Heh, ako ćemo iskreno, to se tako ne radi. Nije bas vlasnistvo toliko raspršeno kako neki ovdje tvrde. Atlantska je firma pod kontrolom nekoliko kljucnih dionicara i većeg broja zaposlenika. Ako oni recimo drze izmedju 30 i 40% vlasništva, jasno je koliko se mora sakupiti glasova za izglasavanje protuprijedloga i koliko je to vjerojatno i moguće. Osim toga, ne možeš tražiti 3 puta vecu dividendu od predložene temeljem isplata nekih drugih brodara. To se najprije pokuša iskomunicirati sa predstavnicima firme i barem jednim, najvećim dioničarem, a ne ja bih htio…. Svi mi nešto hoćemo. Pitanje je koliko je ostvarenje naših htijenja moguće. Obzirom da se skupština održava u Dubrovniku vrlo su male šanse da protuprijedlog prođe na skupštini. Osim ako ga ključni dionicari i zaposlenici ne podrže.
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Treba pokusati, ali treba takve prijedloge ipak kažem najprije barem pokusati iskomunicirati sa ključnim ljudima u kompaniji, kako vlasnicima tako i dioničarima. Mislim da gđa. Putica može otvoriti vrata za tu komunikaciju.
-
Koliko nam treba komda?
Jedan više od onih koji su protiv.
Forza Fiume, bravo Bojane!
-
Evo ja mogu dati glas za oko 6,7 tk
-
Heh, ako ćemo iskreno, to se tako ne radi. Nije bas vlasnistvo toliko raspršeno kako neki ovdje tvrde. Atlantska je firma pod kontrolom nekoliko kljucnih dionicara i većeg broja zaposlenika. Ako oni recimo drze izmedju 30 i 40% vlasništva, jasno je koliko se mora sakupiti glasova za izglasavanje protuprijedloga i koliko je to vjerojatno i moguće. Osim toga, ne možeš tražiti 3 puta vecu dividendu od predložene temeljem isplata nekih drugih brodara. To se najprije pokuša iskomunicirati sa predstavnicima firme i barem jednim, najvećim dioničarem, a ne ja bih htio…. Svi mi nešto hoćemo. Pitanje je koliko je ostvarenje naših htijenja moguće. Obzirom da se skupština održava u Dubrovniku vrlo su male šanse da protuprijedlog prođe na skupštini. Osim ako ga ključni dionicari i zaposlenici ne podrže.
Kljucni dionicari iz top 10 su uvijek bitni tesko i nemoguce da bi prijedlog prosao bez nekoga iz top 10 koji bi podrzao prijedlog, o stavu tih dionicara necemo ni znat do glavne skupstine, zato na skupstinama zna biti i veselo jer ne znas tko u kojem smjeru puse, konkretno o mom glasovanju o prijedlogu bit ce obrazlozenje uprave o razlozima koji bi bili protiv toga ako im je takav stav, a iza kojih razloga ipak stoji konkretno objasnjenje, a ne u rukavicama " trust me bro"
-
Ako dionica slučajno sklizne na 400 kn, a nadam se da neće, te ako nekim slučajem izglasaju divku od 60 kn, to bi bio 15% omjer divke na cijenu dionice .
Gdje su sada fondovi na kupnji, jer ima još neka dionica u Hrvatskoj koja ostvaruje takav povrat, ne znam, nisam siguran.
Možda prebacuju na privatne račune 🤔
Ako me prihvate Bojanov protuprijedlog, nek se nađemo na sredini 30kn divka, ostalih 30kn nek uloze u otkup svojih dionica na ZSE 👌… Ako im budu trebale pare, mogu komotno te dionice prodati kasnije po duplo… naci ce se netko i iz vana ako nasi fondovi i banke nisu zainteresirani
Hm da im i ja posaljem protuprijedlog 😀
-
Treba pokusati, ali treba takve prijedloge ipak kažem najprije barem pokusati iskomunicirati sa ključnim ljudima u kompaniji, kako vlasnicima tako i dioničarima. Mislim da gđa. Putica može otvoriti vrata za tu komunikaciju.
Ili uprava treba bolje iskomunicirati stanje kompanije, smjer razvoja i ocekivanja poslovanja u blizoj buducnosti prema stanju ugovorenosti-troskova, pa bi onda imali bolje misljenje o tome sta je primjerno ili nije u datom trenutku.
-
G. Bojane, gdje da potpišem punomoć za mojih 2.000 kom?
Ajde da VAS VIDIM koliko nas ima i sa kojim količinama koji smo ZA!!!
-
700
-
Na skupštini se mogu postavljati pitanja o stanju u kompaniji samo ih treba upakirati u odgovarajuće odredbe ZTD-a. Pravo na obaviještenost i sl.
Teoretski o protuprijedlogu se ni ne treba raspravljati niti o njemu glasati na skupštini. Ako predsjedavajući skupštine da prednost prijedlogu uprave pa ako se o istome donese pozitivna odluka većinom prisutnih glasova, o protuprijedlogu se onda neće glasovati. No, ne mislim da ce skupština ići tim tokom i da je vjerojatno da ce se najprije glasati o protuprijedlogu, a ako isti ne prođe onda o prijedlogu uprave.
Ne bi bilo loše da se vidi kako “dišu” dionicari i tu bi protuprijedlog mogao imati smisla, iako je vjerojatno pretjeran. No, ako ništa drugo, barem sugerira ključnim dioničarima, izvrsnim direktorima i UO da dionicari zele i očekuju vece isplate dividendi u budućnosti.
-
-
Imate u pozivu na glavnu skupštinu sve informacije oko sudjelovanja i punomoći.
QuoteNa Glavnoj skupitini ima pravo sudjelovati svaki dionidar koji je upisan u knjigu dionica Drultva
kao vlasnik dionice na ime na zavrletku radnog dana 24. kolovoza 2022. godine i koji svoje
sudjelovanje, osobno ili putem svog punomoinika, u pisanom obliku prijavi DruStvu najkasnije 6
(5est) dana prije dana odriavanja Glavne skup5tine (pri temu se u taj rok ne uradunava dan
prispijeia prijave Dru5tvu) odnosno najkasnije dana 24. kolovoza 2022. godine.
Obrazac prijave za sudjelovanje na Glavnoj skupitini mo:e se preuzeti u sjedi5tu Drultva te na
internetskim stra nicama Druitva (http://www.atlant. h r).
Prijava za sudjelovanje na Glavnoj skupitini moie se dostaviti Drustvu poitom preporuteno ili
predati neposred no/osobno na poslovnoj adresi Druitva u Dubrovniku, Dr. Ante Staraeviia 24, i
to svakog radnog dana (od ponedjeljka do petka) od 09:00 do 15:00 sati.
2. Dionidari mogu opunomoiiti druge osobe da ih zastupaju na Glavnoj skupitini Dru5tva. U tom
slutaju duini su, uz prijavu, priloiiti ipisanu punomoi ukoliko do sada izdana generalna punomoi
(do opoziva) vei nije poloiena u Druitvu.
U punomoii mora biti navedeno tko je izdao punomod i kome, ukupan broj dionica odnosno
glasova kojima raspolaie, te ovlaitenje punomodnlku da glasuje na Glavnoj skupitini, kao ipotpis
dioniiara koji izdaje punomoi. Ako je dionidar pravna osoba, uz punomoi se dostavlja i izvod iz
Upravni odbor i lzvrini direktori Druitva predlaiu Glavnoj skupitini donoienje sljedece Odluke:
sudskog ili drugog registra u koji je upisana pravna osoba, odnosno njegov preslik, iz kojeg je
vidljivo da je punomoi potpisala osoba koja je ovlaStena zastupati tu pravnu osobu.
Preporuta se koriStenje obrazaca punomoti koji se moie preuzeti u sjedistu Druitva te na
internetskim stranicama Drustva (http://www.atla nt. h r).Malo glupo kopira č,ć
-
Svaka čast Bojane!
-
700
250 komada
-
Sa 501kom uzimam divku
-
Sa 501kom uzimam divku
I to s crtom . Sutra ujutro kupujem još par desetaka komada, a ako ode ispod 400 i par stotina komada. Trenutno ne vidim bolje prilike od ATPL.
-
Evo baš nešto gledam, dividendni prinos za AP pa mi se nekako čini kako je krenulo još mrvicu i ispred Medike će biti na 4. mjestu. Mislim da prinos KBZ i Brionke ne treba komentirati. A ZABA je priča za sebe.
E sada.....😀, zašto svi prodaju i raste dividendni prinos ne znam, ali zamislimo da je većina kupovala pa da je cijena recimo +600 kn e onda bi za za dividendni prinos recimo Medike trebala dividenda 30 kn. Ahhhhh kakvo tržište.....traži od dionice ekstremno nizak P/NAV, i P/E a maksimalno visok dyps.
Hmmm nije li to hipokrizija, ajde možda treba i malo CAPEXA ??? cca?????
-
Činjenica je da su svi na forumu bili nezadovoljni predloženom dividendom od 20 kn. Protuprijedlog od 60 kn s obzirom na ostvarenu dobit nije nerealan, ali bez osobne nazočnosti ili davanja punomoći velikog broja malih dioničara je teško ostvariv.
Mislim da se možemo i moramo, mi mali dioničari, organizirati i biti nazočni u što većem broju na GS u Dubrovniku. Vremena još ima i šteta bi bilo propustiti priliku i podržati protuprijedlog.
-
-
Makni % ili pomnoži sa 100 i bit će ok
-
Makni % ili pomnoži sa 100 i bit će ok
Meni nije jasno zasto je INSW u protuprijedlogu kod racunanja medijana stranih div yield ali vjerojatno trazim dlaku u jajetu
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin