Kako se samo razbježao ask. Ovo sada galopira prema 1xx.
ULPL (Alpha Adriatic d.d.)
-
-
-
Kako se samo razbježao ask. Ovo sada galopira prema 1xx.
Bilo bi to ipak malo previse ali na dobrom je putu... koji timing cim je izaslo istu sekundu kupovina. Sa 100k kn ovdje bi bio dar mar
-
A čuj kako se spustio sa onih 120 nakon dokapitalizacije, možda se i vrati barem na te razine. Iako su male količine i na kupnji/prodaji..
-
Vrijeme je da sad Floki uleti.
-
Sad nakon izvješća atpl ovo izgleda još bolje. Pomalo je nevjerojatna činjenica da su sa dva bulkera ostvarili dobit od čak 15m dok je atpl sa 12 bulkera na jedva 12m dobiti. Nadam se da nije greška u izvješću.
-
sve super, al BV je i dalje negativan
-
Što bi radije imali ?
Dvosobni apartman koji donosi prihod, ili omanji dvorac koji donosi nula kuna, a uz to i košta ?
Teške odluke
-
Sad nakon izvješća atpl ovo izgleda još bolje. Pomalo je nevjerojatna činjenica da su sa dva bulkera ostvarili dobit od čak 15m dok je atpl sa 12 bulkera na jedva 12m dobiti. Nadam se da nije greška u izvješću.
u konsolidiranom izvještaju stoji da je:
Za razdoblje I-III 2021. godine ostvarena je neto konsolidirana dobit od 24,3 milijuna kuna u odnosu na neto konsolidiranu dobit od 62,4 milijuna kuna ostvarenu u istom razdoblju prethodne godine.
dobro je što smanjuju zaduženost, nažalost prodan je jedan tanker, ali i ostvarena lijepa dobit zbog dobrih vozarina za koje se nadamo da će potrajati što duže.
Dobra budućnost za ovu dionicu, ako će biti dobre vozarine naredne 2-3 godine
-
btw., jesmo li ovdi u redovnom režimu trgovanja ili?
-
btw., jesmo li ovdi u redovnom režimu trgovanja ili?
-
-
-
Ima li neko nekakvu analizu ovoga?
Cini mi se zanimljivo s tom dobiti koju krecu i mozda nastave ostvarivati, ali nije mi jasno bas kako analizirati firmu koja okrece u dobit a ima ovoliko duga.
-
Mislim da vlasništvo nije toliko bitno. Vlasništvo utječe na bilancu, i u pozitivnom i u negativnom smislu (rast i pad vrijednosti imovine tj. brodova).
Račun dobiti i dividenda stvara se od upravljanja brodovima. A tu će situacija biti daleko čišća. Na njihovim web stranicama piše:
Alpha Adriatic d.d upravlja flotom od 4 broda za prijevoz rasutih tereta i 4 tankera.
3 bulkera i 3 tankera su još uvijek pod hrvatskom zastavom.
Samo bih htio podsjetiti na ovaj svoj post od 24.3.2021.
S nestrpljenjem čekam izvještaj za sljedeći kvartal.
-
da.. imaju 14.6 mil odgođenih prihoda koji su sad priznati.. i neto tečajnu pozitivnu.. i kada se to izbije iz dobiti onda je dobit iz redovitog poslovanja značajno manja.. iako i tako umanjeni rezultat je dobar i u skladu sa rastućim tržištem..
-
Ono što je meni upalo u oko, i što ja smatram značajnim, je da su im rashodi za kamate manji za 7mio kn i da su im prihodi od prodaje porasli za 9mio kn.
Što se tečajnih razlika tiče, i tu će stvari biti jasnije jer sada imaju manje imovine koja se vodila u USD (brodovi), pa su ove tečajne razlike po meni "stvarnije", tj. u njima više sudjeluje protuvrijednost naplaćenih dolara na računu.
No, kažem, pričekajmo idući kvartal. Jedna lasta...
-
Problem je tu sto je book trenutno u minusu preko 600 kn, i zaduženost prilično velika.
Zato ne znam sto reci o cijeni dionice.
Trebat ce više godina visoke dobiti da bi se došlo samo do pozitivnog booka.
Zato je rizično, iako se nekome može činiti da je ova cijena niska.
Raste zato jer kao raste i Atpl.
-
Ne bih se složio da raste samo zato jer raste ATPL.
Izvještaj pokazuje značajne promjene i rast je po meni generiran upravo pozitivnim promjenama.
Rast tržišta, doduše ne odmaže...
-
Još nečega se sjetih s nostalgijom:
Ako se ne varam, ULPL je počela sa 3 broda, koliko ih ima sad.
Podsjećam sve one koji su bili aktivni u vrijeme kad je ULPL provodio dokapitalizacije kako bi kupovao brodove na kretanja cijene dionica kod tih dokapa.
Zlatna vremena …
-
Pogledajte izvješća ino-podružnice iz tih zlatnih vremena. https://find-and-update.company-information.service.gov.uk/company/FC018120/filing-history
-
Ne znam koliko je pametno dizati cijenu ovdje, jer bida gotovo da nema i teško da će se to promijeniti.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun