1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 138
  • st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 12, 2021 at 6:44 PM
    • #1,721

pa ovi vanka su genijalni.

VIX odradio tehnički, S&P taman do 50 EMA.

tako to izgleda kad burza nema Captch-u, ko naš dobri stari ZSE.

treba sad ovaj dip kupovati ili jednostavno pauzirati, jer slijedi zadnja runda "nabijačine" prije konačnog pada.

a taj bi mogao biti jako bolan 🤷

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

garant će ga "nabiti" prema gore taman da se ova divergencija produži, a VIX popuni gapove prema dolje.

ajmo promatrati :)

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 12, 2021 at 7:39 PM
    • #1,722
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Bliži se vrhu trube. Kažu da nije dobro pokušavati targetirati vrh trube jer je to rastuća linija i svakim danom sa svakom novom svijećom se odmiče pa nije jasna zona za targetirati.

Sada je trenutno na 1,414Fib od prethodnog vrha, to je zona gdje je bio top u prethodna dva vrha. Bullish je što se volumeni povećavaju. Bearish je što je i dalje u divergenciji na RSI, iako, divergencija se leda tek kada cijena markira vrh vala, tako da se još uvijek može dogoditi da i ta divergencija nestane. Divergencija na MFI je jučer nestala.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

BDRY apdejt

Indeks je došao do vrha trube, danas na otvaranju vidimo gap down open. Zadnja dva dana smo vidjeli "red flag", cijena raste, crveni volumeni, i to sve na vrhu trube. Indeks je od vrha trenutno u minusu 14%.

Sada imamo dva scenarija, a koji će se odigrati će biti jasnije kada vidimo reakciju na 0,382Fib, što je 5% ispod trenutne cijene. Ja tipujem na crvenu varijantu, što je još -15% od trenutne cijene, a što je -26% od ovog vrha.

Da me se krivo ne shvati, ako i vidimo ovu korekciju od 26%, to ne znači da je bullish trend izgubljen.

Display More

Apdejt

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,310
    • May 12, 2021 at 7:49 PM
    • #1,723

Evo jedan ziher. HPB

Svi moraju imati iste šanse na tržištu .

Osim što ja to ne mogu popratiti :S

HPB se kreće prilično pravilno, polukružno, malo oni kapitalci na bidu smetaju, al' valjda će odustati

Files

ziher.png 38.06 kB – 0 Downloads
  • emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • May 12, 2021 at 8:25 PM
    • #1,724
    Quote from zlocesti

Evo jedan ziher. HPB

Svi moraju imati iste šanse na tržištu .

Osim što ja to ne mogu popratiti :S

HPB se kreće prilično pravilno, polukružno, malo oni kapitalci na bidu smetaju, al' valjda će odustati

Ma jel to onaj moj najdrazi patern? :)

i jos u kamen upisan od najdraze gatare :)

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 12, 2021 at 8:52 PM
    • #1,725
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Šta se događa sa DLKV? Ne pratim fundamente, ali ovo bi uskoro moglo postati zanimljivo sa tehničke strane, bounce play. Cijena se fino približava ovoj zoni za kupnju.

DLKV apdejt

Uspio sam danas kupiti nešto DLKV po 5,84. Cijena je došla do te buy zone. Imam još jedan nalog malo niže, nadam se da će se i on realizirati i da ćemo uskoro vidjeti "bounce". Graf mi još nije ažuriran sa današnjim cijenama.

DLKV je lijepo zatvorio dan, ovo je bullish svijeća. Sjena svijeće je u toj zoni kupnje, došla je skoro do dna, zadnja cijena je bila taman iznad na 6,00. Vidimo i bullish divergenciju na RSI. Kako se dan bližio kraju, nije bilo izgledno da će mi na bidu poklopiti onaj drugi niži nalog, a bio sam nestrpljiv pa sam ga podigao na 6,00 i na kraju dana su me poklopili. Tako sam kupio šta sam mislio, sada pratim dalje i pokušavam utopiti to nekome drugome po mogućnosti 10-ak posto skuplje :)

Quote from mitkko
    Quote from fond300

Mitko može TA za adrs2?

Hvala

ADRS2 i dalje izgleda kao da ćemo vidjeti breakout svakog trena. Tako izgleda već neko vrijeme, pratim ju, ali nikako da se pokrene. Izgleda da je cijena našla podršku na 404 kn i da neće više padati. RSI je danas probio otpor, prešao je i 50. Izgleda da MACD okreće trend u plus. Cijena je iznad svih EMA. Bollineger se jako suzio. Očekujem ubrzo veću volatilnost na dionici, a vjerujem da će smjer biti prema gore.

ADRS2 apdejt

Vidjeli smo uvjerljiv breakout, a sada gledamo tu očekivanu konsolidaciju oko 419, trenutno gledamo inside bar koji očekujem da će okinuti prema gore. Sljedeći target je 439 kn.

Edited once, last by mitkko: Merged a post created by mitkko into this post. (May 12, 2021 at 8:56 PM).

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 12, 2021 at 9:04 PM
    • #1,726
    Quote from mitkko

VLEN

Cijena je blizu dobre zone podrške na 10,90. Tu bismo morali vidjeti nekakvu reakciju. Ako reakcija bude mlaka i nikakva, sljedeća zona podrške je 9,70.

Ne valja loviti padajuće noževe, danas smo vidjeli pad na velikom volumenu. Još ću malo sačekati da vidim reakciju u toj zoni.

VLEN apdejt

VLEN dobro napreduje, u skladu sa očekivanjem. 10,90 se pokazalo dobrom zonom podrške. Sada treba pripaziti da ne bude bear flag - a to će se pokazati taman negdje na prvom targetu. Prvi target je taj 12,60, a možda i 13,20 kn, rano je sada za reći.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 12, 2021 at 9:09 PM
    • #1,727
    Quote from mitkko
    Quote from sonjci

mittko, može li Vaša procjena TPNG

Nemam neko mišljenje za TPNG.

U nastavku je apdejt onog starog grafa, i dalje nije jasan smjer, cijena se kreće sideways. Volatilnost je na najnižim razinama u zadnja 22 mjeseca, prometi su mali, dionica jednostavno nije u fokusu.

Ovu projekciju cijene na grafu uzmite sa rezervom, to je stara švrlja. Sada mi izgleda kao da će kratkoročno dolje prema 42 kn. Pozitivna stvar je što od ovog dna u veljači cijena radi "higher high" i "higher low", i za sada nemam razloga vjerovati da neće tako i nastaviti. Ali to su sve slabi signali i male promjene cijene na malom volumenu, ne bih temeljem toga trejdao.

Za nastavak uptrenda cijena prvo mora preskočiti 200 EMA (ljubičasta linija), to je negdje oko 46 kn.

Display More

TPNG apdejt

Stavit ću i ovo da se vidi apdejt. Puno se priča o ovoj dionici zadnjih dana.

zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,310
    • May 12, 2021 at 9:37 PM
    • #1,728

Ajde da i vas dovučem makar do 6,20 :)

Jedan mali jadan trokut u formiranju

A siromah :S

Ovdje se nešto čeka :/

Files

a jadan.png 57.43 kB – 0 Downloads
    zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,310
    • May 12, 2021 at 9:49 PM
    • #1,729

Ako netko ima višak novaca, nije mu do kupovanja nekretnine, cijeni sigurnost i predvidivost poslovnih rezultata , eto kasice

Bullish flagpole, flag, baš me zanima dokle će

Na dulji rok ili u kratko vrijeme očekujem ga na 1900- 2000 kn

Ajme.. da je para koliko ideja :/

Files

kasica prasica.png 32.38 kB – 0 Downloads
  • Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 12, 2021 at 9:53 PM
    • #1,730
    Quote from zlocesti

Ako netko ima višak novaca, nije mu do kupovanja nekretnine, cijeni sigurnost i predvidivost poslovnih rezultata , eto kasice

Bullish flagpole, flag, baš me zanima dokle će

Na dulji rok ili u kratko vrijeme očekujem ga na 1900- 2000 kn

Ajme.. da je para koliko ideja :/

To je ludost ,ako moraš birati ili,ili....bolje onda kupiti nekretninu na kredit,a aprecijacija nekretnine će platite min. kamate, a novac uložen na tržištu kapitala samo sa dobiti platiti glavnicu kredita.

zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,310
    • May 12, 2021 at 9:56 PM
    • #1,731

Nekretnina se ne može prodati u jedan dan.

Papir može jednim klikom.

Sve ima prednosti i mana.

Al' idejno je OK, to je za mlade lavove.

Ova će lavica u papire, mora vam netko i održavati likvidnost

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 12, 2021 at 9:58 PM
    • #1,732
    Quote from zlocesti

Ja sam napisao da možete imati oboje, postavili ste logički krivu dilemu.

Inače papiri su zakon, jedina trgovina u kojoj ne moraš raditi...pošalješ desetine tisuća malih kuna u boj, te se u globalu uvik vrate sa nekoliko stotina zarobljenih novih kuna, ponekad se zna dogodit da se vrate sa zarobljenim čitavim armijama. I što je najbolje ne koštaju te ništa, besplatni mali jurišnici.

• Trava13579
    Početnik
    Reakcija primljeno
    19
    • May 13, 2021 at 9:08 AM
    • #1,733

Atlanska je probila otpor, ako se odbije, a mogla bi....

• Trava13579
    Početnik
    Reakcija primljeno
    19
    • May 13, 2021 at 9:14 AM
    • #1,734

A Crobex se približava otporu...

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • May 13, 2021 at 2:05 PM
    • #1,735
    Quote from Marin83
    Quote from zlocesti

Inače papiri su zakon, jedina trgovina u kojoj ne moraš raditi...pošalješ desetine tisuća malih kuna u boj, te se u globalu uvik vrate sa nekoliko stotina zarobljenih novih kuna, ponekad se zna dogodit da se vrate sa zarobljenim čitavim armijama. I što je najbolje ne koštaju te ništa, besplatni mali jurišnici.

Display More

A vi kolega Marin nemate uopće nikakvu dilemu?

Vaši vojnici kunići uvijek se svi vrate iz boja i još dovuku zarobljenike, a ponekad i čitave armije .

Meni se ponekad vrate desetkovani ili prepolovljeni, a oni jurišnici koji su bili u ratu na Todomorskim poljima uopće mi se do sada nisu vratili.... svi izginuli ... ratnom varkom. :D

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 13, 2021 at 2:18 PM
    • #1,736
    Quote from Ledica
    Quote from Marin83

Vaši vojnici kunići uvijek se svi vrate iz boja i još dovuku zarobljenike, a ponekad i čitave armije .

Meni se ponekad vrate desetkovani ili prepolovljeni, a oni jurišnici koji su bili u ratu na Todomorskim poljima uopće mi se do sada nisu vratili.... svi izginuli ... ratnom varkom. :D

Kolegice rugali su mi se već danima zašto nisam u ATPL, ušlo je u dva dana preko 6 milja kuna kapitalau ATPL od 343 do 393kn, eno sad je opća pomutnja, više ni ne zjau bili dokupovali ili prodavali...takve bitke se vode, već one koje sam izabereš mjesto i vrijeme.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 13, 2021 at 2:39 PM
    • #1,737

isprika na tipfelerima.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 13, 2021 at 2:41 PM
    • #1,738
    Quote from Ledica
    Quote from Marin83

te će vam Plenković i Kolinda pronaći kao i nestale iz Domovinskog rata

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 13, 2021 at 7:32 PM
    • #1,739
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

RIVP apdejt

Zanimljiv je ovaj RIVP. Cijena je došla do "bounce" zone i za sada se dobro drži. Najniža zaključna cijena u zadnjih 9 dana je bila 28,50. Cijena trenutno leži na 200EMA, probija trendlajn, RSI ukazuje na bullish divergenciju, MACD izgleda da će ubrzo dati buy signal, a Stoch i MFI izlaze iz oversold.

Mislim da bismo mogli vidjeti "bounce" negdje do 30,30 kn, koliko god to sada nevjerojatno fundamentalno izgledalo (korona i ostalo).

U downtrendu su ovakve "bounce" situacije prilika za izaći. Tko vjeruje da će dalje padati će sada imati priliku skuplje prodati, a tko vjeruje u brzi oporavak turizma sada ima priliku za jeftino kupiti.

Osobno neću ovo kupovati, nemam RIVP, ali pratim dionicu jer je bluechip.

Display More

RIVP apdejt

It's alive! :)

Display More

RIVP apdejt

Cijena je došla do tog prvog targeta, iako je trajalo malo duže nego što sam mislio. Cijena se sada konsolidira i vjerojatno će testirati prijašnju zonu otpora da ju sada potvrdi kao zonu podrške (zona 29,50). Mislim da je dobra zona za kupnju 29,50-29,90. Cijena ne bi smjela pasti ispod tih 29,50. Ako budemo vidjeli pozitivnu konsolidaciju, sljedeći target se može očekivati negdje oko 32,60 kn, što je +10%.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 13, 2021 at 8:02 PM
    • #1,740

evo, i na DAX-u se sprema jedan Izmet Fazlinović :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• 1
    • 86
    • 87
    • 88
    • 138

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. MDKA (Medika d.d.) 815

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 8, 2025 at 5:48 PM
    2. Odgovora
      815
      Pregleda
      299k
      815
    3. Skribi

May 8, 2025 at 5:48 PM
    1. ARNT (Arena Hospitality Group d.d.) 454

• harpun
      • February 14, 2020 at 9:30 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 8, 2025 at 4:33 PM
    2. Odgovora
      454
      Pregleda
      182k
      454
    3. Vule

May 8, 2025 at 4:33 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 8, 2025 at 3:53 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      821k
      1.9k
    3. All

May 8, 2025 at 3:53 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 8, 2025 at 3:16 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 8, 2025 at 3:16 PM
    1. BCIN (BC Institut d.d.) 124

• Like 1
      • kukurijek
      • April 24, 2020 at 9:58 AM
      • Dionice
      • kukurijek
      • May 8, 2025 at 2:39 PM
    2. Odgovora
      124
      Pregleda
      43k
      124
    3. KitoLovac

May 8, 2025 at 2:39 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• MDKA (Medika d.d.)

Skribi May 8, 2025 at 5:48 PM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Vule May 8, 2025 at 4:33 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 8, 2025 at 3:53 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 8, 2025 at 3:16 PM
  • BCIN (BC Institut d.d.)

KitoLovac May 8, 2025 at 2:39 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 8, 2025 at 12:33 PM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

goranbj May 8, 2025 at 10:41 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

All May 7, 2025 at 8:13 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

goranlagea May 7, 2025 at 10:52 AM
  • SNBA (Slatinska Banka d.d.)