Display MoreDisplay MoreMislim da smo dobro prognozirali dobit za 2 kvartal....ja sam osobno i očekivao 30-35 mil. kn
Sad se već može reći da neće više biti ispod 50 mil. kn dobiti po kvartalima koji slijede. Kad se trenutne vozarine implementiraju onda će biti 100 mil. kn po kvartalu, konzervativno....pomalo i strpljivo :-)))
Znate po koliko je Floričić svojedobno prodavo ATPL? Po 800.
Ozbiljni znalci su prodavali tada po 500-600 i brutalno zaradili. Većina ekipe je prodala ipak jeftinije tada ali i oni su lijepo zaradili. Ali zapravo mrvice. Cijena dionice je otišla na 3.500.
Hoću reći, ako se nastavi rast vozarina možemo imati brutalnu dobit i brutalan rast cijene dionice. Treba vremena.
Eksponencijalni rast zarade.
A zašto je ovdje uvijek naglasak na prošlosti, a kad ja povučem tridesetogodišnji graf BDI-a onda se svi zaklinju u budućnost?
Ja mislim da se rast cijena na nekdasnje razine neće vise nikad ponoviti. A dokle će rasti, pojma nemam. ATPL ima popriličan freefloat. Za pogurati i odrzavati cijenu treba goriva. Ja mislim da ATPL treba sto prije u dokap. Vjerujem da bi sad i mirovinci bili spremni podržati tu nakanu.
Dokap ide kad si u banani.
Kad zaradjujes onda glavni dionicari nemaju interesa razvodnjavati sami sebe. A kapitala da sami dokapiraju mislim da nemaju.
Tako da mi se nekako cini da jedrimo ovako kako jest.