Mirovinci su propela ove burzice
No, oni imaju naviku i ulaganja po naputku.
Sve je dobro dok kupuju Podravku.
Jednoga će dana kupovati obveznice, a onda ??
Mirovinci su propela ove burzice
No, oni imaju naviku i ulaganja po naputku.
Sve je dobro dok kupuju Podravku.
Jednoga će dana kupovati obveznice, a onda ??
Moje mišljenje u vezi depresije na ZSE, je što privlači i što je privlačila puno fetišista koji ulažu u beizlazne slučajeve. Ovo tu tzv. kockarski tipovi, kojima je bitno uzbuđenje ne zarada.
Potom vidim ima puno ljudi koji ne mogu kontrolirati emocije, pa kupuju i prodaju kad ne treba. Takvi obično nemaju ni plana ni strategije koje se drže, te relativno brzo odustanu.
Treća skupina ljudi koji su u knjigama za investiranje pročitali da treba ulagati dugoročno, takvi popuše ama baš svaki put...i onda si misle da kako može biti do njih tako pametnih, mora biti da je sustav korumpiran i želi ih opljačkati.
Te četvrta skupina ljudi oni koji prate fundamente, ulažu isključivo u zdrave dionice, ulaze kad je jeftino prodaju kad je skupo, nisu pohlepni već su realisti, kombiniraju tipove trgovine, naučili su kontrolirati emocije,ulaganja su im ziheraška sigurna manja dobit ,ali zato i vrlo mali rizik. Takvi obično imaju konstantno pozitivan godišnji prinos iz godine u godinu.
ma kakva politička elita kakvi bakrači, ja sam izgubio na hmst jer sam ostao do kraja , nisam prihvatio na preuzimanju pa sam morao na istiskivanju, nisam vjerovao da će većinski skupiti 95 % ali je jer su svi prodali , i sada da krivim koga
Ajoj kolega harpun, na HMST sam zaradila ozbiljne novce, pa niste valjda početnik na burzi ?
Ni na jednoj dionici mi nije nikada palo na pamet čekati istiskivanje, a kladioničar je stvarno dao galantnu ponudu za Maestral.
znači kada dobivate onda je do vas a kada gubite onda su krivi drugi
Kada bi se mogao baciti grah (tehnička) za ovaj forum onda bi graf sigurno pokazao bitching na maksimumu.
Takvi su najglasniji.
A bitching nije realan, konstruktivan, ni dobronamjeran.
Ulaže se tamo gdje se vjeruje u napredak društva, gospodarstva, a ne tamo gdje se svugdje na forumima, u svakodnevnim razgovorima u svim medijima stalno govori kako je svugdje bolje nego ovdje, kako su svi lopovi i kako smo pred bankrotom.
Ajde ne mudrujte, na burzi se gubi novac po defaultu
Sjetite se Vlena sa 17 kn na 5 kn. ne vidim da je vrijedio samo 5 kn
Iako je koštao 5 kn.
Burza je iracionalna, a pokreću je emocije
Istina je da pobjeđuju oni koji bolje kontroliraju emocije.
Al' da nam se i odmogne, odmogne nam se
Rizo.
Badel
Kaba
Vaba
Slobodna Dalmacija.
Ajoj.
Ajoj kolega harpun, na HMST sam zaradila ozbiljne novce, pa niste valjda početnik na burzi ?
Ni na jednoj dionici mi nije nikada palo na pamet čekati istiskivanje, a kladioničar je stvarno dao galantnu ponudu za Maestral.
Ja uvijek dobivam, ja sam vam iz one četvrte skupine o kojoj piše kolega Marin83.😀
Jedino sam nešto malo pogubila na Ledu, Jamnici i Belju. Nešto oko 7,5 milijuna kuna 😂
Osim svih negativnosti koje ste naveli valuacije i slabe dividende su još jedan razlog zašto sam se povukao sa zse. Više stvarno ne vidim ništa što bi htio držati na ovim razinama.
Kad bi imali recimo kodt na 800, Ht na 100kn, Jdgt na 600, zabu na 30 ili eru na 800 ne bi imao problema s ostankom i dugoročnim držanjem.
Sve skupo a slabo perspektivno ili ne valja.
A sta reći na valuacije u americi... pa tek tamo je puuuno toga precijenjeno
Display MoreAjde ne mudrujte, na burzi se gubi novac po defaultu
Sjetite se Vlena sa 17 kn na 5 kn. ne vidim da je vrijedio samo 5 kn
Iako je koštao 5 kn.
Burza je iracionalna, a pokreću je emocije
Istina je da pobjeđuju oni koji bolje kontroliraju emocije.
Al' da nam se i odmogne, odmogne nam se
Rizo.
Badel
Kaba
Vaba
Slobodna Dalmacija.
Ajoj.
Da vas pitam kolegice, ne zezam se sada..što vas spriječava da prestanete biti bag holder na Optimi??? Dosada ste mogli izaći i vratiti gubitak na drugim ulaganjima.
Moje mišljenje u vezi depresije na ZSE, je što privlači i što je privlačila puno fetišista koji ulažu u beizlazne slučajeve. Ovo tu tzv. kockarski tipovi, kojima je bitno uzbuđenje ne zarada.
Potom vidim ima puno ljudi koji ne mogu kontrolirati emocije, pa kupuju i prodaju kad ne treba. Takvi obično nemaju ni plana ni strategije koje se drže, te relativno brzo odustanu.
Treća skupina ljudi koji su u knjigama za investiranje pročitali da treba ulagati dugoročno, takvi popuše ama baš svaki put...i onda si misle da kako može biti do njih tako pametnih, mora biti da je sustav korumpiran i želi ih opljačkati.
Te četvrta skupina ljudi oni koji prate fundamente, ulažu isključivo u zdrave dionice, ulaze kad je jeftino prodaju kad je skupo, nisu pohlepni već su realisti, kombiniraju tipove trgovine, naučili su kontrolirati emocije,ulaganja su im ziheraška sigurna manja dobit ,ali zato i vrlo mali rizik. Takvi obično imaju konstantno pozitivan godišnji prinos iz godine u godinu.
Ima još skupina. ja se redovito uz ove pod brojem IV. kladim i na moguće takeovere. I to lokalno iz mojeg iskustva donese najviše novaca. Naravno, uz ostale uvjete "ispunjene", a koji nisu u koliziji sa zdravim razumom i realnim odnosno racionalnim očekivanjima i anticipiranim rizicima.
Ja uvijek dobivam, ja sam vam iz one četvrte skupine o kojoj piše kolega Marin83.😀
Jedino sam nešto malo pogubila na Ledu, Jamnici i Belju. Nešto oko 7,5 milijuna kuna 😂
Kada sami sebe svrstajemo negdje obično tamo ne pripadamo
Kada bi se mogao baciti grah (tehnička) za ovaj forum onda bi graf sigurno pokazao bitching na maksimumu.
Takvi su najglasniji.
A bitching nije realan, konstruktivan, ni dobronamjeran.
Ulaže se tamo gdje se vjeruje u napredak društva, gospodarstva, a ne tamo gdje se svugdje na forumima, u svakodnevnim razgovorima u svim medijima stalno govori kako je svugdje bolje nego ovdje, kako su svi lopovi i kako smo pred bankrotom.
Graf za forum je falling wedge.
Odakle ideja da sam u minusu na Optimi ?
Ne znaci da necu biti
Al za sada nisam.
a bogte, postajemo ka forum o Hajduku.
imaš to šta imaš, pravila igre su takva kakva jesu, kome odgovara ostaje, a kome ne ide ća.
tržište i burza se jednostavno može aktivirati na način da država krene u direct listing, tj. da narod ne vara preko suludih evaluacija kroz IPO (kao Sanader), nego da jednostavno papire izlista i da se isti kupuju po cijenama na kojima će se "razgrabiti".
za strateške firme ostavi 51% vlasništva sebi, 7% da bran'teljima i ostatak na direct listing.
jednostavno parkiraš na ask po nekoj cijeni, a ako neće po toj, onda skidaš dok "roba" ne ode.
tako se puni promet na burzi, a trgovanje moguće isključivo putem brokerskih računa, što znači da će opet kupit ljudi koji koliko toliko znaju šta rade, a ne neuka svjetina, koja sada baca HT, npr.
Display Morea bogte, postajemo ka forum o Hajduku.
imaš to šta imaš, pravila igre su takva kakva jesu, kome odgovara ostaje, a kome ne ide ća.
tržište i burza se jednostavno može aktivirati na način da država krene u direct listing, tj. da narod ne vara preko suludih evaluacija kroz IPO (kao Sanader), nego da jednostavno papire izlista i da se isti kupuju po cijenama na kojima će se "razgrabiti".
za strateške firme ostavi 51% vlasništva sebi, 7% da bran'teljima i ostatak na direct listing.
jednostavno parkiraš na ask po nekoj cijeni, a ako neće po toj, onda skidaš dok "roba" ne ode.
tako se puni promet na burzi, a trgovanje moguće isključivo putem brokerskih računa, što znači da će opet kupit ljudi koji koliko toliko znaju šta rade, a ne neuka svjetina, koja sada baca HT, npr.
a što će nama onda burza s koje investiori i izdavatelji dionica odlaze ća a novih nema?.......nije li smisao burze između ostalog privlačenje novih izdavatelja i investitora?.........
što je ovo nitko nista ? 3 dionice u privh 10 min trgonave ?
investitori su s nestrpljenjem dočekali novi ZSE tjedan
investitori su s nestrpljenjem dočekali novi ZSE tjedan
ko na velesajmu, samo razgledamo
jednostavno parkiraš na ask po nekoj cijeni, a ako neće po toj, onda skidaš dok "roba" ne ode
Fantastična duoptrija. Tako i ti prodaješ, spuštaš cijenu dok netko ne kupi,uz jaku antipropagandu vrijednosti i perspektive "robe" koja je na prodaju, a oni koji se ne slažu s time neka idu ća, kao što ćeš i ako se baciš u rentanje kuće gledati kurs turske Lire.
60 tisuća kuna prometa ?????'
Jesmo li to već vidjeli, ne sjećam se ?
Znam da sam znala već reći- To bih mogla i sama, kada bih vidjela razloga
Fantastična duoptrija. Tako i ti prodaješ, spuštaš cijenu dok netko ne kupi,uz jaku antipropagandu vrijednosti i perspektive "robe" koja je na prodaju, a oni koji se ne slažu s time neka idu ća, kao što ćeš i ako se baciš u rentanje kuće gledati kurs turske Lire.
a kako bi drukčije država trebala nešto prodavati da te ne zafrkne nego tako?
svi nešto kukate, al to je jedini način da nešto frških para uđe na burzu i da se vrati povjerenje u tržište kapitala.
a ti slobodno nastavi sipati frustraciju i ne davati nikakve prijedloge