I Kak onda posteno uvest neki porez?
Netko moze imat vise u umjetnickim slikama nego netko u zidovima.
Nikako. Jedino ih se može maksimalno smanjit ...
Ali zidovi su potreba svima, slike nisu.
Ali zidovi su potreba svima, slike nisu.
da pitaš moju ženu i mater, ne bi se složili
sa slikama zna biti malo problem, znam ja jednoga što je nakupio 600 slika u vili, nije imao više gdje zabijati čavle, pa je morao dio držati u podrumu i onda dođe malo vitra i sve to otpiri ka u Tri praščića, a zidove ne može otpiriti, opet ka u Tri praščića, uglavnom se izgleda sve u životu i vrti oke te priče
sa slikama zna biti malo problem, znam ja jednoga što je nakupio 600 slika u vili, nije imao više gdje zabijati čavle, pa je morao dio držati u podrumu i onda dođe malo vitra i sve to otpiri ka u Tri praščića, a zidove ne može otpiriti, opet ka u Tri praščića, uglavnom se izgleda sve u životu i vrti oke te priče
Uzelo mu slike, ali sad će mu uskoro dati narukvicu 😁
Uzelo mu slike, ali sad će mu uskoro dati narukvicu 😁
ma tko će godine vratiti budali, a nama državu,
otpuhalo nam je kao da nije nikada ni stvorena
A tesko novi porez a da bude simetrican svim vrstama imovine. Drugo je prihod od te imovine sto smo davno bili pricali.
-Ali recimo da mladim obiteljima ili osobi bez nekretnine, koji rade svoju prvu kucu, da se omoguci brze dozvole i papirologija da imaju prednost u rjesavanju dozvola naspram ovih kojima je to biznis,
-Drzavni ili gradski jeftiniji tereni sa svim komunalijama i prikljucima po pristupacnoj cijeni, da ne moraju na tome trositi godine… kao u Austriji, gdje kupis teren za kucu sa svim prikljucima
-Omoguciti mogucnost samogradnje, tipa da rohbau, znaci temelji, konstrukcija i struja, plin ide od ovlastenih firmi, obrta, a dalje sto nije bitno za sigurnost ako se sam zelis igrati… igraj se pa stavljaj plocice, sanitarije, knauf, fasadu ako si dovoljno sposoban,
Po tome se vidi koliko je to sve umjetno prenapuhano sa cijenama kvadrata.
Imas imovinu koja je nefunkcionalna i ne donosi ti profit, osim sto se nadas da ces je jednog dana imati nekom prodati po vecoj cjeni nego si kupio 🤔
Nije li i dionica(kripto) takva? cekas da je jednog dana nekom prodas po vecoj cijeni nego si je kupio?
cak ti donosi profit veci ak stavis podstanare unutra nego sto sto dobije od divke.
Imas imovinu koja je nefunkcionalna i ne donosi ti profit, osim sto se nadas da ces je jednog dana imati nekom prodati po vecoj cjeni nego si kupio 🤔
Nije li i dionica(kripto) takva? cekas da je jednog dana nekom prodas po vecoj cijeni nego si je kupio?
cak ti donosi profit veci ak stavis podstanare unutra nego sto sto dobije od divke.
Tako ti o podstanarima s visoka. Staviš ih unutra za svoje zadovoljstvo ko da su namještaj a ne ljudi.
Tako ti o podstanarima s visoka. Staviš ih unutra za svoje zadovoljstvo ko da su namještaj a ne ljudi.
Smanjit unos kofeina i opijata pa ce vam se manje pricinjavat bijeli misevi. Valjda sudite po sebi pa mislite da svi oko vas isto razmisljaju. Mozda je stavit neprikladna rijec al je samo to... neprikladna rijec, a ne podcjenjivanje podstanarstva.
Smanjit unos kofeina i opijata pa ce vam se manje pricinjavat bijeli misevi. Valjda sudite po sebi pa mislite da svi oko vas isto razmisljaju. Mozda je stavit neprikladna rijec al je samo to neproikladna rijec a ne podcjenjivanje podstanarstva.
Tvoji postovi inače obiluju neprikladnim riječima. Tu ni kofein ni opijati ne pomažu.
Smanjit unos kofeina i opijata pa ce vam se manje pricinjavat bijeli misevi. Valjda sudite po sebi pa mislite da svi oko vas isto razmisljaju. Mozda je stavit neprikladna rijec al je samo to neproikladna rijec a ne podcjenjivanje podstanarstva.
Tvoji postovi inače obiluju neprikladnim riječima. Tu ni kofein ni opijati ne pomažu.
"
Sad će mnogi koji su uložili u obveznice škicati dividendne prinose na nekim dionicama koji su i po nekoliko puta veći i pitati se gdje im je bila pamet. I pomalo se okretati prema dionicama. Pogotovo kad su mlađi investitori u pitanju. Tako to ide."
ovo je vas post o mladim investitorima. kao sto vidimo spranca je ista . zato ste i mislili za moj post da je podjcjenjivanje jer se tako vi ponasate.
ak je mlad onda je glup i nije bas pametatan, a vi ste stari pa ste zato jako pametni .
samo za razliku od vas ja svoje "stavljanje podstanara" nisam branio nego sam odma rekao da je neprikladno izrazavanje a vi ste svoju pamet odnosno mladju glupost i dalje obrazlagali i branili svoj stav da su mladi ulagaci u biti glupi.
i sad sjasi s mene i posveti se temi.(ne ovo nije neprikladno izrazavanje)
Pa je, samo nije ista klasa i potreba.
Dionice, štednja, ulaganja u dionice ili nekretnine, kao i prva nekretnina.
Na isti način možeš reći da će oni koji imaju $$$ pokupovati sve u supermarketima, tako da dođe do nestašice i dizanja cijena pa ovi sa malo neće moći su priuštiti najosnovnije za život jer ne mogu platiti visoke cijene.
A imati gdje živjeti, tj. prvu imovinu bi trebalo biti neko pravo da si ekipa može priuštiti sa nekim normalnim primanjima. Inače neće na dobro završiti
A ovo kad prodaješ strancima nekretninu, tu se slažem da treba prodati maksimalno što se može. Jedino onda svoje građane ubiješ, onemogućiš im život, jbga.
Meni nije jasno samo kako to da od svih velikih investitora i ulagaca na ovom forumu koji zaradjuju ogromne milione u kunama i eurima , nije nitko otvorio građevinsku firmu , izgradio stanove , dal za najam ili prodaju , pa rentao stanove u zg recimo za 100 eura mjesecno ili prodavao stanove za 1000 po kvadratnom metru .
Jer ako svi rentaju za 500 i prodaju za 5000 , onda bi taj ulagac zaradio ogromne novce rentajuci i prodajuci svoje stanove u svojoj zgradi, jer nitko nebi isao kod konkurencije , vec bi cekao da taj napravi zgradu i kupio kod njega, a ako nema sam za napravit zgradu, zakaj se ne slozi njih nekoliko i napravi zgradu.
Zemlja je jeftina, radne snage koliko hoces, papiri se cekaju cini mi se cca 3-4 mjeseca, pa stvarno ne vidim razloga za kukanje , umjesto da se svojim primjerom napravi neka stambena zgrada i ponudi stan po 1000 eura kvadratni metar jer je prosjecna placa u Zg , cini mi se 1100 eura.
Svojim primjerom treba pokazat, a ne kak se kaze tudjim po plotu lupat .
Kolege, zadnjih 10+ godina kamatna stopa duga je bila oko 0%. U slijedecih par godina bit ce preko 5%. Po mom misljenju, krece zamiranje trzista a potom pad koji ce nadam se i mladjima omoguciti kupnju stana, naravno tko se usudi ici u rizik....
Kolega gradnja je danas malo skuplja.. pa minimalac je narastao od 2016. Ohoho.. i nepalca morate minimalcem platit. Čelik poskupio Beton poskupio..
Stanovi su uvijek bili skupi, ok , mozda sada nije pravi trenutak za kupovinu ( prije bi rekao da je za prodaju ) , ali citali smo kukanje i prije tri cetiri godine kad su stanovi u zg bili ak me sjecanje dobro sluzi po 1200-1400 ( pricam o starogradnji ) eura, pa se medju ostalima i ne nekim blogovima pricalo kak je to skupo i ide to na 600 eura.
Mislim da je ovdje problem da se ljudima tesko odlucit, ako nemaju casha potpisat kredit na 20 godina, al jbg tko ne riskira nikad nece profitirat, slicna je stvar sa dionicama, ak ne ulozis neces zaradit a mozes izgubit , jbg zivot je takav .
Ma neznam šta bi rekao, ovi koji donose urbanističke planove i određuju gdje će se graditi, a gdje ne u biti rade problem i nabrijavaju cijenu jer sužavaju drastično izbor građevniskih zona i onda sve cijene dostupnih terena lete u nebo. Naravno onih terena koji njima odgovaraju.
I onda imaš brdo nelegalnih građevina. Jer su u područjima gdje nije dozvoljena gradnja, jer je eto netko odredio da tamo mžeš samo kupus posaditi
I onda imamo situaciju da imaš nasljeđen teren uz magistralu ispod velebita i nemoš niš graditi jer to nije građevni teren, urbaniziran iako imaš magistralu uz teren. Sva sreća da su ljudi pred 40-50-60+ godina nešto izgradili pa imaju, jer ubuduće će malo njih naših raditi
Činjenica je da nema sve sile nelegalno izgrađenih kuća iz vremena bivše i iz sadašnje države da bi posljedice bile nesagledive. Što je onda dovelo do drugih problema koji su praktično nerješivi, npr. cesta di se nemogu mimoići dva veća auta u divljim suburbiama.