mitko
dali sam na pravom putu što se tiče igh i mog osobnog viđenja te dionice
HS obrnuti tj BULL obrazac
hvala
Ako misliš na ovo, da, moguće je. Ja sam izašao iz svoje pozicije sa gubitkom kada je pala ispod 140, ali i dalje ju držim na oku.
mitko
dali sam na pravom putu što se tiče igh i mog osobnog viđenja te dionice
HS obrnuti tj BULL obrazac
hvala
Ako misliš na ovo, da, moguće je. Ja sam izašao iz svoje pozicije sa gubitkom kada je pala ispod 140, ali i dalje ju držim na oku.
ok hvala
na to sam mislio
volio bi da budem u pravu radi sebe i drugih
poz
VLEN
VLEN postaje zanimljiv. Pratim ga zadnjih par dana, cijena je pala na razinu podrške, 11 kn. Tu je i 100 EMA, RSI i MFI rade bullish divergenciju, Stoch je u oversold. Cijena je drugi put pala na 11 kn na manjem volumenu nego prvi put.
Danas vidimo reakciju na tu zonu podrške. Cijena je trenutno na trendlajnu, bullish bi bilo kada bi ju probila, prvi target je 12,60 kn, a za dalje će biti potrebno vidjeti kako će cijena tu reagirati.
VLEN apdejt
Cijena je došla do targeta, i to prilično uvjerljivo. Sada treba vidjeti kako će se ponašati u ovoj zoni. Kada bismo vidjeli konslidaciju ovako nekako kako sam ucrtao na grafu, to bi značilo da ćemo vrlo vjerojatno vidjeti još veće razine sa targetom na cca 15 kn (točniji target će biti lakše odrediti tek kada vidimo kakva će biti konsolidacija).
Display MoreDisplay MoreHT apdejt
Vidjeli smo odbijanac u toj zoni, ali nimalo uvjerljiv. Ako se ubrzo ne odlijepi, bojim se da će ići dolje ovom drugom trajektorijom.
ATPL apdejt
Cijena je došla do prve razine otpora na 192 kn, i mislim da sada gledamo retest ovog bullish pennanta. Cijena je otišla malo niže nego što bih to volio, ali ajde, tehnički još uvijek drži vodu. Ako ne bude većh šokova zbog FI-a, rekao bih da je sljedeća postaja cca 220 kn.
HT apdejt
Mislim da je mudro ovdje sada bookirati profit, ako vec ne sve, onda barem jedan dio. Cijena je došla do vrha kanala, indikatori su overbought, vjerujem da slijedi konsolidacija.
HT apdejt
HT se korigirao do predviđene zone (fulao sam 50 lipa). Sada izgleda bullish, ali treba još biti oprezan jer je cijena došla do 0,5Fib retracementa - i dalje je moguće da će doći do eventualno 193 kn (0,618Fib) i onda napraviti još jedan leg prema dolje. Taj 0,618Fib je često ključna zona. Volumen lagano raste, RSI je u bullish teritoriju i opet iznad trendlajna.
Iako se nešto slabo trguje zadnjih dana, ako nije problem INGRA...
Hvala
Hvala
Ništa se nije promijenilo od zadnjeg grafa dvije stranice unazad. I dalje mislim da je vjerojatnije da će gore nego dolje.
Display MoreRIVP apdejt
Cijena je došla točno do predviđene razine otpora, ali mi se ne sviđa što sada imamo bearish divergenciju na RSI. Rekao bih da će ovo dalje ići prema dnu wedge-a (cca 30,80 kn). Ako probije tu razinu, mislim da će ovaj put ići jače dolje, ali za to tek treba vidjeti kakva će biti reakcija na zpni 30,80 kn.
RIVP apdejt
RIVP polako krvari, kako je bilo za očekivati. Cijena je propala ispod 30,80, testirala ju i nastavila padati. Dobra zona za bounce je blizu - 28,60-29,20. Hoće li biti kratkoročni bounce prije daljnjeg pada ili će biti preokret, to tek ostaje za vidjeti. Stvari će biti puno jasnije kada vidimo kakva će biti reakcija u toj zoni.
RIVP apdejt
Zanimljiv je ovaj RIVP. Cijena je došla do "bounce" zone i za sada se dobro drži. Najniža zaključna cijena u zadnjih 9 dana je bila 28,50. Cijena trenutno leži na 200EMA, probija trendlajn, RSI ukazuje na bullish divergenciju, MACD izgleda da će ubrzo dati buy signal, a Stoch i MFI izlaze iz oversold.
Mislim da bismo mogli vidjeti "bounce" negdje do 30,30 kn, koliko god to sada nevjerojatno fundamentalno izgledalo (korona i ostalo).
U downtrendu su ovakve "bounce" situacije prilika za izaći. Tko vjeruje da će dalje padati će sada imati priliku skuplje prodati, a tko vjeruje u brzi oporavak turizma sada ima priliku za jeftino kupiti.
Osobno neću ovo kupovati, nemam RIVP, ali pratim dionicu jer je bluechip.
Display MoreRIVP apdejt
RIVP polako krvari, kako je bilo za očekivati. Cijena je propala ispod 30,80, testirala ju i nastavila padati. Dobra zona za bounce je blizu - 28,60-29,20. Hoće li biti kratkoročni bounce prije daljnjeg pada ili će biti preokret, to tek ostaje za vidjeti. Stvari će biti puno jasnije kada vidimo kakva će biti reakcija u toj zoni.
RIVP apdejt
Zanimljiv je ovaj RIVP. Cijena je došla do "bounce" zone i za sada se dobro drži. Najniža zaključna cijena u zadnjih 9 dana je bila 28,50. Cijena trenutno leži na 200EMA, probija trendlajn, RSI ukazuje na bullish divergenciju, MACD izgleda da će ubrzo dati buy signal, a Stoch i MFI izlaze iz oversold.
Mislim da bismo mogli vidjeti "bounce" negdje do 30,30 kn, koliko god to sada nevjerojatno fundamentalno izgledalo (korona i ostalo).
U downtrendu su ovakve "bounce" situacije prilika za izaći. Tko vjeruje da će dalje padati će sada imati priliku skuplje prodati, a tko vjeruje u brzi oporavak turizma sada ima priliku za jeftino kupiti.
Odlično...čekam pad cijene za dokup...
Neću vam crtat Opte, sukob interesa.
A i ide u sideway
Tako barem izgleda.
Za Saponiju pak ne treba znati crtati
Za nju treba samo veći monitor
Terget preko ruba
E zloćka zloćka, buy signal na 330 kn, 375 kn ko' smrt i porez, a ni pogledala nisam papir do 500 kn
Disclaimer- Long. Do idućeg preuzimanja. Taman bi mogle i Saponija i Opte u isto vrijeme
Display MoreATPL apdejt
Onaj bullish pennant više nije pennat, cijena je sada u nekakvom uptrend kanalu, tako da bi sada bilo već vrijeme da ode opet do vrha kanala, negdje oko 194 kn. Tu je 200 EMA koja je svojevrsna zona otpora, a ujedno je to i razina otpora od ranije. Bilo bi jako bullish ako bi se tu cijena konsolidirala neko vrijeme, to bi ukazivalo na vjerojatni breakout prema 215 kn.
Cijena se za sada uspješno drži iznad 50 i 100 EMA, bez obzira na agresivne prodavače. Pratimo dalje.
ATPL apdejt
Eto nas pri vrhu kanala. Sada bi bilo bullish kada bi se cijena ovdje konsolidirala, to bi ukazivalo na vjerojatni breakout. Prvi target je 215 kn, ali me isto tako ne bi iznenadio niti brzi skok odmah i do 228 kn.
ATPL apdejt
ATPL se konsolidira ispod 200EMA, što je bullish. Ako se ne dogodi nekakav veći potres na širem tržištu, mislim da ćemo ubrzo vidjeti više razine.
Hvala
Ništa se nije promijenilo od zadnjeg grafa dvije stranice unazad. I dalje mislim da je vjerojatnije da će gore nego dolje.
INGR apdejt
Run, Forrest, run!
Display MoreADRS2 apdejt
Evo malo nade za one koji su u dionici. Ovo izgleda kao rounding bottom, cijena teži ka 439 kn, tu će vjerojatno zastati, formirati "handle" i onda ćemo imati visoki "cup&handle" target. Ovo je sve još na dugom štapu, ali poanta je da za sada mislim da neće više bitnije padati u odnosu na ovu razinu.
ADRS2 apdejt
I ovo valja držati na oku. Cijena nije pala koliko sam se nadao, malo je samo "liznula" ovaj red box. Sada je pri vrhu kanala, MFI izlazi iz oversold, RSI bi uskoro mogao probiti trendlajn i 50 EMA. Ako cijena uskoro ode još koju kunu gore, mislim da će se povećati potražnja za ovom dionicom. Za sada je još "wait and see". U svakom slučaju, struktura je i dalje bullish.
Prva zona otpora je 419 kn, tako da ako ta kota bude uspješno osvojena i obranjena, može ići i više, otprilike ovako kako je ucrtano na grafu.
Display MoreRIVP apdejt
RIVP apdejt
RIVP apdejt
It's alive!
Display MoreVLEN
VLEN postaje zanimljiv. Pratim ga zadnjih par dana, cijena je pala na razinu podrške, 11 kn. Tu je i 100 EMA, RSI i MFI rade bullish divergenciju, Stoch je u oversold. Cijena je drugi put pala na 11 kn na manjem volumenu nego prvi put.
Danas vidimo reakciju na tu zonu podrške. Cijena je trenutno na trendlajnu, bullish bi bilo kada bi ju probila, prvi target je 12,60 kn, a za dalje će biti potrebno vidjeti kako će cijena tu reagirati.
VLEN apdejt
Cijena je došla do targeta, i to prilično uvjerljivo. Sada treba vidjeti kako će se ponašati u ovoj zoni. Kada bismo vidjeli konslidaciju ovako nekako kako sam ucrtao na grafu, to bi značilo da ćemo vrlo vjerojatno vidjeti još veće razine sa targetom na cca 15 kn (točniji target će biti lakše odrediti tek kada vidimo kakva će biti konsolidacija).
VLEN apdejt
Mislim da će i ovo ubrzo gore. Cijena se vrzma oko razine 12,60 kn, tako će možda još koji dan, a onda bi trebali dalje prema 15,00 kn.
Display MoreDisplay MoreADRS2 apdejt
I ovo valja držati na oku. Cijena nije pala koliko sam se nadao, malo je samo "liznula" ovaj red box. Sada je pri vrhu kanala, MFI izlazi iz oversold, RSI bi uskoro mogao probiti trendlajn i 50 EMA. Ako cijena uskoro ode još koju kunu gore, mislim da će se povećati potražnja za ovom dionicom. Za sada je još "wait and see". U svakom slučaju, struktura je i dalje bullish.
Prva zona otpora je 419 kn, tako da ako ta kota bude uspješno osvojena i obranjena, može ići i više, otprilike ovako kako je ucrtano na grafu.
Zaboravio sam napomenuti jos jedan bitan detalj - ovaj graf ne izgleda prirodno, izgleda da je cijena dobro kontrolirana.
JDPL je uptrendu do danjega
Je, graf je aktualan. Cijenu je u uptrendu i nikako da se iskorigira kako sam predviđao (vidi švrlju na grafu)
Za očekivati je konsolidaciju, a hoće li onda biti u obliku pullbacka ovako kako sam ucrtao ili u nekom sideways kretanju gdje će se cijena još neko vrijeme kretati u rasponu 18-20 kn, tek ostaje za vidjeti. U svakom slučaju očekujem daljnji rast.
Jučer smo vidjeli i "golden cross" - 50EMA je prešla preko 200 EMA, to naznačuje da je bear market gotov i da nam slijedi bull market.
moželi netko izbaciti PTKM ?
hvala