Display Morekvartalna dividenda je vrh, a time bi se i uprava pritisnula da bude malo proaktivnija i transparentija.
pretpostavljam da ste ovo gore izračunali neki "breakeven" za profitabilnost.
da se mene pita, ostavio bih nešto cash-a na računu čisto za ne daj Bože, jer je trenutno omjer novca na računu i kratkoročnih financijskih obveza 1:1.
KRATKOROČNE OBVEZE
Obveze za zajmove, depozite i slično 12.723.262
Obveze prema bankama i drugim financijskim institucijama 13.249.314
NOVAC U BANCI I BLAGAJNI 23.217.258
ovi ostali argumenti su apsolutno na mjestu.
sjećam se da sam na isto bio upozoravao i ekipu na ADPL da ne jašu toliko i isključivo po dividendi, pa im se na kraju desila Rusija (a svi znamo šta je to značilo za cijenu dionice).
ako se ovdi pametno skupite oko bitnih stvari, a to je održivost poslovanja na dugi rok (pretpostavljam da tako i razmišljate, jer i idete u smjeru kvartalne dividende), onda je samo bitno staviti neki omjer koji društvo neće "zaklati", a institucionalce će privući (realno, oni masovno ulaze i u dionice sa iznosima dividende koji ne pokrivaju niti FED-ovu ili ECB-ovu ciljanu dugoročnu inflaciju, tako da...).
nemam dionice, ali to je neko moje razmišljanje kako bi ja, i kao poslovni čovjek, i kao investitor, da pomirim da su mi obje strane zadovoljene.
naravno, treba imati na umu i da se flota povremeno treba održavati i obnavljati (CAPEX), ali ni tu sad bit sulud, nego se prilagođavati okolnostima.
inače, svaki aktivizam podržavam, al još više podržavam gledanje na duge staze, jer ako ovdi svi budu pametni, ova dionica komotno može postati III. mirovinski stup.
pratim situaciju, i ako mi se cijela priča svidi, možda i ja napokon izađem iz cash pozicije
"pratim situaciju, i ako mi se cijela priča svidi, možda i ja napokon izađem iz cash pozicije"
Malo kasno brajo pališ, diona je već porasla za 20 - 25%, ali bit će opet prilike za ulazak
Moram priznati da sam se bio malo uplašio kada sam vidio godišnje izvješće, ali izvukli su
situaciju sa prijedlogom dividende, pa hvala im na tome, a sad da li će biti kvartalna ili
jednokratna ili u dionicama manje je bitno, ali svaki aktivizam podržavam, pogotovo
od Vergilija, mojeg Riječanina, Forza Fiume .
Futuresi se crvene, a izvješće za Q1 bi mogla biti banana, pa ako vozarine uskoro ne krenu
gore bit će borba na bidu i asku, zato je toliko i zanimljiva ova diona, pa ima preko nekoliko
tisuća malih dioničara, ali vjerujte mi, kruh je to sa sedam kora, pravi mornarski .
Ali, na kraju i igra se računa, pa je i svaka zarada ovdje još slađa od drugih dosadnih dionica,
tipa Medika koja samo cijelo vrijeme raste, a Ivana redovito subotom piše svoje best buy PR
preporuke i postotke koliko je zaradila