Jaki ulagači koji imaju 10 ili manje dionica drmaju cijenu.
Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)
-
-
-
Vezano za spiku o trejdanju ili dugoročnom sjedenju na jajima u košari, ulazio sam u ATPL još 2014. lol. Suma sumarum prosjek ulaska mi je oko 240 kn, i zakleo sam se da ne prodajem ispod 10x ulazak.OK siguran sam da će me prsti početi češati već na 1000+ kn, no morat ću se odhrvati tom porivu. The point is burze su groblje malih trejdera, jedino smisleno je izanalizirati i naciljati par tickera iz nekoliko sektora, uzeti na dugi rok pa što bude.
-
Tko je ono bio napisao da na FI idemo na 500 kn?
-
Tko je ono bio napisao da na FI idemo na 500 kn?
Još ima dana
-
Nakon što me je autoritarno baniralo jer sam propitivao autoritarni autoritet g. Mitka, samo ću Vas nakratko podsjetiti da je dokap utemeljen na revidiranom FI 1Y 2020. U tom i takvom FI lijepo stoji kolika je ukupna imovina i kolike su obveze. Kad od imovine odbijete obveze ostane Vam nekih 25,4 mil. Kn, pa kad to lijepo podijelite sa 3.636.674 dionica, koliko će ih biti nakon dokapa (odbio sam vlastite, čist da se zna), dobijete 7,00 kn neto imovine po dionici. Perspektiva nekakva postoji, ali kupcu se trenutno 55% kompanije nudi pod tim uvjetima, a kao što znamo roba tj kompanija vrijedi onoliko za koliko se proda, a ne onoliko koliko baba sanja da bi je netko mogao platiti. P.S. I dalje imam JDPL na oku, no o ulasku mogu razmišljati tek nakon dokapa, svakako ne po cijeni 5X većoj od neto imovine.
lp
Imas ti pravo...
Puno pametnije je bilo kupovat JDPL prije 4 godine po 50kn (sto si sam napisao) nego danas po 35kn...
Prije par godina ovo je bila bomba od firme, a danas tesko sra.nje...
-
Gledam Martinšćicu - pustoš.
ne smiješ to napisati, evo prošao sam tamo pred 20 minuta sve krcato.
-
Gledam Martinšćicu - pustoš.
ne smiješ to napisati, evo prošao sam tamo pred 20 minuta sve krcato.
sorry ja sam gledao jučer pa je to stara vijest
-
Decki, imali ste tu danima mogucnosti kupovati po 9 kuna. Sto je preskupo?
Istina sica se mogla ugrabiti😂
Pa sad pred FI ovakvi smijesni postovi jer se na +35 ne vari.
-
Ja sam kupio na 10 i na 9,50... veliki sam vjernik u Vlenac.
-
Od kada je to u brodogradilištu problem zavarivat (varenje je nešto drugo!!!) na +35?
-
-
Od kada je to u brodogradilištu problem zavarivat (varenje je nešto drugo!!!) na +35?
Varenju ne smeta temperatura, ali smeta ljudima koji pod maskama vare, vidio bi tebe koliko bi stajao na +60,70 stupnjeva...
-
Da si radia nešto fizički u životu znao bi pizdune.
-
Ja sam kupio na 10 i na 9,50... veliki sam vjernik u Vlenac.
Znam te dobro
Cim se tu motas si na kupnji. Neka
A za kolegu i varenje, pa u ovo doba godine je uvijek takva slika😅
-
Molim te da potkrijepis tvrdnje da je dokap temeljen na FI 2020 jer to nigdje ne vidim u Pozivu. Takodjer, mogao si primijetiti da se kojesta promijenilo od 2020 - vozarine su se ucetverostrucile, a vrijednost brodova porasla za 50%. To je sve samo ne zanemarivo, i to je ono sto ce potencijalni kupac gledati i uzeti u obzir, sigurno nece gledati FI za 2020.
I tebi predlazem da malo azuriras svoje poglede na sektor, ne trebas cekati FI za 2021 da bi vidio da je godina (bila) dobra.
Covjek ima pravo za prvo i drugo...
Vidi u real Q1 2021 Fx loss cca 3 mio Hrk neto, u projekciji nema, to je amaterizam zesci, odradeno da zadovolji formu.
Projekcija BDIijca sa tradingeconomics, dokap sa forecastom bez budgeta
A čuj, ja ti odgovorno tvrdim da kupiš na vrijeme jer s ove razine nakon dokapa ide najmanje x2. Pa ti dalje filozofiraj ovdje i pjevaj borbene! 😉
-
Drago mi je što sam bio u krivu s procijenom Q2 zbog svih dioničara TPNG....puno sreće i dobiti Vam želim.
Stignete kupiti planirano do 55kn. Bolje nego Atpl gdje dolazi 22 milje novih tona brodovlja iduce godine. Mislim da cemo gledati veliki egzodus iz Atpl i prebacivanje u Tpng.
-
Budi li se to, naš Igi?
Da..pogotovo ako izbace kao staro izvjesce gubitak 50 milja. Bude li negativno izvjesce bit ce i po 80 kn.
-
Da..pogotovo ako izbace kao staro izvjesce gubitak 50 milja. Bude li negativno izvjesce bit ce i po 80 kn.
I kakav komentar dati na ovakve nesuvisle pretpostavke?
-
Izvješće ocekivano i već je kao i iduće u cijeni. Zaro inate svaki dan Cerp za prodaju..potrajat ce
Znas onaj osjecaj kad ti je neugodno sto se netko drugi svojim nastupom sramoti?! Tako se ja sad osjecam dok citam ove tvoje retke u kojima pokazujes abnormalno neznanje i neupucenost. I to konstantno radis, bez iti jednog argumenta ili kalkulacije na svim temama.
Al ovdje su pametni ljudi koji znaju da cerp ne prodaje i koji su odavno IZRACUNALI koliko prinosa po dionici nosi dobit svakog buduceg kvartala te koliko posljedicno raste NAV s porastom vrijednosti brodova.
Jednostavno ne mogu shvatiti tvoja konstantna pisanja ovim stilom. Sta ti to treba u zivotu?!
-
I kakav komentar dati na ovakve nesuvisle pretpostavke?
Da li je potreban ikakav komentar dati za preprodavaca auta koji se razumije u financijski i u građevinski sektor.
-
kolega StatusQuo , pišeš paušalno, kamatne stope su sasvim ok a i banke su odavno stavile veći naglasak na naknade i druge izvore prihoda a slobodno si otvori ta i pogledaj trend, školski pozitivan iako od nedavno usporen rješavanjem dijela pozicije ulagača rasformiranog fgs-a što nužno i nije loše u smislu likvidnosti dionice i ff-a
...a usporedbu hpb sa brodarima i glečerima kol. Philidor je uopće suvišno komentirati, to samo pokazuje koliko površno pratiš trendove ta, fa i investicije općenito a ulaganje ti se svodi na kratkih 10%...
...osim špekulativnog rasta atpl koja eto upravo već neko vrijeme cjenovno udara u glečer i upitno je da li uopće ima ikakav potecijal rasta a kamo li tek 10%, koji su to drugi brodari nešto odradili vatromet, ulpl koja je sa 20k kn dignuta sa 65 na 85kn, stečajuša jdpl koja je kolateralno napucana od onih koji su prerano prodali atpl, tpng koja se već 3 godine kreće flat na 40kn +/- 10% ...potencijal hpb je do razine bv 1250kn i objektivno je u datim okolnostima nadati se i dividendi a koji su ti to potencijali brodara
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti