1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • July 29, 2021 at 4:52 PM
    • #6,801
    Quote from tin
    Quote from StatusQuo

Iz kojih formula ste to derivirali po koliko voze volio bi znat te podatke iz kojih se to iscitava jer podataka nema ?

Da voze po višim cijenama prosjek bi bio veći...naravno kolega u pravu ste da nema podataka...tako da je to moja pretpostavka.

Pa ne moze se nikako znat jer ne znamo na koliko je onih 6 brodova sta voze na manje od 1g ugovoreno, sta ako je vecina od tih brodova bila ugovorena na 7 mjeseci recimo onda sva racunica s panamxima pada u vodu, da barem nesto znamo nego doslovno ne znamo nista za ni jedan brod da mozemo neku variablu napravit

• BabaLuji
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • July 29, 2021 at 4:53 PM
    • #6,802

Procjene su bile dobre. Forumas broj 6 je dobro to ocjenio ali Kvark ce dodjeliti medalju 👏🍰⚘ nevjerne Tome su govorile 20 milja.

• tizian1
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,545
    • July 29, 2021 at 4:57 PM
    • #6,803
    Quote from StatusQuo
    Quote from tizian1

Odlično :thumbup:

3 kvartal smo na 50 mil.

Do pocetka 6 mjeseca vozarine su bile ispod 25000 izgleda da u 8 mjesec ulazimo s vozarinama preko 30000 tako da smo 1/3 vec odradili s boljim vozarinama, vidi se da vozarine idu uzlazno mozda ne brzinom kojom ocekujemo ali opet dobit je u skladu ocekivanja iz onih nasih predikcija, pa se moze rec da je u skladu ocekivanja, ako ostanu ovakve vozarine izgledno je ocekivat onda 3Q jos vise od 2Q, znaci da bi u 3Q mogli vidjet godisnju dobit izmedju 80 i 100 mil

Zasad ide sve u pravom smjeru.

U jednom trenu će dobit brutalno skočiti kako budu istjecali što kratkoročni najmovi a što revidiranje t/c-a.

Kao što sam rekao, treba vremena da se trenutne vozarine implementiraju u stvarne vozarine po kojima vozimo.

• tenchi0110
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    993
    • July 29, 2021 at 5:00 PM
    • #6,804

Nek sam ja fulo! Volim kad fulam na taj način :)

Quote from BabaLuji

Procjene su bile dobre. Forumas broj 6 je dobro to ocjenio ali Kvark ce dodjeliti medalju 👏🍰⚘ nevjerne Tome su govorile 20 milja.

aaaaaaaaaaaaaaaaand it's gone

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • July 29, 2021 at 5:02 PM
    • #6,805
    Quote from StatusQuo
    Quote from tizian1

Odlično :thumbup:

3 kvartal smo na 50 mil.

Do pocetka 6 mjeseca vozarine su bile ispod 25000 izgleda da u 8 mjesec ulazimo s vozarinama preko 30000 tako da smo 1/3 vec odradili s boljim vozarinama, vidi se da vozarine idu uzlazno mozda ne brzinom kojom ocekujemo ali opet dobit je u skladu ocekivanja iz onih nasih predikcija, pa se moze rec da je u skladu ocekivanja, ako ostanu ovakve vozarine izgledno je ocekivat onda 3Q jos vise od 2Q, znaci da bi u 3Q mogli vidjet godisnju dobit izmedju 80 i 100 mil

Puno više od izvješća me veseli to što smo ovdje ipak svi poznavatelji tog biznisa, s obzirom da je dobit prema predikcijama forumaša.

• Junak
    Student
    Reakcija primljeno
    252
    • July 29, 2021 at 5:08 PM
    • #6,806
    Quote from BabaLuji

Procjene su bile dobre. Forumas broj 6 je dobro to ocjenio ali Kvark ce dodjeliti medalju 👏🍰⚘ nevjerne Tome

Quote from Parica

Oho...jedan vise na spotu...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

vazan graf... ugrabio sam danas jos kojih 75 komada u zadnju sekundu, u kockarskom duhu.

Nego jel itko zna ista o njihovom dugorocnom najmu brodova, vise od 1 godine?

Izvjesce je ok, isli su konzervativno i ne kockajuci se sto jedino i ima smisla za ozbiljnu firmu... i dalje me brinu dugovi ipak...

Quote from Parica

Oho...jedan vise na spotu...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • July 29, 2021 at 5:43 PM
    • #6,807

Tržište prijevoza rasutih tereta i u drugom tromjesečju nastavilo je svoj rast.
    Sukladno sadašnjim saznanjima, te ukoliko ne dođe do nekog značajnijeg
    poremećaja na tržištu i u trećem tromjesečju može se očekivati rezultat bolji od
    ostvarenog u svakom od prva dva tromjesečja tekuće godine.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 29, 2021 at 5:54 PM
    • #6,808

Al nema tu iznenađenja nažalost. Sve je ovo manje vise u granicama očekivanog. Sve je sad opet na indeksu i FFA.

Čak i da te dobiti budu vise do kraja godine i da na godišnjoj razini budi cca 120-140 milijuna kuna, neto. To je opet 4-5 forward PE i to je u skladu s vrednovanjem inozemnih bulkera. Ima jeftinijih, ima skupljih.

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • July 29, 2021 at 6:05 PM
    • #6,809
    Quote from Flight

Al nema tu iznenađenja nažalost. Sve je ovo manje vise u granicama očekivanog. Sve je sad opet na indeksu i FFA.

Čak i da te dobiti budu vise do kraja godine i da na godišnjoj razini budi cca 120-140 milijuna kuna, neto. To je opet 4-5 forward PE i to je u skladu s vrednovanjem inozemnih bulkera. Ima jeftinijih, ima skupljih.

Hvala ti Bože što je u skladu s očekivanjima ...bude li u skladu s očekivanjima za 2021 i 2022 to bi bilo 450 do 500 mil kn ebitda...stim mogu smanjiti dug za 60% i još isplatit i divku.

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • July 29, 2021 at 6:10 PM
    • #6,810

Meni je ovo odlicno, pogledajte vozarine kroz Q2 i usporedite sa trenutnima. Q 3 ce dobrano bolji biti, vec ga je proslo trecina, a znamo da po danasnjim vozarinama voze za cca 20-30 dana. Nadalje, jedan dodatni brod je na spotu, steta sto nisu transparentniji, jer je vec i taj jedan brod bitna stavka, a mozda ih u Q3 jos izlazi iz ugovora.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • July 29, 2021 at 6:11 PM
    • #6,811
    Quote from tin
    Quote from Flight

Hvala ti Bože što je u skladu s očekivanjima ...bude li u skladu s očekivanjima za 2021 i 2022 to bi bilo 450 do 500 mil kn ebitda...stim mogu smanjiti dug za 60% i još isplatit i divku.

Pomalo, tek ste pokrili prošlogodišnji gubitak u poslovanju.

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • July 29, 2021 at 6:27 PM
    • #6,812

Capovi izgleda spremaju opet na uzlet iznad 40000 usd a kako vidim na futuresima fino vuku gore i panamaxi i supre...vanka se sve zeleni ...izvješće ATPL odlično kako je i očekivano još jedan brod više na SPOTU...a brodovi na SPOTU vidimo svi preko 30 000 usd...čeka nas vruća jesen i ako Bog da još jedno očekivano dobro izvješće s 50+ mil.kn dobiti.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 29, 2021 at 6:41 PM
    • #6,813

Ocekivao sam na ATPL oko 20 mil. kn dobiti za Q2, ali me premasilo za +70% :!: Nisam bas neki prognozer, ali znate sta, ovaj put mi je drago sto sam fulao, zbog svih ljudi koji su u dionici, a pogotovo kolegica, kojih je sve vise na forumima:thumbup: 8)  :) . Sve najbolje dionicarima i nek bude divke dogodine :thumbup:.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • July 29, 2021 at 6:54 PM
    • #6,814

a neznam ... nisam prezadovoljan osobno, ocekivao sam veći utjecaj ovih brodova na spotu na dobit. Moja procjena je bila preko 40milja , očito se sporije trend visokih vozarina preljeva na dobit nego sam računao. Q3 će biti sigurno preko 40 milja , tako i Q4 , a poslje šta more dadne .... da se razumjemo, ovo je odličan rezultat, problem je samo u mojoj glavi

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 29, 2021 at 7:17 PM
    • #6,815
    Quote from Flight

Pa uvijek je sve opet na indeksu i FFA. Pardon, važan check point je prošao - uprava nije niš zasrala i sad se lakše mogu raditi projekcije tj "klađenje" na vozarine.

Dividenda mi izgleda izvjesno. Generalno očekivani korak u pravom smjeru. I kad vozarine padnu još bar 2 kvartala laga nas čeka. Za dugoročno 5+ god ostatli u Atpl mi ne izgleda izvjesno. A valjda i vecina tako gleda u tu cikličnost i svi bi bežaniju na vrhu napravili. Gdje je, tko zna :).

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • July 29, 2021 at 7:18 PM
    • #6,816

Lipi moji, nadam se da ste zadovoljni izvjestajem za 2q i da je u skladu s vasim ocekivanjima.

Proucavanje i analiza su se isplatili, sve vise znamo i procjene su sve bolje i blize stvarnom rezultatu. Bravo za sve. Znanje je moc. :))

Prilicno dobro smo procijenili i uposlenost flote, koju smo stavili na 95%. Po izvjestaju je 94,39 %.

Vrijeme je da proglasimo i pobjednika drugog kvartala i dodijelimo pehar. :)) Vidim da ste vec uocili da je to Forumas 6. ;)

Ovaj put je najblizu prognozu ostvarenom rezultatu za 2q dao Sinner99 !!! 3x BRAVO ZA SINNERA!!! :)

Koliko sam mogla primjetiti, doslovno ste svi misljenja da ce 3q biti znacajno bolji jer vec sada otprilike znamo vozarine po kojima plove, a i jedan brod manje je pod dugorocnim ugovorom pa ce uloviti ove dobre vozarine. Mozda se stvarno mozemo nadati nekoj dividendici. Ako citaju, nek znaju da bi nas iznimno veselilo. :))

p.s. Samo cu jos iskoristiti priliku i zahvaliti vam se svima za svaki link, izvor informacije, kalkulaciju i svaki potkrijepljeni argument jer znate da vas pazljivo citam na svim temama i da se ne vodim fantaziranjima i pretpostavkama iz glave i prognozama od palca. Hvala svakom od vas za svaku pomoc i dobronamjeran savjet, jako sam puno naucila od kada sam s vama, a i ogromno zaradila. Ovo je bas easy money i El Dorado :), ako nemas emocija i vodis se cinjenicama, financijskom analizom, izracunom, pouzdanom informacijom i perspektivom branse. Na ovaj nacin se uoci dok jos nisu u fokusu i nisko kupuje, a isto tako brzo prilagodi novonastalnoj situaciji i proda na vrijeme. Ne treba biti pohlepan, svaki prinos je dobar prinos. :)) Uz to sam i misljenja da nam moze biti bolje samo ako nam je svima dobro. Mi protiv velikih. Idemo dalje. :))

• BabaLuji
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • July 29, 2021 at 8:42 PM
    • #6,817
    Odlični rezultati Atlantske plovidbe
    DUBROVNIK - Ostvarena dobit Grupe koja uključuje dobit pripisanu imateljima kapitala iznosi 45,4 mil. HRK. U istom razdoblju prošle godine ostvaren je gubitak…
    www.seebiz.eu

Dobro je da se malo za siru publiku napise clanak...

• tizian1
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,545
    • July 29, 2021 at 8:50 PM
    • #6,818
    Quote from tin

Capovi izgleda spremaju opet na uzlet iznad 40000 usd a kako vidim na futuresima fino vuku gore i panamaxi i supre...vanka se sve zeleni ...izvješće ATPL odlično kako je i očekivano još jedan brod više na SPOTU...a brodovi na SPOTU vidimo svi preko 30 000 usd...čeka nas vruća jesen i ako Bog da još jedno očekivano dobro izvješće s 50+ mil.kn dobiti.

Mislim da smo dobro prognozirali dobit za 2 kvartal....ja sam osobno i očekivao 30-35 mil. kn

Sad se već može reći da neće više biti ispod 50 mil. kn dobiti po kvartalima koji slijede. Kad se trenutne vozarine implementiraju onda će biti 100 mil. kn po kvartalu, konzervativno....pomalo i strpljivo :-)))

Znate po koliko je Floričić svojedobno prodavo ATPL? Po 800.

Ozbiljni znalci su prodavali tada po 500-600 i brutalno zaradili. Većina ekipe je prodala ipak jeftinije tada ali i oni su lijepo zaradili. Ali zapravo mrvice. Cijena dionice je otišla na 3.500.

Hoću reći, ako se nastavi rast vozarina možemo imati brutalnu dobit i brutalan rast cijene dionice. Treba vremena.

Eksponencijalni rast zarade.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • July 29, 2021 at 9:36 PM
    • #6,819
    Quote from tizian1
    Quote from tin

Mislim da smo dobro prognozirali dobit za 2 kvartal....ja sam osobno i očekivao 30-35 mil. kn

Sad se već može reći da neće više biti ispod 50 mil. kn dobiti po kvartalima koji slijede. Kad se trenutne vozarine implementiraju onda će biti 100 mil. kn po kvartalu, konzervativno....pomalo i strpljivo :-)))

Ozbiljni znalci su prodavali tada po 500-600 i brutalno zaradili. Većina ekipe je prodala ipak jeftinije tada ali i oni su lijepo zaradili. Ali zapravo mrvice. Cijena dionice je otišla na 3.500.

Hoću reći, ako se nastavi rast vozarina možemo imati brutalnu dobit i brutalan rast cijene dionice. Treba vremena.

Display More

Tako je.

To je na tragu onih predvidjanja da pravo vrijeme za prave znalce dolazi tek 2023, a mozda i kasnije.

Sad je tek pocetak dobre atmosfere oko bulkera, nakon jos 3-4 dobra kvartala to ce postati jako dobra prica, a 2023-2024 totalna euforija.

Naprosto smo sad zajahali i ne treba se zaletavati. Prazan ask sve do 440 ovih dana je sugerirao da vecina ulagaca ne razmislja o prodaji uskoro.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 29, 2021 at 10:22 PM
    • #6,820
    Quote from tizian1
    Quote from tin

Display More

A zašto je ovdje uvijek naglasak na prošlosti, a kad ja povučem tridesetogodišnji graf BDI-a onda se svi zaklinju u budućnost?

Ja mislim da se rast cijena na nekdasnje razine neće vise nikad ponoviti. A dokle će rasti, pojma nemam. ATPL ima popriličan freefloat. Za pogurati i odrzavati cijenu treba goriva. Ja mislim da ATPL treba sto prije u dokap. Vjerujem da bi sad i mirovinci bili spremni podržati tu nakanu.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 27, 2025 at 5:56 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 27, 2025 at 5:56 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 27, 2025 at 4:34 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. All

May 27, 2025 at 4:34 PM
    1. CROS (CROATIA osiguranje d.d.) 68

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:22 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 27, 2025 at 1:02 PM
    2. Odgovora
      68
      Pregleda
      31k
      68
    3. marinac

May 27, 2025 at 1:02 PM
    1. Best buy 1.4k

• gta1
      • February 15, 2020 at 10:05 PM
      • Dionice
      • gta1
      • May 27, 2025 at 12:54 PM
    2. Odgovora
      1.4k
      Pregleda
      792k
      1.4k
    3. All

May 27, 2025 at 12:54 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 27, 2025 at 12:45 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      836k
      1.9k
    3. All

May 27, 2025 at 12:45 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 27, 2025 at 5:56 PM
  • Što smo danas tržili

All May 27, 2025 at 4:34 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 27, 2025 at 1:02 PM
  • Best buy

All May 27, 2025 at 12:54 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 27, 2025 at 12:45 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Takamina May 27, 2025 at 11:31 AM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 26, 2025 at 11:34 AM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

fantom May 26, 2025 at 10:42 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

mikromakrto May 26, 2025 at 10:19 AM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

All May 26, 2025 at 9:40 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago