Jesu li EU brodovi ako je firma sa sjedištem u Londonu ili Švicarskoj?
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Ako se ne varam vecina brodova na svijetu plovi pod zastavom Liberije i Paname. Pod kojom plove brodovi AP?
-
Mislim da je to totalno nebitno u ovoj priči.
-
Kolega. Samo sam otvorio link, malo se borio s veličinom slova, popunio i isprintao. Jedino ako ju želite spremiti za uspomenu
Evo i ja nepismen uspio otvoriti link. Hvala kolega.
Sutra šaljem punomoć i i prijavu sa svojih skromnih 252 kom. Nije puno al veseli.
-
Ovjerena punomoc je stotinjak kuna ... otvorite takujine I platite sada kad se nudi prilika , dosta kukanja po forumu , imate priliku biti aktivini dionicari. Ako Bojan dodje sa nekih 150k komada , to vam je dragi moji 10ak posto firme , nije zahebancija. Evo ja I jedan moj kolega smo poslali punomoc na 1k komada , još 150 takvih I na konju smo . Ajmo sada !
P.s Možda se I Cerp pridruzi kad vide da se nesto zbiva , inicijativa ima šansu, budimo dio povijesti!
-
- Official Post
Postovane kolege,
neizmjerno mi je drago vidjeti ovakvu inicijativu, pogotovo na ovoj temi koju je ponekad jako tesko moderirati
Ovo je prava svrha i bit postojanja ovog foruma. Nadam se u buducnosti vidjeti jos ovakvih i slicnih inicijativa i na drugim temama.
Ako bilo kako jos forum moze pomoci stojim na raspolaganju.
Sretno!
-
Na otoku sam i nije mi bas jednostavno ovo s ovjerom punomoći kod javnog bilježnika pa se pitam s obzirom da ovjera punomoći za zastupanje na GS nije zakonska obveza i da nijedno društvo čijim sam skupštinama prisustvovala, nije to tražilo zašto je Atpl takvu proceduru predvidjela Statutom društva ?
Prošle godine radili su izmjene i dopune Statuta, između ostalog i tog članka, čini mi se 54. kojim se traži ovjera punomoći kod javnog bilježnika što predstavlja nepotreban izdatak dioničarima, a može se smatrati i donekle ograničavajućem faktorom u ostvarivanju svojih prava dioničara prisustvovanju i odlučivanju na GS društva. Nadalje, zahtjev da se ovjerene punomoći dostave 7 dana prije održavanja skupštine je besmislen jer smatram samo bitnom prijavu dioničara za sudjelovanje, a da li je glasao dioničar osobno ili preko zastupnika zaista je irelevantno.
Na posljednjoj GS društva na kojoj sam bila prošle jeseni imala sam nekoliko punomoći koje sam predala na prijemu i registraciji dioničara prilikom dolaska na skupštinu, naravno bez ovjere J. bilježnika.
Za milijunsku parnicu za odštetu odvjetniku potpišem punomoć i pošaljem mailom, naravno bez ovjere javnog bilježnika.
Ali zašto bi bilo jednostavno kad može komplicirano.
-
Zašto punomoć i zašto komplikacije oko punomoći i glasanja?
Pa zato jer ekipa iz firme i nekoliko većih dionicara ne zele mnogo sudionika na skupštini. Zele kontrolu. Sto se manje dionicara pojavi na skupštini to su jače garancije da će se njihov utjecaj u društvu nastaviti bez značajnijih promjena. Jedno je povećanje transparentnosti, a drugo prepuštanje participiranja u upravljanju i odlučivanju velikoj skupini manjinskih dionicara.
-
Pa zato jer ekipa iz firme i nekoliko većih dionicara ne zele mnogo sudionika na skupštini. Zele kontrolu. Sto se manje dionicara pojavi na skupštini to su jače garancije da će se njihov utjecaj u društvu nastaviti bez značajnijih promjena. Jedno je povećanje transparentnosti, a drugo prepuštanje participiranja u upravljanju i odlučivanju velikoj skupini manjinskih dionicara.
Sad imamo priliku i sebi i njima pokazati koliko nas ima. Sad se kuje željezo! Na skupštini trebamo bit najmanje dvojica. Jedan koji će glasati i imati punomoći, a drugi koji će bit kraj štekera za svjetlo u slučaju da preglasamo, a oni požele ugasit svjetlo i poništit skupštinu kao što se znalo događati na drugim skupštinama kad je gorilo.
-
Neka ekipa koja želi kontrolu nad upravljanjem jednostavno pokupuje sve što se nudi i navuku se na barem 60% i riješe nas malih komaraca.
-
-
Pa da netko ne priupita : A gdje je pečat: D
Sad imamo priliku i sebi i njima pokazati koliko nas ima. Sad se kuje željezo!
Tako je:
-
Danas sam bas u cjepidlačkom raspoloženju pa evo još malo brljanja.
Atpl povlači podatke o vlasnicima dionica iz SKDD 6 dana prije održavanja skupštine. Šest dana plus dva je 8 dana. Jel to knjigu dioničara u današnje informatičko doba poštar na biciklu vozi iz Zagreba u Dubrovnik ?
Što s dionicama koje će se protrgovali i promijeniti vlasnika u tom periodu ?
Jel to negdje regulirano i kako ?
Punomoć za zastupanje dioničarka Mara ili Bara koja ima 100 dionica danas posalje Bojanu, ali sutra kupi još 100 dionica. S obzirom na gore navedeno povlačenje podataka i s obzirom da je gospodina Bojana ovlastila da je zastupa kao vlasnicu 100 dionica društva s koliko dionica Mara ili Bara sudjeluje i glasa na skupštini preko opunomoćenika ?
Ufff, sto vise razmisljam sve se vise otvara pitanja bez odgovora.
-
Zabrana ruskog izvoza ćumura dobra je za Panamax i Capeove
Ban on Russian coal drives Europe to scramble for cargoes, reshaping trades | TradeWindsBulker markets have been buffeted by changes in trading patterns and inefficiencies in vessel supply this year, which analysts say will intensify after the EU bwww.tradewindsnews.com -
Atpl povlači podatke o vlasnicima dionica iz SKDD 6 dana prije održavanja skupštine. Šest dana plus dva je 8 dana. Jel to knjigu dioničara u današnje informatičko doba poštar na biciklu vozi iz Zagreba u Dubrovnik ?
Punomoć za zastupanje dioničarka Mara ili Bara koja ima 100 dionica danas posalje Bojanu, ali sutra kupi još 100 dionica. S obzirom na gore navedeno povlačenje podataka i s obzirom da je gospodina Bojana ovlastila da je zastupa kao vlasnicu 100 dionica društva s koliko dionica Mara ili Bara sudjeluje i glasa na skupštini preko opunomoćenika ?
Evo nalo za Daru a malo i za Buba maru, kako je u pozivu za GS Valamara na dan 21.09.
Na Glavnoj skupštini imaju pravo sudjelovati dioničari, osobno ili putem punomoćnika, koji, sukladno odredbi članka 279. Zak ona o trgovačkim društvima (dalje: ZTD) najkasnije šest (6) dana prije dana održavanja Glavne skupštine pismeno prijave Društvu namjeru sudjelovanja na Glavnoj skupštini, odnosno ako prijava za sudjelovanje na Glavnoj skupštini prispije u sjedište Društva u Poreču, Stancija Kaligari 1, najkasnije do dana 14. rujna 2022. godine.
Za broj glasova koji pojedinom dioničaru pripada na Glavnoj skupštini, kao i osoba koja se smatra dioničarom, mjerodavno je stanje u registru Središnjeg klirinškog depozitarnog druš tva d.d. na zadnji dan roka za prispijeće prijave sudjelovanja na Glavnoj skupštini.
-
Evo nalo za Daru a malo i za Buba maru, kako je u pozivu za GS Valamara na dan 21.09.
Na Glavnoj skupštini imaju pravo sudjelovati dioničari, osobno ili putem punomoćnika, koji, sukladno odredbi članka 279. Zak ona o trgovačkim društvima (dalje: ZTD) najkasnije šest (6) dana prije dana održavanja Glavne skupštine pismeno prijave Društvu namjeru sudjelovanja na Glavnoj skupštini, odnosno ako prijava za sudjelovanje na Glavnoj skupštini prispije u sjedište Društva u Poreču, Stancija Kaligari 1, najkasnije do dana 14. rujna 2022. godine.
Za broj glasova koji pojedinom dioničaru pripada na Glavnoj skupštini, kao i osoba koja se smatra dioničarom, mjerodavno je stanje u registru Središnjeg klirinškog depozitarnog druš tva d.d. na zadnji dan roka za prispijeće prijave sudjelovanja na Glavnoj skupštini.
(2) Statutom se sudjelovanje na glavnoj skupštini ili korištenje pravom glasa MOŽE uvjetovati s time da dioničari unaprijed prijave svoje sudjelovanje na glavnoj skupštini. Prijava mora prispjeti društvu na za to u pozivu navedenu adresu najkasnije šest dana prije održavanja glavne skupštine, AKO SE ZA TO STATUTOM NE PREDVIDI neki kalendarskim danima određen KRAĆI ROK.
(čl. 279. ZTD)
Mara , Dara i Buba Mara se neda smesti i dalje smatra da se Statutom može sve urediti i bolje i brže i lakše i kraće i jednostavnije i sigurnije i poštenije ……ZTD ostavlja svakakve mogućnosti i ne predstavlja tehnološkog kočničara.
U išcekivanju skupština elektroničkom komunikacijom
LP
Mara, Dara i Buba Mara
-
Krajnje je vrijeme da se krene u korak s tehnologijom i omogući sudjelovanje i glasanje na GS na daljinu. Postavljanje najobičnije kamere i mikrofona je minimum minimuma. Ne samo za ATPL već za sve listane kompanije.
Jasno, za to bi prvo trebalo srediti baze podataka SKDDa i ZSE, da svaki ulagač ima prijavljenu mail adresu gdje će mu na dan održavanja GS doći anketa s pitanjima na GS i gdje može odgovoriti.
-
Kolegice, to čime se vi bavite potpuno je nebitno trenutno. Zakon je ovdje jasan i većina društava primjenjuje zakonom propisane rokove. Ne znam zašto ni ih kratli. Skupština se ionako pozivom najavljuje najkasnije mjesec dana prije održavanja. Mislim da nepotrebno talambasate oko nebitnog.
Nekakve skupštine elektroničkom komunikacijom koliko ja znam nigdje lokalno nisu u primjeni osim sto se glasovi mogu prebrojavati elektronički i sumirati rezulatati klikom na token uređaj za glasanje.
-
Ja šaljem danas poštom punomoć, ajmo to odraditi jer nema još puno vremena, neće se nitko umjesto nas boriti....
-
Na otoku sam i nije mi bas jednostavno ovo s ovjerom punomoći kod javnog bilježnika pa se pitam s obzirom da ovjera punomoći za zastupanje na GS nije zakonska obveza i da nijedno društvo čijim sam skupštinama prisustvovala, nije to tražilo zašto je Atpl takvu proceduru predvidjela Statutom društva ?
Prošle godine radili su izmjene i dopune Statuta, između ostalog i tog članka, čini mi se 54. kojim se traži ovjera punomoći kod javnog bilježnika što predstavlja nepotreban izdatak dioničarima, a može se smatrati i donekle ograničavajućem faktorom u ostvarivanju svojih prava dioničara prisustvovanju i odlučivanju na GS društva. Nadalje, zahtjev da se ovjerene punomoći dostave 7 dana prije održavanja skupštine je besmislen jer smatram samo bitnom prijavu dioničara za sudjelovanje, a da li je glasao dioničar osobno ili preko zastupnika zaista je irelevantno.
Na posljednjoj GS društva na kojoj sam bila prošle jeseni imala sam nekoliko punomoći koje sam predala na prijemu i registraciji dioničara prilikom dolaska na skupštinu, naravno bez ovjere J. bilježnika.
Za milijunsku parnicu za odštetu odvjetniku potpišem punomoć i pošaljem mailom, naravno bez ovjere javnog bilježnika.
Ali zašto bi bilo jednostavno kad može komplicirano.
Kao i za protuprijedlog dividende, mogu se napraviti protuprijedlozi za druge promjene, s obzirom na odaziv za davanje punomoci ovo je idealna prilika za takve stvari ako se zele progurati.
-
Nemam ništa protiv dividende,dapače to mi je jako bitna stvar kod ulaganja. U ovakvom vremenu neizvjesnosti i velikih ulaganja možda i nije realno za veliku dividendu ? I ako bi izbacili jednokratnu stavku od prosle godine ,dividenda od 60 kn je značajno više od 40% payout koliko stoji u statutu
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner