dionicama mogao okrenuti veći novac), nego čisto da promjeni neke odnose i sprege između uprava, lokalnih političara i mirovinaca
dalje o proizvodima naše burze i brokera da ne govorim: nema šortanja, nema opcija, margini su preskupi
sve se radi da se ne radi uopće i da se odvrati svakog ulagača od dionica
uvođenje poreza na kapitalnu dobit, na ovakvo tržište, dovoljno govori o ambicijama
a ovo što si rekao o otključavanju vrijednosti prilikom preuzimanja... opet govori o tome koliko je burza neefikasna u prepoznavanju vrijednosti pojedine dionice: ako ti za okrenuti pravi novac na nekoj dionici treba preuzimanje, nameće se pitanje kakva nam je to burza?
Display MoreDisplay MoreGovori nam da ce dobre dionice kad tad vrijedit , a lose nece
uopće nije za usporedbu!
osim likvidnosti (koja je naravno najveća razlika) imaš i na stotine dionica za trgovanje
također na stotine servisa (pretplatnih ili free) koji nude pregled i preporuke trgovanja
skoro besplatne transakcije (zadavanje naloga) plus poluga
možeš se voditi samo FA ili TA, kako ti god paše i uglavnom ćeš s prosječnom pameti dobro proći
a evo kolega BudFox je rekao kako su na našem tržištu prošli mnogo pametniji od nas tipa Bakić
da ne govorim da mu na nekim ulaganjima i nije bilo toliko stalo da zaradi puno (jer realno je na nekim drugim dionicama mogao okrenuti veći novac), nego čisto da promjeni neke odnose i sprege između uprava, lokalnih političara i mirovinaca
dalje o proizvodima naše burze i brokera da ne govorim: nema šortanja, nema opcija, margini su preskupi
sve se radi da se ne radi uopće i da se odvrati svakog ulagača od dionica
uvođenje poreza na kapitalnu dobit, na ovakvo tržište, dovoljno govori o ambicijama
Sve je to ok kaj ste napisali,
Svatko prema svojim afinitetima, ne kazem da ja necu mozda svu lovu prebacit u DAX,
moja misao je bila da se i ovdje dalo jako lijepo zaradit ovih cca 15 godina koliko se bavim ovim.
Meni je dovoljno ovih xx puta na pocetni ulog ( dividende su vece nego pocetni ulog)
Pitanje dal bi vani toliko zaradio, dal bi mogao pratit knjigu dionicara, saznat od nekog nesto tko sta zasto i kao itd.
A da zivcira ova ovdje burza to zivcira na najjace al zivaca imam ( Jos )
sve u svemu sretno svima nama na kaj god da se odlucili
Slovenski Intecapital ETF narastao 25% od osnivanja, a hrvatski 12%. Gdje je onda bolje uložiti?
Slovenci su uvijek bili ispred nas i više štitili svoje vlasništvo - Lex Agrokor to dokazuje.
Po koliko su Rusi prodali dionice Leda prije mjesec dana? Po 15 800 kn
A za 48% vlasništva Agrokora nad Ledom je vrijednost Leda nulirana sa Lex agrokorom.
Pa gdje to ima osim u Hrvatskoj!?
kada bi dividenda HT.a i ZABA.e padala svako 3 mjeseca a ne godisnje bilo bi mnogo vise ulagatelja na burzi... godina dana za malog Hrvata je velik pojam... 3 mjeseca... to ti je taman pola sezone 🤭