Posts by istriano

  Stanje u Poreču je odlično = gužvasto. Svi kafići, restorani, pizzerije su puni - teško je doći do stola. U subotu (večernji đir po gradu) krcata riva, Decumanus, trgovi. Hoteli - Marea pun, hotel Park (Lagunin) pun, Parentino - bivši Zagreb pun (supruga radi u njemu) preko 1000 gostiju. Razgovarao sam sa direktorom jednog hotela - kaže mi: "samo da tako potraje do 31.08. Sve dalje je veliki plus.". Kolega Barik je, čini mi se, katastrofičar.


  I još ovo... Na području Poreča trenutno boravi 25% manje gostiju od rekordne 2019. (http://www.porestina.info)

  Možda i nije toliko loše. Radnika ima, a evo, i Valamar daje nagrade radnicima i to za lipanj 1300,00 kn netto - isplata sa plaćom 10.07.. Za srpanj i kolovoz po 1000,00 kn netto - pod pretpostavkom da sezona bude uspješna (za sada ide odlično). Poreč je dobro popunjen i gužve su na cestama i po gradu. Nije kao 2019. ali ide se u dobrom smjeru. Tek predstoje udarni vikendi (već idući). Temperatura +32, more +25-26, plaže dobro popunjene. Sinoć u Špadićima puni parkinzi Maree (valamar) i Parka (Plava laguna), terase restorana dobro popunjene - pustimo sad 2019... Ovo sada je jako dobro i ide na još bolje...

  U Poreču i okolici je prilično "gužvasto" na cestama i u samim mjestima. Puno stranih registracija, u hotelu Parentino su očekivali 300 gostiju - došlo ih je 800. Dekumanova puna, kafići puni (uz obavezan razmak) tako da se uglavnom čeka da bi se moglo sjesti za stol i popiti piće. Jedino što vrijeme malo zeza.

  Ista stvar i kod mene. Ja sam zvao ZABA-u i rekli su mi da je do njih (binance-a). Nisam isprobavao falš adresu tako da ne znam prolazi li na taj način. Najbolja opcija je revolut. Ako plaćaš karticom provizija je skoro 4 %.

  Sada:


  ADPL 10%

  ATPL

  ERNT 5%

  HT 10%

  HTPK

  IGH

  INGR

  OPTE 5%

  RIVP 20%

  SAPN

  VLEN 10%


  Postoci su "odokativni" +-1-2 %. bez postotaka - male količine


  Fondovi : ZB aktiv, Intercapital GE, ZB Global 5%


  Crypto: BTC, Stellar i REN 5%

  reče mi neki lik iz amerike koji kao navodno ima neke info da bi ovaj dogecoin mogao porasti. kad vidim da trenutno u mjenjačnici možeš unovčiti 95 vrsta coina onda mi to malo liči na vračanje. pa ako prođe onda jesam ti rekao. no nek ostane upisano da je na današnji dan 0,37kn.

  evo da citiram sam sebe. 0,59 HRK samo danas je rast od 33%. naravno da ništa nisam uložio :thumbdown:

  svašta  1,70 HRK
  89,30%

  Ja nisam niti komentirao, a kamoli uložio...

  Prvi puta sam kupio stellar 11.04. i platio sam preko VISA bankovne kartice u EUR i provizija je uredno naplaćena (da nije radi konverzije???) Nalog sam dao preko ZABA još 11.04. ali još mi nije skinuto sa deviznog... Kažem zelen sam, tek sam ušao u to i moram puno toga još naučiti. Imam i Revolut ali ga nisam koristio ovaj put.