Posts by Kadisibil91

  Bez žurbe ,ima ih koji već računaju na to pa zauzimaju pozicije. Na čeki su :)

  .Ćemo pričekati svi skupa pa će spustit cijenu

  bome trebala je biti blokada ali petak 15.30. tamo su ostale samo čistačice. neki dan kad se bid ispraznio znao sam da je to pila naopako i očekivao sam rasplet događaja. na zse petak je pretežno dan za prevare. pošto nije bilo nikakve trgovine prije podne izgleda da je konspiracija bila na nivou.

  Koliko ja vidim Hanfa nije ništa ni objavila ni odobrila a ona je regulatorno tijelo.Ne čekamo li nju već tjednima ? Ovi sami odlučuju i iznose u javnost ,postavljaju svoje ljude u N.o. prije bilo kakve potvrde.Ludilo ,al ne treba sad cijepidlačit.Za koji dan bi mogla uslijedit javna ponuda.

  Je.Čak budući član N.o. kaže "jako brzu integraciju" .

  Će da vidimo🤨


  Ježina: Spremni smo provesti jako brzu integraciju Optime u Telemach | ICT Business
  Stupanjem na snagu novog Zakona početkom listopada i s ukidanjem ranije zabrane, ostvarena je jedna od pretpostavki za preuzimanje Optima telekoma, a nakon što…
  www.ictbusiness.info

  Kolega Machor..hoće li stići ovaj mazohist do 22.2. poprodavat sve ili će na žalost morati po većoj cijeni ... ^^

  Kolega #Kadisibil91,

  moje očekivanje je da će UG morati ponuditi cijenu (minimalno) 6,7 kn po dionici; ili neće prikupiti potreban % dionica.

  Bez obzira na čudan aranžman s mazohistom/gubitnikom.

  Ako im se ne žuri toliko,mislim prvo ide manja ponuda pa onda kada cijena padne mogu

  skupljati i kasnije ponuditi više.I to će biti vrlo teško prikupiti ako govorimo o 95%.

  Bez "stupanja u posjed" nema novog no-a.

  Upravo tako.Nego to onda i znači da neće proći godina dana od kad je obavljena ona zanimljiva transakcija po 6,7 kn? 26.2.2021 je bila vidljiva promjena.To bi značilo da je 23.2. realizirana?

  A to onda hipotetski znači da ako je Telemach bio kupac i ako se to dokaže, da ide ponuda po minimum 6,7 kn :) ?

  Ili to ne vrijedi ako je transakcija bila obavljena van burze ili je svejedno?

  Imam dojam da se je ovo jučer mirovinac vratio na bid, te je počistio ask sve do 14kn...očito je kraj godine i ide se u napucavanje cijene JDRN. Sad gdje mu je target na 14-15-16 kn , BOG će ga znati...kako bilo znat ćemo tko je u pon, odnosno u utorak.


  Ovo se je mijenjala banka koja je držala skrbnički račun, prije je bila adiko, sada je erste, vjerovatno se zato mirovinac i povukao sa bida jedno vrijeme.

  Ja nisam siguran da se mirovinac vratio na bid .Čak i ako je nije mu ništa uletilo u mrežu. Izgleda da ni po asku ni po bidu nije ništa kupio. Promjena u top 10 nema.


  Restorani na pomorskom dobru još bez jasnog vlasništva. Crikvenički vijećnici tražili mišljenje DORH-a - Novi list

  Porez je 10 % + prirez koji se razlikuje od grada do grada,ovisno gdje ste prijavljeni. Nikakav problem nije ispuniti online. Ja sam lani imao samo problem jer je 2020g bila prijestupna godina a pošto sam se vodio primjerima uporno sam stavljao 365 umjesto 366 dana pa mi nije htjelo povući .Sad za proteklu godinu treba staviti 365 u polje koje to traži.

  A koliko su zaposleni tamo ažurni i prate ili ne prate govori moj primjer od lani.Nakon telefonskog razgovora i kod mog spomena da je porez za ovo godinu još 12 % iako je već bilo promjenjeno na 10% samo vrijedi od slijedeće godine teta se čudi i veli to ćemo još viditi :) .


  Pitanje,

  da li se predaje JOPPD i kad sam te godine bio u gubitku?

  Da li i kod oporezivanja kapitalne dobiti vrijedi prijenos poreznog gubitka pa sam onda eventualno oslobođen plaćanja poreza na kapitalnu dobit ako u sljedećoj godini budem u plusu?

  Ili je sistem kad imaš dobit, plati, kad si u gubitku: tko te šljivi, više sreće drugi puta!

  Ne predajete ništa ako ste u gubitku.I ovo zadnje što ste napisali je točno.

  Ulaskom u ovu godinu puno se trguje a malo piše . Izgleda da se nema vremena za pisanje. Pa nisu dionice zec da pobjegnu. :)

  Nego što sad čekamo ? Ponudu za male dioničare i odobrenje Hanfe ili obrnuto? 5,36 je u ruci a 6,70 na grani ,9 u zraku a 15 kako su neki pisali na Marsu ^^.
  Ostarit ćemo čekajući. Par sezona ovo preuzimanje i još takvih par i penzija. Mislim da je dugoročno ulaganje u dionice besmisleno. Čak i oni koji suprotno tvrde unutra su samo zbog minusa a prvom pravom prigodom bi izašli. Prekratak je život za dugoročno ulaganje ovog tipa čak i za nešto "sigurno".

  Gospon prodavač mislim da jadan nije ništa kriv.Jednostavan je razlog. Okomili smo se bez razloga na njega.On je samo pobrkao zadavanje naloga.S obzirom da je ušao po 6,7 kn a zna se da ispod 5,36 ponuda za ostale neće ići,nema drugog načina nego da kupuje još te da smanji prosjek. Brokera briga, provizija ide nema ga zašto obavještavati. I tako 3 tjedna...Nadam se da će ga netko upozoriti da mu nebi izgorilo i ovih preostalih 2 mil.komada. Stvarno nema sreće.Uz kupnju po 6,7 par mjeseci prije objave sad još i ovo.S druge strane gospođa je imala sreće kod te realizacije.Treba naravno u današnje doba uz znanje,informacije ,iskustvo,imati i sreću.

  Ajmo otvoreno, jel postoji način da nas ovdje sj...bu? Ovo je ipak Hrvatska, kad treba sj... male sve je dopušteno. Koliko sam shvatio ponuda za preuzimanje mora ići po 5.36

  Ne baš.Rečeno je da ponuda za ostale dioničare ne smije biti manja od pon.prosjeka tad i tad...po našim proračunima to je 5,36.Znači minimum 5,36.

  Može teoretski i po 9.

  Da. Sad je presloženo za reagirati, ni FBI nebi primjetio što se događa.

  Mozda si covjek stvara gubitak da smanji porez na dobit 😁

  Moguće :) ali isto tako moguće da je jednostavno mazohist. Kada ga Krešo kao predstavnik "institucije " pozove na razgovor nema da se ne prihvati obrazloženje. Volim patnju ,bol, gubitak...Tik pred prodaju ja prodajem više,veća je bol, veći užitak. Nismo svi isti. U čemu je problem ? Još će se Krešo njemu ispričavati što ga je pozvao.