https://zse.hr/userdocsimages…9NYqQ8LRQ==.pdf
VIRO TVORNICA ŠEĆERA d.d. - Obavijest o blokadi računa |
02.10.2020 08:04:12 |
https://zse.hr/userdocsimages…9NYqQ8LRQ==.pdf
VIRO TVORNICA ŠEĆERA d.d. - Obavijest o blokadi računa |
02.10.2020 08:04:12 |
oko 16 mil.ukupno, sada je samo pitanje da li će se i drugi priključiti,
kolega bbkk0000, ne predajem se ja nego izgleda Uprava, davno je ovo Zadro trebao prodati i mi skup žnjim
Preko 30 mil kn.
Mislim da nije da je oko 16 mil jer je ovaj od erste u stvari jedan za kredit po okvirnom prekoračenju....svejedno čudim se ulagačima imaju stvarno veliku nadu u oporavak....de facto VIRO mora naći bar 20 000 000 kn kredita.
Preko 30 mil kn.
U slucaju Erste banke, radi se o identicnom iznosu na sve 3 tvrtke pa postoji mogucnost da se radi o iznosu 8.005.000,00 kn koji se naplacuje od sve tri tvrtke istovremeno jer je jedna duznik, a ostale dvije jamci.
Kolega Krokodil nije 30, tu ima duplih blokada na povezanim drustvima.
Sorry, neznam samo zašto su tako sastavili.
Sorry, neznam samo zašto su tako sastavili.
jer moraju, povezana društva su blokirana radi iste obveze, pogledajte ako uspijete kako im izgledaju vlasnički listovi
oko 16 mil.ukupno, sada je samo pitanje da li će se i drugi priključiti,
kolega bbkk0000, ne predajem se ja nego izgleda Uprava, davno je ovo Zadro trebao prodati i mi skup žnjim
Kolega djelujete i pišete razumno. Prošli su sito i rešeto, mogli su to sve rasprodati a nisu. Još prije godinu dana se vidjelo da će trebati dosta vremena da se vidi stvarno stanje. Ovdje će se stvarno stanje vidjeti tek onda kada zaživi HIŠ. Računam da bi to bilo najzad od 01.01.2021. Tada kada pokažu papire što se i kako izdogovaralo ,ako ispadne loše ( tu mislim da bilancu i rdg ) prihvaćam sve kritike.
Malo gledam nekonsolidirano vira njima je ostalo 34 mil duga bankama i 106 duga dobavljacima, jedini nacin na koji mogu to otplatit je da im vjerovatno HIS vrati 277 mil koje se vode kao posudbe unutar gurpe, s obzirom da ne znamo u kojem je stanju HIS ne moze se o toj opciji nista pametno reci
Jednom riječju KAPUT.
Malo gledam nekonsolidirano vira njima je ostalo 34 mil duga bankama i 106 duga dobavljacima, jedini nacin na koji mogu to otplatit je da im vjerovatno HIS vrati 277 mil koje se vode kao posudbe unutar gurpe, s obzirom da ne znamo u kojem je stanju HIS ne moze se o toj opciji nista pametno reci
Zasto gledate nekonsolidirano, a ne konsolidirano?
U kons. su obveze i povezanih drustava za koje je VIRO sigurno suduznik...
Tesko je tu predvidjeti buducnost jer nemamo kristalnu kuglu. Dugovi su poznati i oni su puno veci od blokada. U svakom trenutku bilo koji vjerovnik moze pokrenuti postupak prisilne naplate. Da su prosle tri godine bile teske, je takodjer poznato. Ima tu puno kostura iz ormara, ali to je sve poznato odavno.
Ali ja tesko vjerujem da je ovo kraj industrije secera i da to ovdje slijedi.
Zato vjerujem da ce se izvuci, samo je pitanje kako i kada.
P.S. I IGH ne vraca dugove pa vjerovnici cekaju da se poslovi odrade i firma stane na noge.
Vidjeti cemo kako ce sve ovo zavrsiti.
Samo da ovo nije prica kao na Djuri ide nulovanje pa se dionica srusi pa onda krene 300 posto up naravno za odabrane.
Zasto gledate nekonsolidirano, a ne konsolidirano?
U kons. su obveze i povezanih drustava za koje je VIRO sigurno suduznik...
Gledao sam nekonsolidirano jer je blokada na pojedinim drustvima medju kojima je i viro za koji jedino postoji izvjesce u vidu nekonsolidiranog na zse pa cisto da vidim stanje s tim kreditima i obvezama, ali sad vidim da se konsolidirano vodi samo potrazivanje unutar gurpe od 75 mil znaci taj dio vjerovatno otpada na HIs dok ovi zajmovi poduzetnicima unutar grupe iz nekosolidiranog gledajuci kosolidirano onda valjda to se odnosi na ove sve ostale clanice koji se vode pod konsolidaciju, ne znam meni ova bilanca vira ne izgleda bas ruzicasto
Secer vec jedno vrijeme stabilno raste na svjetskom trzistu. Ima netko saznanja zbog cega? Moze i link neki.
The EU is facing the prospect of a considerable decline in sugar production in 2020 after enduring a combination of extensive damage to its crop by pests and generally extensive, unfavourable weather conditions throughout the first half of the year. Current estimates have sugar output in the EU and Britain falling to 16.1 Mt this year from 17 Mt last year, due primarily to poor sugar beet output numbers from France. French crops are expected to produce around 15% lower than the five-year average amount this year, according to analysts at CGB.
Jel Viro još u blokadi ili ne?
Prema Fininfo portalu, da.
prema posljednjoj obavijesti da, nakon toga nije bilo ništa novo
Kaže fininfo da je u blokadi od 16.09. i to od 3 Banke, Erste , OTP, Zaba..
Kaže fininfo da je u blokadi od 16.09. i to od 3 Banke, Erste , OTP, Zaba..
to su ove ljute, jer je HBOR preuzeo kreditiranje HIŠa