Posts by Roki

- Span SVE , dosadilo mi ovo padanje više. Dionica je po meni Best Buy u budučnosti ,ali po nekim nižim cijenama cca.40-45 Eur .Ako Pivci i Ipo prodavači stanu sa prodajom cijena će gore , ali dok je god ovi MM koji određuje cijenu meni se ovo gadi

Kako best buy a vi sve prodali na dnu? Nekog ste usrećili.

A nije kolegice baš novca ko salate. Vidio sam podatak još početkom ljeta da je ECB povukao čak 20% novca iz opticaja. To su strašne brojke. ne znam do koliko su sada dogurali, možda netko pomno prati ECB pa zna...

No, neke njegove nove članice rastu danas! Nije sve tako crveno :)

Dosta dionica se ove godine i "ohladilo" i to puno više da bi to nazvali samo korekcijom. Recimo cjelokupni turistički sektor se ohladio, brodari također, dio prehrambene industrije, IT itd...taj pad od 50 i nešto posto, što pojedinci čekaju, to da odmah razjasnimo, nećete dočekati.

Banke imaju ogorman potencijal rasta, s obzirom na P/E koji će u sljedeća dva Fi implodirati.

Po mojoj pretpostavki će banke iduće godine zaraditi isto ko i ove. Njihovo redovno poslovanje će vjerojatno opasti zbog visoke kamate ali baš zbog te kamate će i sljedeće godine zaraditi hrpu para zbog čuvanja depozita u centralnim bankama. Čisto sumnjam da će ECB naglo početi spuštati kamatnu stopu sa 4%.

Ne znam, meni je kao nekom dugoročnom value investitoru ADRS2 skroz ok. P/B je 0,76, zadržana dobit im je enormna, redovno isplaćuju dividendu, p/e je oko 15 što je samo po sebi solidno, a uz ovakav P/B meni je to zapravo dosta jeftino. Kratkoročno gledano, P/B i P/E će se vrlo vjerojatno pozitivno korigirati nakon izvješća za Q3.

Pretpostavljam da su stari dioničari nezadovoljni jer je cijena na razinama iz 2016. i debelo ispod razina od početka 2020. stoga razumijem frustraciju. Moram priznati da tada nisam pratio adris i ne znam što se sve događalo, ali pretpostavljam da je tada p/e bio puno veći. U dionici sam od početka 2021.

Dionica sama po sebi daje neku diverzifikaciju. Fundamentalno izgleda jako dobro. Redovno isplaćuje vrlo solidnu dividendu oko 4% koja se čak ni ne oporezuje, a s obzirom na zadržanu dobit, vrlo lako moguće da se neće oporezivati još godinama. S obzirom na lovu na računu vrlo lako moguće da će odraditi i neku akviziciju. Cijena dionice bi mogla biti i veća, ali čemu žurba, kupujemo dok je povoljno i skupljamo dividendu, a prava vrijednost će se kad tad otključati, barem donekle. Imam je skoro 10% u svom portfelju i dokupljivat ću još. ADRS2 mi nije i neće mi ni biti glavna dionica u portfelju, ali ju držim zbog diverzifikacije portfelja i sretan sam s njom. Možda je glupa paralela, ali ja na nju gledam kao na bolju verziju HT-a, barem gledano po fundamentima i potencijalu rasta.

Kolege forumaši, dajte vaša mišljenja, ne samo lajkove, želimo čuti i drugu stranu i drukčije stavove. Dajde malo...

Ne znam koliko bi se fondovi mogli odazvati na ovaj poziv s linka ispod. Kada bi odaziv bio jak ovo bi potencijalno bio izvor svježeg kapitala za ostale dionice na burzi. Ništa extra, ali malo dodatne likvidnosti je u ovom trenutku dobro došlo. Imam osjećaj da neke dobre dionice stagniraju ili lagano tonu samo zbog nedostatka likvidnosti na burzi jer se iz njih pretače u neke druge papire koji su potencijalno možda bolji. Od dionica koje po meni "pate" zbog slabe likvidnosti, a koje imam i koje pratim, rekao bih da su to ernt, adrs i span...

Obavijesti izdavatelja - EHO

Ne znam, meni je kao nekom dugoročnom value investitoru ADRS2 skroz ok. P/B je 0,76, zadržana dobit im je enormna, redovno isplaćuju dividendu, p/e je oko 15 što je samo po sebi solidno, a uz ovakav P/B meni je to zapravo dosta jeftino. Kratkoročno gledano, P/B i P/E će se vrlo vjerojatno pozitivno korigirati nakon izvješća za Q3.

Pretpostavljam da su stari dioničari nezadovoljni jer je cijena na razinama iz 2016. i debelo ispod razina od početka 2020. stoga razumijem frustraciju. Moram priznati da tada nisam pratio adris i ne znam što se sve događalo, ali pretpostavljam da je tada p/e bio puno veći. U dionici sam od početka 2021.

Dionica sama po sebi daje neku diverzifikaciju. Fundamentalno izgleda jako dobro. Redovno isplaćuje vrlo solidnu dividendu oko 4% koja se čak ni ne oporezuje, a s obzirom na zadržanu dobit, vrlo lako moguće da se neće oporezivati još godinama. S obzirom na lovu na računu vrlo lako moguće da će odraditi i neku akviziciju. Cijena dionice bi mogla biti i veća, ali čemu žurba, kupujemo dok je povoljno i skupljamo dividendu, a prava vrijednost će se kad tad otključati, barem donekle. Imam je skoro 10% u svom portfelju i dokupljivat ću još. ADRS2 mi nije i neće mi ni biti glavna dionica u portfelju, ali ju držim zbog diverzifikacije portfelja i sretan sam s njom. Možda je glupa paralela, ali ja na nju gledam kao na bolju verziju HT-a, barem gledano po fundamentima i potencijalu rasta.

Mislim da ste se previše uzbudili. Meni je obrazac jasan. Opet Bakić objavi post na fejsu o pojedinim dionicama u kojem čovjek ništa ne slaže, već ukaže na stvari kakve jesu, a nakon toga na burzi rakete. On se prije objave vjerojatno nakupi istih dionica koje onda nakon rakete proda i tako na našem plitkom tržištu okreće paru.

Zašto nikad ne idu smanjiti nejednakosti u trudu i radu, pa da besposličare potjeraju da rade kao ja.

realno, porez na kapitalnu dobit, kao i ovaj porez na preprodaju nekretnina su totalno kontra-produktivni, jer njima samo tržište pasiviziraš.

ali to ovi genijalci sad ne kontaju, ali bi mogli ako cijene nekretnina do izbora još više podivljaju :S

Koliko pratim oglase, vijesti i što čujem od agenata je da se tržište nekretnina umrtvilo. nemoš ništa prodati. prošla godina je izgleda bila vrhunac ludosti a sad se sve hladi. Tražene cijene nekretnina su već pale, red je da uskoro padnu i ostvarene cijene nekretnina. A k tome u prilog ide i visoka kamatna stopa ECB-a. Jedino što sad može gurati nekretnine je inflacija, a sve ostalo ukazuje na stagnaciju i pad potražnje što onda može dovesti do pada cijena tako da ne vjerujem u neki rast u skorije vrijeme. Ako ga i bude to će biti neke mrvice na razini statističke greške...

Ovo je sve u sferi čistog nagađanja, a čemu to? Čovjek je možda prodao nekretninu i odlučio uložiti u firmu koju strukturno poznaje i u koju vjeruje. Možda je držao 100k na računu pa se odjednom uplašio inflacije. Može biti i da nema pojma o burzi. Čista nagađanja, ali je dobar znak ako kupuje.

Pa to je normalna pojava na nekim našim dionicama, a ne pratim ih puno. Šup@čki jest, samo ne znam je li nezakonito. Ako jest, zašto ih onda nitko ne prijavi?