8 kn brutto, 7,1 kn netto.
3,75% DY, a inflacija osnovnih namirnica je 25% što znači da je DY daleko manji od inflacije.
Pa niste valjda očekivali 25% ???
Ja zadovoljan
Ma ne.
8 kn brutto, 7,1 kn netto.
3,75% DY, a inflacija osnovnih namirnica je 25% što znači da je DY daleko manji od inflacije.
Pa niste valjda očekivali 25% ???
Ja zadovoljan
Ma ne.
Stigoh, da. Hvala Vam na toplim riječima dobrodošlice.
Gledajte, za share buyback, akvizicije, reinvesitranje u vlastite projekte, otplatu duga i isplatu dividendi bitan je free cash flow jer sve iz njega ide, a kod HTa je nenormalno jak, daleko iznad mojih očekivanja. Naplata im je sigurno jako dobra, a imali su očito jako male kapitalne izdatke. Sami EPS kao takav je manje bitan, a kako znamo, da ga se i namjestiti. Po mojim nekim dosadašnjim valuacijama, a koje radim upravo kroz prosječni FCF unazad pet godina(ovdje i sedam), kad ga se pomnoži s 20 dođemo na tržišnu kapitalizaciju od oko 16 milijardi kuna za HT. Znači neka intrinzična vrijednost dionice bi trenutno bila 200, tj. 200 i kusur kuna. U pravu ste da je podcijenjena i da je potez dobar.
ERNT isto radi otkup, ali neće povlačiti vlastite, barem nisu najavili. Oni ako bi u budućnosti krenuli u to, onda bolje prvo neki stock split pa onda share buyback jer je malo ERNT dionica.
Najbolje bi ovdje prosli kad bi se DT odlucio na prodaju , to bi onda trebalo bit za omastit brk
Ovo i inače ovako napišu ili?
Za 2022. godinu Uprava trenutno očekuje isplatu dividende u iznosu od minimalno 6 kuna po dionici.
Uprava će pratiti učinke različitih parametara koji mogu imati utjecaj na kretanje dividende te
predložiti konačni iznos.
Ovo i inače ovako napišu ili?
Za 2022. godinu Uprava trenutno očekuje isplatu dividende u iznosu od minimalno 6 kuna po dionici.
Uprava će pratiti učinke različitih parametara koji mogu imati utjecaj na kretanje dividende te
predložiti konačni iznos.
Da.. To je minimum dobiti za koju u ovome trenutku smatraju da će moći isplatiti iduće godine, a za ovu godinu. I prošle godine su najavljivali na isti način.
Dio neto dobiti u iznosu od 637.768.168,00 kuna upotrijebit će se za isplatu dividende dioničarima, u iznosu od 8,00 kuna po dionici.
Netto ili se plaća porez
Netto ili se plaća porez
Plaća se porez. 10%. I eventualni prirez.
Jel u ovoj cijeni već računara Divka ili idemo na 200 kn
Prošle godine je pred ex div prolazio i po 197kn, čini mi se... Najbolje je što se se cijena ove dionice jako brzo oporavi. Ovog ljeta će povući do sada najveću količinu vlastitih dionica. Nije nemoguće da se cijena približi 200kn, uz toliki otkup i masivan FCF. S time da su sredstva za otkup vlastitih već od ranije alocirana baš za to. Tu je i Optima...
iako nisam neki poznavatelj sektora, onako bez dubokog kopanja i analiziranja, meni ovaj papir izgleda vrlo primamljiv na ovim cijenama i poznatim činjenicama i na duže staze. jedino mi onaj p/e omjer malo ružan.
ima li tko stručniji volje podijeliti mišljenje?
iako nisam neki poznavatelj sektora, onako bez dubokog kopanja i analiziranja, meni ovaj papir izgleda vrlo primamljiv na ovim cijenama i poznatim činjenicama i na duže staze. jedino mi onaj p/e omjer malo ružan.
ima li tko stručniji volje podijeliti mišljenje
Ako prihodi ostanu stabilni,mislim da ce se taj omjer značajno smanjit. Nadodajte dobiti amortizaciju zadnjih par godina pa usporedite s cijenom. Mislim da ce se amortizacija sada smanjivat
ima li tko stručniji volje podijeliti mišljenje
Ako prihodi ostanu stabilni,mislim da ce se taj omjer značajno smanjit. Nadodajte dobiti amortizaciju zadnjih par godina pa usporedite s cijenom. Mislim da ce se amortizacija sada smanjivat
Amortizacija se neće smanjivati iz više razloga a spomenuti ću samo jedan: inflaciju.
Prihodi će ostati stabilni.
Cijena dionice je ok, dosta pasivna.
Koji je zadnji dan kupnje za dobiti dividendu?
Koji je zadnji dan kupnje za dobiti dividendu?
03.05.- utorak
odmah ronimo za dividendu ... interesting
Uobicajena praksa na ZSE , ali bas zamorno vise.
Uobicajena praksa na ZSE , ali bas zamorno vise.
To je formula za napravit porezno priznati gubitak u godini. I meni je trebalo neko vrijeme da skužim😉
Pojavio se i još jedan jači igrač.... pitanje je kak se dalje bude za "divku" ronilo!???
Jutros sjela dividenda!