Bio gost jučer u emisiji Plodovi zemlje Željko Zadro. Ukratko ove godine ima oko 12000 hektara ugovoreno što je zapravo dovoljno za jednu šećeranu. Prinosi i digestija su odlični ove godine. Za iduću godinu će pokušati ugovoriti oko 20 000 hektara. Tvornica u Virovitici koja je tehnolški najbolje opremljena ,postoji mogućnost da se ugovori sadnja ekološke repe i radi eko šećer koj je puno dohodovniji od standardnog...
VIRO (Tvornica Šećera d.d.)
-
-
-
Samo da poprave likvidnost... ne smiju si dopustat blokade... zbog toga mi je zao sto sam u dionici... nadam se da ceto popravit jer ima potencijala
-
Bio gost jučer u emisiji Plodovi zemlje Željko Zadro. Ukratko ove godine ima oko 12000 hektara ugovoreno što je zapravo dovoljno za jednu šećeranu. Prinosi i digestija su odlični ove godine. Za iduću godinu će pokušati ugovoriti oko 20 000 hektara. Tvornica u Virovitici koja je tehnolški najbolje opremljena ,postoji mogućnost da se ugovori sadnja ekološke repe i radi eko šećer koj je puno dohodovniji od standardnog...
dobra ideja, ali kako do realizacije, sve manje proizvođača želi proizvoditi i običnu repu, nema to više tko obrađivati, stoga se ide na one kulture gdje je potrebno što manje ljudskog rada, a da poticaji budu što viši i naravno da ne moraš imati podatke o prinosu ili ne daj bože izdavati nekakve račune, a to kod repe nije i neće biti slučaj, sve ide na papir, nemreš repu prodati na kućnom pragu nakupcu i to ti je cijela priča o našem sustavu poticane poljoprivrede
-
dobra ideja, ali kako do realizacije, sve manje proizvođača želi proizvoditi i običnu repu, nema to više tko obrađivati, stoga se ide na one kulture gdje je potrebno što manje ljudskog rada, a da poticaji budu što viši i naravno da ne moraš imati podatke o prinosu ili ne daj bože izdavati nekakve račune, a to kod repe nije i neće biti slučaj, sve ide na papir, nemreš repu prodati na kućnom pragu nakupcu i to ti je cijela priča o našem sustavu poticane poljoprivrede
Stvari će se svakako morati mjenjati. Oni će kao firma morati puno "potegnuti" a bilo bi dobro da im i država izađe u susret. Navodo u tim novim omotnicama iz EU ima dosta love baš za eko poljoprivredu. Kaže i Zadro da je velika potražnja ze eko šečerom je proizvođaći hrane koji proizvode eko hranu traže takav proizvod. Ali ono što sam čuo oni su zapravo izveli malo čudo, tri šećerane u HR. Italija 1šećerana, Mađarska isto... Virovitica je jako veliki bazen eko proizvodnje...
-
Zadro se zamalo rasplakao kad je govorio o otpustanju ljudi u virovitici , repa od 16 min
-
https://zse.hr/userdocsimages…xWxyKWEjw==.pdf
blokada blokade. r
-
eto barem nešto naučismo od vrle novinarke na početku priloga, kaže da je čovjek posijao repu prošle godine, onda je bome dosta i izvadio,
u međuvremenu dok se educiramo stigla bome nova blokada od Erstea, i to Sladorana i Slavonija Nova, izgleda su ljuti što su drugi preuzeli financiranje HIŠa
izgleda će mnogi ovdje a ne samo Zadro, ipak je njemu najteže
-
Ma Zadro je tipicni muljator u stilu tajkuna "iz naroda".
Meni je potpuno logicno da se broj tvornica smanjuje jer su 3 za Hrvatsku previse.
-
eto barem nešto naučismo od vrle novinarke na početku priloga, kaže da je čovjek posijao repu prošle godine, onda je bome dosta i izvadio,
u međuvremenu dok se educiramo stigla bome nova blokada od Erstea, i to Sladorana i Slavonija Nova, izgleda su ljuti što su drugi preuzeli financiranje HIŠa
izgleda će mnogi ovdje a ne samo Zadro, ipak je njemu najteže
Ne fali nam nelikvidnosti informacija
-
Ma Zadro je tipicni muljator u stilu tajkuna "iz naroda".
Meni je potpuno logicno da se broj tvornica smanjuje jer su 3 za Hrvatsku previse.
Za eko proizvodnju šećera treba VIrovitica a koja sada netreba.. pitanje je koja je višak. I oni baš ne djeluju kao ljudi koji nemaju što rade... Mislim da tu ima još nešto iza ovog što svi znamo
-
-
Čini mi se da će kasni shvatiti da im je još jedna šećerana viška. Zadro se požalio da plaćaju najskuplju repu u CEE regiji, dakle nisu konkurentni. Nada se nekoj pomoći EU političara koja neće doći.
-
Kontrolom OPG. Ako imaš posađeno 10 hektara repe, ako se vodi briga i to uspije imaš čistih 100 000-tinjak tisuća kuna. ili obrađuješ neku zemlju, daj ulaz i izlaz... svi gospodarski subjekti predaju izvješataje koji se kontroliraju a njih nitko nište ne pita... ipak treba malo reda... šteta što i ja nisam poljoprivrednik
-
Kontrolom OPG. Ako imaš posađeno 10 hektara repe, ako se vodi briga i to uspije imaš čistih 100 000-tinjak tisuća kuna. ili obrađuješ neku zemlju, daj ulaz i izlaz... svi gospodarski subjekti predaju izvješataje koji se kontroliraju a njih nitko nište ne pita... ipak treba malo reda... šteta što i ja nisam poljoprivrednik
sa malo reda u ovolikom neredu neće se ništa postići, to je barem jasno, nejasno je zašto nitko u stvari niti ne želi napraviti reda, samo se podsjetimo što su nam i kako radili vrli ministri, pa će biti malo jasnije, Pankretić recimo nije ništa muljao, ali se posvetio osobnom interesu, danas tovi junad s bratom i ima jednu od najsuvremenijih farmi, Jakovina, Tiho naš, pa nije ni mogao ništa napraviti, kada nije znao ni svoje održati, Romić ? došo-ošo, Tolušić, uz svoje osobne probleme, gradnju kuće i vinarije, mislite da je imao vremena za ozbiljnije bavljenje državnim poslom, gospođa Vučković, da neki malo ratoborniji OPGeac zagalami na nju, mislim da bi zaplakala i pobjegla, od koga očekujete to malo reda ? dok je ovakve vlasti i ministara, redovi će i dalje postojati samo na poljima i na blagajnama trgovačkih centara za uvozne poljoprivredne proizvode,
Viro u tom svemu ? više nemam pojma, što se može napraviti i što se hoće napraviti, čini mi se kao najbolje rješenje da svi zajedno za
-
Tvoja sreća sto nisi poljoprivrednik kao ni ja , ali ipak nešto o poljoprivrednoj proizvodnji i svim problemima koji ju prate znam iz iskustva bliskih mi osoba .
Da si ti poljoprivrednik onda nebi pisao po forumu već bi gledao u nebo i molio krunicu jer bi ti zbog previše kiše 7 hektara kupusa uništila bakterijska bolest za koju ne postoje zaštitna sredstva ili bi ti propalo 5 hektara paprike zbog Jesenje kiše i hladnog proljeća .
To ti je taj ulaz - izlaz koji je potrebno kontrolirati jer kako to da je prinos trebao biti npr. 100 tona , a eto ga samo 20.
Ali zato će kukuruz obilno roditi ove godine , kojeg li veselja , jedino mali je problem sto će cijena zbog dobrog uroda biti mizerija .
Ako se sve okolnosti poklope pa imaš bogat urod i kvalitetan proizvod onda slijedi teška borba da nađeš kupca.
Najteži posao je posao poljoprivrednika u ovim uvjetima u RH i zato budi sretan i zadovoljan sto se poljoprivredom možeš baviti samo pisanjem na ovom forumu , bez zamjere molim .
-
sa malo reda u ovolikom neredu neće se ništa postići, to je barem jasno, nejasno je zašto nitko u stvari niti ne želi napraviti reda, samo se podsjetimo što su nam i kako radili vrli ministri, pa će biti malo jasnije, Pankretić recimo nije ništa muljao, ali se posvetio osobnom interesu, danas tovi junad s bratom i ima jednu od najsuvremenijih farmi, Jakovina, Tiho naš, pa nije ni mogao ništa napraviti, kada nije znao ni svoje održati, Romić ? došo-ošo, Tolušić, uz svoje osobne probleme, gradnju kuće i vinarije, mislite da je imao vremena za ozbiljnije bavljenje državnim poslom, gospođa Vučković, da neki malo ratoborniji OPGeac zagalami na nju, mislim da bi zaplakala i pobjegla, od koga očekujete to malo reda ? dok je ovakve vlasti i ministara, redovi će i dalje postojati samo na poljima i na blagajnama trgovačkih centara za uvozne poljoprivredne proizvode,
Viro u tom svemu ? više nemam pojma, što se može napraviti i što se hoće napraviti, čini mi se kao najbolje rješenje da svi zajedno za
Kolega naslućujem da se predajete pomalo? To ni dobro.. Čini mi se da je Matoš napisao da " ni med cvjećem ni pravice".. Kada bi pogledali život u Hrvatskoj u proteklih 100-tinjak godina ljudi su stradali u 2 svjetska i 1 domovinskom ratu. Poginulo je brdo ljudi, stadalo je brdo imovine, ljudi su devastirani na sve moguće načine , juga je potpuno uništila poljoprivredu i industriju. Ipak smo dobili svoju državu i malo pomalo ipak se nešto popravlja. Samo to jako dugo traje pa ljudi gube horizont. Koliko ljudi znate da su gladni a da žele raditi? Iza 2 trata su ljudi po cijeloj Europi bili doslovno gladni. Netreba podcijeniti napredak i uzimati zdravo za gotovo sve današnje blagodati. Moj dojam je skoro svi ministri poljoprivede su igrači velikih i utjecajnih. Tu ima jako loših ali i dobrih stvari. Pogledajte tu ekipicu iz Slovenske ulice, oni su ljudi koji su podijelili Hrvastku između sebe i jednostavno je oteli svima nama. Ali ipak su ih malo prokazali. Sa druge strane imate taj osvajački kapital koj je došao u Hrvatsku, to nisu zarađeni novci nego su dobiveni svakako za neke veće geopolitičke priče. Znači poštenej zapravo u tim odnosima ne postoji. Teško je ali se ipak održalo. Ipak bi rekao da Zadre taj posao dobro vode. Jako su teška vremena za šećer bila, to se sve pomalo oporavlja ali još nije gotovo. Nešto je Zadro spomenuo izgleda da Njemci rade pritisak da bi mogli prodavati aute u Brazil rade na tome da se bescarinski može uvoziti šećer od tamo. Biti će zanimljivo pratiti budućnost.
-
-
https://lider.media/poslovna-scena…e-secera-133347
Još malo blokade.
Stara vijest kolega.
-
Ja nemam Viro pa ga ne pratim. Samo samo prenio na što sam naletio.
-
Nastavno na obavijest od 28. rujna 2020, ovim putem objavljujemo da su računi
Vira i povezanih društava u blokadi kako slijedi:
a) Viro:
a. Vjerovnik: SESVanderHave N.V.: 1.472.901,52 kn;
b. Vjerovnik: Erste&Steiermarkische Bank d.d.: 8.005.000,00 kn;
b) Sladorana d.o.o.:
a. Vjerovnik: KF Partners d.o.o.: 5.069.826,80 kn;
b. Vjerovnik: Erste&Steiermarkische Bank d.d.: 8.005.000,00 kn;
c. Vjerovnik: SESVanderHave N.V.: 1.274.678,12 kn;
c) Slavonija Županja d.d.:
a. Vjerovnik: Erste&Steiermarkische Bank d.d.: 8.005.000,00 kn; -